PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
seln

#1476 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by seln »

Ne zivim u Sarajevu, a rijetko i svratim, tako da se ne mogu pozaliti na usluge, ali ne mogu presutjeti pokusaje opravdavanja neljubaznosti i neprofesionalnosti. Ne mogu da shvatim kako neko moze opravdavati losu uslugu, bez obzira da li je ista uslovljena malom platom, losim uslovima rada ili PMS-om. Vidim, medju apologetama neljubaznosti su neki likovi koje sam vec primjetio na drugim temama i koji svoju mizantropiju nose kao barjak na Ajvatovici.
Za slabe plate i lose uslove rada neka se izvole obratiti onima koji su krivi za iste:politicarima i poslodavcima. Neka glasaju za druge politicare, neka podrze jake sindikate u koje ce birati nekorumpirane funkcionere... zasto bih ja kao musterija morao trpjeti zbog toga?
Bez obzira gdje dolazim, uredno pozdravljam, svima se obracam sa "vi" i u svaku recenicu uspijem smjestiti "molim". Najmanje sto mogu ocekivati je isto takvo ponasanje sa druge strane.
A za nekakve "poduzetnike" tipa papaka iz etno sranja i "ekskluzivnih" lokala je najbolji lijek ovako nesto: javno ih prozovite, kada im vise niko ne bude dolazio, onda ce moci vrsiti selekciju gostiju izmedju miseva i bubasvaba.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1477 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Truba »

dobar osjecaj wrote:
UterivacDugoga wrote:Ima jedan konobar/vlasnik u jednoj cevabdzinici na Otoci,preko puta taksi standa. Kad dodjes da narucis nesto,pridje ti sa rukama u dzepovima(pri tom ofirno se drpa dole) i pita te izvolite :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sta sve pojedemo bez ocitog uvida ko se oko pripreme hrane drpa :roll:
Sjecam se prije nekoliko godina mi je kolega pricao kako je u wc-u pisao do jednog od konobara koji ce poslije sluziti hranu vecoj grupi gostiju. Kaze lik je lijepo izvukao alat, pisao, zakopcao hlace i izasao lijepo nazad servirati hranu bez pranja ruku.
vi zene niste ni svjesne koliko ste kita dotaknule rukujuci se sa svij tim muskarcima :lol:
seln

#1478 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by seln »

MickeyPierce wrote:Evo ga neki dijasporac dosao da nam soli pamet a tamo placa hamburger po 8 eura.
Nikog nisam prozvao imenom, ali neki se ocigledno prepoznaju.
Da, hamburger je 8 eura, casa obicne vode 2 eura, a svi dijasporci rade kao baustelci ili cistaci toaleta.
zforumas

#1479 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zforumas »

seln wrote:
MickeyPierce wrote:Evo ga neki dijasporac dosao da nam soli pamet a tamo placa hamburger po 8 eura.
Da, hamburger je 8 eura, casa obicne vode 2 eura, a svi dijasporci rade kao baustelci ili cistaci toaleta.
Zaboravio si da zivimo od socijale i da dizemo kredit da dodjemo u Bosnu, i to rentanim autima :lol:
Styling

#1480 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Styling »

Glede hrane, higijene i usluge, ko nije probao hamburger kod Trovaca na Bjelavama u 3 ujutro ne zna sta je zdravstveni rizik :lol:
seln

#1481 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by seln »

zforumas wrote:
seln wrote:
Zaboravio si da zivimo od socijale i da dizemo kredit da dodjemo u Bosnu, i to rentanim autima :lol:
I govorimo neku smijesnu mjesavinu maternjeg jezika i sluzbenog jezika zemlje u kojoj zivimo.
GAU8

#1482 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by GAU8 »

Styling wrote:Glede hrane, higijene i usluge, ko nije probao hamburger kod Trovaca na Bjelavama u 3 ujutro ne zna sta je zdravstveni rizik :lol:
Samo ja ne znam da je kod njega ikada bilo slučaja trovanja...
Za razliku od nekih "fensi" "kulturinih" mjesta
Styling

#1483 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Styling »

GAU8 wrote:
Styling wrote:Glede hrane, higijene i usluge, ko nije probao hamburger kod Trovaca na Bjelavama u 3 ujutro ne zna sta je zdravstveni rizik :lol:
Iskreno, ni ja nisam cula da je bilo incidenata, ali da mu je higijena nula, nula je. Da ne prepricavam situacije...da ne gadim ljudima zivot. :run:
GAU8

#1484 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by GAU8 »

