ja bih zeljela fotoaparat kojim su ovi na konferenciji slikani
Bosanska dolina piramida
-
Lounge Act
#1476 Re: Bosanska dolina piramida
http://www.klix.ba/scitech/nauka/osmana ... /130907026
-
uzgajivac
#1477 Re: Bosanska dolina piramida
Amerikanci kad nemaju oni naprave, pa su napravili Disneyland. U nas Osmanagic napravi bum i dovede turiste, a glupi Bosanac kaze "nema piramida". Onda nema ni Disneylanda.malsal wrote:----------pametna_glupost wrote:Najjace je sto ova nagrada il sta vec apsolutno nikakve veze nema s piramidom i arheologijom uopste al eto koristi se ka neki argument. Stvarno jadan pokusaj.
Najjace je sto je ova spika sa piramidama oko 10 godina stara, i jos ih ima sto vjeruju u piramide.
Moj omiljeni argument u korist piramida je "pa ima nesto"
I onaj "ako moze gospa u Medjugorju mogu i piramide" nije los.
- snaga_znanja
#1478 Re: Bosanska dolina piramida
uzgajivac wrote:Amerikanci kad nemaju oni naprave, pa su napravili Disneyland. U nas Osmanagic napravi bum i dovede turiste, a glupi Bosanac kaze "nema piramida". Onda nema ni Disneylanda.malsal wrote:----------pametna_glupost wrote:Najjace je sto ova nagrada il sta vec apsolutno nikakve veze nema s piramidom i arheologijom uopste al eto koristi se ka neki argument. Stvarno jadan pokusaj.
Najjace je sto je ova spika sa piramidama oko 10 godina stara, i jos ih ima sto vjeruju u piramide.
-
nemezis
#1479 Re: Bosanska dolina piramida
Pa Diznilend postoji, svi ga vide, a piramide su samo u nečijoj mašti.uzgajivac wrote:Amerikanci kad nemaju oni naprave, pa su napravili Disneyland. U nas Osmanagic napravi bum i dovede turiste, a glupi Bosanac kaze "nema piramida". Onda nema ni Disneylanda.malsal wrote:----------pametna_glupost wrote:Najjace je sto ova nagrada il sta vec apsolutno nikakve veze nema s piramidom i arheologijom uopste al eto koristi se ka neki argument. Stvarno jadan pokusaj.
- dječak sa šibicama
#1480 Re: Bosanska dolina piramida
Nema druge nego oformiti sektu "Piramidioti" koja ce vjerovati u postojanje piramida u Visokom.nemezis wrote:
Pa Diznilend postoji, svi ga vide, a piramide su samo u nečijoj mašti.
Pa ako se nova religija primi u inostranstvu, eto i vjerskog turizma.
Sto bi rekao Delboj "mislio sam biti mesija, organizovati masovne molitve na stadionima". Lovely jubbly.
- antifascism
#1481 Re: Bosanska dolina piramida
dječak sa šibicama wrote:Nema druge nego oformiti sektu "Piramidioti" koja ce vjerovati u postojanje piramida u Visokom.nemezis wrote:
Pa Diznilend postoji, svi ga vide, a piramide su samo u nečijoj mašti.
Pa ako se nova religija primi u inostranstvu, eto i vjerskog turizma.
Sto bi rekao Delboj "mislio sam biti mesija, organizovati masovne molitve na stadionima". Lovely jubbly.
Ovog Sesirovica treba otjerati iz drzave.
-
rapptor
#1482 Re: Bosanska dolina piramida
Kaze ovako..Covjek koji se kao dijete sa jaranima igrao u samom srcu Visocice....
