ja sam i jucer rekla da vjerujem u maystora. jer onako govoriti moze samo neko ko je siguran u sebe. za sto je potreban neoboriv dokaz.Vidikovac u Firenci wrote: Lecler zar zaista još polažeš nade da bi Maystor mogao dati neki dokaz...ma daj...pa osim priče i "ja mislim=činjenica" teorije ništa nismo vidjeli. Vjerovatno je i pola decenije ista takva priča. Sve što smo vidjeli je bilo da neko drugi dokaže, a i kada se to dogodi nema dokaza. Pa mu je čak i rastavljeno šta treba dokazati, jer mu kao nije jasno, pa smo onda čuli priču kako on ima materijalne dokaze za neke stvari koje niko nije shvatio zašto se dokazuju, ali i dalje nismo imali dokaze za ono što je zaista trebalo dokazati. Materijalni dokazi koji se posjeduju dovoljno govore o involviranosti upravo kao i ovo košenje trave. Samo neko sa mnogo frustracije kako sanjom tako i svojim životom može pričati za nekoga da ne bi ni travu mogao kositi.
Već je o tome bilo riječi, da u takvoj ustanovi ni ne treba kositi travu. A dokaz zašto sanja ne može kositi travu nećemo dobiti isto kao ni bilo koji drugi dokaz.
Ipak lijepo je vidjeti da se još neko nada.
Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Moderator: anex
-
Leclerc
#1476 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1477 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Od silnih nikova, teza, obrana, zaključili smo samo da je Sanja morala biti primljena na mjesto direktora, jednostavno je moralo biti tako, niti jednog momenta se nisu spominjale protekcije, lažiranja natječaja i nepotizam kao sociološka praksa, nego je opet jedna žena ispala žrtva. Pri tome se naravno, zaboravljalo koga, kako, gdje je i ona potkačila, uvrijedila, okarakterizirala... jer se sa njom moramo svi slagati. Ako ne, onda smo Dunja (????) ili ko već...
Izvrnula se, naravno, i teza da je o Kljujiću kao o ikebani pisala u ratnom periodu, jer jelte nije otišao u Grude i tak olijepo doprinijeo etničkoj čistoći, a paralelno sa tim smo pročitali zaključak da je Sanja „najveći patriota“. Data joj je karakteristika heroine koja je predvidjela zločesto ponašanje Dragog vođe i to mu u lice sasipala mjesecima, kad to uopće nije tačno. Dakle, izvrtalo se u cijeloj raspravi do plus beskonačnosti. Traže se dokazi kao da smo na sudu, a ne forumu, a daje se presipanje iz šupljeg u prazno, pa od svih nikova i svih postova nemaju dvije konkretne rečenice. Naravno, karakteriziranje forumaša koji su se drznuli reći da su joj članci loši i zlonamjerni pored nagađanja identiteta su nit koja se provlači.
Zaista mi nedostaje smailikojipovraća.
Izvrnula se, naravno, i teza da je o Kljujiću kao o ikebani pisala u ratnom periodu, jer jelte nije otišao u Grude i tak olijepo doprinijeo etničkoj čistoći, a paralelno sa tim smo pročitali zaključak da je Sanja „najveći patriota“. Data joj je karakteristika heroine koja je predvidjela zločesto ponašanje Dragog vođe i to mu u lice sasipala mjesecima, kad to uopće nije tačno. Dakle, izvrtalo se u cijeloj raspravi do plus beskonačnosti. Traže se dokazi kao da smo na sudu, a ne forumu, a daje se presipanje iz šupljeg u prazno, pa od svih nikova i svih postova nemaju dvije konkretne rečenice. Naravno, karakteriziranje forumaša koji su se drznuli reći da su joj članci loši i zlonamjerni pored nagađanja identiteta su nit koja se provlači.
-
mackicamijau
#1478 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Bojim se da džaba čekamo. Nećemo dočekati.Leclerc wrote:maystore, mi jos cekamo na onaj dokaz da sanja ne moze kositi travu. kad vec pises tolike postove pola decenije napisi i taj. pokazi nam sta je efekat tvog pisanja.Maystor wrote:
Upravo o tome sam govorio. Kristalno je jasno ko je ovdje involviran i ko je u službi. Ja pola decenije pišem na ovom forumu i ne mogu ni prebrojati sve teme na kojima sam bio. S druge strane imaš poltrone koji se trude da misle Sanjinom glavom i bezuspješno nastoje napraviti neku konzistentnu priču. A onda u tom besmislu pokušavaju još i da nas nazovu imenom i prezimenom (mada meni to ne predstavlja problem). U konačnici efekat njihovog (a odnedavno i Sanjinog) pisanja se može podvesti pod poznatu poslovicu
Psi laju, karavani prolaze.
