Škoda all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sema911s

#1476 Re: Škoda all about

Post by sema911s »

Ned071 wrote:meni nikad nece biti jasni ljudi koji se pored clia, 207 ili 208, fieste, grande punta, lancie ypsilon, i20, mazde 2 odluce za kupovinu ovog sepeta? fabia 1 je bila ok auto, al fabia 2 grdna. ovo sad sto je predtavljeno rapid u malom pakovanju. kad vidim kod fabije 2 unutra one komande iznad volana, dizajn sloboda cacak, smuci mi se. a cijena do neba...

ni meni nedo nisu jasni ljudi koji pored fobije pola, mazde2,fieste, daihatsu coure, yarisa kupe 208,c3,c2, neke fiste, korejsko kineske proizvode, sta dobiju u tom 208,c3 puntu a nema u mazdi 2,.,

ili sito mi nisu jasni ljudi koji daju za sepet c3,c4(kako vec 20,000KM,., a za te pare mogu uzet polovu inisgniu,seriu3, c(w204) nekog passata, octaviu,., em dobiju vise prostora , bolja kola, sigurnije za vozit i ljepse izgleda ,.,

po tekstu si mi pametniji od mene pa mi pojasni ako ti nije teskoo sto to ljudi rade sta vide u ovim drugimaa
kolektor

#1477 Re: Škoda all about

Post by kolektor »

kolektor wrote:Interesuje me koliko kosta veliki servis za Skodu oktavija 2006 2.0 tdi u ovlastenom servisu? Nisu nesto bas azurni kad treba da odgovore na mail.
Ako kome slucajno zatreba info za veliki servis. Cijena je 835KM(od toga su ruke 145KM). Ovo je iz Triaba(ne bih ih preporucio). U Asi(pristup nista bolji od Triaba) je 760KM(ruke 180KM), ali bez nekog zateznog elementa(tako pise u predracunu), valjda to mjenjaju po potrebi. Nisam uradio servis, malo zbog vremena, malo zbog ovih iz ovastenog.
Ned071

#1478 Re: Škoda all about

Post by Ned071 »

sema911s wrote:
Ned071 wrote:meni nikad nece biti jasni ljudi koji se pored clia, 207 ili 208, fieste, grande punta, lancie ypsilon, i20, mazde 2 odluce za kupovinu ovog sepeta? fabia 1 je bila ok auto, al fabia 2 grdna. ovo sad sto je predtavljeno rapid u malom pakovanju. kad vidim kod fabije 2 unutra one komande iznad volana, dizajn sloboda cacak, smuci mi se. a cijena do neba...

ni meni nedo nisu jasni ljudi koji pored fobije pola, mazde2,fieste, daihatsu coure, yarisa kupe 208,c3,c2, neke fiste, korejsko kineske proizvode, sta dobiju u tom 208,c3 puntu a nema u mazdi 2,.,

ili sito mi nisu jasni ljudi koji daju za sepet c3,c4(kako vec 20,000KM,., a za te pare mogu uzet polovu inisgniu,seriu3, c(w204) nekog passata, octaviu,., em dobiju vise prostora , bolja kola, sigurnije za vozit i ljepse izgleda ,.,

po tekstu si mi pametniji od mene pa mi pojasni ako ti nije teskoo sto to ljudi rade sta vide u ovim drugimaa
nisam ti pametniji, nego glasno razmisljam. vozio sam tu fabiju. i vozio dosta ovih koje sam nabrojao. meni je jedno od najgorih auta u koja sam sjeo. tvrda, ruzna (ok, to je subjektivno), skupa, motori nicim posebni. clio 3 je za nju cudo od vozila. ako cemo o dizajnu, vidi kako izgleda aveo, a hala od auta. vjerovao ili ne, pravo mi se svidio peugeot 301 hdi, a on je bas jeftinjara. drugo, meni je na novoj feliciji dizelki, koja je presla 18 hiljada puko zupcasti. tako i da sa te strane ne kontam. Sto se insignije i slicno tice, slazem se, ali ipak novo je novo. ja bih ipak nov c4 hdi nego polovnu oktaviju. zivio mi :thumbup:
sema911s

