MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
amra67

#1476 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

ja sam mislilas da pokrajac takticki ide u prvoj rundi na pod da bi izmorio vinija i da u drugoj poksua da mu nametne borbu koja njemu vise pase ali on ode u drugoj rundi na pod sa tipom koji je fizicki i tehnicki jaci na podu :run: pokrajac ako zeli sebi veci uspjeh mora mjenjati kamp i ici u usa inace ostace tamo gdje je i sad a to je zagreb..a to je kraj price o uspjehu pokrajca u ufc.. takodje ako sonnen dobije griffina sledeca je sonnen vs bones ...
chutebox

#1477 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by chutebox »

meni je opet belfort mozda i najvise dosad pokazao. rampage, evans i machida su dosli sa namjerom da sto manje batine dobiju, bez ikakvih pokusaja za zavrse jonesa, prelagano su odustali. nije ni shogun nista vise pokazao, al se makar nije stedio i isao je do kraja. belfort pored armbara za koji jos ne vjerujem kako se jones izvukao, pokusao i triangle, bacao je hk nekoliko puta, koji su bili poprilicno ozbiljni. sve u svemu vitor je pokazao puno vise, nego sto sam ja ocekivao. a navodno je imao i slomljenu ruku prije borbe.
enisss

#1478 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Vitor uvijek nadje neke izgovore..i to je ono sto najvise mrzim kod boraca...jedini covjek koji je u stanju dobiti Jonesa je Machida..iako mislim da bi ovaj put borba sigurno zavrsila u parteru...sto je sigurno...sigurno je..za Jonesa :D
Pokrajac...pa zaista ne mogu da vjerujem...zar mu niko nije imao reci da ne ide u parter ni za zivu glavu...to je bio i jedini nacin na koji je mogao izgubiti borbu..ajde nije mi cudo u prvoj rundi...covjek je njega oborio u parter..ali druga..kad je on to ucinio..ja sam bio :shock: WTF al eto..sta je tu je...sad ako izgubi slijedecu,bice mu u pitanju ostanak u UFC-u
bingov buraz

#1479 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Belfort pokazao i vise nego ocekivano,Jones izvizdan ali klasa,dugo ce jos vladati,Pokrajac naivno,Bisping u odlicnoj formi iako skida bogtepito koliko kilograma.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1480 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

enisss wrote:Vitor uvijek nadje neke izgovore..i to je ono sto najvise mrzim kod boraca...jedini covjek koji je u stanju dobiti Jonesa je Machida..iako mislim da bi ovaj put borba sigurno zavrsila u parteru...sto je sigurno...sigurno je..za Jonesa :D
:thumbup:
Ima li nekih vijesti o Jonesovoj ruci...nije mi bas dijelovao sretno nakon borbe ...imao sam osijecaj da se jedva kontrolise i da ruka boli u PM....
UnscarD

#1482 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Ovo cekam ... ocekujem Miocica da impresivno pobijedi ...
enisss

#1483 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:Ovo cekam ... ocekujem Miocica da impresivno pobijedi ...
sad ih bas gledam na ovom promo videu...definitivno je Miocic bolji u stand up-u...ovaj Struve se uvijek provlacio..ali uvijekkkkkk...nikad necu zaboraviti onu borbu protiv Stojnica..pa Boze dragi :D
Eh sad...mislim da jedino polugom moze dobiti Struve..ne postoji drugi nacin...Miocic je izdrzao mnogo jace udarce nego sto su njegovi pa je ostao na nogama..a siguran sam da on nece izdrzati Miociceve...sjecam se kako ga je nokautirao Nelson...ocekujem isti scenario i sa Miocicem...
Miocic je sigurno bolji hrvac..sto znaci da ce on diktirati gdje ce se borba odvijati...naravno u stand up-u sto je sigurno mnogo bolje za njega...moguce je da i bude malo ground n pound-a ali poslije nekog knock down-a..cisto da ga zavrsi...
To su neke moje prognoze...vidjecemo sta ce biti :)
phenom1921