Eh, da, interesantno je Maystore da ako ne mislimo tvojom glavom onda smo loši ljudi, koji se jadni trude odbraniti đubre od Sanje. Eh, za razliku od tebe, mi dopuštamo da se drugi ne slože sa tekstovima, ali ne dopuštamo vrijeđanje. Kako sebe tako ni Sanje. Ali hajde ti napravi konzistentu priču. Mislim, kad si već tako dugo na forumu. (I to ti kao daje neki dignitet??? I tvoje mišljenje čini automatski ispravnim?). Nazivanje imenom i prezimenom je bila zezancija koju očigledno niste shvatili. (ili sam pogodila pa vam krivo?
Joj Katarina, da znaš da sam od tvog nika očekivala malo razboritije pisanje. Jedno je to što se ne slažeš sa mnom. Jedno je to što glorificiraš Kljujića. Jedno je to što Sanji nećeš priznati iste zasluge koje priznaješ Kljujiću. Jedno je vala i kada kažeš da nismo dvije rečenice poštene do sada sastavili. Jedno je to što ti ne trebaju dokazi. (Tako su ljudi mislili da im ne trebaju dokazi da je zemlja ravna ploča). Ali je sasvim drugo povraćati prema ljudima koji kao i ti iznose svoje mišljenje na koje imaju pravo. Posebno prema onima koji ne vrijeđaju nikoga. Sloboda govora nikada ne znači i slobodu vrijeđanja!KatarinaKosaca wrote:Od silnih nikova, teza, obrana, zaključili smo samo da je Sanja morala biti primljena na mjesto direktora, jednostavno je moralo biti tako, niti jednog momenta se nisu spominjale protekcije, lažiranja natječaja i nepotizam kao sociološka praksa, nego je opet jedna žena ispala žrtva. Pri tome se naravno, zaboravljalo koga, kako, gdje je i ona potkačila, uvrijedila, okarakterizirala... jer se sa njom moramo svi slagati. Ako ne, onda smo Dunja (????) ili ko već...
A za to vrijeme Sanja nastavlja pisati tekstove. Hvala Bogu!
Eh, vala kad me već optužujete da sam poltron, cijenila bih da Sanji prenesete ovo moje zalaganje, pa da mi ponudi i neku naknadu za pisanje. Ih!
-
Leclerc
#1479 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
bitno je da ti u beskonacnost ne spominjes kljujicaKatarinaKosaca wrote:Od silnih nikova, teza, obrana, zaključili smo samo da je Sanja morala biti primljena na mjesto direktora, jednostavno je moralo biti tako, niti jednog momenta se nisu spominjale protekcije, lažiranja natječaja i nepotizam kao sociološka praksa, nego je opet jedna žena ispala žrtva. Pri tome se naravno, zaboravljalo koga, kako, gdje je i ona potkačila, uvrijedila, okarakterizirala... jer se sa njom moramo svi slagati. Ako ne, onda smo Dunja (????) ili ko već...
-
Vidikovac u Firenci
#1480 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Nadahnjuje vidjeti ovakvu moć zaključivanja. Zaista. Ne znam na koji način se došlo do zaključka da je sanja morala biti primljena na mjesto direktora. Naprotiv, jedini zaključak koji se mogao izvuči iz ove (barem na dokazima zasnovane) priče je da jedino aida nije trebala biti direktor i da druga tri kandidata iako možda nisu bolji izbor (kako neko reče po znanju) su barem trebala dobiti priliku da dokažu šta mogu. A valjda onda sama ta priča i daje sliku kako se mjesta dobivaju i kako se dijele. Ne znam na koji način je to trebalo oslikati pa da bi bilo jasnije i da bi se uklopilo u priču o tom sociološkom fenomenu. Ovdje je sanja ponajmanje bitna kada je u pitanju pozicija direktora. Nekako kako je forum njoj posvećen oda je valjda logično da se najviše govorilo o njoj. Ovdje nije ona žrtva već su žrtve cijela lokalna zajednica i prije svega cijela jedna generacija djece kojua će se obrazovati u toj školi pod takvom upravom. Niko nije ni očekivao da se svi slažemo. Dokazivanje nema veze sa sudom ili sa forumom, ali ako o nečemu govorimo onda bi lijepo bilo ponuditi neki dokaz ili se barem ograditi. Reči da je nešto