...Kao djeca smo ulazili duboko u planinu sa baterijama i svijecama.Nene su nas plasile da se cuju prikaze i zavijaju kujrakovi. Ali ipak, mi od 12 do 20 godina starosti, redovno smo ulazili sve dublje. jednom smo morali vuci zidarsku spagu za sobom da se znamo vratit, i isli smo dok nam nije pozlilo. Sad znam da je to bio metan plin. Onda smo zvali Faku da sa ronilackom opremom ide sa nama i on je pristo jer je bio malo cvrknut. Nalazili smo svakakve predmete pa bi nas iz skole slali kuci da to vratimo, a 2 puta je i milicija bila kod mog oca i rekli nam da je to ZAKONOM zabranjenom, a niko veze nije imo kakvim zakonom i sta pricaju, jer se odvazda znalo da u brdu ima njesto. Onda se Muhamed i Nero spremise sa nama dokle se god moglo. Nasli su tunele, bunarove, stepenice i pocelo se pricat svud po Visokom. Uto nekako, peodje nesto godina a djeca su i dalje ulazila i dodje i rat i sve se zaboravilo. Nekako poslije rata jedan nas profesor, necu mu ime spominjat, znace on ko je, odluci da sa mojim sinom, i jos starije djece, ode da obidje i uslika sve to. Nakon 3 dana ote ganje, on Semiru Osmanagicu posalje pismo i slike i evo do cega je dovelo. Ni ondasnja vlast nije to priznavala, mada je narod iznosio svakakva cuda iznutra, a ni sad nedaju. Haman ima njeke veze sa americkim onim vanzemaljcima, cim su prije rata dolazili neki ekspertolozi,tako bi haman, da vide sta ima, pa svima kazali da ne idu unutra. A prije Semira su bili isto tako na godinu dana i rekli da niko ne ulazi jer vako tacno covjek prevede -postanak zemlje bi se mogo okrenut naopacke- biva da se sazna.
..Ovo je covjek poslao na jedan blog prije nekoloko godina, a taj visocanac sada zivi u Americi, i dodje u dvije,tri godine jednom kuci.Kazu, da nikad vise nije progovrio o svojim avanturama na Visocici. Ali eto, Semir jeste, samo slabo se cuje..
...Kao djeca smo ulazili duboko u planinu sa baterijama i svijecama.Nene su nas plasile da se cuju prikaze i zavijaju kujrakovi. Ali ipak, mi od 12 do 20 godina starosti, redovno smo ulazili sve dublje. jednom smo morali vuci zidarsku spagu za sobom da se znamo vratit, i isli smo dok nam nije pozlilo. Sad znam da je to bio metan plin. Onda smo zvali Faku da sa ronilackom opremom ide sa nama i on je pristo jer je bio malo cvrknut. Nalazili smo svakakve predmete pa bi nas iz skole slali kuci da to vratimo, a 2 puta je i milicija bila kod mog oca i rekli nam da je to ZAKONOM zabranjenom, a niko veze nije imo kakvim zakonom i sta pricaju, jer se odvazda znalo da u brdu ima njesto. Onda se Muhamed i Nero spremise sa nama dokle se god moglo. Nasli su tunele, bunarove, stepenice i pocelo se pricat svud po Visokom. Uto nekako, peodje nesto godina a djeca su i dalje ulazila i dodje i rat i sve se zaboravilo. Nekako poslije rata jedan nas profesor, necu mu ime spominjat, znace on ko je, odluci da sa mojim sinom, i jos starije djece, ode da obidje i uslika sve to. Nakon 3 dana ote ganje, on Semiru Osmanagicu posalje pismo i slike i evo do cega je dovelo. Ni ondasnja vlast nije to priznavala, mada je narod iznosio svakakva cuda iznutra, a ni sad nedaju. Haman ima njeke veze sa americkim onim vanzemaljcima, cim su prije rata dolazili neki ekspertolozi,tako bi haman, da vide sta ima, pa svima kazali da ne idu unutra. A prije Semira su bili isto tako na godinu dana i rekli da niko ne ulazi jer vako tacno covjek prevede -postanak zemlje bi se mogo okrenut naopacke- biva da se sazna.
..Ovo je covjek poslao na jedan blog prije nekoloko godina, a taj visocanac sada zivi u Americi, i dodje u dvije,tri godine jednom kuci.Kazu, da nikad vise nije progovrio o svojim avanturama na Visocici. Ali eto, Semir jeste, samo slabo se cuje..
- Danguba
#1483 Re: Bosanska dolina piramida
Ko rekao da nema piramida izgubio konekciju istog momenta. 