#1484 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by phenom1921 »

bingov buraz wrote:Belfort pokazao i vise nego ocekivano,Jones izvizdan ali klasa,dugo ce jos vladati,Pokrajac naivno,Bisping u odlicnoj formi iako skida bogtepito koliko kilograma.
svaka cast bispingu, drag mi je pravo, al on realno nema nikakvih sansi protiv andersona. stilski silvi u potpunosti odgovara
Cracked

#1485 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

phenom1921 wrote:
bingov buraz wrote:Belfort pokazao i vise nego ocekivano,Jones izvizdan ali klasa,dugo ce jos vladati,Pokrajac naivno,Bisping u odlicnoj formi iako skida bogtepito koliko kilograma.
svaka cast bispingu, drag mi je pravo, al on realno nema nikakvih sansi protiv andersona. stilski silvi u potpunosti odgovara
da, zalosno da je on najbolje sto ima protiv silve. Dobar je bisping ali ne vidim ni sansu da ga slucajno pobjedi. Nema on snage da ga nakautira niti brzine ili na foru submission. Ocekujem da ce izgubiti od silve u prvoj rundi. Jedino ako ga Anderson iz zabave ne ostavi zivog do druge. Vise je imao sanse belfort protiv primadone.
drugodtvogdruga

#1486 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

nikad se ne zna, bisping ga moze iznenadit, ima srce sto je najvaznije, al vjerujem da ce ga anderson satrat, ajd on njega i gsp condita ako uzme, silva-gsp poslije toga
medjutim

#1487 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

UnscarD wrote:
enisss wrote:Vitor uvijek nadje neke izgovore..i to je ono sto najvise mrzim kod boraca...jedini covjek koji je u stanju dobiti Jonesa je Machida..iako mislim da bi ovaj put borba sigurno zavrsila u parteru...sto je sigurno...sigurno je..za Jonesa :D
:thumbup:
Ima li nekih vijesti o Jonesovoj ruci...nije mi bas dijelovao sretno nakon borbe ...imao sam osijecaj da se jedva kontrolise i da ruka boli u PM....
Navodno kazu da nije ruka slomljena,nego sa su samo zivci osteceni,jos nije bas najjasnije sta mu je s rukom.
A sto kolega enisss rece,izgovori...Sad mi pade na pamet izjava Pokrajca na twiteru nakon borbe nesto u stilu da sam htio grappling prijavio bih se na turnir u jj hahahha :lol: ,pa zaista ne znam sto se bruka sa takvim izjavama...
UnscarD

#1488 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

enisss wrote:
UnscarD wrote:Ovo cekam ... ocekujem Miocica da impresivno pobijedi ...
sad ih bas gledam na ovom promo videu...definitivno je Miocic bolji u stand up-u...ovaj Struve se uvijek provlacio..ali uvijekkkkkk...nikad necu zaboraviti onu borbu protiv Stojnica..pa Boze dragi :D
Eh sad...mislim da jedino polugom moze dobiti Struve..ne postoji drugi nacin...Miocic je izdrzao mnogo jace udarce nego sto su njegovi pa je ostao na nogama..a siguran sam da on nece izdrzati Miociceve...sjecam se kako ga je nokautirao Nelson...ocekujem isti scenario i sa Miocicem...
Miocic je sigurno bolji hrvac..sto znaci da ce on diktirati gdje ce se borba odvijati...naravno u stand up-u sto je sigurno mnogo bolje za njega...moguce je da i bude malo ground n pound-a ali poslije nekog knock down-a..cisto da ga zavrsi...
To su neke moje prognoze...vidjecemo sta ce biti :)
To sa Stojnicem sam uzivo gledao u Kelnu (UFC99 - putovalo se zbog Mirka ipak ne zbog Stojnica :) ) i to je stvarno nevjerovatno da se iz onoga izvukao .. Stojnic je samo trebao odrzati borbu na nogama i ono bi sudije vjerovatno prekinule zbog stvarno gadne posjekotine na celu...jos mu to bila biti ili ne biti u UFC-u. Da je Struve to izgubio on bi ispao. Zato me jos vise nervira. Poslije borbe se vrtio po partneru gdje smo sjedili i slikao sa rajom ali ja namjerno nisam htio da se slikam jer me nervirao sto je pobjedio :D
Slazem se za prognozu ...Miocic je previse iskusan da prati u ranoj fazi Struva u parter a u standupu mislim da Struve ne moze nokautirati Miocica i kad bi mu dao 2 cista udarca fore :)
phenom1921

