Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- AmADin_gospo
#1476 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
ja mislim da nemože somun bez najmanje 4 kifle da balansira 
- eluna
#1477 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
e vala bašAmADin_gospo wrote:ja mislim da nemože somun bez najmanje 4 kifle da balansira
- Bullet Tooth Tony
-
IcedFlame
#1479 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Po kojem zakonu je dozvoljeno da djecaci ganjaju djevojcice po putu rezervisanom za saobracaj motornih vozila?
- respo
#1480 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
ako je raspust ne znaci da eventualno u skoli ili bar pored skole nema djeceRomeo 80 wrote:Drago mi je da sam te nasmijao. Slažem se sa konstatacijom tvog dragog.eluna wrote:Romeo 80 wrote:Voziš ulicom Terezija na Skenderiji brzinom od 50 ili 60 km/h za vrijeme na primjer ljetnog raspusta. Ograničenje je 40 km/h zbog škole (koja ne radi). Na koji način tada ikoga ugrožavaš?
ahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah .........koja tragikomedija od naroda .......dobro kaže moj dragi - ove forume trab čitati samo da bi čovjek bio sbjestan gdje i sa kim živi i dijeli životni prostor![]()
Ipak, nije mi baš jasno šta je toliko smiješno u mom postu?! Postavio sam konkretno pitanje, budući da se ne slažem sa stavom da baš svako prekoračenje zakonskih odredbi (kada je saobraćaj u pitanju) mora rezultirati nečijim ugrožavanjem. Pogotovo ne u zemlji u kojoj ima ubjedljivo najviše policijskih sačekuša u odnosu na maltene čitavu Evropu, a po broju poginulih u saobraćaju smo crni šampioni!
Razmisli malo o tome, jer ćeš jako rijetko vidjeti da se policija bakće sa pravim problemima u saobraćaju kao npr. samozvanim trkačima, katastrofalnim tehničkim stanjem voznog parka itd itd.
Najlakše se sakriti ko kakav hajduk iza žbuna i naplaćivati kazne za drakonske prekršaje tipa vožnje od 60 km/h na magistralnoj cesti gdje je ograničenje 50 km/h valjda zbog nekog "Muje" koji dvaput godišnje sa svojom kravom prelazi cestu na tom mjestu...
sto se tice
za magistralu se slazem ali bez obzira zakon je takav kakav je da i onaj seljak ima pravo preci tu cestu a neko mu je to omogucio
ti se bori na drugi nacin da to sklone i neces se vise zaliti
- Ateista
#1481 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Mislim da se tako nesto stvarno ne moze porediti, oruzje i saobracaj.poznanik wrote:Zabranjena je upotreba vatrenog oružja bez posebnog odobrenja, posebno je zabranjena civilima. Međutim, pojedinci će ipak ispaliti metak iz pištolja u zrak, uz komentar - neću nikog ugroziti... i već stradan pročitati vijest kako je stradala neka osoba od metka - iz nepoznatog pravca.Ateista wrote:Zakon je iznad mene i jeste u pravu kada mi policajac napise kaznu, ali ovdje je vise prica oko toga da li je neko stvarno nekog ugrozio tim prekoracenjem ili ne.Qler wrote:Zakon je u pravu, nema diskusije. Glupo je ogranicenje od 50km/h na nekim dionicama gdje je jedna kuca, ali ako te uhvati radar na 61km/h ti si preksio zakon.
U glavnom, zakon je u pravu, ti nisi. Ako mislis da jesi, na sud pa se ganjaj. Do tada nemas ni jednog argumenta na svojoj strani ako ga ne postujes.
Slično je i sa saobraćajem, sa vožnjom preko dozvoljene brzine. Nesreća se može desiti i u granicama dozvoljene brzine, ali šanse za nesretan slučaj su mnogo veće u brzinama iznad procijenjene i propisane.
Svakim prekoračenjem dozvoljene brzine - brzine koja je prethodno procijenjena kao dovoljna da obje strane pravovremeno reagiraju u iznenadnim situacijama - i ti kao vozač, i bilo koja druga strana, ugrožavaš živote, i svoj i drugog.
Zna se da metak moze zalutati i da tu nema kontrole (osim u odredjenim uslovima predvidjenim za to) ali nad vozilom se moze imati kontrola, isto tako zavisno od uslova.