činjenica iza koje nema ništa je u najmanju ruku omalovažavanje foruma i ostalih sagovornika. Možda je većina naučila tako komunicirati ja nažalost ne spadam u tu kategoriju. Ako se neko ne slaže sa sanjoj ili smatra da neka od njenih tekstova ne stoji - onda mu je pravni lijek da je tuži za klevetu a ne da joj zabranjuje da radi. Pa pobogu nije policijska država . Ili da preformulišem, mislila sam da se moj otac nije borio za policijsku državu. Šta, do kraja godine nećemo moći ni na facebook ni na ove forume jer to ugrožava bezbjednost. Nećemo moći misliti svojojm glavom jer se bojimo za posao. Zaista strava. Opet ponavljam, ne moramo se slagati, ne moramo je voljeti ali moramo joj uzvratiti na istim osnovama, argumentovano i tačno. a ne autoritetom sile...piši šta hoces pa ćeš vidjeti svoga boga. to što je govorila o "Dragom vođi" je bilo ačno - problem je samo taj što su ljudi zaista slijepo vjerovali u bolju budućnost i većina niti sada još nije progledala. Hoće za par mjeseci kada gradse poslove budu dijelili SDP i SDS, ali sve će to doći na svoje. Kada nam srbija bude određivala koliko struje možemo trošiti iako je ista naša. Jer nažalost kako bi se novac oprao struja iz bosne se preko srbije isporučuje hercegovini. To ni dijete u 3 osnovne ne bi smislio i našao ekonomsku opravdanost, ali doktor nauka jeste. Nije on kriv nego je neko tu vidio drugu računicu osim one ekonomski opravdane Ništa što je rečeno a za šta je trebao dokaz ja sam tako i postavila. I većina pozitivnih linkova o sanji je tako koncipirana. Dokaze uskraćuje suprotna strana koja je, opet naglašavam zbog poštivanja foruma, trebala dati dokaze ili barem se zadržati na šuppljoj priči a ne tvrditi da je nešto činjenica. To koliko su rečenice konkretne ne vrijedi komentarisati, jer kod tebe osim stalnog presipanja kljujića u tri čina slabo se moglo sta više pročitati. osim toga kada se trebaala pokazivati pozitivna strana i tražili se dokazi ponuđeni su baš kao na sudu. Šteta što druga strana čak ni za ovu jadnu travu nije ponudila ništa pa ni neki kvazi-dokaz. Za to ne treba sud nego kultura. a što se tiče tog smajlija koji ti treba, zamolit ćemo administratora da ga pronadje, jer je to vjerojatno jedini domet koji možete dobaciti....i još prica o kljujicuKatarinaKosaca wrote:Od silnih nikova, teza, obrana, zaključili smo samo da je Sanja morala biti primljena na mjesto direktora, jednostavno je moralo biti tako, niti jednog momenta se nisu spominjale protekcije, lažiranja natječaja i nepotizam kao sociološka praksa, nego je opet jedna žena ispala žrtva. Pri tome se naravno, zaboravljalo koga, kako, gdje je i ona potkačila, uvrijedila, okarakterizirala... jer se sa njom moramo svi slagati. Ako ne, onda smo Dunja (????) ili ko već... Izvrnula se, naravno, i teza da je o Kljujiću kao o ikebani pisala u ratnom periodu, jer jelte nije otišao u Grude i tak olijepo doprinijeo etničkoj čistoći, a paralelno sa tim smo pročitali zaključak da je Sanja „najveći patriota“. Data joj je karakteristika heroine koja je predvidjela zločesto ponašanje Dragog vođe i to mu u lice sasipala mjesecima, kad to uopće nije tačno. Dakle, izvrtalo se u cijeloj raspravi do plus beskonačnosti. Traže se dokazi kao da smo na sudu, a ne forumu, a daje se presipanje iz šupljeg u prazno, pa od svih nikova i svih postova nemaju dvije konkretne rečenice. Naravno, karakteriziranje forumaša koji su se drznuli reći da su joj članci loši i zlonamjerni pored nagađanja identiteta su nit koja se provlači. Zaista mi nedostaje smailikojipovraća.
-
Vidikovac u Firenci
#1481 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
A za to vrijeme Sanja nastavlja pisati tekstove. Hvala Bogu!