- 4m3l
#1484 Re: Bosanska dolina piramida
eh svastarapptor wrote:Kaze ovako..Covjek koji se kao dijete sa jaranima igrao u samom srcu Visocice....
-
NeenaSa
#1485 Re: Bosanska dolina piramida
Danguba wrote:Ko rekao da nema piramida izgubio konekciju istog momenta.
Fakat, al' bas fakat, - tko je kriv da na ublehi ne izgrade i zarade k'o Medjugorje?
- thea
#1487 Re: Bosanska dolina piramida
ja sam licno obisla otvorene sonde na nekim dijelovima, niko me ne moze ubijediti da tamo ne postoje gradevine.
no, ne cudi me uopce hajka koja se vodi protiv takvog projekta, kad mi imamo previse primitivno drustvo.
samo se sjetite prve granate koje su pale na vjecnicu pametnom dosta!
ovakav projekat da je negdje u drugim zemljama niste ni svijesni kako bi se to unovcilo, dzaba imamo 5 puta bolje sve od drugih ali ne UMIJEMO!
no, ne cudi me uopce hajka koja se vodi protiv takvog projekta, kad mi imamo previse primitivno drustvo.
ovakav projekat da je negdje u drugim zemljama niste ni svijesni kako bi se to unovcilo, dzaba imamo 5 puta bolje sve od drugih ali ne UMIJEMO!
- malsal
#1488 Re: Bosanska dolina piramida
------thea wrote:ja sam licno obisla otvorene sonde na nekim dijelovima, niko me ne moze ubijediti da tamo ne postoje gradevine.
Od "ima nesto" do "najstarija piramda na svjetu" je ogroman korak koji je (meni makar) tesko napraviti bez cvrsti dokaza.
Jeste, ima nesto. Jedno je reci da ima nesto i onda raditi na tome da se odkrije sta ima a nesto sasvim drugo je bombasticno i bez dokaza tvrditi da je to nesto najstarija piramida na svjetu.
Nemoj me pogresno shvatit, volio bih da je u pravu i da ima ta piramida, volio bi da naucimo nesto radikalno i sasvim neocekivano, ali trabaju dokazi, ne samo zelje i tvrdnje.
Kakve veze ima tzv. piramida i racionalna kritika Semirove u najmanju ruku cudne tvrdnje sa granatom na vjecnicu?
U drugim zemljama bi na ovome radili strucnjaci pod pokroviteljstvom drzave, ne sarlatani.
-
nemezis
#1489 Re: Bosanska dolina piramida
Ja sam lično obišao otvorene sonde na nekim dijelovina, niko me ne može ubijediti da tamo postoje piramide.thea wrote:ja sam licno obisla otvorene sonde na nekim dijelovima, niko me ne moze ubijediti da tamo ne postoje gradevine.
Znači ako vjerujemo nekim ublehama koji tvrde da su sva dosadašnja istorijska saznanja pogešna, primitivni smo. Kakve veze imaju piramide i granate? Možda smo i državni neprijatelji mi koji ne vjerujemo?thea wrote:no, ne cudi me uopce hajka koja se vodi protiv takvog projekta, kad mi imamo previse primitivno drustvo.
Nije problem praviti atrakciju. Problem je miješati se u nauku. Je li treba svi da glumimo da tamo ima piramida samo radi novca? Evo i kod mene brdo liči na piramidu, hajde da i to unovčimo.thea wrote:ovakav projekat da je negdje u drugim zemljama niste ni svijesni kako bi se to unovcilo, dzaba imamo 5 puta bolje sve od drugih ali ne UMIJEMO!
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#1490 Re: Bosanska dolina piramida
da hodze , popovi i svecenici kazu da ima piramida bilo bi ih , al ovako nema jer nije kler aminovo, moj jadni napaceni narode zaglupi vas vjerovanje u imaginarno,
- thea
#1491 Re: Bosanska dolina piramida
Semir i ekipa su nazvali taj projekat piramide, kako god ga nazvali tamo su neke gradevine pod zemljom.
