ostalo ću regulisati klimom, a kojom još čekam da vidim .....trenutno radi samo mala grijalica, ali kako nije hladno, a dvije sobe ne grijem, sasvim mi je OK
još samo da dođe račun za struju
Moderator: anex
Kod mene pa ja mislim vec mjesec dana klima dogrijava ovo kako je jesen došla a zadnji račun smiješan kao i raniji - oko 35KM.starii wrote:imal kakvih novisti o grijanju na klime..racuni struje etc...kod mene radi toplo, struja jos nije dosla...
35km sto je klima potrosila ili 35km racun cjelokupan?Hajlac wrote:Kod mene pa ja mislim vec mjesec dana klima dogrijava ovo kako je jesen došla a zadnji račun smiješan kao i raniji - oko 35KM.starii wrote:
Bolje da slažem da je samo za klimuenglbert wrote:35km sto je klima potrosila ili 35km racun cjelokupan?Hajlac wrote:Kod mene pa ja mislim vec mjesec dana klima dogrijava ovo kako je jesen došla a zadnji račun smiješan kao i raniji - oko 35KM.starii wrote:
Kod mene samo mašine za suđe + veš (A+ klasa), štedne sijalice, PC, frižider, ponekad el. ploče na šporetu, mali 5l el. bojler i klima.englbert wrote:dobar si ti. Meni obicno dolazi 70km, eh sada cemo vidjeti koliko ce sa klimama. Doduse ide 3 kompjutera, 2 tv, 2 bojlera, 2 frizidera, ves masina, perilica za sudje itd...
Moze.Zasto nebi moglo!?sema911s wrote:deckovi moze pitanje,., posto u stanu nemoze plin moramo se grijat na struju,.,
prijatelj mi preporucuje konvektore Bosch,., 230km 2kw,., e sada mozel to ugrijat stan nekih 50m2 ako budu dvije te jedinice,., jer kazu mi koliko rade toliko griju,., e sada jel tako il samo navlakusa,.,
dogodine ide grijanje struja radijatori ruska podmornica,.,
sema911s wrote:deckovi moze pitanje,., posto u stanu nemoze plin moramo se grijat na struju,.,
prijatelj mi preporucuje konvektore Bosch,., 230km 2kw,., e sada mozel to ugrijat stan nekih 50m2 ako budu dvije te jedinice,., jer kazu mi koliko rade toliko griju,., e sada jel tako il samo navlakusa,.,
dogodine ide grijanje struja radijatori ruska podmornica,.,
Dobro dosao u druzinustojanko wrote:Micko FH35VE je nabavljen. Ima li kakvih savjeta za montazu, tj. na sta treba obratiti paznju.
Koliko m2 griješ?starii wrote:dosao mi je racun za struju, za zadnji mjesec dana u odnosu na prosli povecanje racuna za 28KM, to je naime povecanje na racun grijanja inverter klimom i manjim radijatorom na struju...helem zadovoljan sam...klimu nisam stedio i forsirao sam je a temp u stanu vecinom oko 22C...
70m2, klima je bas radila da bude toplo zbog male bebe.Profil za pisanje wrote:Koliko m2 griješ?starii wrote:dosao mi je racun za struju, za zadnji mjesec dana u odnosu na prosli povecanje racuna za 28KM, to je naime povecanje na racun grijanja inverter klimom i manjim radijatorom na struju...helem zadovoljan sam...klimu nisam stedio i forsirao sam je a temp u stanu vecinom oko 22C...
Super.starii wrote:70m2, klima je bas radila da bude toplo zbog male bebe.Profil za pisanje wrote:Koliko m2 griješ?starii wrote:dosao mi je racun za struju, za zadnji mjesec dana u odnosu na prosli povecanje racuna za 28KM, to je naime povecanje na racun grijanja inverter klimom i manjim radijatorom na struju...helem zadovoljan sam...klimu nisam stedio i forsirao sam je a temp u stanu vecinom oko 22C...
Sasvim normalno!Nemas se sta brinuti.stojanko wrote:Ne znam da li je normalano da se cuje kao kretanje gasa kad se upali klima. Taj zvuk traje deset sekundi i onda nestaje. Ne znam da li to ima ikakve veze sa duzinom instalacije koja je dva metra. Lik koji je instalirao rekao je da minimalno mora biti metar i po.