Styling wrote:
GAU8 wrote:
Iskreno, ni ja nisam cula da je bilo incidenata, ali da mu je higijena nula, nula je. Da ne prepricavam situacije...da ne gadim ljudima zivot. :run:
Ja nisam zato nikad gledao šta i kako radi :D
Znam da je uvijek prometno, a i znam šta dobijam, nemam očekivanja neke svjetske klase :D
To je mjesto gdje možeš pojest hambaš nabrzinu kad muka natjera no questions asked :lol: :lol: :lol:
elk

#1485 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by elk »

Nije hamburger cak ni u svedskoj 8 eura.to kod njih sirotinja i azilanti jedu.i turisti iz bivse juge :bih: inace,ne vjerujem zenama koje rade nadogradnju noktiju bez filtera.
elk

#1486 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by elk »

P.s kod taleta vise puta jeo u gluho doba noci.ni meni ni onim cukama okolo nikad nista!!
KB9

#1487 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by KB9 »

pravda za trovaca
MAN-lion's coach

#1488 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by MAN-lion's coach »

.....
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:46, edited 1 time in total.
peepeep

#1489 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by peepeep »

MAN-lion's coach wrote:Po marketima je postalo uobičajno pravilo nepoštivanja kupaca koji čekaju u redu za hljeb, meso i sl. gdje je potrebno da se nešto izvaga itd..
Hoše komerc, danas, katastrofa. Jedna uposlenica, jedna mušterija koja ne zna šta hoće i koja smišlja šta bi mogla.
Ni to ne bi bio problem, da se nije još stvorilo 10 ljudi koji čekaju.
Druga dok je došla, svijet u skladu sa svojim lošim vaspitanjem i provincijskim laktanjem uvijek se eksponira preko reda.
Ako na to ukažeš i usprotiviš se novoj metodi prakticiranja kulture, ispadneš budala.
Naprotiv, izgleda kad ti neko spuca šamar, trebaš se ponuditi da ti lupi i u drugi obraz.
Koji idiotizam.
Ne samo kod njih da je to pravilo, već i u Konzumu i sl...
Stvarno mizerno.
Nije to samo kod Hošeta, tako je i u banci i pošti. Nedavno mi se desilo u Sparkase banci u kojoj sam ja ušao prvi put prije godinu dana i nigdje nisam vidio da je napisano da je jedan red za sva tri šaltera (a uvijek dva rade) nego sam mislio da je po fazonu čekaš i dođeš na red gdje hoćeš. I tako čekao k'o levat 10 minuta, i svečano krenem na red kad me pameti prizva revnosni čuvar i upozori me da to tako ne ide. Prije par sedmica otišao, dođe neki lik, ha-hu sa čuvarom i uvali se preko reda. Ništa. Mi ostali čekamo, on uđe i k'o s' poslom uleti preko reda i ostade na šalteru dobrih 20tak minuta. I onda da ne popizdiš i ne psuješ kad to vidiš.

Isto tako je i u pošti. "Mogu li ja samo da kupim uplatnicu?" I onda kupi uplatnicu, popuni je i uplati (još je dobro kad ovo urade pa znaju popuniti, a obično ne znaju... tokmaci). Ili može li on samo jedan račun (jok) i ni ne čeka odgovor nego preko reda prođe i plati šta i koliko hoće.
Last December

#1491 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Last December »

peepeep wrote: Nije to samo kod Hošeta, tako je i u banci i pošti. Nedavno mi se desilo u Sparkase banci u kojoj sam ja ušao prvi put prije godinu dana i nigdje nisam vidio da je napisano da je jedan red za sva tri šaltera (a uvijek dva rade) nego sam mislio da je po fazonu čekaš i dođeš na red gdje hoćeš. I tako čekao k'o levat 10 minuta, i svečano krenem na red kad me pameti prizva revnosni čuvar i upozori me da to tako ne ide. Prije par sedmica otišao, dođe neki lik, ha-hu sa čuvarom i uvali se preko reda. Ništa. Mi ostali čekamo, on uđe i k'o s' poslom uleti preko reda i ostade na šalteru dobrih 20tak minuta. I onda da ne popizdiš i ne psuješ kad to vidiš.

