jaca-maca wrote:Moze li i meni?vivaxa wrote:poslao sam ti na PMgood luck
![]()
kokuz_sa zeli da ukloni konkurenciju
legendo al me nasmija
Moderator: anex
jaca-maca wrote:Moze li i meni?vivaxa wrote:poslao sam ti na PMgood luck
![]()
kokuz_sa zeli da ukloni konkurenciju
žutija wrote:Elzana,Elzana wrote:i ja sam dobila mail.
a sta je s onima koji nemaju certifikate o poznavanju engleskog jezika i rada na racunaru? izgleda, ja sam vec u iskljucenai to me i malo ljuti, otkud mi novac jos i za te certifikate. na besplatne seminare, edukacije i slicno nikako da me pozovu (bilo koje udruzenje gdje sam se prijavljivala), uvijek popunjeno do maksimuma ili sta vec. ako slucajno neko ima preporuku, informaciju gdje se besplatno moze zavrsiti bilo kakav kurs, neka proslijedi, pritipliz
![]()
i nije mi u potpunosti razumljivo kako se za 30 minuta moze testirati sve sto su naveli u mailu da ce testirati... tsss...
evo ti mail adresa na kojoj ćeš dobiti info za kurs informatike.
[email protected]
vidjela sam ovu obavijest kad sam neki dan išla na biro.Pošto sam u novom gradu na birou...ovo sam i vidjela...ne znam da li i drugi općinski biroi organizuju iste kurseve.Uglavnom javi im se pa provjeri...
Sretno.
Inače se radujem što će eto konačno izaći konkurs za pripravnike...ali koje mi fajde kad je sve ostalo isto, bolje se baciti na traženje dobre preporuke(veze) ..hehehe...i džaba nam volonterski rad kad i za to treba veza, jer zaBoga nije se lahko odlučiti za to da pomogneš mladom čovjeku ..da ga primiš kao volontera u svoju firmu ,treba mu platiti topli obrok i kartu...![]()
![]()
![]()
i stvarno se pitam kuda sve ovo vodi...
![]()
će doći po svoje
1. zaista nemam namjeru da se svadjam, nije ovaj forum namijenjen za to, ali za argumentovanu raspravu sam uvijek ZAkokuz_sa wrote:nije mi cilj da se svadjam ili da nekom drzim pridike
al ako si se vec za nesto prijavio onda mozes normalno i da se pripremis
ima evo na ovoj temi linkovi za literaturu, ima jos bar 3 teme na forumu koje imaju to istoo..
al sad odjednom milion nickova se pojavilo koji imaju 1do 20 postova i samo im je daj literaturu daj pitanja..
sto po temi tako i po pp
mrsko gospodi procitat temu od 60 stranica
i meni bi mozda bilo mrsko citat toliko al meni ako nesto treba ja cu sjesti i to pronaci i procitati sve..
da ne bi mozda jos i odgovore na pitanja ili da neko ode uradit neciji test da ovaj ne mora ustajat tj raniti ujutro.vivaxa wrote: 3. Da, svi znamo da na stranici ima sva literatura, ne treba nam neki genije da nam to jos jednom kaze.... ali ja nigdje ne nadjoh pitanja koja se vrte, a uglavnom budu na testiranju ... vise ili manje njih ... pa sam i otvori tu temu ... sa namjerom da udruzimo snage ... a ne da pametujemo o cinjenicama koje vec svi znamo a to DA JE SVA LITERATURA NA STRANICI ! ! ! (bez uvrede)
![]()
![]()
btw imas i link sa pitanjima na ovoj temi
samo potrazi
ps: bez uvrede
Mozes li i meni poslativivaxa wrote:poslao sam ti na PMgood luck
vivaxa, slazem se u potpunosti s tobom, i ja sam se registrovala na ovaj forum tek sada, jer su me ove stvari zanimale i uvijek sam tu ako nekome treba pomoci, jer i ja, bas kao i ti i mnogi ovdje nemam stelu ili poznanstva da saznam tacne informacije ili se uopce ne pojavim- a prodjem, kako to biva u nasoj zemlji (ali to su teme drugih i teskih razmjera)... ja sam sve te zakone i slicno pogledala i nasla, ali mislim da to nama nece biti, evropske integracije i zaposljavanje hoce jer je naglaseno ali mislim da ce biti neke osnovne stvari, a ovo provjera općeg znanja i informisanosti - mislim da se odnosi na neke stvari iz zivota, kulture, sporta, nase zemlje koje znamo ili iz skole, ili televizije, poznanika i slicno, jer mi tek predajemo za pripravnicki... i da, nasla sam neke stvari tog tipa na netu, pa su pitanja ovako: kada je zapoceo prvi svjetski rat, drugi svjetski rat, neke stvari iz grcke mitologije, djela i slicno... mozda i ja grijesim ali da bi se spremili zakoni, ustavi itd, treba malo vise vremena, ali se moze procitati... i plus sve je na osnovu ponudjenih odgovora (zaokruziti) pa se da i logicki....vivaxa wrote:1. zaista nemam namjeru da se svadjam, nije ovaj forum namijenjen za to, ali za argumentovanu raspravu sam uvijek ZAkokuz_sa wrote:nije mi cilj da se svadjam ili da nekom drzim pridike
al ako si se vec za nesto prijavio onda mozes normalno i da se pripremis
ima evo na ovoj temi linkovi za literaturu, ima jos bar 3 teme na forumu koje imaju to istoo..
al sad odjednom milion nickova se pojavilo koji imaju 1do 20 postova i samo im je daj literaturu daj pitanja..
