Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Danguba wrote:
ako nemas knjige o autu, izguglaj koji ti akumulator za taj tip vozila odgovara
drugo, neka auta imaju kuciste-izmjeri to kuciste i znat ces i koji ti akumulator odgovara
u trgovini neki znaju a neki samo da prodaju.
imam knjigu, ali ne pise nigdje ili sam corav . ma googlao sam i nude vise varijanti . kontam ovaj jaci jbg
quarterback wrote:
pitao u majagumama drug, prije 2/3 dana kada sam stavljao ljetne
imaju par tipova akumulatora, meni je konkretno bila zanimljiva varta a bio je i neki monbat i jos nekakav sto nisam cuo za njega (doduse i ovaj monbat je na granici)
hvala lijepo . ja cu najvjerovatnije topla ili neki valjda podbrand tab. jos kontam suhi ili mokri. u autu je vec bio suhi, pa bi mozda zbog toga trebao uzeti suhi.
autoskolee wrote:Evo i moj problem, auto je benzinac 1.4 15 godina star i gasi se u toku voznje, najcesce kada se treba skroz stati na semaforu on se ugasi..
Koji su simptomi itd? hvala
Simptomi su to da se gasi, a tebe bi trebalo interesovati sta uzrokuje te simptome?
autoskolee wrote:Evo i moj problem, auto je benzinac 1.4 15 godina star i gasi se u toku voznje, najcesce kada se treba skroz stati na semaforu on se ugasi..
Simptomi su to da se gasi, a tebe bi trebalo interesovati sta uzrokuje te simptome?
prvo, ocisti dobro karburator...a ako i dalje budu problemi onda ga valja detaljno pregledati od rezervoara do dizni.
Imaobja slican priblem, ventil povrata goriva tako nekako se zove otisao, jaran isto tako, otisla klapna gasa, starom otisao neki senzor prijavljivao nekoliko stotina temp motora... Drugom jaranu bobina pravila problem... Pa ti sve to izmjenjaj, i javi nam se. Ili reci konkretnije koje auto i koji motor pa da pricamo
Qler wrote:Imaobja slican priblem, ventil povrata goriva tako nekako se zove otisao, jaran isto tako, otisla klapna gasa, starom otisao neki senzor prijavljivao nekoliko stotina temp motora... Drugom jaranu bobina pravila problem... Pa ti sve to izmjenjaj, i javi nam se. Ili reci konkretnije koje auto i koji motor pa da pricamo
Gledao Peugeot 308 Facelift 1.6 HDI u AS DALMI-ju! Na oglasu stoji da je 82kW odnosno 112KS, u knjižici i papirima 112KS po priči prodavača a po šasiji je 1.6 HDI od 68kW odnosno 92KS (provjereno u ovlaštenom servisu). Kome šta sad vjerovat? Da je čipovan naknadno na 112KS po izlasku iz fabrike?
Kataklinger wrote:Gledao Peugeot 308 Facelift 1.6 HDI u AS DALMI-ju! Na oglasu stoji da je 82kW odnosno 112KS, u knjižici i papirima 112KS po priči prodavača a po šasiji je 1.6 HDI od 68kW odnosno 92KS (provjereno u ovlaštenom servisu). Kome šta sad vjerovat? Da je čipovan naknadno na 112KS po izlasku iz fabrike?
za neka vozila ima na netu tzv. vin decoder ukucas broj sasije i on ti izbaci neke osnovne podatke o autu, ukljucujuci snagu motora.
btw. ja bih vjerovao ovlastenom. ne mora znacit da je cipovan, mozda je motor rikno i neko poslije ubacio malo jaci (pretpostavljam da je 308 dolazio i u toj varijanti sa 82kw)
Kataklinger wrote:Gledao Peugeot 308 Facelift 1.6 HDI u AS DALMI-ju! Na oglasu stoji da je 82kW odnosno 112KS, u knjižici i papirima 112KS po priči prodavača a po šasiji je 1.6 HDI od 68kW odnosno 92KS (provjereno u ovlaštenom servisu). Kome šta sad vjerovat? Da je čipovan naknadno na 112KS po izlasku iz fabrike?
Ma nema šta, to je 68kW, a šta je neko poslije radio...bolje da ne bude tvoja briga!
Ma nema šta, to je 68kW, a šta je neko poslije radio...bolje da ne bude tvoja briga!
Što je najgore, obzirom na papire, prodavač tvrdi da je vjerovatno naknadno čipovan, jer su dobili takve papire u kojim stoji 82kW. Ja sam probao voziti to auto, i ne djeluje mi kao da je čipovano na 112 (nekad ranije sam probao i fabrički od 112 pa znam šta je). Sad ne znam, auto je očuvano, ima dobru historiju servisa, nema packe, utegnut. I da nije čipovan, nije problem, mogao bih to ja naknadno, ali? Ta famozna 6. brzina, ja bih bar 30% vožnje bio na otvorenom, pa bi dobro došla, a sad čip i fabričkih 5 brzina, ne znam koliko idu u isti kontekst.
I još jedno pitanje za iskusnije, ovo auto što svo vrijeme spominjem, možda jedina mana je što je kvačilo pomalo tvrdo, ali uredno odvaja, bez da se išta trese i slično. Ja svakako dajem prednost kad je kvačilo tvrđe, jer je lakše kontrolisat i start i sve, ali? Znam isto tako da kad je set kvačila nov, ono je skroz mehko, samim tim je malo i teže kontrolisat ga jer nema baš otpora na papučici. Da li je to znak da kad malo otvrdne, da je pred zamjenu ili?
Da ne otvaram zasebnu temu, evo pitanje za nasih automehanicara: kolika je normalna potrosnja ulja izmedju 2 zamjene ulja, ukoliko se radi o ispravnom motoru? kazu da svaki motor trosi ulje, samo me zanima koja je ta neka granica da se covjek ne brine.
imam Peugeot 307 sw, 66 kw 2.0 hdi motor, 2004. godiste. Prilikom paljenja, dok digitalno ocitava nivo ulja, primijetio sam da mi fali jedan podiok, tj pokazuje da se nivo ulja smanjio. do naredne izmjene ulja imam jos 3-3,5 hiljade km, a do sada sam pregazio nesto preko 11 hiljada. motor je suh u potpunosti, tj nigdje nista ne curi pa da fali zbog toga. po mojoj procjeni, a to pokazuje i na mjeracu ulja u motoru, na onoj sipci, fali nekih 4-5 deca ulja.
na nekim forumima sam naisao na informaciju da je normalna potrosnja ulja izmedju 2 i 3 decilitra po hiljadi prijedjenih kilometara, pa me interesuje koliko je ta informacija tacna.