#1479 Re: Škoda all about

Post by sema911s »

haj navrati kod mene na kafu pokazem ti servisnu knjugu tih kola,., ima i fobija, c4,c1, 207,208, c5, tiguan, octavia 2 i 3, passat, ford ka i par fiesta,.,

jesu te skode ruzne i sve to stoji ali ovo sto ja vidim kroz papire servisa ko mazge jer ih i mazge voze,.,
ta plastika na volanu mjenjacu jbga mora da izdrzi (kolega mrki-sta mislis to ga tako zovu- tip je u 206 iscerupo ogulio volan, fobiju jos nije a duzi je slican vremenski period nije da nesmije copka on) c5 nam je bio zakljucan mjesec dana,. tiguan 4motio zatrokiro, 208 je svaku kap kise na koju je naisao ubacivao u kabinu,

a to novo je novo macku o rep

poredi tog citrasa sa insigniom kostaju isto,., dupe u jednu pa u drugoo vjeruj to malo govance neces ni pogledat poslije
noviclan

#1480 Re: Škoda all about

Post by noviclan »

poz obzirom da mi je pun k. „ovlastenog" asa pssa i „motorex" majstora ima ili neko da preporuci dovrog i postenog majstora za skoda vozila u sarajevu hvala
goran16v

#1481 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
A ko spominje glupe ljude? Jedino ti. Zvučiš kao razmaženo dijete kada dođe kući plačući i dere se: "mama, mama, onaj mi rekao da sam debil". Ko nameće mišljenje. Ja sam komentarisao za sebe, nisam rekao da i tebi mora biti ružna ako je meni. Čak(ne mogu se vraćati) ne znam da li sam spomenuo da je ružna već dosadna, mrtva, ponoviću: dizajnerska 0.

Nemam ništa protiv što ti se ne sviđa C6 i što ti je ružan. Nisam te zbog toga ni kritikovao da se opet ne bi žalio. Ali i da nisi rekao da ti je C6 ružan znao sam, jer jbg kada voziš ultrainteresantno i smjelo dizajniranu Oktaviju, božanske ljepote normalno je da su thesis i C6 grdobe. :D
Ako je tvoje palamudisanje o dizajnu misljesnje za sebe ti si na ovom svijetu izgubljen k'op burek u svemiru sa svim unutrasnjim i vanjskim problemima koje idu s tim.
Sto se tice sta ja vozim to je jedan od 4, a i taj jedan koji pominjes je svakako bolje voziti nego tatino i tudje!
citroen xm

#1482 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

Ovo koje vozim je lično moje. Međutim to nije bitno. Bitno je da od postanka foruma glumiš pametnicu, a kada ti neko ozbiljnije suprostavi mišljenje počneš nabrajati auta koja imaš. A pošto već pominješ tatice, čini mi se da si spominjao kako je Fokus od roditelja pa ne znam zašto ga ubrajaš. Mene to bolan ne interesuje, dabogda imao 10, ja samo kažem da je ova Fabija golo dizajnersko govno.

I još nešto veoma čudno se dešava, mada mi je veoma jasno zašto. Dok je Džontra vozio Stila u svim raspravama ste svi pljuvali Stila, a za petovratnog odreda svi govorili kako nema goreg izgleda auta u klasi. Međutim istim tim ljudima je taj isti stilo 13 godina poslije i sa znakom Škode čista 10-ka. Šta znam, valjda izgled vremenom sazrijeva od najružnijeg do najljepšeg. :D
zilla_

#1483 Re: Škoda all about

Post by zilla_ »

Fabia ako ima elegance paket opreme je stvarno ekstra auto... Auto je jako kvalitetan i fino ga je vozit... Moja jedina zamjerka su sjedišta koja su previše uska pa ako neko ima malo više kila teško se namjestit... Sve ostalo je u stilu wv-a, kvalitetno napravljeno da izdrži 20+ godina bez habanja :evil:

Naravno da je fabia kanta ako se uzme 1.2 benzin sa klasik opremom...