- Ateista
#1482 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Nije to nikakva teorija i folozofija, ja sve ovo zasnivam na praksi, jer u praksi ja prekoracujem brzinu i siguran sam. Ocigledno je da neki imaju problem sa tim jer se to ne uklapa u njihovu viziju crno-bijelog svijeta gdje oni koji ne postuju 100% zakon su ubice, a oni koji postuju su ok, e pa nije uvijek tako, svidjalo se to nekom ili ne. Neki ljudi mogu odskociti od prosjeka, u bilo cemu, koliko god to nekima smetalo.goran16v wrote:Burazeru da skratimo pricu, bar sto se mene tice...Ateista wrote:Zakon nicim ne pobija moje argumente, on je tu samo jao jaci, neko ko je iznad mene, ali to ne znaci da je uvijek u pravu.
Ja ne kukam zato sto su mi oduzeli vozacku (za to kukam na postu koja mi nije dostavila poziv na sud) ni na neke kazne koje sam svjesno rizikovao, ja kukam na neke stvari koje su beobrazluk, kao recimo sama tema - radar kod Marsalke koji slika na 61 a trebao bi na 71, navlakuse tipa prekidanja zelenog vala kod otoke da navuce raju da ubrzaju tamo gdje ima kamera i slicno, policija iza zbuna u po noci kod skole i slicno kada cilj nije sigurnost nego otimanje para.
Ne postoji problem sa mojom logikom, ona je u redu, problem je sto nema niko neutralan i kompetentan da kaze ko je sposoban da vozi brze a ko ne. Poenta price uopste nije da ja moram biti u pravu sto se tice moje voznje, ali da mogu biti u pravu, da ima i takvih vozaca, a ko je takav, to je tesko dokazati.
Zadnje sto si naveo nisu budalastine, neki stvarno znaju kontrolisati i procijeniti brzinu a neki ne, zato jedni naprave sranje dok drugi ne i pri tome izbjegnu i potencijalne udese za koje bi neko drugi bio kriv. Ima i slucajnosti, neki jednostavno imaju srece i provuku se, ali ne moze ni sreca stalno, kad tad ce ih sreca izdati, ali ne kod svih, neki imaju i znanje i sposobnost.
Sva tvoja teorija i filozofiranje se svodi na:
Da tvrdis sa je ok da sporadicno krsis zakon ako, kao vozac, procjenis da time neces ugroziti, i da je zakon samo neki okvirni akt koji vazi za neiskusne, lose i nsposobne vozace (takva definicija ne postoji ni u jednom zakonu) i sto se tice ostalih sluzi za nepravedno otimanje para onima koji ga prekrse. Koliko ces prekrsisi zakon i sta je granica sigirnog procjenunjes ti.
Mislim da je sve uredu sa tvojim mentalim zdravljem pa ces se sloziti da tvoja teorija pociva sljedecim pretpostavkama:
1. Da imas ikakvo pravo da procjenis ko je i koliko, pocev od sebe, u stanju da sigurno prekrsi zakon
2. Da imas cvrst i priznat argumenat da si strucan da procjenis da li je nesto sto je van zakona ujedno i bezbjedno
3. Da, ako imas ti, i svako drugi ima pravo na to da procjeni sta je sigurno, koji je zakon logican, sta je realno i na osnovu toga malo krsi zakon u mjeri koliko procjenjuje da je sigirno, sto podrazumjeva da je tebi ok da to rade i oni koji nisu stanju napraviti procjenu (svi imamo ista prava) i da je tebi automatski prihvatljiva mogucnost da se neko zajebe u procjeni i padne mrtva glava.
E posto su ti odgovori:
1. Nemas
2. Nemas
3. Nisi odgovorio nego si nesto petljao, a zapravo skakao sebi u stomak pisuci da se je onaj ko nije postovao zakon pa se zajebo u procjeni i ubio nekog budala koja se kurcila, (a istovremeno zaboravljas da ti radis istu stvar i eto kao to nije kurcenje), pa se onda gubis u tome da ti pozivas da ljudi budu oprezni, pa tvrdis da vecina nije sto te opet vraca na na tacke 1 i 2
nema nikve potrebe za daljom raspravom jer je sve ostalo neko teoretsko filozofiranje bez osnova, stoga se ja povlacim i ujedno zahvaljujem na paznji ko je citao ovaj roman!