Joj može li neko srediti da se dodje do knjiga
- Maystor
#1482 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Slažem se da ne treba nikoga vrijeđati, ali kako okvalificarati tvoje umne sposobnosti, a da to ne bude uvreda?Vidikovac u Firenci wrote:Nadahnjuje vidjeti ovakvu moć zaključivanja. Zaista. Ne znam na koji način se došlo do zaključka da je sanja morala biti primljena na mjesto direktora. Naprotiv, jedini zaključak koji se mogao izvuči iz ove (barem na dokazima zasnovane) priče je da jedino aida nije trebala biti direktor i da druga tri kandidata iako možda nisu bolji izbor (kako neko reče po znanju) su barem trebala dobiti priliku da dokažu šta mogu. A valjda onda sama ta priča i daje sliku kako se mjesta dobivaju i kako se dijele. Ne znam na koji način je to trebalo oslikati pa da bi bilo jasnije i da bi se uklopilo u priču o tom sociološkom fenomenu. Ovdje je sanja ponajmanje bitna kada je u pitanju pozicija direktora. Nekako kako je forum njoj posvećen oda je valjda logično da se najviše govorilo o njoj. Ovdje nije ona žrtva već su žrtve cijela lokalna zajednica i prije svega cijela jedna generacija djece kojua će se obrazovati u toj školi pod takvom upravom. Niko nije ni očekivao da se svi slažemo. Dokazivanje nema veze sa sudom ili sa forumom, ali ako o nečemu govorimo onda bi lijepo bilo ponuditi neki dokaz ili se barem ograditi. Reči da je nešto činjenica iza koje nema ništa je u najmanju ruku omalovažavanje foruma i ostalih sagovornika. Možda je većina naučila tako komunicirati ja nažalost ne spadam u tu kategoriju. Ako se neko ne slaže sa sanjoj ili smatra da neka od njenih tekstova ne stoji - onda mu je pravni lijek da je tuži za klevetu a ne da joj zabranjuje da radi. Pa pobogu nije policijska država . Ili da preformulišem, mislila sam da se moj otac nije borio za policijsku državu. Šta, do kraja godine nećemo moći ni na facebook ni na ove forume jer to ugrožava bezbjednost. Nećemo moći misliti svojojm glavom jer se bojimo za posao. Zaista strava. Opet ponavljam, ne moramo se slagati, ne moramo je voljeti ali moramo joj uzvratiti na istim osnovama, argumentovano i tačno. a ne autoritetom sile...piši šta hoces pa ćeš vidjeti svoga boga. to što je govorila o "Dragom vođi" je bilo ačno - problem je samo taj što su ljudi zaista slijepo vjerovali u bolju budućnost i većina niti sada još nije progledala. Hoće za par mjeseci kada gradse poslove budu dijelili SDP i SDS, ali sve će to doći na svoje. Kada nam srbija bude određivala koliko struje možemo trošiti iako je ista naša. Jer nažalost kako bi se novac oprao struja iz bosne se preko srbije isporučuje hercegovini. To ni dijete u 3 osnovne ne bi smislio i našao ekonomsku opravdanost, ali doktor nauka jeste. Nije on kriv nego je neko tu vidio drugu računicu osim one ekonomski opravdane Ništa što je rečeno a za šta je trebao dokaz ja sam tako i postavila. I većina pozitivnih linkova o sanji je tako koncipirana. Dokaze uskraćuje suprotna strana koja je, opet naglašavam zbog poštivanja foruma, trebala dati dokaze ili barem se zadržati na šuppljoj priči a ne tvrditi da je nešto činjenica. To koliko su rečenice konkretne ne vrijedi komentarisati, jer kod tebe osim stalnog presipanja kljujića u tri čina slabo se moglo sta više pročitati. osim toga kada se trebaala pokazivati pozitivna strana i tražili se dokazi ponuđeni su baš kao na sudu. Šteta što druga strana čak ni za ovu jadnu travu nije ponudila ništa pa ni neki kvazi-dokaz. Za to ne treba sud nego kultura. a što se tiče tog smajlija koji ti treba, zamolit ćemo administratora da ga pronadje, jer je to vjerojatno jedini domet koji možete dobaciti....i još prica o kljujicuKatarinaKosaca wrote:Od silnih nikova, teza, obrana, zaključili smo samo da je Sanja morala biti primljena na mjesto direktora, jednostavno je moralo biti tako, niti jednog momenta se nisu spominjale protekcije, lažiranja natječaja i nepotizam kao sociološka praksa, nego je opet jedna žena ispala žrtva. Pri tome se naravno, zaboravljalo koga, kako, gdje je i ona potkačila, uvrijedila, okarakterizirala... jer se sa njom moramo svi slagati. Ako ne, onda smo Dunja (????) ili ko već... Izvrnula se, naravno, i teza da je o Kljujiću kao o ikebani pisala u ratnom periodu, jer jelte nije otišao u Grude i tak olijepo doprinijeo etničkoj čistoći, a paralelno sa tim smo pročitali zaključak da je Sanja „najveći patriota“. Data joj je karakteristika heroine koja je predvidjela zločesto ponašanje Dragog vođe i to mu u lice sasipala mjesecima, kad to uopće nije tačno. Dakle, izvrtalo se u cijeloj raspravi do plus beskonačnosti. Traže se dokazi kao da smo na sudu, a ne forumu, a daje se presipanje iz šupljeg u prazno, pa od svih nikova i svih postova nemaju dvije konkretne rečenice. Naravno, karakteriziranje forumaša koji su se drznuli reći da su joj članci loši i zlonamjerni pored nagađanja identiteta su nit koja se provlači. Zaista mi nedostaje smailikojipovraća.
Ti nemaš pojma šta je to struja, niti imaš ikakvog znanja ili kompetencije o toj oblasti. A tvrdiš da se struja iz Bosne u Hercegovinu šalje preko Srbije?! Daj nam dokaz. I dokaži da si kompetentna da bilo šta govoriš o energetici.
