nego na prvu citam i kontam "staaaaaaaaa?"
Sarajevo shopping
Moderator: anex
- VenomousV
#1476 Re: Sarajevo shoping
ma znam
- alica.k
#1477 Re: Sarajevo shoping
taman tako i izadje po racuniciIrm@ wrote:ja kad sam vidjela post od alice dobro sam se zabrinula u svoju vjecnu peticu iz matematikee![]()
helem eto.. moje sve je bilo 150 KM na sta sam dobila da platim 55 KM (carina i postarina i bla bla)
- Irm@
#1478 Re: Sarajevo shoping
Bogme ravno 55 KM..
stoka...ali sto je najgore ja poslala Dragog u glavnu postu na zeljeznickoj da podigne to i otvarali oni to tamo bla bla.. helem kaze on cipele diiivne niko nema takve..ali nisu mu dali..jer mora da dodje u odredisnu postu zbog protokola..
o Boze.. tako da moram danas poslije posla..jer nemam vremena cekati da mi dodje na vrata

stoka...ali sto je najgore ja poslala Dragog u glavnu postu na zeljeznickoj da podigne to i otvarali oni to tamo bla bla.. helem kaze on cipele diiivne niko nema takve..ali nisu mu dali..jer mora da dodje u odredisnu postu zbog protokola..
o Boze.. tako da moram danas poslije posla..jer nemam vremena cekati da mi dodje na vrata
-
Gospoda Ministarka
#1479 Re: Sarajevo shoping
Ja pazim da ne prede 50 KM. Je li to znaci da mogu narucivati do iznemoglosti (
) do 50 KM bez carine, ili mi to nije pouzdano?
- alica.k
#1480 Re: Sarajevo shoping
to je pouzdanoGospoda Ministarka wrote:Ja pazim da ne prede 50 KM. Je li to znaci da mogu narucivati do iznemoglosti () do 50 KM bez carine, ili mi to nije pouzdano?
pazi, oni nemaju pravo da gledaju KOME dolazi posiljka vec samo sadrzaj i vrijednost. ja narucim sa asosa 20 paketa za 20 stvari odjednom, i za one koji ne prelaze 50KM ne platim carinu
-
Gospoda Ministarka
#1481 Re: Sarajevo shoping
Znala sam da ces mi ti dati odgovor.alica.k wrote:to je pouzdanoGospoda Ministarka wrote:Ja pazim da ne prede 50 KM. Je li to znaci da mogu narucivati do iznemoglosti () do 50 KM bez carine, ili mi to nije pouzdano?
pazi, oni nemaju pravo da gledaju KOME dolazi posiljka vec samo sadrzaj i vrijednost. ja narucim sa asosa 20 paketa za 20 stvari odjednom, i za one koji ne prelaze 50KM ne platim carinu
E, hvala... odoh sad da se obradujem...
-
mahalik
#1482 Re: Sarajevo shoping
preporučujem svima kojima su potrebna rasvjetna tijela da odu u Eglo Otoka jer izbor i cijene su odlične
Za ssvačoiji džep
Za ssvačoiji džep
- otherside
#1483 Re: Sarajevo shoping
bila sam tamo prije par sedmica. moj dojam je da imaju odlican izbor ali su skupi. ovo se prvenstveno odnosi na neke zidne lustere i plafonjere koje i nisu cemu. haj', razumijem za neke prelijepe lustere da su skupi ili one plafonjere na ulazu, vrlo su lijepe..ali tamo u drugom dijelu ima nekih bezveze lampica ili onih za kupatilo...nidje veze, preskupo.mahalik wrote:preporučujem svima kojima su potrebna rasvjetna tijela da odu u Eglo Otoka jer izbor i cijene su odlične
Za ssvačoiji džep
a posebno razocarenje je cinjenica da sam u jednoj maloj radnji elektroopreme kupila plafonjeru koju oni u svojoj radnji prodaju za 5 KM vise. jos zena u ovoj maloj radnji rece da nabavljaju od njih
-
hocunecu
#1484 Re: Sarajevo shoping
neko mi je rekao da ima lik na pijaci otoka-otvorena ima njihov katalog
naruci ti sta zelis i mnogo je povoljniji
e sad, po sto cula po to prodala
- CherryLips
#1485 Re: Sarajevo shoping
Ziva istina,mi smo prije par mjeseci svu rasvjetu kod njega uzeli,sve je Eglo...i sve sto smo vidjeli u radnji,kod njega je 20-25 KM jeftinijehocunecu wrote:neko mi je rekao da ima lik na pijaci otoka-otvorena ima njihov katalog
- Kinaski
#1486 Re: Sarajevo shoping

gdje mogu kupiti ovaj gel u sa?
