BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
amar007

#1476 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by amar007 »

Pa tako i treba, misli Đeko nema reprezentacije bez njega.. On mi sve vise lici na salihamidzica koji je u bajernu ginuo a u reprezentaciji setao, da ne daj boze ne uprlja dres
elSaik

#1477 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by elSaik »

Hasan je bio naš najbolji poslijeratni igrač.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1478 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by 1946 »

Vjerovatno nije htio počastiti ovog "novinara", pa ovaj iskoristio šansu da uzvrati i popljuje malo. Mada je u pravu što se tiče ovog preporučivanja jarana.
Obuca9

#1479 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

Boga mi ovaj novinar ima potencijala, ako ovako nastavi ne gine mu Avaz, izgleda samo mu treba prstom pokazati čovjeka i on će ga popljuvati u sekundi. Bravo majstore :D
limeni

#1480 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by limeni »

1. ovaj novinar je nepismen
2. on napise nesto o "klanovima" dzeke u reprezentaciji, a nije naveo ni jednog igraca koji je dio tog klana
3. imamo mnogo "govana" u drustvu kao ovaj antinovinar
4. dzeko treba odmah tuziti ovakve kretene
Ridjobrki

#1481 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Ridjobrki »

elSaik wrote:Hasan je bio naš najbolji poslijeratni igrač.
Ne, Hasan je bio naš najbolji poslijeratni igrač Bayerna.
cyprus

#1482 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

elSaik wrote:Hasan je bio naš najbolji poslijeratni igrač.
Možda po klupskoj karijeri, ali kao igrač reprezentacije nije ni u prvih 10.
jutarnji

#1483 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jutarnji »

cyprus wrote:Možda po klupskoj karijeri, ali kao igrač reprezentacije nije ni u prvih 10.
E pa stvarno...
Dobro strucnjak, de napisi imena tih 10 :lol:
amar007 wrote:Pa tako i treba, misli Đeko nema reprezentacije bez njega.. On mi sve vise lici na salihamidzica koji je u bajernu ginuo a u reprezentaciji setao, da ne daj boze ne uprlja dres
Odlicno, samo tako, na svakom ga koraku popljuvat` dok momak ne kaze "mrs svi u pm" i odjebe nas. :x
cyprus

#1484 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

jutarnji wrote:
cyprus wrote:Možda po klupskoj karijeri, ali kao igrač reprezentacije nije ni u prvih 10.
E pa stvarno...
Barbarez, Bolić, Baljić, Džeko, Hibić, Konjić, Hasagić, Musić, Misimović i Spahić.
lerdi

#1485 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by lerdi »

jutarnji wrote:
amar007 wrote:Pa tako i treba, misli Đeko nema reprezentacije bez njega.. On mi sve vise lici na salihamidzica koji je u bajernu ginuo a u reprezentaciji setao, da ne daj boze ne uprlja dres
Odlicno, samo tako, na svakom ga koraku popljuvat` dok momak ne kaze "mrs svi u pm" i odjebe nas. :x
Ako će nas odjebati radi ovoga i situacija sličnih ovoj jebat ga tamo, nek odma ide. Nisam uopšte zagovornik ovakvih tekstova i proseravanja, ali isto tako nema razloga ni da se Edin proserava i on javno nekome nešto suflira i predlaže. Mogao je fino doći i u četiri oka sa Papetom o A.Spahiću popričati, a ne ovako. Amira znam lično i na jednoj drugoj temi sam već napisao da se morao dobor popraviti u Poljskoj da bi bio reprezentativni kalibar. Što se tiče Džeke šta radi sa svojim parama je njegov problem, i najmanje neki novinari imaju da mu pričaju i prigovaraju kada je poštenje i ponašanje u pitanju.
kokuz_sa

#1486 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by kokuz_sa »

cyprus wrote:
jutarnji wrote:
E pa stvarno...
Barbarez, Bolić, Baljić, Džeko, Hibić, Konjić, Hasagić, Musić, Misimović i Spahić.
:lol: :lol: :lol:
cuj baljic..jedno vrijeme dobar bio u repki a onda ga opalila luda p ane zna bil dosao u repku da igra ili bi otisao na bazene da otpjeva koju..
a btw bilo je i boljih igraca od nekih nabrojanih pojedinaca..
cyprus

#1487 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

kokuz_sa wrote:
cyprus wrote:Barbarez, Bolić, Baljić, Džeko, Hibić, Konjić, Hasagić, Musić, Misimović i Spahić.
cuj baljic..jedno vrijeme dobar bio u repki a onda ga opalila luda p ane zna bil dosao u repku da igra ili bi otisao na bazene da otpjeva koju..
Kako god, smatram da su Baljić i ostali navedeni doprinjeli razvoju reprezentacije više nego Salihamidžić. Možda ih ima još, al' ovi su mi bez nekog dubokog razmišljanja odmah pali na pamet.
Ridjobrki