1. Ja uopste ne govorim o pravu nego o sigurnosti, po zakonu nemam pravo i zato platim kaznu.
2. Nemam nacina da to dokazem na forumu, ali moje znanje, sposobonosti i dosadasnje iskustvo su dokazali da to mogu, i tu nema sta dalje da se prica.
3. Zakonski niko nema pravo, ali u realnosti svako ima pravo sve da uradi, samo sto slijede kazne kada nesto zajebe, ili kada samo prekrsi zakon. Nisam se ja nista zapetljao, sta je u tome sto neki imaju dobru procjenu a neki nemaju, na zalost tacno je da vecina nema, pa zato napravi udes i kad vozi u sklopu ogranicenja.
- Ateista
#1483 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Zna se dobro da bi raja vise usporavala kada bi bili natpisi i kada bi znali da ce biti kaznjeni ako ne smanje brzinu na tom dijelu i tu bi svi smanjili brzinu, postigao bi se efekat bez naplacivanja kazni, a ne sacekuse iza zbunja gdje naplatis kad je neko vec prekoraci brzinu.Jeff Bingham wrote:eto nek je ova dobra.Ateista wrote:Losa im je ta logika jer onaj ko jednom vozi brze, vjerovatno ce i iduci put.Jeff Bingham wrote:i ovako je cilj da smanjis brzinu a ne da ti naplate kaznu. racunaju da ces kad je jednom platit drugi put razmisliti o ubrzavanju, a ne ko sivonja cim te puste nastaviti ubrzavati.
Da ne govorim o tome sto, ako je neka brzina stvarno opasna, onaj ko napravi taj prekrsaj je vec napravio potencijalnu opasnost. Dok svakom tkao po par puta napisu kaznu to je previse opasnosti, dok stavljanjem natpisa velika vecina ce smanjiti briznu na tom dijelu i do vecine tih prekrsaja te time i eventualnih opasnosti nece ni doci.
takve treba ga zaustavljat iza svake krivine i kaznu pisat. pa nek ubrzava,
natpisi postoje, to su table za ogranicenje brzine, pa opet ne usporavas
- muha_sa
#1484 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
u naske u SweCkoj se zna----ogranicenje 30--voziš 33 i ako te radar copi neJma price--tišpla i vozdra
ako ne tišpla najebal si
-na parkingu koji je rezervisaT za školu fino piše--slobodno parkiranje od 20-06--parkiraš i sabahile trciš da skloniš auto
ako ga ne skloniš moReš nac kuFertu u kojoj ima nalog da platiš 400 kruna---to važi i kad je raspust---uvjerio se osobno
ujutro da povezem kcerku oko 7 na poso kad kuFerta zakacita
-naravoucenje
red i disciplina se mogu uspostavit samo udarcem po džepu--svima isto a ne kao kod vas dole
ganja jadnika u dvici a onog kabadahiju u džipu ne smije ni pogledat i kad na crveno prodje.
