ZOBS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#1476 Re: ZOBS
Tebi je slabo čitanje i razumijevanje štampanih slova na latinici.
- seoBIH
#1478 Re: ZOBS
Pa ne registruju pobogu svih 15.000 vozila svaki dan. Ako bude vise od 100 po danu evo glave. Nevjerovatno.
- supercali
#1479 Re: ZOBS
pa sigurno ima vise od 100 vozila svaki dan al eto
kazem do 3 dana bi bilo ok
-
condy
#1480 Re: ZOBS
Jedan dan, maksimalno.supercali wrote:pa sigurno ima vise od 100 vozila svaki dan al eto
Tu ima jedan drugi problem. Npr. Danas ti je zadnji dan do kada je vozilo registrovano, i ti predaš zahtjev danas za novu registraciju,i moraš čekati recimo tri dana da oni to završe. Tebi će isteći registracija sutra, i auto će ti biti dva dana ne registrovano i nećeš ga moći koristiti. Kada ti vrate saobraćajnu, registracija teče ne od dana kada su je vratili, već od dana kada si predao zahtjev, što je opet nelogično jer ti tog dana koji je naveden u saobraćajnoj nisu u stvarnosti produžili registraciju.
Oni su dužni da nakon podnesenog zahtjeva isti dan produže registraciju. To što oni se ne žele organizovati je njihov problem. Sve im se to plaća, nek se organizuju. Šta misliš kako se organizuju u milionskim gradovima ? Koliko bi se čekalo onda u Londonu za produženje registracije, pola godine
- seoBIH
#1481 Re: ZOBS
Pa registruj onda 3 dana ranije. Neces izgubiti registraciju, tj ta tri dana. Ako je registracija bila do 10.10.2013 a ti predas 07.10.2013 registracija ce ti teci od 10.10.2013
- supercali
#1482 Re: ZOBS
kao prvo sistem registracije u londonu tj u britaniji nije isti kao i u bih tako da ti taj primjer otpada a da imaju isti sistem vjeruj da bi cekao i do 6 mjeseci da ti registrujucondy wrote:Jedan dan, maksimalno.supercali wrote:pa sigurno ima vise od 100 vozila svaki dan al eto
Tu ima jedan drugi problem. Npr. Danas ti je zadnji dan do kada je vozilo registrovano, i ti predaš zahtjev danas za novu registraciju,i moraš čekati recimo tri dana da oni to završe. Tebi će isteći registracija sutra, i auto će ti biti dva dana ne registrovano i nećeš ga moći koristiti. Kada ti vrate saobraćajnu, registracija teče ne od dana kada su je vratili, već od dana kada si predao zahtjev, što je opet nelogično jer ti tog dana koji je naveden u saobraćajnoj nisu u stvarnosti produžili registraciju.
Oni su dužni da nakon podnesenog zahtjeva isti dan produže registraciju. To što oni se ne žele organizovati je njihov problem. Sve im se to plaća, nek se organizuju. Šta misliš kako se organizuju u milionskim gradovima ? Koliko bi se čekalo onda u Londonu za produženje registracije, pola godine
a ti cekas uvijek zadnji dan da bi registrovao auto?
evo ove godine meni isticala cini mi se 4-og jula a isao na exit 9-og
znas li kad sam predao za registraciju?
15-og juna da ne bi lupao glavom hoce li nece li
- drug_profi
#1483 Re: ZOBS
I raja je komforna pa ceka zadnji dan iako ti propisi daju mogucnost da to odradis 30 dana prije.
Istina je i da se to mora moci organizovati na taj nacin da se saobracajna odnese na salter uz dokumentaciju i da ti tu u roku nekoliko minuta radi provjere tvog MB zavrse sa procedurom.
Sto se tice pasosa tu su krivi samo gradjani. Za 30 dana ce salteri zvrjati prazni. Ja sam lani krajem septembra zavrsio pasos za 5 minuta. Obradovao se sluzbenik sto mu je stiglo malo posla.