I ja sam bio skeptičan prema tim fabiama dok igrom slučaja nisam postao vlasnik fabie 2 elegance iz 2009 godine... Prezadovoljansam autom :thumbup:
goran16v

#1484 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Ovo koje vozim je lično moje. Međutim to nije bitno. Bitno je da od postanka foruma glumiš pametnicu, a kada ti neko ozbiljnije suprostavi mišljenje počneš nabrajati auta koja imaš. A pošto već pominješ tatice, čini mi se da si spominjao kako je Fokus od roditelja pa ne znam zašto ga ubrajaš. Mene to bolan ne interesuje, dabogda imao 10, ja samo kažem da je ova Fabija golo dizajnersko govno.

I još nešto veoma čudno se dešava, mada mi je veoma jasno zašto. Dok je Džontra vozio Stila u svim raspravama ste svi pljuvali Stila, a za petovratnog odreda svi govorili kako nema goreg izgleda auta u klasi. Međutim istim tim ljudima je taj isti stilo 13 godina poslije i sa znakom Škode čista 10-ka. Šta znam, valjda izgled vremenom sazrijeva od najružnijeg do najljepšeg. :D
Pominjem cisto da se ne pomisli da je to jedino sto vozim i da sam bolesno zatucan za tu marku (kao neki), dok Focusa ubrajam zato sto im ga je kupio, odrzava i registruje sin, a kad smo vec kod Stila i Fabie, ne znam kako ces ovaj inovativni i napredni dizajn vrli esteticaru prokomentarisati i objasniti?!?!?

Image

Image
ElRe

#1485 Re: Škoda all about

Post by ElRe »

U ovoj klasi trenutno najljepsi dizajn meni imaju Clio i Fiesta. Polo je OK, Punto i sa 9 godina se dizajnerski dobro drzi i ima podjednaku svjezinu kao i 7 godina maladji 208 ili 6 godina mladji Polo.

Nova Fabia je cista konfekcija napravljena da se svidi istočno evropskom trzistu a na zapadu sve sto uradi dobro je.

Trenutno najruzniji model u ovoj klasi mi je novi Yaris.
goran16v

#1486 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

ElRe wrote:U ovoj klasi trenutno najljepsi dizajn meni imaju Clio i Fiesta. Polo je OK, Punto i sa 9 godina se dizajnerski dobro drzi i ima podjednaku svjezinu kao i 7 godina maladji 208 ili 6 godina mladji Polo.

Nova Fabia je cista konfekcija napravljena da se svidi istočno evropskom trzistu a na zapadu sve sto uradi dobro je.

Trenutno najruzniji model u ovoj klasi mi je novi Yaris.
Posten tekst, a pogotovo Fiesta FL!
ado-šampion

#1487 Re: Škoda all about

Post by ado-šampion »

Fiesta je ok vani, ali unutra... :-) Katastrofa. :)

Inace su mi ta mala auta, ako pogode vanjski useru unutrasnji dizajn.
Valjda su u razvijenim zemljama namijenjeni mladjoj populaciji pa stoga i taj dizajn. A kod nas rijetki mogu priustiti i ta auta. U prilog tome govori cinjenica da je Fiesta u Evropi apsolutni broj 1 po prodaji u svojoj klasi, a kod nas ih haman pa nema nikako, ni polovnih.

Ja sam pobornik malo ozbiljnijeg dizajna i jedino za sta bih u toj klasi prihvatio da dam pare je Polo.

Image

U odnosu na ovo, meni sve u toj klasi izgleda ko dizajnirano za djecu.