eto--tolko od mene
-na parkingu koji je rezervisaT za školu fino piše--slobodno parkiranje od 20-06--parkiraš i sabahile trciš da skloniš auto
-naravoucenje
eto--tolko od mene
- Ateista
#1485 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Nisam ja bezobrazan, ja kad nesto pogrijesim to i priznam, ali ovdje nemam sta da priznam niti da naucim.eluna wrote:@ateista
prvo sam mislila "mlado - ludo" ....ali u stvari vidim da si bezobrazan, i da nemaš petlje ni koliko mali miš ....... pravi balkanski "maco man" .......... kad ga uhvate na lijevoj nozi do kraja života će pričati "ma, jeste, ali znaš ovo - ono .... ja nisam, nego jekriv ovaj-onaj" .................hajde brate mili budi pravo muško pa ono što si već priznao samom sebi (a jesi - vidi se po tome koliko se koprcaš da se iščupaš iz svojih budalaština i po tome koliko se vrtiš u krug i braniš od ove rasprave) sve to fino priznaj i bogu i narodu
ti si svjestan kakve si sve gluposti navaljao ovdje, i svjestan si i to vrlo dobro koliko griješiš u svojim stavovima i koliko ti je logika klimava ............. budi čovjek prije svega, a zatim i istinsko MUŠKO, pa priznaj da si nešto naučio ...... nije sramota učiti da budemo bolji, sramota je znati da je tako a i dalje glumiti glupana ...... ne mogu napisati "mangupa" - takav status ne može zaslužiti zadrto balkansko kvazi-muško koje se stidi priznati grešku te da je na toj grešci nešto naučilo
@goran
hvala na podršci ........... i nastavi molim te pisati na temama, neki ljudi ipak nešto nauče iz onog što pročitaju
Neke stvari koje pisete ti i goran16v stoje, i ono sa cim se slazem to i napisem, ali nema tu nsita novo. Znam da je brzina opasna i da samom zakonu ove moje price nista ne znace, ali ja ne govorim o zakonu nego o realnosti i sigurnosti na cesti. Da je sve to tako kao sto pricate, ja bih davno bio ili na kosevu ili na barama, ali eto, tu sam, ziv i zdrav, bez i jedne kriticne situacije koju sam prouzrokovao a da ne kazem udesa, osim dvije greske jos davno u pocetku na kojima evo priznajem da sam nesto naucio.
To sto nemas argumenata i sta da mi kazes, pa pocinjes sa izrazima "glupan", "balkansko kvazi-musko", "amater", "mlad" i "skoro sam isao u skolu" iako ne znas koliko imam godina jer to nigdje nisam napisao na ovoj temi, kako imam visak neiskoristene energije koju usmjeravam na jurcanje zbog nedostatka sexualnog zivota i slicne stvari, sa ciljem da me omalovazis cime bi automatski diskreditovala i moje argumente, samo pokazuje tvoju furstraciju zbog nedostatka argumenata. Ali ja nisam neko ko se lako uvrijedi i naljuti jer nemam nekih kompleksa, pa necu ovo uzeti za zlo.
- Ateista
#1486 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Nije problem stacionarnih radara, problem je kad fali oznaka za radar sto bi trebalo biti po zakonu a nema je svugdje, a najveci problem su te sacekuse koje ne postizu nista. Stacionarni radari bar stvarno natjeraju vozace da smanje brzinu pa ima neka korist od toga, za razliku od sacekusa koje hvataju kada neko vec prekoraci brzinu.eluna wrote: smiješno i tragikomično je što tebi i inima poput tebe i ateiste nije jasno koga to ugrožavaš kada pored škole proletiš brzinom od 60 na sat u vrijeme ljetnog raspusta ili usred noći..........doduše, ne znam koliko ti je godina, ali me ateista po tom pitanju iznenađuje - on je bar donedavno išao u školu - zar je tako brzo zaboravio![]()
![]()
![]()
........jeste li vi ljudi ikada bili djeca i bili mladi, pa ljetne raspuste provodili igrajući žmire ili ti žmurke oko škole, ili se po noći ili navečer krili u mraku oko škole sa svojom simpatijom (ili djevojkom)???? ......ili ćete mi obojica sad reći da baš nikada niste neku curicu zaganjali navečer oko škole
![]()
![]()
ccccccccccccccccc
nije ni čudo onda što jurcate autima, imate višak neiskorištene energije
što se tiče sačekuša - sve ih je manje od kada uvodimo tehniku i tehnologiju koju je evropa uvela dok smo se mi klali na ovim prostorima ........![]()
.......o toj tehnici i jeste ova tema .......usput - kad već svi toliko kukakte za evropom, ne vidim zašto se onda bunite na ove radare
što se tiče manijaka na cesti i tehničkih pregleda - i tu je na red došla tehnologija pa se i to uređuje, ebat ga - kasnimo iz razloga koje navedoh koji redak prije, ali eto .......obzirom da dužim vozni park od 15 automobila, uzet ću si za pravo kompetenciju da kažem kako tehnički neispravna vozila sve manje izlaze na cestu jer je svaki centar za tehnički pregled vozila pod video nadzorom pa se i taj šlamperaj smanjuje ......
a što se tiče Muje koji 2 puta godišnje vodi kravu preko ceste - e pa prika moj, ima čovjek pravo na to, a država koja donosi zakon ima obavezu da mu to pravo omogući ......... a ti lafe izvoli se izboriti da Muji to pravo zabraniš, pa da imaš svoju cestu samo za sebe .................... jedino što to čak ni u ovakvoj posranoj državi nikad neće bit - ali eto ..........