sto po temi tako i po pp
mrsko gospodi procitat temu od 60 stranica
i meni bi mozda bilo mrsko citat toliko al meni ako nesto treba ja cu sjesti i to pronaci i procitati sve..
da ne bi mozda jos i odgovore na pitanja ili da neko ode uradit neciji test da ovaj ne mora ustajat tj raniti ujutro.vivaxa wrote: 3. Da, svi znamo da na stranici ima sva literatura, ne treba nam neki genije da nam to jos jednom kaze.... ali ja nigdje ne nadjoh pitanja koja se vrte, a uglavnom budu na testiranju ... vise ili manje njih ... pa sam i otvori tu temu ... sa namjerom da udruzimo snage ... a ne da pametujemo o cinjenicama koje vec svi znamo a to DA JE SVA LITERATURA NA STRANICI ! ! ! (bez uvrede)
![]()
![]()
btw imas i link sa pitanjima na ovoj temi
samo potrazi
ps: bez uvredene brini ... profesionalna deformacija
![]()
2. da prijavio sam se na konkurs i pripremit cu se za testiranje, jer nemam stelu, ali zaista zelim sto bezbolnije da prodjem ... posebno nakon sto sam godinama na faksu bubao i spremao kojekakve ispite ... zaista nemam namjeru, a vjerujem i 99.9% ljudi sa ovog foruma da buba i iscitava do besvijesti kojekakve zakone i pravilnike koje je neka lijena guzica (koja ni sama nema pojma o cemu se tu radi, kao ni velika vecina drzavnih sluzbenika) stavila na ADS stranicu samo da meni, tebi i nama slicnima dodatno zapapri i ovako neperspektivan zivot u ovoj drzavi ma koliko god se mi trudili biti optimisticni![]()
3. mislim da je ovo forum slobodnog karaktera, tako je sasvim nebitno kad se ko prijavio i koliko ko ima postovo da bi pitao da mu se pomogne ili da kroz zajednicku diskusiju dodje do rijesenja na neki svoj ili tudji problem
4. btw cijeli ovaj forum ... tacnije cijelih sezdesetak, sad vec strana sam preletio, necu tvrditi da sam procitao i ja nisam nasao slican link o kojem pricas ... na kraju krajeva nebitno ... imam slobodu da pitam ... a ti ili tebi slicni ako nemate zelju da pomognete ili ponovite zaista nije bitno ... jer meni nije problem nekom ponoviti odredjenu stvar vise puta ... kome to ne odgovara ne mora se ni ukljucivati u diskusiju ... jednostavno nas " gospodu" kojoj je mrsko citati po forumu i trazimo ekspresne odgovoreignorisite, sta drugo da kazem
![]()
i za kraj kako god bilo da bilo tebi i kolegama sve najbolje na predstojecem testiranju ... mislim da je sad vrijeme da se vratimo na temu danasnje emisije he he he![]()
Nego ako ko zna sta bi nas moglo strefiti u ovom dijeluprovjera općeg znanja i informisanosti
neka baci koju informaciju. Hvala svima
![]()
Lijep pozdrav!
I ja sam tu konkurisala,al nema nikakvog odgovora.Scorpio87 wrote:Pozdrav ljudi!
Zanima me ima li neko biiilo kakve informacije vezano za konkurs u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice?
Naime, konkurs je zatvoren 24.8 a ja do danas nisam dobio nikakav odgovor, pa bih bio zahvalan na bilo kakvim informacijama...
Ja koliko znam da nije jos izasao i da treba do Nove godine izaci. Bar su meni tako rekli na birou nedavno i jos rekose da pratim na stranici Federalnog zavoda jer ce tamo biti obavijest.Adara87 wrote:Izašao je nedavno ovaj konkures ili sta vec od strane Kantonalnog zavoda za zaposljavanje Sarajevo. Za 300 ljudi, ako se ne varam, ce sufinansirati zaposljenje preko biroa. Ne mogu da udjem na stranicu zavoda, konstantno piše da je kvaru, da ce se brzo popraviti....
Da li neko ima vise info o ovome, ili mozda text konkursa, koliko je to sto sufinansira zavod, je li zaposljavaju samo pripravnike...itd?
LP
Necu u 8kokuz_sa wrote:kod svakog pise u obavjestenju kad da dodje na testiranje![]()
nekom 8h, nekom 9, nekom 10.15
Ma bicu ko zombi!kokuz_sa wrote:nema ti druge ..idi u 8h..i kad zavrsis napisi ovdje pitanja i kakav je test bio..taman da se mozemo pripremit..
ti budi izvidnik, za raju onako..pa ce ti ko kupit kesu haribo meda
bice milkicajaca-maca wrote:Ma bicu ko zombi!kokuz_sa wrote:nema ti druge ..idi u 8h..i kad zavrsis napisi ovdje pitanja i kakav je test bio..taman da se mozemo pripremit..
ti budi izvidnik, za raju onako..pa ce ti ko kupit kesu haribo meda![]()
Moze li cokolada?
idaa wrote:
bice milkica![]()
![]()
da da, svima pise neko vrijeme, i bas kao i tebi, pise sa pocetkom u toliko i toliko satijaca-maca wrote:Necu u 8kokuz_sa wrote:kod svakog pise u obavjestenju kad da dodje na testiranje![]()
nekom 8h, nekom 9, nekom 10.15![]()
![]()
![]()
jaca-maca wrote:idaa wrote:
bice milkica![]()
![]()
Ma necu ni spavatiidaa wrote: da da, svima pise neko vrijeme, i bas kao i tebi, pise sa pocetkom u toliko i toliko satidakle, "ne gine" ti rano ustajanje
![]()