Bih nema novca na luksuz kao sto je arheologija, pa ljudi dragi nema narod penzija a i ono novca sto bude u budzetu se ne zna sa istim raspolagati.
Nemamo puteve, nemamo razvijenu industiju, gdje se god okrenes rijetko tko u Bih izda racun. Ja ne znam kako uopce budzet bih moze opstati, kako nasi politicari ne znaju praviti novac dobro se zivi.
Svi oni koji kazu ne takvom projektu, su ljudi koji hoce sve dzaba servirano, najvise bi voljeli da se te gradevine otkriju sa carobnim stapicem bez da se guzovi mrdnu.
Bih nema novca na luksuz kao sto je arheologija, pa ljudi dragi nema narod penzija a i ono novca sto bude u budzetu se ne zna sa istim raspolagati.
Nemamo puteve, nemamo razvijenu industiju, gdje se god okrenes rijetko tko u Bih izda racun. Ja ne znam kako uopce budzet bih moze opstati, kako nasi politicari ne znaju praviti novac dobro se zivi.
Svi oni koji kazu ne takvom projektu, su ljudi koji hoce sve dzaba servirano, najvise bi voljeli da se te gradevine otkriju sa carobnim stapicem bez da se guzovi mrdnu.
Last edited by thea on 08/09/2013 10:31, edited 1 time in total.
- dustaban
#1492 Re: Bosanska dolina piramida
Naprotiv, piramide JESU KLERIKALNI projekt, konkretnije islamskicrysis wrote:da hodze , popovi i svecenici kazu da ima piramida bilo bi ih , al ovako nema jer nije kler aminovo, moj jadni napaceni narode zaglupi vas vjerovanje u imaginarno,

I zato iza tog projekta ne stoje druge vjere i nacije osim Bosnjaka i muslimana.
E sad, zakljuci - kakvo je to arheolosko otkrice koje mogu NAPIPATI samo muslimani ?!
(naglasavam "napipati" da bih fokusirao razliku izmedju visocke piramide i Medjugorja. Tu gdje mnogi vide slicnost upravo i jeste najveca razlika. Medjugorje je briljantan primjer religijskog turizma a piramida cista ubleha. Vidjeti gospu znaci biti vjernik, a piramidu u Visokom moze vidjeti samo budala!)
- Danguba
#1493 Re: Bosanska dolina piramida
Ti si genije. Povezati sve ovo o cemu ti pricas ne moze svako.
Koji smo mi narod? ''Mene licno ne moze niko ubijediti da se tamo nalaze piramide''. Pa ko si to ti? Sta to trebi treba uopste dokazivati kada ni najosnovnije stvari u zivotu ne poznajes...ali najlakse je naprdjivati.
Mi znamo sve. Najjaci smo u politici, nauci, arheologiji, vjeronauci, astronomiji...ma nema nam kraja...svi sve znaju ali u pljuvacini smo najbolji.
Koji smo mi narod? ''Mene licno ne moze niko ubijediti da se tamo nalaze piramide''. Pa ko si to ti? Sta to trebi treba uopste dokazivati kada ni najosnovnije stvari u zivotu ne poznajes...ali najlakse je naprdjivati.
Mi znamo sve. Najjaci smo u politici, nauci, arheologiji, vjeronauci, astronomiji...ma nema nam kraja...svi sve znaju ali u pljuvacini smo najbolji.
- antifascism
#1494 Re: Bosanska dolina piramida
Zato sto ce poceti snimati filmove o nama poput BorataNeenaSa wrote:Danguba wrote:Ko rekao da nema piramida izgubio konekciju istog momenta.![]()
![]()
![]()
![]()
Fakat, al' bas fakat, - tko je kriv da na ublehi ne izgrade i zarade k'o Medjugorje?
- antifascism
#1495 Re: Bosanska dolina piramida
Svi normalni naucnici i strucnjaci su ismijali Semira i njegove tvrdnje. Koje tu sada glup, mi ili ostatak svijeta? Ma daj ba, semir je prije nego sto je doso vamo da nas bruka tvrdio da ima redovan kontakt sa vaanzemaljcimaDanguba wrote:Ti si genije. Povezati sve ovo o cemu ti pricas ne moze svako.