Evropa mozda ima drasticnije kazne ali ima i autoputeve, mi toga nemamo.
- muha_sa
#1487 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
i tamo ima radarskih saćekušaAteista wrote:Nije problem stacionarnih radara, problem je kad fali oznaka za radar sto bi trebalo biti po zakonu a nema je svugdje, a najveci problem su te sacekuse koje ne postizu nista. Stacionarni radari bar stvarno natjeraju vozace da smanje brzinu pa ima neka korist od toga, za razliku od sacekusa koje hvataju kada neko vec prekoraci brzinu.eluna wrote: smiješno i tragikomično je što tebi i inima poput tebe i ateiste nije jasno koga to ugrožavaš kada pored škole proletiš brzinom od 60 na sat u vrijeme ljetnog raspusta ili usred noći..........doduše, ne znam koliko ti je godina, ali me ateista po tom pitanju iznenađuje - on je bar donedavno išao u školu - zar je tako brzo zaboravio![]()
![]()
![]()
........jeste li vi ljudi ikada bili djeca i bili mladi, pa ljetne raspuste provodili igrajući žmire ili ti žmurke oko škole, ili se po noći ili navečer krili u mraku oko škole sa svojom simpatijom (ili djevojkom)???? ......ili ćete mi obojica sad reći da baš nikada niste neku curicu zaganjali navečer oko škole
![]()
![]()
ccccccccccccccccc
nije ni čudo onda što jurcate autima, imate višak neiskorištene energije
što se tiče sačekuša - sve ih je manje od kada uvodimo tehniku i tehnologiju koju je evropa uvela dok smo se mi klali na ovim prostorima ........![]()
.......o toj tehnici i jeste ova tema .......usput - kad već svi toliko kukakte za evropom, ne vidim zašto se onda bunite na ove radare
što se tiče manijaka na cesti i tehničkih pregleda - i tu je na red došla tehnologija pa se i to uređuje, ebat ga - kasnimo iz razloga koje navedoh koji redak prije, ali eto .......obzirom da dužim vozni park od 15 automobila, uzet ću si za pravo kompetenciju da kažem kako tehnički neispravna vozila sve manje izlaze na cestu jer je svaki centar za tehnički pregled vozila pod video nadzorom pa se i taj šlamperaj smanjuje ......
a što se tiče Muje koji 2 puta godišnje vodi kravu preko ceste - e pa prika moj, ima čovjek pravo na to, a država koja donosi zakon ima obavezu da mu to pravo omogući ......... a ti lafe izvoli se izboriti da Muji to pravo zabraniš, pa da imaš svoju cestu samo za sebe .................... jedino što to čak ni u ovakvoj posranoj državi nikad neće bit - ali eto ..........
Evropa mozda ima drasticnije kazne ali ima i autoputeve, mi toga nemamo.
- Ateista
#1488 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
A ti bi kao vozac trebala znati da pravi vozac nece dozvoliti da dodje u situaciju da taj zaustavni put ima neke veze, jer ce pratiti ispred sebe sta se desava i poceti kociti na vrijeme. Onaj ko ceka da mu dijete izleti pa da pocne kociti, dzaba mu i da vozi 20.eluna wrote:ti bi kao profesionalni vozač trebao da znaš koji je zaustavni put vozila koje se kreće brzinom od 60 na sat .....
toliko od mene, jer sa PROFESIONALNIM VOZAČEM koji mi dade onakakv kompliment (od takvog mentalnog sklopa meni je to kompliment) nemam šta da raspravljam ................
ateista je barem amater i mlad pa ga donekle i mogu razumjeti da ne zna i ne shvata .............
- Ateista
#1489 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Vjerujem da ima, ali bar ima puteva koji ti omogucavaju da normalno vozis po ogranicenju.muha_sa wrote: i tamo ima radarskih saćekušajoš postave civilno auto pa kameru naštele i slikaju
Ovdje, kad hoces recimo do mora, nemas izbora nego samo onaj tzv magistralni put koji svaki cas prolazi kroz naseljeno mjesto i ima ogranicenje od 50 ili 60.