Kad vec pricamo o tim malim autima, ja se u potpunosti slazem sa Semom. Nikako mi ne ide dati za to malo prcasto ruzno 20 hiljada i kusur, a za te pare mozes voziti 5 godina staru Insigniju, C5, skoro sta pozelis u toj klasi osim premiuma. I to s dobrom opremom. I sto je najgore, vise ces potrositi na redovno odrzavanje za to malo prcasto jer moras u ovlasteni, a kod nas Bog dao avlijanera na pretek. :-)
Ned071

#1488 Re: Škoda all about

Post by Ned071 »

sema911s wrote:haj navrati kod mene na kafu pokazem ti servisnu knjugu tih kola,., ima i fobija, c4,c1, 207,208, c5, tiguan, octavia 2 i 3, passat, ford ka i par fiesta,.,

jesu te skode ruzne i sve to stoji ali ovo sto ja vidim kroz papire servisa ko mazge jer ih i mazge voze,.,
ta plastika na volanu mjenjacu jbga mora da izdrzi (kolega mrki-sta mislis to ga tako zovu- tip je u 206 iscerupo ogulio volan, fobiju jos nije a duzi je slican vremenski period nije da nesmije copka on) c5 nam je bio zakljucan mjesec dana,. tiguan 4motio zatrokiro, 208 je svaku kap kise na koju je naisao ubacivao u kabinu,

a to novo je novo macku o rep

poredi tog citrasa sa insigniom kostaju isto,., dupe u jednu pa u drugoo vjeruj to malo govance neces ni pogledat poslije
majstore, ja sam krenuo sa pricom o izgledu, o kvalitetu mozemo isto tako raspravljati. dodjes ti kod mene pa ti pokazem jednog sluzbenog getza. niko se ne sjeca kad je ulje mijenjano, vozi ga 20 ljudi, handri ga kako ko stigne. i ne staje magare nit se kvari. da se kladimo u rucak da je kvalitetnije vozilo od iste takve fabije?

o tome novo ili polovno je stvar ukusa. kod mene licnio nema dileme. nov c4 ili insignija sa 150 hiljada na satu? vazda nov c4.
madner

#1489 Re: Škoda all about

Post by madner »

Corsa je u toj klasi najbolje polovno vozilo.
Novo nikad. :D
simbabimba

#1490 Re: Škoda all about

Post by simbabimba »

Meni je lijepa nova fabija, jako puno dizajna je povukla od polo-a, I slazem se prva je bila super, druga na oko katastrofa.

Za servis neko upita - moj je stari isto trazio povoljan servis za fabiju I nasao je super majstora na tranzitu sa desne strane kad ides od ohr-a prema vracama. Super rade momci I nisu gulikoze, tati pohvaili auto, samo filtere I ulje zamijenili, provjerili diskove (ne treba ih jos uvijek mijenjati), tata prezadovoljan.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1491 Re: Škoda all about

Post by mali_milojica »

ado-šampion wrote:Fiesta je ok vani, ali unutra... :-) Katastrofa. :)

Inace su mi ta mala auta, ako pogode vanjski useru unutrasnji dizajn.
Valjda su u razvijenim zemljama namijenjeni mladjoj populaciji pa stoga i taj dizajn. A kod nas rijetki mogu priustiti i ta auta. U prilog tome govori cinjenica da je Fiesta u Evropi apsolutni broj 1 po prodaji u svojoj klasi, a kod nas ih haman pa nema nikako, ni polovnih.

Ja sam pobornik malo ozbiljnijeg dizajna i jedino za sta bih u toj klasi prihvatio da dam pare je Polo.

Image

U odnosu na ovo, meni sve u toj klasi izgleda ko dizajnirano za djecu.