...s mobilnog...
Istina je i da se to mora moci organizovati na taj nacin da se saobracajna odnese na salter uz dokumentaciju i da ti tu u roku nekoliko minuta radi provjere tvog MB zavrse sa procedurom.
Sto se tice pasosa tu su krivi samo gradjani. Za 30 dana ce salteri zvrjati prazni. Ja sam lani krajem septembra zavrsio pasos za 5 minuta. Obradovao se sluzbenik sto mu je stiglo malo posla.
...s mobilnog...
-
530i
#1484 Re: ZOBS
Pasoš ide u BL, pa nazad...produženje registracije je posao na šalteru od 5 minuta. Taj MUP i ti MUP-ovi su neorganizovani, ljudstva je malo na tim mjestima...moguće je i da se radi par stotina registracija dnevno, ali to nije opravdanje.
- supercali
#1485 Re: ZOBS
pa ja kazem do 3 dana je ok sto ne znaci automatski da ces cekati 3 dana
moze ti biti i za dan tj danas predas sutra dizes
al mi smo toliko licemjeri da odmah zelimo naj naj a do juce bili zadnja rupa
tipa hocu odmah da je gotovo
imas ti i pasos da je odmah gotov samo sto se placa 200 maraka
moze ti biti i za dan tj danas predas sutra dizes
al mi smo toliko licemjeri da odmah zelimo naj naj a do juce bili zadnja rupa
tipa hocu odmah da je gotovo
imas ti i pasos da je odmah gotov samo sto se placa 200 maraka
-
condy
#1486 Re: ZOBS
Bio sam u gradovima koji imaju duplo više automobila registrovanih nego Sarajevo stanovništva, pa nemaju tih problema. Registracija vozila nije naučna fantastika, to je vrlo jednostavna šablonska procedura koja se završava za pet do deset minuta. Toliko je vremena potrebno službenici da unese podatke u bazu podataka, i da stavi pečat u saobraćajnu. Stvar je organizacije.supercali wrote:
kao prvo sistem registracije u londonu tj u britaniji nije isti kao i u bih tako da ti taj primjer otpada a da imaju isti sistem vjeruj da bi cekao i do 6 mjeseci da ti registruju
a ti cekas uvijek zadnji dan da bi registrovao auto?
evo ove godine meni isticala cini mi se 4-og jula a isao na exit 9-og
znas li kad sam predao za registraciju?
15-og juna da ne bi lupao glavom hoce li nece li
Kad si predao saobraćajnu ? 15 jula ili ?
Znači, ako si predao saobraćajnu 15 jula, i čekao sedam ili više dana da oni produže registraciju, nisi mogao voziti auto u tih sedam dana ?
Gdje to još ima
- supercali
#1487 Re: ZOBS
sistem registrovanja auta je drugaciji u zapadnoj europi pa je i proces brzi
i sta fali ako nisam vozio auto tih 7 dana? jesam li se mozda rodio u autu? ima li drugi neki auto ako se taj ne moze voziti?
i kao sto rekoh do 3 dana bi bilo podnosljivo jer je i meni 7 dana puno al kad ne moze nece ili sta vec moramo cekati tih 7 dana
i sta fali ako nisam vozio auto tih 7 dana? jesam li se mozda rodio u autu? ima li drugi neki auto ako se taj ne moze voziti?
i kao sto rekoh do 3 dana bi bilo podnosljivo jer je i meni 7 dana puno al kad ne moze nece ili sta vec moramo cekati tih 7 dana
- seoBIH
#1488 Re: ZOBS
U ovome je problem. Ne gleda se šira slika. Tebi nije problem, jer ne ovisiš o autu. Šta je sa onim ko putuje svaki dan do posla i MORA KORISTITI AUTOMOBIL? Isto tako, Mehu iz Olova ne zanim auto put, jer on nema koristi od njega, pa na sav glas kontra autoputa.sta fali ako nisam vozio auto tih 7 dana? jesam li se mozda rodio u autu?