- Irm@
#1487 Re: Sarajevo shoping
drage zene...
nazalost meni su cipele male
ako neka od vas nosi br 36 (ali bas 36) nek se javi...ali hitno pa cemo nesto dogovoriti
evo koje su u pitanju cipele..iste su kao na slici

nazalost meni su cipele male
ako neka od vas nosi br 36 (ali bas 36) nek se javi...ali hitno pa cemo nesto dogovoriti
evo koje su u pitanju cipele..iste su kao na slici

-
kojeime
#1488 Re: Sarajevo shoping
Ima tema o carini i sa nje je ovo kopirano:Gospoda Ministarka wrote:Znala sam da ces mi ti dati odgovor.alica.k wrote:to je pouzdanoGospoda Ministarka wrote:Ja pazim da ne prede 50 KM. Je li to znaci da mogu narucivati do iznemoglosti () do 50 KM bez carine, ili mi to nije pouzdano?
pazi, oni nemaju pravo da gledaju KOME dolazi posiljka vec samo sadrzaj i vrijednost. ja narucim sa asosa 20 paketa za 20 stvari odjednom, i za one koji ne prelaze 50KM ne platim carinu![]()
E, hvala... odoh sad da se obradujem...
U P U T S T V O O CARINSKOM POSTUPKU U POŠTANSKOM PROMETU
(4) U skladu sa članom 176. stav 6. Zakona i članom 14. Priloga Zakona, oslobođeni su od plaćanja carine, državljani BiH i strani državljani za predmete neznatne vrijednosti (roba nekomercijalnog karaktera) koje prime iz inostranstva u pismima i poštanskim paketima u vrijednosti do 50,00 KM (pošiljke iz stava (1) tačka d) ovog člana), isključujući alkoholne proizvode, parfeme i toaletne vode, duhan i duhanske prerađevine. Uobičajeno primanje paketa, u smislu navedenog oslobađanja, podrazumijeva primanje paketa iz inostranstva jednom u toku nedjelje. Poštanske pošiljke koje ispunjavaju uvjete za navedeno oslobađanje od plaćanja carine, oslobođene su i od plaćanja poreza na dodatu vrijednost u skladu sa članom 26. tačka 2. Zakona o porezu na dodatu vrijednost.
- FreeSol
#1489 Re: Sarajevo shoping
Gledao danas, nema :Sotherside wrote:ja sam takav vidjala u merkatoru (hipermarketu) na odjelu sa cestitkama, ukrasnim papirom,...FreeSol wrote:Zna li neko gdje ima kupiti zlatnog sjajnog papira, ovih velicina A3, A4, A5? Znaci ne onaj metallic s tackicama, vec obicna zlatna boja?
- alica.k
#1490 Re: Sarajevo shoping
meni reko ciko iz one poste kod zeljeznickekojeime wrote:Ima tema o carini i sa nje je ovo kopirano:
U P U T S T V O O CARINSKOM POSTUPKU U POŠTANSKOM PROMETU
...
-
zamzija
#1491 Re: Sarajevo shoping
Jel to onaj baš baš stari čiko - on je pravo fini 
- alica.k
#1492 Re: Sarajevo shoping
onaj sto ti da paketzamzija wrote:Jel to onaj baš baš stari čiko - on je pravo fini
al znas sta, kod nas u drzavi je tako da svak moze pricat sta hoce i primjenjivat poluzakone koji nisu. npr, meni su na 35KM naplatili carine vise od 35KM i kao..u zakonu kaze to to i to :S. ko sam ja da se protivim? ista stvar je i sa ovim...ciko reko tako je kako je i tako je
ono sto znam je da ja ne mogu kontrolisat kako cesto meni dolaze paketi...narucim 20 odjednom i 20 dodje isti dan, al se desavalo i da narucim u dvije sedmice dva paketa a trece oba paketa dodju.
