Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovo je čini mi se najizvođeniji Mocartov koncert, a II stav je u manje više svim kompilacijama za relax muziku
Po meni najbolji koncert, naravno nakon onog u d-molu
Ajoj, skontala kako treba bez slike jupiiii
Ovo je čini mi se najizvođeniji Mocartov koncert, a II stav je u manje više svim kompilacijama za relax muziku
Po meni najbolji koncert, naravno nakon onog u d-molu
Vjerujem da jeste najcesce izvodjen, a i emitiran, drugi stav pogotovo
(Povremeno rado slusam i njegove kompozicije. Nedavno sam bas tu negdje postavio par instrumentalnih izvedbi - sto u izvornoj formi, na originalnim instrumentima, sto u gitarskom aranzmanu.)
Laertes wrote: ↑16/06/2023 19:03
Ej ba, ja preko Karaule i Nišića po kiši došao, a Sarajlije ništa...
Svaki put sebi obećam da ću otići na Violetin sljedeći koncert i svaki put ... nešto.
Više ne smijem obećavati samo se nadam da ću je konačno slušati uživo.
Laertes wrote: ↑16/06/2023 19:03
Ej ba, ja preko Karaule i Nišića po kiši došao, a Sarajlije ništa...
Svaki put sebi obećam da ću otići na Violetin sljedeći koncert i svaki put ... nešto.
Više ne smijem obećavati samo se nadam da ću je konačno slušati uživo.
Vidi, nisam nešto oduševljen ovim Brittonom što je svirala. Radije bih da je svirala Bruha, Mendelsona ili Sibeliusa. Ali je i ovo "muški" iznijela, koncert je pravo težak.
A i uvodna od Dine R. mi se svidjela, kao i Elgarove varijacije na kraju.
Laertes wrote: ↑20/06/2023 14:15
Vidi, nisam nešto oduševljen ovim Brittonom što je svirala. Radije bih da je svirala Bruha, Mendelsona ili Sibeliusa. Ali je i ovo "muški" iznijela, koncert je pravo težak.