Isto tako je i u pošti. "Mogu li ja samo da kupim uplatnicu?" I onda kupi uplatnicu, popuni je i uplati (još je dobro kad ovo urade pa znaju popuniti, a obično ne znaju... tokmaci). Ili može li on samo jedan račun (jok) i ni ne čeka odgovor nego preko reda prođe i plati šta i koliko hoće.
Isto i meni se desilo u Šparkasi. Al samo jedan šalter radio, na drugom teta popisivala nešto i ašikovala sa nabildovanim čuvarom. Na ovom gdje sam ja bio stvorila se kolona, narod već pizdi, neki matori bizmismen psuje majku šalterašu - a šalteraš malo malo ustaje i donosi buntove keša pa ih meće u onaj aparat i škkkkkrrrrrk prebrojava pa meće u kofer nekom mutnom tipu. To traje pola sata, narod pizdi, broje se buntovi keša, pune se koferi. WTF!?!? Ja zagalamio malo, reko ne može to tako, onaj nabildani se uhvati za pištolj i pogleda me mrko, reko dobro, uredu je ba, samo daj malo. Matori bizmismen počeo da prijeti kako će zatvorit račun iako kod njih ima milione, ona teta se trznu pa poče molit da razmisli još malo :roll:
Stigoh i ja na red, kažem daj mi sve pare - kaže on baš sve - reko da, baš sve - kaže on hajd ako baš moraš.
Mislio da ću zatvorit račun al jednostavno mi je trebo keš taj dan, a reko neka ih nek porazmisle malo, na šta to liči, jedan šalter da opslužuje tolike klijente i to još sa prioritetom na ratne profitere...
Eto toliko, bujrum!
SmokingMan

#1492 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by SmokingMan »

dobar osjecaj wrote:
UterivacDugoga wrote:Ima jedan konobar/vlasnik u jednoj cevabdzinici na Otoci,preko puta taksi standa. Kad dodjes da narucis nesto,pridje ti sa rukama u dzepovima(pri tom ofirno se drpa dole) i pita te izvolite :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sta sve pojedemo bez ocitog uvida ko se oko pripreme hrane drpa :roll:
Sjecam se prije nekoliko godina mi je kolega pricao kako je u wc-u pisao do jednog od konobara koji ce poslije sluziti hranu vecoj grupi gostiju. Kaze lik je lijepo izvukao alat, pisao, zakopcao hlace i izasao lijepo nazad servirati hranu bez pranja ruku.
Sreća pa nemam para da jedem po restoranima.
sarajevo999999

#1494 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by sarajevo999999 »

MickeyPierce wrote:Problem sto covjek ima kofer para? Meni obo vuce na zavist :?
Nema ti sta vuci na zavist, lik objasnjava nezadovoljstvo uslugom. I uz to je u pravu 100 posto jer za takve stvari postoje posebne prostorije gdje se isplacuju vece sume. Mimo reda koji se stvorio zamisli kako je tom covjeku koji dize pare pa jebote pola Sarajeva zna da nosis milion maraka u torbi. To se covjek treba u zasebnoj prostoriji daleko od ociju "obicnih smrtnika" tretirati kao Allah a oni mu na salteru izvale keš. Jebo sve, ne bi me cudilo da su mu strpali u najlonsku kesu
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1495 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by japin_mutapi »

jes paša, osam eura ali dobiješ hamdurgerčinu i po, sok, salatu i pomfrit
za svoju satnicu taj dijasporac kupi dva takva hamburgera, komotno
Nadzorna_ploca

#1496 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Nadzorna_ploca »

Bezveze se granate sa likom, vječito nešto kontrira.
Cohers

#1497 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Cohers »

PipiDugaDevetka wrote:FAMOS-GRADNJA Upravitelj d.o.o.....prevaranti, šalabajzeri, lopovi!
UBICE!

Zato im Princ Kuga omogućava najatraktivnije lokacije u Sarajevu.
meteorit135531

#1498 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by meteorit135531 »