A o tome ko skače s teme na temu, neki drugi put.
- Corto Maltese
#1483 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Struja iz Bosne (EP BiH) se preko Srbije isporučuje Hercegovini (EP HB). Šta je tu nejasno? Dokazano kopijama ugovora, najavljenim tužbama od strane vlade FBiH (koja je prije tužbi tvrdila da je to netačno, pa se onda premijer izlajao, šta ćeš, desi se)Maystor wrote:Slažem se da ne treba nikoga vrijeđati, ali kako okvalificarati tvoje umne sposobnosti, a da to ne bude uvreda?Vidikovac u Firenci wrote: Jer nažalost kako bi se novac oprao struja iz bosne se preko srbije isporučuje hercegovini.
Ti nemaš pojma šta je to struja, niti imaš ikakvog znanja ili kompetencije o toj oblasti. A tvrdiš da se struja iz Bosne u Hercegovinu šalje preko Srbije?! Daj nam dokaz. I dokaži da si kompetentna da bilo šta govoriš o energetici.
Naravno podrazumijeva se, da kada neko to napiše misli na birokratski i finansijski prenos, a ne na fizički.
Moraš biti zaista sitan um, sa velikim nedostatkom argumenata u diskusiji, da se hvataš takvih trivijalnosti kao što su pravopisne greške i izvrtanje rečenica.
- Maystor
#1484 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Nemaš ti pojma ni šta je to struja ni kako se ona prenosi. To što ti pričaš nije ništa drugo nego gomila gluposti. Dokaži svoje navode, pokaži nam kopije tih dokumenata pa da onda popričamo o tome. Dokaži bilo šta od toga što tvrdiš. De nam barem nađi tu izjavu premijera, ako ništa drugo.Corto Maltese wrote:Struja iz Bosne (EP BiH) se preko Srbije isporučuje Hercegovini (EP HB). Šta je tu nejasno? Dokazano kopijama ugovora, najavljenim tužbama od strane vlade FBiH (koja je prije tužbi tvrdila da je to netačno, pa se onda premijer izlajao, šta ćeš, desi se)Maystor wrote:Slažem se da ne treba nikoga vrijeđati, ali kako okvalificarati tvoje umne sposobnosti, a da to ne bude uvreda?Vidikovac u Firenci wrote: Jer nažalost kako bi se novac oprao struja iz bosne se preko srbije isporučuje hercegovini.
Naravno podrazumijeva se, da kada neko to napiše misli na birokratski i finansijski prenos, a ne na fizički.
Moraš biti zaista sitan um, sa velikim nedostatkom argumenata u diskusiji, da se hvataš takvih trivijalnosti kao što su pravopisne greške i izvrtanje rečenica.
Kakvim tužbama od strane vlade FBiH? Koga će to vlada tužiti? Samu sebe? De nam to malo pojasni i potkrijepi svoje navode dokazima.
Last edited by Maystor on 14/06/2012 13:21, edited 1 time in total.
- madner
#1485 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Problem je sto to nema blage veze sa teorijom koja je iznjeta. Visak struje jedne firme se prodaje, manjak struje druge firme se kupuje. Tako je svugdje, pa kada sutra ta firma bude u Njemackoj ne znaci da drzava Srbija moze ista odrediti.
- Maystor
#1486 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
ma problem je u tome što pričaju o stvarima o kojima pojma nemaju, a prave se da znajumadner wrote:Problem je sto to nema blage veze sa teorijom koja je iznjeta. Visak struje jedne firme se prodaje, manjak struje druge firme se kupuje. Tako je svugdje, pa kada sutra ta firma bude u Njemackoj ne znaci da drzava Srbija moze ista odrediti.
- madner
#1487 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Maliciozno, jer od toga da je neka firma registrovana u Srbiji prave mogucnost Srbije kao drzave da nesto diktira. Evo slicne logike: posto uvozimo Ledo sladoled Hrvati ce nas moci ucjenjivat kada god budu htjeli.Maystor wrote:ma problem je u tome što pričaju o stvarima o kojima pojma nemaju, a prave se da znajumadner wrote:Problem je sto to nema blage veze sa teorijom koja je iznjeta. Visak struje jedne firme se prodaje, manjak struje druge firme se kupuje. Tako je svugdje, pa kada sutra ta firma bude u Njemackoj ne znaci da drzava Srbija moze ista odrediti.
