Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kloniran wrote:Kakve ce biti sankcije za ove sto su izvadili dpf i katalizator?
Pretpostavljam , nece moci proci tehnicki, al to nekad , a to se lahko vidi, uzme fabricke podatke i lagano uporede sa onima na izlazu auspuha [emoji106]
Pa mora auto ispunjavati normu sa kojom je izaslo iz fabrike, nemas normu nemas prolaz.
Daj ti meni manju normu i prolaz nece moci
Ima fore 3 godine za ponovnu ugradnju fap dpf filtera i katalizatora.
Sve norme imaju granicne vrijednosti pa i dvicina euro 0 nije neograniceno svega.
Jos idioti plate za dpf delete
Last edited by Bakir1 on 30/12/2016 22:30, edited 1 time in total.
I sta ako ne prodjes? Ovdje imas dva mjeseca da ispravis nedostatke pa izadjes ponovo. Ponovni se placa nesto sitno. Oko 10-ak eura mada ima i tehnickih koji ne naplacuju. Naravno, ako ne prodjes ili se ne pojavis u ta dva mjeseca pare ostaju njima
@francuz
Pa eliminatoran ako ne prodjes nema tehnickog registracije...
Kod nas ima 15 dana fore...
Mislis da ce davati 200 eura za novi kat zamjenski
Skupo ljudima pakne pred tehnicki zamjeniti i sajle od rucne dotegnuti a katalizatore ce kupovati
[emoji38] [emoji38]
Fap, DPF , EGR delete , chip tuning , otvoreni downpipe , kako bi bilo lijepo bez onih raznih cuniranih cetvorki, ibiza, leona i ostalih govana na cesti sa slicnim modifikacijama [emoji2]
Plus, neka vozila i neki motori najnormalnije zadovoljavaju standard zatamnjenja bez kata. Npr. Euro 4 bez DPF-a. Masa ih moze proci test kad skinu sve od bloka pa dalje.
Last edited by direstraits0078 on 30/12/2016 22:42, edited 1 time in total.
Bakir1 wrote:@francuz
Pa eliminatoran ako ne prodjes nema tehnickog registracije...
Kod nas ima 15 dana fore...
Mislis da ce davati 200 eura za novi kat zamjenski [emoji38]
Skupo ljudima pakne pred tehnicki zamjeniti i sajle od rucne dotegnuti a katalizatore ce kupovati
holowey wrote:
a sta sa hibridima? test samo na struju? logicno je da se test kod plinasa radi na benzin jer ta auta nisu predvidjena da voze samo na plin...bar ja nisam cuo da je neki plinas skinuo rezervoar benzina...
Jes moj komšija na Sierri 2.0 a i ja sam Feliciju vozio samo na plin. Iskopčao benzin skroz.
ako nema nacina da se testira sagorijevanje benzina onda ce samo plin biti mjerodavan na testu...u cemu je onda problem?
@dire
Neka ispravna vozila...
Ovdje se dpf cupa jer su majstori tako rekli...
Automehanicari sa 3 razreda...
@holo
Sta pise u saobracajnoj vrsta goriva? Samo LPG? CNG?
Bakir1 wrote:@dire
Neka ispravna vozila...
@holo
Automehanicar s 3 razreda odlicno sabira, pogotovo ako se radi o prirodnim brojevima tipa M.Ć. Ćatić, Nikola Šop, Ivo Andrić itd.
Senzor pritiska goriva u rejlu ili senzor temp goriva jel se jede to?
Cupaj dpf mazi dizne sa atfom itd....
Prava adresa za kompletnost ove price trebaju biti trzisne inspekcije sifra kvalitet goriva i deklaracija..
Ali to su bajke Tehnički ce opet biti nesta krivi
Last edited by Bakir1 on 30/12/2016 22:56, edited 1 time in total.
Bakir1 wrote:@dire
Neka ispravna vozila...
@holo
Automehanicar s 3 razreda odlicno sabira, pogotovo ako se radi o prirodnim brojevima tipa M.Ć. Ćatić, Nikola Šop, Ivo Andrić itd.
Jedan drug iz skole se pravo opario preprodajuci stvari iz uvoza,ima radnje,radnice,ma sve. Milioner. Jednom nas sreo profa iz matematike,kaze bgt kako ti s parama radis jedva si skolu zavrsio,iz matematike jedva imao dva.
Kaze profesore,meni je matematika jednostavna postala. Kupim za KM prodam za dvije.
Nista nisi objasnio. Izgleda da nemas argumenata.
Konkretno, pitanja za tebe posto tvrdis da znas,
zasto je eko test dizelasa skuplji od eko testa benzinjare i zasto je eko test vozila sa katalizatorom skuplji od eko testa vozila bez katalizatora?
Da li se radi o razlicitim procedurama testiranja i utrosku nekih reagensa, materijala i sl kod ovih gore navedenih skupina?
530i wrote:Mislim da nigdje na svijetu nema izmišljen uređaj koji bi pratio koliko se koje gorivo koristi, barem ova fosilna goriva, tako da ko puno prelazi i dalje će uživati u uštedi, dok se nešto drugo ne smisli.
Isto tako nigdje na svijetu se vozila na plin ne tretiraju kao zagadjivaci vec imaju beneficije i tretiraju se kao eko vozila, neovisno iz kojeg razloga je vlasnik ugradio plinsku instaaciju.