Android OS
Moderator: Benq
-
Chuckie
#1476 Re: Android OS
Jednostavno ukinite data pod Wireless & Networks. I upalite WIFI. Neće ni fening otić. 
-
MGB
#1477 Re: Android OS
da, i ja sam primjetio kada iskljucim pod opcijom wirelles & networks > mobile network settings > data enable/disable, kada to iskljucim, onda mi ne skida kredit, pojavi se samo na vrhu u cosku ikona koja pokazuje da mi je ta opcija onemogucena (koja me mnogo IRITIRA, toliko da mi je nekada cak draze da mi skida kredit, nego da mi pokazuje tu ikonu) onda je cini mi se sve udure.Chuckie wrote:Jednostavno ukinite data pod Wireless & Networks. I upalite WIFI. Neće ni fening otić.
ali kontam da predjem na postpaid, trebam se jos samo raspitati o prednostima, i naravno nedostacima, pa cu onda vidjeti..
i jel mi moze ko reci sta je sa ovom opcijom settings > accounts & sync > background data?!
saznao sam da kada neke aplikacije imaju ''potrebu'', ili skoro svaka, same ukljuce tu opciju bez obzira sto je ti ugasis, da li ti i tako moze skidati kredit bez obzira sto je ta opcija iskljucena? i sta ta opcija ustvari predstavlja?
(koliko sam ja shvatio, to aplikacijama sluzi za update itd) hvala.
-
febo_acm
#1478 Re: Android OS
Ima i aplikacija(widget) apn on/off. Jako praktično, ja je uvijek koristim.
edit@ malo sam fulio komentar
edit@ malo sam fulio komentar
- ema_
#1479 Re: Android OS
Kako da ugasim FB? Nisam ga nikako pokretala, a stoji da mi je potrošio nešto puno baterije
, išla sam onda na opciju "prisilno zatvori aplikaciju", i ne znam dalje treba li još nešto?
- beco
#1480 Re: Android OS
Moj savjet ti je free app Autostarts. Pomocu te aplikacije mozes namjestiti kad se koja aplikacija dize, recimo sta hoces da se pri startanju sta kad ukljucis wifi itd ukljuci.
-
febo_acm
#1481 Re: Android OS
Može li pitanje za one sa S2, koji ROM koristite? Ili da počnem redom da isprobavam 
- elmirčo
#1482 Re: Android OS
hajmo malo o bluetooothu, dobio sam ovo android ccudo prijje 2-3 dana i ne mogu skontam bluetooth, ne moze ni sa racunarom ni sa ovim "obicnim" telefonima?
anyone?
anyone?
- elmirčo
#1483 Re: Android OS
i jos jedno pitanjce
kako da napravim novi racun, kad hocu da udjem na "market" trazi username i sifru, ima neki username al ne znam sifru, eh kako taj racun da napravim...
inace telefon je LG GW620
kako da napravim novi racun, kad hocu da udjem na "market" trazi username i sifru, ima neki username al ne znam sifru, eh kako taj racun da napravim...
- Radar71
#1484 Re: Android OS
to ti je gmail, ukucaj mail i sifru od maila i to ti je toelmirčo wrote:i jos jedno pitanjce![]()
- Arslan_11
#1485 Re: Android OS
pozt svima...instalirao sam na htc touch diamond 2 android 2.2. Medjutim imam mali problem.Wifi ne fercera bas najbolje!!!Nadje mi wlan ali je tako spor ili nece nikako da otvara stranice ili market!Zna li ko moze li se to kako srediti?? 
- GAU8
#1486 Re: Android OS
Do tebe jeelmirčo wrote:hajmo malo o bluetooothu, dobio sam ovo android ccudo prijje 2-3 dana i ne mogu skontam bluetooth, ne moze ni sa racunarom ni sa ovim "obicnim" telefonima?
anyone?