#1489 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by phenom1921 »

Cracked wrote:
phenom1921 wrote:
da, zalosno da je on najbolje sto ima protiv silve. Dobar je bisping ali ne vidim ni sansu da ga slucajno pobjedi. Nema on snage da ga nakautira niti brzine ili na foru submission. Ocekujem da ce izgubiti od silve u prvoj rundi. Jedino ako ga Anderson iz zabave ne ostavi zivog do druge. Vise je imao sanse belfort protiv primadone.
da je najbolje, bas i nije. volio bih da belfort dobije novu sasnu, ja fakat vjerujem da on moze silvu dobiti. al nakon dvije izgubljene borbe za titulu u releativnom kratkom roku, cisto sumnjam da ce dobiti novu priliku. a i weidman je tu, po meni vece sanse od bispinga ima. bisping vs weidman je vjerovatno iduca borba za prvog izazivaca.
phenom1921

#1490 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by phenom1921 »

UnscarD wrote:To sa Stojnicem sam uzivo gledao u Kelnu (UFC99 - putovalo se zbog Mirka ipak ne zbog Stojnica :) )
blago tebi :D volio bih pogledati uzivo event u riu vise nego bilo sta :) mada ni njemacka, engleska, skandinavija i sl. nije za odbaciti :D
bingov buraz

#1491 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Jao kose :lol: :lol:

dzeno123

#1492 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

Laf bio, pa kako se ovoliko promjenio...Ne daj boze ovako stariti. :D
bingov buraz

#1493 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Na ovom snimku izgleda kao da ima 22 a danas 15 godina kasnije izgleda kao da ima 47 :mrgreen:
enisss

#1494 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

bingov buraz wrote:Na ovom snimku izgleda kao da ima 22 a danas 15 godina kasnije izgleda kao da ima 47 :mrgreen:
sje... ga BJJ :D
Cracked

#1495 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

bingov buraz wrote:Na ovom snimku izgleda kao da ima 22 a danas 15 godina kasnije izgleda kao da ima 47 :mrgreen:

vrijeme je relativno. Izgleda da se od dernjave brze stari :)
drugodtvogdruga

#1496 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

zajebi ti izgled joe je zdraviji od vecine nas ovdje sigurno, lik je cudo, i odlican stand up komicar izmedju ostalog
medjutim

#1497 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

MAIN CARD (FUEL TV, 4 p.m. ET)
Stipe Miocic vs. Stefan Struve
Dan Hardy vs. Amir Sadollah
Yves Jabouin vs. Brad Pickett
Paul Sass vs. Matt Wiman
John Hathaway vs. John Maguire
Duane Ludwig vs. Che Mills

PRELIMINARY CARD (Facebook, 1 p.m. ET)
Kyle Kingsbury vs. Jimi Manuwa
Akira Corassani vs. Andy Ogle
Brad Tavares vs. Tom Watson
DaMarques Johnson vs. Gunnar Nelson*
Robert Peralta vs. Jason Young

Evo ga sutrasnji card. Bit ce dobrih fajtova definitivno,sem Miocica,vrijedi vidjeti Hardy-a,Che Millsa(dobio gadnih batina u zadnjoj borbi) i Wiman-a. Naravno obzirom da je event u Engleskoj,dosta Engleza je na card-u. Bez obzira sto nema nekih "velikih" imena mislim da ce fakat biti odlicnih borbi!
valjuga

#1498 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by valjuga »

Gleda li iko ovo na FB ? Zasad borbe :thumbup:
Loulou

#1499 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Loulou »

Je l bilo Miočić vs. Struve?
valjuga

#1500 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by valjuga »

Loulou wrote:Je l bilo Miočić vs. Struve?
Ne,tek kreće prva borba na main eventu.
Post Reply