Last edited by Ateista on 02/12/2011 08:52, edited 1 time in total.
- muha_sa
#1490 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
ćafire ćafirski
još nisi naucio citirat
jeblo te citiranje
nisam ono gore ja reko 
- Ateista
#1491 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Zeznuh se, nisam vidiJo svoj post.muha_sa wrote:ćafire ćafirskijoš nisi naucio citirat
jeblo te citiranje
nisam ono gore ja reko
Eno ispraviJo sam ga.
- eluna
#1492 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
muha_sa wrote:u naske u SweCkoj se zna----ogranicenje 30--voziš 33 i ako te radar copi neJma price--tišpla i vozdraako ne tišpla najebal si
![]()
-na parkingu koji je rezervisaT za školu fino piše--slobodno parkiranje od 20-06--parkiraš i sabahile trciš da skloniš autoako ga ne skloniš moReš nac kuFertu u kojoj ima nalog da platiš 400 kruna---to važi i kad je raspust---uvjerio se osobno
![]()
-naravoucenjered i disciplina se mogu uspostavit samo udarcem po džepu--svima isto a ne kao kod vas dole
ganja jadnika u dvici a onog kabadahiju u džipu ne smije ni pogledat i kad na crveno prodje.
eto--tolko od mene
MUHA_SA ............. mashina ne razlikuje ko šta vozi
- muha_sa
#1493 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
naravnoeluna wrote:muha_sa wrote:u naske u SweCkoj se zna----ogranicenje 30--voziš 33 i ako te radar copi neJma price--tišpla i vozdraako ne tišpla najebal si
![]()
-na parkingu koji je rezervisaT za školu fino piše--slobodno parkiranje od 20-06--parkiraš i sabahile trciš da skloniš autoako ga ne skloniš moReš nac kuFertu u kojoj ima nalog da platiš 400 kruna---to važi i kad je raspust---uvjerio se osobno
![]()
-naravoucenjered i disciplina se mogu uspostavit samo udarcem po džepu--svima isto a ne kao kod vas dole
eto--tolko od mene
MUHA_SA ............. mashina ne razlikuje ko šta vozizato i jesu postavljeni radari ...
-mislio sam na policijsku patrolu -- kod nas
-kod vas dole u Bosni
o tome muha_sa prica--nisu isti aršini a volio bih doživjet da nema protekcije-bar u saobracaju.
- Ateista
#1494 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Eeee, to je ono o cemu i ja govorim ovdje, izmedju ostalog, a niko me ne konta ili se prave.muha_sa wrote:naravnoeluna wrote:muha_sa wrote:u naske u SweCkoj se zna----ogranicenje 30--voziš 33 i ako te radar copi neJma price--tišpla i vozdraako ne tišpla najebal si
![]()
![]()
eto--tolko od mene
MUHA_SA ............. mashina ne razlikuje ko šta vozizato i jesu postavljeni radari ...
nisam ni mislio drugacije
ovim gradom vozim 40 kuka
![]()
-mislio sam na policijsku patrolu -- kod nasu SweCkoj nema protekcije--ako napraviš prekršaj nema te guzice koja ce ti pomoc--nit ko traži pomoc i "gledanje kroz prste"--nema price--klimni glvom-kez nabaci i furaj da platiš
![]()
-kod vas dole u Bosnieeeeeeeeeeeee
ocima gledam kad pored patrole baja u džipu prolazi kroz crveno-dok svi cekaju na semaforum on ih obilazi i kroz raskrsnicu--patrola u golfu sjedi-gleda i ne reaguje--dok ista patrola zaustavi lika koji nije imo vezan pojas--vidjeh da nije vezan-valjda je zbog toga zaustavljen
![]()
o tome muha_sa prica--nisu isti aršini a volio bih doživjet da nema protekcije-bar u saobracaju.
Iako ne mislim da je sama poclicija kriva jer nema dovoljno ovlastenja i mora raditi onako kako im se kaze odozgo, problem je sto ne rijesavaju prave probleme, od saobracaja pa do bilo cega drugog nego kaznjavaju one kojima mogu najlakse uzeti pare.
- quasar
#1495 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Znači logika je:
ako ne kažnjavaš njega - što kažnjavaš mene?