- GAU8
#1487 Re: Android OS
Nije S2, nego LG GT540, a nabacio sam bas jucer jednu betu ICS-a sa xda.developers.AMD wrote:Može li pitanje za one sa S2, koji ROM koristite? Ili da počnem redom da isprobavam
Znam da nema veze s tvojim pitanjem, ali da se pohvalim
- Arslan_11
#1488 Re: Android OS
novi sam kad je android u pitanju...sta si nabacio na GT540? Ja sam mu uradio update na 2.1...moze li se sa njim ici na 2.2 ev. 2.3?GAU8 wrote:Nije S2, nego LG GT540, a nabacio sam bas jucer jednu betu ICS-a sa xda.developers.AMD wrote:Može li pitanje za one sa S2, koji ROM koristite? Ili da počnem redom da isprobavam
- GAU8
#1489 Re: Android OS
Moze i te kako. Naravno to nisu oficijelni ROM-ovi, ali to ne znaci da su manje dobri, vec naprotiv.Arslan_11 wrote:novi sam kad je android u pitanju...sta si nabacio na GT540? Ja sam mu uradio update na 2.1...moze li se sa njim ici na 2.2 ev. 2.3?GAU8 wrote:Nije S2, nego LG GT540, a nabacio sam bas jucer jednu betu ICS-a sa xda.developers.AMD wrote:Može li pitanje za one sa S2, koji ROM koristite? Ili da počnem redom da isprobavam
Zadnji ROM koji sam koristio je:
http://mygt540.com/downloads/androidrom ... c5-mur4ik/
Moraces samo prije toga malo istraziti kako se radi instalacija custom ROM-ova.
Izgleda jako komplikovano, ali zapravo nije. Najtezi je prvi flash kada treba da skines zvanicnu verziju i nabacis neku koja ima fastboot.
Svaka druga promjena rom-a se poslije svodi na obicni reboot
-
Enofazni števec
#1490 Re: Android OS
pocetkom sledece godine izlazi nova LG Prada
tamam da vidimo kako ce iP5 izgledati
tamam da vidimo kako ce iP5 izgledati
- elmirčo
#1491 Re: Android OS
GAU8 wrote:Do tebe jeelmirčo wrote:hajmo malo o bluetooothu, dobio sam ovo android ccudo prijje 2-3 dana i ne mogu skontam bluetooth, ne moze ni sa racunarom ni sa ovim "obicnim" telefonima?
anyone?
fak mi dajrekt if aj nou.
insistiram na savjetu
nadje me racunar, uparim se i sve to al ne mogu da se spojim :/
-
Enofazni števec
#1492 Re: Android OS
ima na telefonu opcija da ukljucis otkrivanje na 60 sekundi
odes tamo u bluetooth setting i otkacis "make device discoverable"
- elmirčo
#1493 Re: Android OS
Radar71 wrote:to ti je gmail, ukucaj mail i sifru od maila i to ti je toelmirčo wrote:i jos jedno pitanjce![]()
problematika je u tome sto, kad udjem na taj market vec mi je postavljen username stari od tog lika sto sam kupio telefon, i traazi sifru, a on je nema, a ja ne mogu da ukucam svoj mail
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1494 Re: Android OS
Kako sam negdje cuo moras telefon vratiti na tvornicke postavke da bi ti izbrisao taj acc sto sad ima i onda svoj napraviti...neka me isprave ako grijesim
- elmirčo
#1495 Re: Android OS
Enofazni števec wrote:ima na telefonu opcija da ukljucis otkrivanje na 60 sekundi
napravim vidljivost na 120 sec, to sto ti kazes, al opet nece
- shiljak
#1496 Re: Android OS
@elmirčo pa zasto ne formatiras mobitel kad ga je vec neko prije tebe korsitio 
-
Chuckie
#1497 Re: Android OS
Reset to factory defaults. Šta će tebi njegov login na telefonu, sa time imaš njegove kontakte, emailove i aplikacije.elmirčo wrote:Radar71 wrote:to ti je gmail, ukucaj mail i sifru od maila i to ti je toelmirčo wrote:i jos jedno pitanjce![]()
problematika je u tome sto, kad udjem na taj market vec mi je postavljen username stari od tog lika sto sam kupio telefon, i traazi sifru, a on je nema, a ja ne mogu da ukucam svoj mail
-
kojeime
#1498 Re: Android OS
Android 2.3.3:elmirčo wrote:i jos jedno pitanjce![]()
Meni-Postavke-Racuni i sinhronizacija
Pri dnu liste opcija pise Upravljanje racunima i ispod je trenutni (postojeci, aktivni) racun. Dugi pritisak na ime racuna i pojave se nove opcije. Na dnu tih, novih, opcija ima opcija Ukloni racun. Probaj tako.