-
Vidikovac u Firenci
#1488 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Ti se ne možeš slagati da ne treba vrijeđati, jer je uvreda tvoj jedini domet. Našao se ti da pročaš ko o čemu ima ili nema pojma. TI. Od svih nas na forumu. Ma bravo, aplauz. Ali nije do tebe, duboko ti je ukorijenjena ideja da si svevišnji, da su tvoje rečenice same po sebi dokaz i tome slično. Za razliku od tebe, ja ne pričam ništa za što nemam dokaz. Ovog puta i sudski, čiji se epilog uskoro očekuje. Naime, Vlada FBIH je donijela odluku prema uputama generalnog dirktora elektroprivrede, da se struja iz fbih, isporučuje beogradskom preduzeću Rudnapa, koji će potom tu struju proslijediti Elektroprivredi HZHB. Kakav novac je opran, zašto je opran i tome slično, kao i uzroke zašto je sruja na taj način putovala bez smisla i potrebe uzvrđuje tužilaštvo. Nadam se da je dokaz adekvatan za tvoje sposobnosti. A tebe ljubazno molim da nam pokažeš tvoja znanja iz dokazivanja jer se to još nije dogodilo, a onda katarina kaže da mi tražimo dokaze kao da je sud. Sramota je da u ovim godinama ti neko treba razbijati iluziju da nisi svevišnjiSlažem se da ne treba nikoga vrijeđati, ali kako okvalificarati tvoje umne sposobnosti, a da to ne bude uvreda? Ti nemaš pojma šta je to struja, niti imaš ikakvog znanja ili kompetencije o toj oblasti. A tvrdiš da se struja iz Bosne u Hercegovinu šalje preko Srbije?! Daj nam dokaz. I dokaži da si kompetentna da bilo šta govoriš o energetici. A o tome ko skače s teme na temu, neki drugi put.
- madner
#1489 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Potpuno pogresno postavljas stvari. EP BiH ima visak energije i taj visak se prodaje jer se ne moze skladisiti.
EPHZ BiH ima manjak energije i mora ponekad kupovati struju. Nekad se to podudari, nekad ne. Rudnap je taj koji mora osigurati tu struju za HZ u svakom slucaju.
EPHZ BiH ima manjak energije i mora ponekad kupovati struju. Nekad se to podudari, nekad ne. Rudnap je taj koji mora osigurati tu struju za HZ u svakom slucaju.
-
Vidikovac u Firenci
#1490 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Predsjednik društva baštovana = maystor - sebe je diskreditovao za bilo kakvu daljnju dokaznu priču. Za nekoda ko je sveznajući trebao bi ovo znati.
Ili izvinjavam se ....zato sto baštovan to ne zna znači da se to ne dogadja.
Madner - nisam shvatila poentu sladoleda u priči. Ovdje se govori o transakciji i nekom ozbiljnom pranju novaca jer u toj razmijeni niko nije trebao biti posrednik Fereracija isporuči Elektroprivredi HB i to je to. Pitanje šta su oni dali i proslijedili srbiji ili bilo kome kako bi oprali novac. Struja je samo bila primjer jer je trenutno aktuelna.
Madner - nisam shvatila poentu sladoleda u priči. Ovdje se govori o transakciji i nekom ozbiljnom pranju novaca jer u toj razmijeni niko nije trebao biti posrednik Fereracija isporuči Elektroprivredi HB i to je to. Pitanje šta su oni dali i proslijedili srbiji ili bilo kome kako bi oprali novac. Struja je samo bila primjer jer je trenutno aktuelna.
-
Vidikovac u Firenci
#1491 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Ma zamisli EP BIH ne može skladištiti struju pa umjesto da je direktno proda Elektroprivredi HZHB mora imati posrednika. Da zaista mora jer u protivnom malo je mogućnosti za pranje novca i neke druge oblike koristi. Nema te ekonomske opravdanosti koja će u ovom lancu odnosa reći da je opravdano imati posrednika. Baš nema nikakve.madner wrote:Potpuno pogresno postavljas stvari. EP BiH ima visak energije i taj visak se prodaje jer se ne moze skladisiti.
- madner
#1492 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Paralela je jednaka. Prvo ne moze Federacija nikome nista isporuciti. EP BiH je akcijsko drustvo gdje nije bitno ko je vecinski vlasnik. Ako Federacija zeli isporuciti nesto nekome moze se prijaviti na tender EP BiH.
Druga stvar je sto uporno ne shvatas da taj visak EP BiH moze imati danas, a sutra ne, dok EPHZ BiH ne treba nista danas a sutra da. Zato postoji treca strana koja kupuje i prodaje na vise adresa. Kako god drzava Srbija nema nikakve veze sa tim.
I zato je to cista glupost.
Druga stvar je sto uporno ne shvatas da taj visak EP BiH moze imati danas, a sutra ne, dok EPHZ BiH ne treba nista danas a sutra da. Zato postoji treca strana koja kupuje i prodaje na vise adresa. Kako god drzava Srbija nema nikakve veze sa tim.
I zato je to cista glupost.