Registracija može i MORA ići brže!
- supercali
#1489 Re: ZOBS
je li to jedino auto koje postoji u tih 7 dana?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1490 Re: ZOBS
supercali tebi ako ne treba onda cekaj i 20 dana ,nek te stave na spisak kojima se ne zuri
ja hocu da se vozim svaki dan,rodio sam se u autu,auto mi je orudje za rad,ne zelim da cekam i trpim nesposobnost administracije,ja njima placam a ne oni meni...
- supercali
#1491 Re: ZOBS
ajd procitaj ponovo sta sam napisao
sve preko 3 dana je puno
a u ta 3 dana jel to jedino auto s kojim mozes otici i vratiti se na posao?
sve preko 3 dana je puno
-
condy
#1492 Re: ZOBS
S obzirom koliko novca otimaju od ljudi prilikom registrovanja vozila, sve bi trebalo biti perfektno. Ljudi nisu svjesni koji je to samo novac i kako se on krčmi.
- bitanga_sa_otesa
#1493 Re: ZOBS
procitao sam ja sve sto si napisaosupercali wrote:ajd procitaj ponovo sta sam napisao
sve preko 3 dana je puno
ja ne zelim da cekam ni 3 sata a ne 3 dana,jer niko ni mene ne ceka,odmah iskesiram pare ,u hr se auti registruju na tehnickom pregledu ,ako prodjes tehnicki dobijes pecat u saobracajnu i cao bao ides dalje .prije rata isto bilo u sarajevu .sta smo sad zaostali poslije 25 godina? pored tolike tehnologije smo glupi? idemo unazad umjesto naprijed....
i da, jedan auto mi je normalno registrovan i njega koristim svakodnevno,ostali su trajno ili na cekanju....
- drug_profi
#1494 Re: ZOBS
Sad bi trebao i rent-a-car da placam pored svog auta kojem je registracija placena ali nema pecat u knjizici
...s mobilnog...
...s mobilnog...
- bitanga_sa_otesa
#1495 Re: ZOBS
upravo tako....
-
condy
#1496 Re: ZOBS
Nije uopće bitno hoćeli se vozilo koristi svaki dan, svaki drugi dan, svaki treći dan ili sedmično. Bitno je da me niko ne pravi budalom, i onemogućava da koristim vozilo, kojem registracija nije istekla.supercali wrote:ajd procitaj ponovo sta sam napisao
sve preko 3 dana je puno
- supercali
#1497 Re: ZOBS
jah eto odmah to problem a evo vec 20 godina tako i niko se ne pobuni zbog toga
kao sto rekoh idemo iz krajnosti u krajnost
svi bi da je idealno a niko ne gleda sebe kako se ponasa
- drug_profi
#1498 Re: ZOBS
Nije bio problem dok si mogao voziti sa potvrdom.supercali wrote:jah eto odmah to problem a evo vec 20 godina tako i niko se ne pobuni zbog toga
...s mobilnog...
- supercali
#1499 Re: ZOBS
pa i sada nekog kazne nekog ne
problem je uopste u drzavi ne samo na salteru za izdavanje saobracajnih
od vlasti do policije koja provodi zakon pa na kraju i do vozaca
problem je uopste u drzavi ne samo na salteru za izdavanje saobracajnih
od vlasti do policije koja provodi zakon pa na kraju i do vozaca
- Laplace
#1500 Re: ZOBS
Možda tebi, ali ima ljudi koji imaju samo jedan auto, a njime morAju na posao. Još pri tome im ne odgovaraju autobuske linije (npr. najsjajnija je oko 19:50, a rade do 20 ili do.19:30 ali ne stižu do autobuske do 19:55). Neki.bi morali pretjerati, itd... Možda je.čovjeku jedina opcija putovati na posao i sa posla automobilom, a ne mogu se snaći za zamjenski.supercali wrote:sistem registrovanja auta je drugaciji u zapadnoj europi pa je i proces brzi