Obojica pravimo prekršaje i nije pošteno.
Rješenje: nemoj praviti prekršaje.
Kad napraviš prekršaj, poklopi se po ušima. Sam si kriv što si glupo potrošio pare. Nije tvoja briga jel se neko drugi izvukao.
Kad napraviš prekršaj, poklopi se po ušima. Sam si kriv što si glupo potrošio pare. Nije tvoja briga jel se neko drugi izvukao.
- Ateista
#1496 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Ma nije to, nego je problem sto su se najvise okomili na one a koje mogu, od nekih manjih prekoracenja do gluposti tipa pojas, kad ne stanes skroz na stop iako se nikom ne uvalis i slicno, a sa druge strane imamo budale po putevima koji se uvaljuju bezobrazno, trkaju se kroz grad, prolaze kroz crveno i slicne stvari.quasar wrote:Znači logika je:
Jednom sam vozio u koloni i ispred mene policija, a par auta ispred lik krene da pretice, haj' sto je pretekao nekoliko auta to ne mora biti problem, ali sto se tako kasno vratio u svoju traku da je onoga iz suprotnog smjera skoro izbacio sa ceste jer je morao skroz da se skloni da bi se ovaj vratio. Ja ocekujem, sad ce upaliti rotaciju i za njim, a oni nista, valjda im mrsko. Medjutim, mene su zaustavili kada sam pretekao kamion na punoj, ali na preglednom pravcu gdje nije bilo nikoga.
Haj' da vidim sta ce sad ovi dezurni moralisti (ne mislim na tebe quasar
Hajd' da se to jednom desi, nego je takvih primjera koliko hoces, kaznjavaju ljude za sitne prekrsaje kojima nikog ne ugroze, a ne kaznjavaju budale za veoma ozbiljne stvari.
- Dr.Mr.Fr.
#1497 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Ateista wrote:Ma nije to, nego je problem sto su se najvise okomili na one a koje mogu, od nekih manjih prekoracenja do gluposti tipa pojas, kad ne stanes skroz na stop iako se nikom ne uvalis i slicno, a sa druge strane imamo budale po putevima koji se uvaljuju bezobrazno, trkaju se kroz grad, prolaze kroz crveno i slicne stvari.quasar wrote:Znači logika je:
Jednom sam vozio u koloni i ispred mene policija, a par auta ispred lik krene da pretice, haj' sto je pretekao nekoliko auta to ne mora biti problem, ali sto se tako kasno vratio u svoju traku da je onoga iz suprotnog smjera skoro izbacio sa ceste jer je morao skroz da se skloni da bi se ovaj vratio. Ja ocekujem, sad ce upaliti rotaciju i za njim, a oni nista, valjda im mrsko. Medjutim, mene su zaustavili kada sam pretekao kamion na punoj, ali na preglednom pravcu gdje nije bilo nikoga.
Haj' da vidim sta ce sad ovi dezurni moralisti (ne mislim na tebe quasar) reci na ovo, ko je tu realno izazvao opasnost?
Hajd' da se to jednom desi, nego je takvih primjera koliko hoces, kaznjavaju ljude za sitne prekrsaje kojima nikog ne ugroze, a ne kaznjavaju budale za veoma ozbiljne stvari.
Joooo frajera, zar ti stvarno al' stvarno pokušavaš naci logiku u policiskim izborima koga zaustavljaju a koga ne
- Ateista
#1498 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Pa to i kazem, da nema logike. Po logici bi trebali zaustavljati ili sve ili ako ne mogu sve onda one ozbiljnije prekrsaje.
- Jeff Bingham
#1499 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
obojica ste izazvali opasnost, policajac je pogrijesio sto nije zaustavio njega, ali nije pogrijesio sto je zaustavio tebe.
- Ateista
#1500 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Ja nisam izazvao opasnost nego prekrsio zakon, ali i to je dovoljan razlog da me zaustave i tu se slazem.Jeff Bingham wrote:obojica ste izazvali opasnost, policajac je pogrijesio sto nije zaustavio njega, ali nije pogrijesio sto je zaustavio tebe.
Problem nije sto je zaustavio mene, nego sto se vise zaustavljaju oni koji prave bezopasne prekrsaje nego oni koji za malo nekog ubiju.