Kozum na Kosevskom.
Vracam se navecer, i zaboravio sam kupiti hljeb. A vec je kasno, sitnih para nisam imao. i htio sam platiti karticom, jer je to platezno sredstvo kao i gotovi novac, i jer na to imam pravo kao musterija. i onda me doceka ona kasirka kad sam donio hljeb i bas onako bahato rece, ne naplacujemo male iznose karticom. i ostavi hljeb na kasi. ja sam popizdio. poceo sam se svadjati, ali bezuspjesno. Ne sjecam se da me je neko bas tako ponizio odavno. nije htjela da uzme karticu i da naplati. znaci, moj novac na kartici nije novac i njime ne mogu platiti artikal
Stvarno, ne radi hljeba i te 1 KM, nego radi nepostivanja musterije. I fino posaljem mejl, i nazovem Kozum info broj, i opisem situaciju, broj poslovnice, izgled djelatnice, dan i vrijeme desavanja. Cak sam zvao jos dvaput da vidim da je sankcionisana, i nisam zelio popustiti. Koji provicijalizam od doticne.
I poslije nekog vremena, odem i pokusam ponovo, cisto radi provjere. Docekala me je krajnje ljubazno. Bas iznenadjujuce.
Dobar dan , gospodine? Izvolite? Zelim vam ugodan ostatak dana. :)
Placao sam rum plocicu od 0.50 KM. zelim da se moj novac postuje. Njeno odbijanje da mi naplati karticom, jos uvijek kad se sjetim toga, obuzme me neki gnjev. Naravno da ne ocekujem da gradim odnos sa kasirkom, niti me zanima ali kao klijent ocekujem minimum postovanja i profesionalizma kad se nesto kupuje i placa. I ako je istina da neke firme ne naplacuju male iznose, ta obavijest treba biti vidljivo istaknuta da su osobe upoznate sa tim kad udju u prodavnicu.
I bas kad sam razgovarao sa nekom zenom u Konzumu, kaze ona meni da je ta djelatnica upozorena na svoje ponasanje, i da poslovodja ne moze da vjeruje da je odbila da naplati mali iznos.
Znaci, neko ju je dobro nalijepio zbog ovoga. I neka je.
I onda sam joj rekao da li me se sjeca i sjeca li se kad je odbila da mi naplati hljeb? I rekao sam joj da sam je prijavio, ona je citavo vrijeme samo sutila. Tad je dosao onaj neki njen debeli kolega, i nadnio se , i poceo objasnjavati kako su dobili taj mejl, i kako ja ne razumijem kako funkcionisu porezi koje Konzum placa banci kad prihvaca male transakcije , i da cu shvatiti kad budem vodio prodavnicu. :skoljka:
Mislim,stvarno koji idiotizam.
ranger

#1499 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by ranger »

trebo si i njega prijavit...
nije banka porezna uprava da naplacuje bilo kakav porez... kakvi moroni rade po tim trgovinama jebo majku
quarterback

#1500 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by quarterback »

meteorit135531 wrote:Kozum na Kosevskom.
Vracam se navecer, i zaboravio sam kupiti hljeb. A vec je kasno, sitnih para nisam imao. i htio sam platiti karticom, jer je to platezno sredstvo kao i gotovi novac, i jer na to imam pravo kao musterija. i onda me doceka ona kasirka kad sam donio hljeb i bas onako bahato rece, ne naplacujemo male iznose karticom. i ostavi hljeb na kasi. ja sam popizdio. poceo sam se svadjati, ali bezuspjesno. Ne sjecam se da me je neko bas tako ponizio odavno. nije htjela da uzme karticu i da naplati. znaci, moj novac na kartici nije novac i njime ne mogu platiti artikal
Stvarno, ne radi hljeba i te 1 KM, nego radi nepostivanja musterije. I fino posaljem mejl, i nazovem Kozum info broj, i opisem situaciju, broj poslovnice, izgled djelatnice, dan i vrijeme desavanja. Cak sam zvao jos dvaput da vidim da je sankcionisana, i nisam zelio popustiti. Koji provicijalizam od doticne.
I poslije nekog vremena, odem i pokusam ponovo, cisto radi provjere. Docekala me je krajnje ljubazno. Bas iznenadjujuce.
Dobar dan , gospodine? Izvolite? Zelim vam ugodan ostatak dana. :)
Placao sam rum plocicu od 0.50 KM. zelim da se moj novac postuje. Njeno odbijanje da mi naplati karticom, jos uvijek kad se sjetim toga, obuzme me neki gnjev. Naravno da ne ocekujem da gradim odnos sa kasirkom, niti me zanima ali kao klijent ocekujem minimum postovanja i profesionalizma kad se nesto kupuje i placa. I ako je istina da neke firme ne naplacuju male iznose, ta obavijest treba biti vidljivo istaknuta da su osobe upoznate sa tim kad udju u prodavnicu.
I bas kad sam razgovarao sa nekom zenom u Konzumu, kaze ona meni da je ta djelatnica upozorena na svoje ponasanje, i da poslovodja ne moze da vjeruje da je odbila da naplati mali iznos.
Znaci, neko ju je dobro nalijepio zbog ovoga. I neka je.
I onda sam joj rekao da li me se sjeca i sjeca li se kad je odbila da mi naplati hljeb? I rekao sam joj da sam je prijavio, ona je citavo vrijeme samo sutila. Tad je dosao onaj neki njen debeli kolega, i nadnio se , i poceo objasnjavati kako su dobili taj mejl, i kako ja ne razumijem kako funkcionisu porezi koje Konzum placa banci kad prihvaca male transakcije , i da cu shvatiti kad budem vodio prodavnicu. :skoljka:
Mislim,stvarno koji idiotizam.
nisam citao sve jer nemam sada vrmena, mislim da ima minimalan iznos za placanje karticom, recimo da je 5 KM, nije to samo u konzumu
Post Reply