Druga mogucnost: http://mydigitalbits.com/how-to-change- ... -2-2-phone
Treca mogucnost je, naravno, Factory reset.
Tako ces ukloniti racun starog vlasnika. Sa drugom mogucnosti (linkom koji sam dao) ako ti uspije u isto vrijeme ces ukloniti racun starog vlasnika i upisati svoj, novi, racun. Ako to ne proradi, dakle ako budes koristio mogucnosti 1 i 3 koje sam napisao onda ide slijedece:
Napravi sebi racun na gmail, preporucujem da to uradis racunarom, ne telefonom. Ako vec imas gmail, mozes koristiti taj, a mozes napraviti i novi gmail racun samo za rad sa telefonom. Kada ti taj gmail racun postane aktivan uradi slijedece:
Na telefonu ukljuci WiFi i loguj se na neku wireless mrezu ili koristi mobilni internet (sto ti ne preoporucujem jer je skupo). Odes na aplikacije i dotaknes aplikaciju Market. Aplikacija ce ti traziti da ukucas Username i Password. Ukucaj username i password tog gmail racuna koji koristis ili si napravio i to bi trebalo biti to.
Mozes otici racunarom na android market, logovati se i tamo istim racunom koji koristis za telefon i provjeriti da li ti racun i preko racunara radi kako treba.
Ako se logujes na market samo racunarom, a ne i telefonom, imaces racun na marketu, ali neces nista moci uraditi sve dok ne odes na market i telefonom barem jedan put. Tako ces dodati svoj telefon na listu aktivnih uredjaja za tvoj racun na marketu i onda ces moci koristiti market.
Kada to sve uradis, svaki slijedeci put kada si telefonom na internetu i pokrenes aplikaciju Market bices automatski logovan na svoj racun na marketu, to jeste neces vise morati ukucavati username i password da bi pristupio android marketu. Za odlazak na market racunarom ces trebati upisivati username i password.
-
kojeime
#1499 Re: Android OS
Pitanje:
Da li je neko koristio i kakva su iskustva sa slijedecim aplikacijama:
ColorNote (pisanje napomena, ali ova za razliku od ugradjene na telefonu ima mogucnost zastititi napisano lozinkom)
Lookout (program za sigurnost telefona ukljucujuci antivirus, pronalazenje telefona, njegovo blokiranje i ostalo)
AVG antivirus
Blacklist (zabrana dolazecih poziva i SMSova)
Mr. Number (zabrana dolazecih poziva i SMSova)
Naravno, sve free verzije.
Procitao sam kritike korisnika na marketu, ali zelim i vas da pitam za iskustva.
Hvala.
ColorNote (pisanje napomena, ali ova za razliku od ugradjene na telefonu ima mogucnost zastititi napisano lozinkom)
Lookout (program za sigurnost telefona ukljucujuci antivirus, pronalazenje telefona, njegovo blokiranje i ostalo)
AVG antivirus
Procitao sam kritike korisnika na marketu, ali zelim i vas da pitam za iskustva.
Hvala.
- beco
#1500 Re: Android OS
ColorNote koristim, dobar, besplatan app, koji moze pravati obicne biljeske i liste, sada da li je moguca sinhronizacija pomocu neta ne znam ali za to imam evernote. Super mi je funkcija da od notova mozes praviti widgete koje mozes stavljat po desktopu. Lookout i AVG i F secure probao vrlo kratko, generalno sam protiv antivirusa na mobitelu zato sto su stalno u pozadini i stalno skeniraju i kad treba i kad netreaba, licno sve sto stavljam sa pc na mobitel prvo proskeniram i to je to.kojeime wrote:Pitanje:
AVG antivirus
Hvala.