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
- antifascism
#1497 Re: Bosanska dolina piramida
Seven leading European archaeologists have issued a European Association of Archaeologists Declaration stating:
We, the undersigned professional archaeologists from all parts of Europe, wish to protest strongly at the continuing support by the Bosnian authorities for the so-called “pyramid” project being conducted on hills at and near Visoko. This scheme is a cruel hoax on an unsuspecting public and has no place in the world of genuine science. It is a waste of scarce resources that would be much better used in protecting the genuine archaeological heritage and is diverting attention from the pressing problems that are affecting professional archaeologists in Bosnia-Herzegovina on a daily basis.[13]
The Declaration was signed by Hermann Parzinger, President of German Archaeological Institute in Berlin, Willem Willems, Inspector General of Rijksinspectie Archeologie in Hague, Jean-Paul Demoule, President of Institut nationale de recherches archéologiques préventives (INRAP) in Paris, Romuald Schild, Director of the Institute of Archaeology and Ethnology of the Polish Academy of Sciences in Warsaw, Vassil Nikolov, Director of the Institute of Archaeology of the Bulgarian Academy of Sciences in Sofia, Anthony Harding, President of the European Association of Archaeologists, Mike Heyworth, Director of the Council for British Archaeology in York.[13]
Pametnom dostaIn a letter to the editor of The Times on 25 April 2006, Professor Anthony Harding, president of the European Association of Archaeologists visited the site and reported, "we saw areas of natural stone (a breccia), with fissures and cracks; but no sign of anything that looked like archaeology."[3] Harding referred to Osmanagić's theories as "wacky" and "absurd" and expressed concern that insufficient safeguards were in place to protect Bosnia's "rich heritage" from "looting and unmonitored or unauthorised development".[19]
- Danguba
#1498 Re: Bosanska dolina piramida
...i obrnuto. Ja kazem da su mnogi strucnjaci rekli da ima piramida i sta sada? Neka strucni ljudi izlome koplja. Sve dok i jedan relevantan strucnjak stoji iza svojih izjava, mene ne kosta nista da u to ne vjerujem a i svi bi mogli imati koristi od toga.antifascism wrote:Svi normalni naucnici i strucnjaci su ismijali Semira i njegove tvrdnje. Koje tu sada glup, mi ili ostatak svijeta? Ma daj ba, semir je prije nego sto je doso vamo da nas bruka tvrdio da ima redovan kontakt sa vaanzemaljcimaDanguba wrote:Ti si genije. Povezati sve ovo o cemu ti pricas ne moze svako.
Semir me u toj prici i ne interesuje puno ali posto nemamo drugoga valja ga podrzati. On da zacuti, sve bi to palo u zaborav i ponovo bi to sve trava prekrila.
- insomnia78
#1499 Re: Bosanska dolina piramida
Bio ljetos, vidio.
Zali boze snage koju sam potrosio dok sam se popeo gore po zvjezdanu
s' moje sokoćalo
Zali boze snage koju sam potrosio dok sam se popeo gore po zvjezdanu
s' moje sokoćalo
- antifascism
#1500 Re: Bosanska dolina piramida
Cuj sada, ko si ti? Hajde postavi izvor, 3-4 imena relevatnih strucnjaka koji podrzavaju bolesnika semira.Danguba wrote:
...i obrnuto. Ja kazem da su mnogi strucnjaci rekli da ima piramida i sta sada?
Kakvu korist? Sto ce jos malo poceti snimati Borat filmove o nama? Nadas se nekom turizmu jel, kao eto njemci i amerikanci ce dolaziti vamo zbog izjava jednog semiraNeka strucni ljudi izlome koplja. Sve dok i jedan relevantan strucnjak stoji iza svojih izjava, mene ne kosta nista da u to ne vjerujem a i svi bi mogli imati koristi od toga.
I vrijeme je da trava prenikle prije nego sto pokvare okolinu.Semir me u toj prici i ne interesuje puno ali posto nemamo drugoga valja ga podrzati. On da zacuti, sve bi to palo u zaborav i ponovo bi to sve trava prekrila.