- madner
#1493 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
U slucaju direktne pogodbe, bili bi osteceni interesi EP BiH jer nije osigurala najvecu cijenu za svoj proizvod. Sto bi bilo krivicno djelo. EPHZ BiH se moze prijaviti na tender i kupiti struju kao i svi ostali.Vidikovac u Firenci wrote:Ma zamisli EP BIH ne može skladištiti struju pa umjesto da je direktno proda Elektroprivredi HZHB mora imati posrednika. Da zaista mora jer u protivnom malo je mogućnosti za pranje novca i neke druge oblike koristi. Nema te ekonomske opravdanosti koja će u ovom lancu odnosa reći da je opravdano imati posrednika. Baš nema nikakve.madner wrote:Potpuno pogresno postavljas stvari. EP BiH ima visak energije i taj visak se prodaje jer se ne moze skladisiti.
- Maystor
#1494 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Dokaži da si kompetentna da pričaš o energetici ili se poklopi sa pričom o struji.Vidikovac u Firenci wrote:Predsjednik društva baštovana = maystor - sebe je diskreditovao za bilo kakvu daljnju dokaznu priču. Za nekoda ko je sveznajući trebao bi ovo znati.
-
Vidikovac u Firenci
#1495 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Glupost je samo jer treba to tako. Osim za pronevjeru novca posrednik jer se posao mogao vrsiti direktno između dvije elektroprifede fbbih. To ne kažem ja (iako imam kompetencije za to) već sud. Štete su milionske i dok je elektroprivreda bih tužila rudnap, prethodno opovrgavajući da je on uopšte posrednik, niko nije pročitao klauzuje ugovora. Do suda ne bi bi došlo da nije bilo nevremena. Pa kada je HZHB pretrpio ogromne gubitke (prije svega aluminij) Elektroprivreda je optužila rudnap a prije toga nije vidjela da samo u slučaju kvara na postrojenju može kasniti s isporukom struje a ne zbog velikog snijega. Sud će na kraju odlučiti ko će platiti štetu HZHB, ali je definitivno rečeno da za posrednika u ovom strujnom kolu nije bilo potrebe.
Bilo je vlasti potrebno - da li je stvar neznanja ili neke malverzacije, potpuno nebitno. lično mislim i jednog i drugog.
Bilo je vlasti potrebno - da li je stvar neznanja ili neke malverzacije, potpuno nebitno. lično mislim i jednog i drugog.
- Maystor
#1496 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Svako ko je čitao ovaj forum mogao je da vidi kako se to u Sanjinoj kuhinji vrše logički ispravni dokazi. Tako su nepobitno dokazali da je Sanja najbolji kandidat za direktora tako što su prekucali nekoliko bezvrijednih stavki iz njene biografije. Ove nebuloze gore su nepobitan dokaz kako struja iz Bosne putuje za Hercegovinu preko Srbije. Takođe su dokazali da je izbor za direktora nelegalan (ne sjećam se više kako, ali sigurno su dokazali).
Ne da mi se više trošiti vrijeme na ovo, pa se odjavljujem s teme do neke nove Sanjine epizode.
Za Sanjine poltrone još jednom navodim poslovicu koja ih sve zajedno najbolje opisuje: psi laju, a karavani prolaze.
Ne da mi se više trošiti vrijeme na ovo, pa se odjavljujem s teme do neke nove Sanjine epizode.
Za Sanjine poltrone još jednom navodim poslovicu koja ih sve zajedno najbolje opisuje: psi laju, a karavani prolaze.
- madner
#1497 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Koji sud je utvrdio da posrednik nije bio potreban? Glupost nevjerovatna i nevidjena.
HZHB tuzi Rudnap jer nisu obavili svoj dio, dok Rudnap tuzi EP BiH. To su dva odvojena slucaja i niko ne utvrdjuje da li je posrednik bio potreban.
EP BiH mora svoj proizvod prodavati po zakonima ove drzave, direktna nagodba za takve iznose to nije.
Stvarno nevjerovatno kakve gluposti se izvaljuju.
HZHB tuzi Rudnap jer nisu obavili svoj dio, dok Rudnap tuzi EP BiH. To su dva odvojena slucaja i niko ne utvrdjuje da li je posrednik bio potreban.
EP BiH mora svoj proizvod prodavati po zakonima ove drzave, direktna nagodba za takve iznose to nije.