-
kojeime
#1493 Re: Sarajevo shoping
Ima sud, ali ko ce se zezati sa tim. Zato placati i sutjeti.alica.k wrote:onaj sto ti da paketzamzija wrote:Jel to onaj baš baš stari čiko - on je pravo finistar jeste.
al znas sta, kod nas u drzavi je tako da svak moze pricat sta hoce i primjenjivat poluzakone koji nisu. npr, meni su na 35KM naplatili carine vise od 35KM i kao..u zakonu kaze to to i to :S. ko sam ja da se protivim?...
Ne znam, ja ne kupujem nasitno pa stvarno ne znam kako ide sa puno paketa a mala vrijednost. Ja kupujem dva puta godisnje po 500injak eura i do sada su mi naplacene carine bile u skladu sa racunicom.
-
vulkan777
#1494 Re: Sarajevo shoping
Zna li neko možda gdje u Sarajevu ima kupiti muške uske pantole, znači da im je nogavica uska?!
- vanda
#1495 Re: Sarajevo shoping
Najbolje ti je da uzmes tole koje ti se svidjaju, i odneses krojacu da ti ih suzi. Ja po tolama dam 5KM za to. I fakat super izgleda..vulkan777 wrote:Zna li neko možda gdje u Sarajevu ima kupiti muške uske pantole, znači da im je nogavica uska?!
- vanda
#1496 Re: Sarajevo shoping
NewYorker (Alta, Tuš u Lukavici) i Springfield (BBI).bumbe wrote:Ej raja,gdje ima kupiti dzempera (onih lijepih s dugmadima i kao V izrezom) vidio sam u butiku na raskrsnici u titovoj kod onog fast fooda gdje su pljeske dobre...ali preskup je (120KM) treba mi nesto malo jeftinije
- vanda
#1497 Re: Sarajevo shoping
Nike Shop kod Forina; preko puta BBI-a.hali gali halid wrote:Nike Cortez?
-
vulkan777
#1498 Re: Sarajevo shoping
E to nisam znao da se može. Možeš li mi reći kod kojeg krojača nosiš pantole jer ih ima svakakih pa da mi ne s.ebe tole?!vanda wrote:Najbolje ti je da uzmes tole koje ti se svidjaju, i odneses krojacu da ti ih suzi. Ja po tolama dam 5KM za to. I fakat super izgleda..vulkan777 wrote:Zna li neko možda gdje u Sarajevu ima kupiti muške uske pantole, znači da im je nogavica uska?!
- vanda
#1499 Re: Sarajevo shoping
Ja sam na Grbavici, pa tu i nosim. Kod pijace; Elpija, kako ti je lakse se orijentisati. Odmah na pocetku pijace. Prezadovoljan sam kako mi uradi.vulkan777 wrote:E to nisam znao da se može. Možeš li mi reći kod kojeg krojača nosiš pantole jer ih ima svakakih pa da mi ne s.ebe tole?!vanda wrote:Najbolje ti je da uzmes tole koje ti se svidjaju, i odneses krojacu da ti ih suzi. Ja po tolama dam 5KM za to. I fakat super izgleda..vulkan777 wrote:Zna li neko možda gdje u Sarajevu ima kupiti muške uske pantole, znači da im je nogavica uska?!
-
vulkan777
#1500 Re: Sarajevo shoping
Eh ja sam u Starom Gradu, ali kad nađem vremena svratit ću do Grbavice. Ima i ovdje nekoliko krojača ali baš sam čuo da mnogi vole sfušerit, pa bolje mi je otići negdje gdje provjereno.vanda wrote:Ja sam na Grbavici, pa tu i nosim. Kod pijace; Elpija, kako ti je lakse se orijentisati. Odmah na pocetku pijace. Prezadovoljan sam kako mi uradi.