Kad vec pricamo o tim malim autima, ja se u potpunosti slazem sa Semom. Nikako mi ne ide dati za to malo prcasto ruzno 20 hiljada i kusur, a za te pare mozes voziti 5 godina staru Insigniju, C5, skoro sta pozelis u toj klasi osim premiuma. I to s dobrom opremom. I sto je najgore, vise ces potrositi na redovno odrzavanje za to malo prcasto jer moras u ovlasteni, a kod nas Bog dao avlijanera na pretek. :-)
Moram se sloziti sa tobom. I meni je Fiesta katastrofa unutra. Polo mi je odlican. Grande Punto takođe,dok mi je ovaj novi,onako. Unutra mi je dobar i C3
Image
Ili 208
Image
citroen xm

#1492 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
citroen xm wrote:Ovo koje vozim je lično moje. Međutim to nije bitno. Bitno je da od postanka foruma glumiš pametnicu, a kada ti neko ozbiljnije suprostavi mišljenje počneš nabrajati auta koja imaš. A pošto već pominješ tatice, čini mi se da si spominjao kako je Fokus od roditelja pa ne znam zašto ga ubrajaš. Mene to bolan ne interesuje, dabogda imao 10, ja samo kažem da je ova Fabija golo dizajnersko govno.

Pominjem cisto da se ne pomisli da je to jedino sto vozim i da sam bolesno zatucan za tu marku (kao neki), dok Focusa ubrajam zato sto im ga je kupio, odrzava i registruje sin, a kad smo vec kod Stila i Fabie, ne znam kako ces ovaj inovativni i napredni dizajn vrli esteticaru prokomentarisati i objasniti?!?!?

Image

Image

Ajd molim te samo nam objasni kako sada dođe do Keca i A klase kada niti su vezani za Škodu, niti su ista klasa, a i cjenovno previše daleko? Ne znam šta pokušavaš dokazati trpanjem raznih slika, a da te niko nije ni pitao niti pomenuo ta auta?

Za početak kada već brkaš klase, od istih ljudi ovo auto je ocijenjeno kao dizajnerski najgore auto u klasi

Image

A ovo je čista 10-ka :roll:

Image
Ned071

#1493 Re: Škoda all about

Post by Ned071 »

ne znam... ova skoda koja je presovani rapid moze biti lijepa samo nepopravljivim fanaticima u njemacki dizajn. odnosno ublehu koja se naziva bezvremenski izgled.
ElRe

#1494 Re: Škoda all about

Post by ElRe »

Meni je enterijer Fieste bas OK

Image
golfiista

#1495 Re: Škoda all about

Post by golfiista »

kad smo kod dizajna već...koliko možeš biti subjektivan?

Image
romeomoraprezivjeti

#1496 Re: Škoda all about

Post by romeomoraprezivjeti »

golfiista wrote:kad smo kod dizajna već...koliko možeš biti subjektivan?

Image
Ovo je dizajn.:-)
madner

#1497 Re: Škoda all about

Post by madner »

Nikad ovaj dizajn visestruke vagine nije imao predobar prolaz.
Drvosjeca iz Dejcica

#1498 Re: Škoda all about

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kada je izašao Rapid znao sam da nova Fabija mora ići u tom smijeru. Ovako na slikama ne obara sa nogu međutim ni Fabia 1 i 2 nisu plijenile ljepotom ali očito da ljudima odgovara čim se toliko voze.

Meni se recimo sviđa ova nova unutrašnjost.

Image
romeomoraprezivjeti

#1499 Re: Škoda all about

Post by romeomoraprezivjeti »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kada je izašao Rapid znao sam da nova Fabija mora ići u tom smijeru. Ovako na slikama ne obara sa nogu međutim ni Fabia 1 i 2 nisu plijenile ljepotom ali očito da ljudima odgovara čim se toliko voze.

Meni se recimo sviđa ova nova unutrašnjost.

Image
Unutrasnjost je vise nego dobra.:-)
Ned071

#1500 Re: Škoda all about

Post by Ned071 »

je, jaka je. u ovom top modelu. koji ce kostat 35 hiljada. uzmi rapid u osnovnom paketu ili drugom paketu, ko da su ga u skafi dizajnirali i kupovali materijale
Post Reply