-
kameni spavac
#1498 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
A da se ti bahati maystore poklopiš sa pričom o bilo čemu. Da li si razmišljao o tome. Nema toga što si izgovorio a da si za to bio kompetentan. Jer nisi kompetentan ni da sa djecom klikera u parku igras. Svi se nekako trudimo komunicirati s tobom na nivou koji nam je dorastao i zaista se trudimo ali ti si zaista izgubljen slučaj i jedino sto znaš je vrijedjati. Da je iko na ovom forumu a ne ti tražio dokaz kompetencije pa hajde. Nego se ti našao da pričaš. Poklopi se ti i idi ne sa ovog foruma nego sa svih mogućih jer po tvojoj definiciji niko ko ne dokaze kompetencije ne može govoriti. Tako ne možeš ni ti jer nemaš ne samo o struji ili sanji nego ni o cemu. Eto ovo ti je onako na tvom nivcou pošto vidim da ovo na višem nivou ne razumiješ. Ako još nešto nije jasno javi slobodno da pojasnim jer je ovaj tvoj bahati komentar nešto što definitivno prevailazi napore svih nasDokaži da si kompetentna da pričaš o energetici ili se poklopi sa pričom o struji.
-
kameni spavac
#1499 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Maystor wrote:Svako ko je čitao ovaj forum mogao je da vidi kako se to u Sanjinoj kuhinji vrše logički ispravni dokazi. Tako su nepobitno dokazali da je Sanja najbolji kandidat za direktora tako što su prekucali nekoliko bezvrijednih stavki iz njene biografije. Ove nebuloze gore su nepobitan dokaz kako struja iz Bosne putuje za Hercegovinu preko Srbije. Takođe su dokazali da je izbor za direktora nelegalan (ne sjećam se više kako, ali sigurno su dokazali). Ne da mi se više trošiti vrijeme na ovo, pa se odjavljujem s teme do neke nove Sanjine epizode. Za Sanjine poltrone još jednom navodim poslovicu koja ih sve zajedno najbolje opisuje: psi laju, a karavani prolaze.
Hvala duboko što si poslušao. Kada se odluciš vratiti vjerujem da ćeš imati i neki dokaz. Sanji u prilog je ponuđeno mnogo kvalitetnih dokaza ili bare je ponđen dokaza. Kontra nje se sve svodi na priču. Time ne shvatam ko je u priči pas a ko karavan. Tebi bahatst i odgoj dozvoljavaju da govoriš tako. Nekima ovdje ne i jako se loše osjecaju kada ih neko spusti na niži nivo od njihovo obraza
@madner - struja je bila samo primjer. Vjerujem da postoji još mnogo stvari koje su nelogične, a kojima se sud ne bavi. I za ovu nelogičnost se saznalo slučajno iako su dva mjeseca ranije se zaklinjali da nema posrednika jer je ditribucija unitar federacije drugacije organizovana (60 minuta iz decembra 2011.)
- Banksy
#1500 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Boškomadner wrote:Koji sud je utvrdio da posrednik nije bio potreban? Glupost nevjerovatna i nevidjena.![]()
Nermin Nikšić je za 60 min izjavio da su viškovi struje prodati ''DIREKTNO bez posrednika EPHZHB'', zato jer su na tenderu dali ''NAJPOVOLJNIJU ponudu''.
Dakle, Nikšić, EPHZHB, direktno bez posrednika, tender, najpovoljniji, uživo, FTV, vidio cijeli svijet.
Da bi ni mjesec dana nakon toga u javnost iscurila istina:
uprava Elekroprivrede BiH, pod prijetnjom tužbe, dostavila je organizaciji Transparensy International kompletnu dokumentaciju s posljednjeg (a i jedinog) tendera raspisanog za prodaju viška električne energije u 2012. godini. Osim kupoprodajnog ugovora sklopljenog s beogradskim Rudnapom uprava EPBiH dostavila je i listu svih sudionika na tenderu kao i detaljan izvještaj šestočlane tenderske komisije koja je bila zadužena za ocjenu pristiglih ponuda za otkup viška električne energije.
Ukratko, tenderom je oglašena prodaja 878,400 MWh električne energije, a prema Izvještaju tenderske komisije, pet od ukupno šest paketa kupila je beogradska kompanija Rudnap u vlasništvu Vojina Lazarevića!
Šesti, ujedno i najmanji ponuđeni paket koji je sadržavao svega 10 posto ponuđenih viškova, kupila je kompanija Repower Adria iz Sarajevo.
Rudnap je dakle kupio 90 posto raspoloživih viškova električne energije, dok Elektroprireda HZHB nije kupila ni jedan megavat niti je, suprotno Nikšićevim tvrdnjama, uopće sudjelovala na raspisanom tenderu!
na raspisani tender EPBIH pristiglo je 11 ponuda, među ostalim na tender se prijavila i Elektroprivreda Crne Gore, Ćez Srbija, Korlea Slovačka (preko ispostave u Mostaru), sarajevska kompanija GEN-I, ali ne i Elekroprivreda HZ HB, koja ne samo da nije sudjelovala na tenderu nego je desetak dana kasnije objavila vlastiti tender kojim je oglasila nabavku nedostajućih količina električne energije za 2012. godinu. I na tom tenderu, kao i desetak dana ranije na tenderu EPBiH, pobijedila je beogradska kompanija Rudnap u vlasništvu Vojina Lazarevića.