#1488 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Ridjobrki »

lerdi wrote: Nisam uopšte zagovornik ovakvih tekstova i proseravanja, ali isto tako nema razloga ni da se Edin proserava i on javno nekome nešto suflira i predlaže. Mogao je fino doći i u četiri oka sa Papetom o A.Spahiću popričati, a ne ovako.
U biti se slažem s tobom ali šta drugo očekivati u situaciji kada selektor javno traži da mu se javnost miješa u posao?
elSaik

#1489 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by elSaik »

cyprus wrote:
kokuz_sa wrote:
cyprus wrote:Barbarez, Bolić, Baljić, Džeko, Hibić, Konjić, Hasagić, Musić, Misimović i Spahić.
Kako god, smatram da su Baljić i ostali navedeni doprinjeli razvoju reprezentacije više nego Salihamidžić. Možda ih ima još, al' ovi su mi bez nekog dubokog razmišljanja odmah pali na pamet.
Salihamidžić ti je doveo Misketa u repku. Ne vidim čime je bilo koji drugi "više doprinjeo razvoju reprezentacije"?!
cyprus

#1490 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Ridjobrki wrote:
lerdi wrote: Nisam uopšte zagovornik ovakvih tekstova i proseravanja, ali isto tako nema razloga ni da se Edin proserava i on javno nekome nešto suflira i predlaže. Mogao je fino doći i u četiri oka sa Papetom o A.Spahiću popričati, a ne ovako.
U biti se slažem s tobom ali šta drugo očekivati u situaciji kada selektor javno traži da mu se javnost miješa u posao?
Mislim da ste se svi previše doslovno uhvatili Papetove rečenice "dajte mi dobrog lijevog beka..." :oops: Ja to više shvatam više kao nepretnu izjavu, nego kao stvarno traženje pomoći od novinara.

Čak mislim da je izjava imala isti kontext koji je i Arhimed imao u ovoj izjavi: dajte mi dovoljno vedliku polugu i pomjeriću svijet... :D :D
Baltazar_khan

#1491 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Baltazar_khan »

Brazzo je promovisao našu zemlju poslije rata više nego iko. Čovjek koji ima ligu prvaka, i još bruku trofeja sa Bayernom. Igračina koja je zabijala golove Barceloni na sred nou campa, pa old traforda. Neću nikad zaboraviti one duele između Hasana i Carlosa nekad u ligi prvaka...
cyprus

#1492 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

elSaik wrote:Salihamidžić ti je doveo Misketa u repku. Ne vidim čime je bilo koji drugi "više doprinjeo razvoju reprezentacije"?!
OK, onda možemo proglasiti Salihamidžića za jednog od najboljih skauta reprezentacije :oops: , ali ja govorim o onome šta su pojedini dali na terenu u reprezentativnom dresu...
amar007

#1493 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by amar007 »

elSaik wrote: Salihamidžić ti je doveo Misketa u repku. Ne vidim čime je bilo koji drugi "više doprinjeo razvoju reprezentacije"?!
Covjek glumio povrede, i kad bi zaigrao igrao preko ku*ca, otisao kad je bilo najteze, nije se vratio iako su ga 4(?) selektora molila... A Miske bi zaigrao i bez hasana :wink:

Kad se spomene Barbarez Sergej ja i dan danas ustanem :thumbup:
Murat Sabanovic

#1494 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Murat Sabanovic »

eh,da ste vi kao navijaci dali onoliko kao haso reprezentativac ...
kory_galaktikos

#1495 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by kory_galaktikos »

ma kakav brazzo..u bajernu sila igrac medju 5 najjacih sigurno..sta je uradio u reprezentaciji.cuj doveo misimovica,pa nisu u savezu valjda toliki ?????da ne vide misketa bez njeg...ovdje je rijec o nemu kao igracu i po meni tu nista nije uradio..imao je mozda par(4-6) dobrih utakmica..i tako da bude medju 10 najboljih...al svako ima svoje pravo na razmisljanje i o okusima se ne treba raspravljat
PS:bajramovic meni bolji od njeg,beslija....
lerdi

#1496 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by lerdi »

Ridjobrki wrote:
Slažem se sa Kiprom i mislim da je Pape to više-manje rekao u afektu i zato što se stalno bruji o tom lijevom i svako drugo pitanje je "Šta je lijevim bekom?". Opet Edin nije glup momak da ne zna kako se ovakve izjave kod nas odma dočekuju na nož, jer eto guraš jarana na silu u reprezentaciju. Zato je trebao biti malo pametniji i diskretno predložiti momka Papetu, a sad do njega je hoče li ili neće sugestiju uvažiti. Nije uradu prema Papetu prije svega, jer eto našao se neko ko mu je "našao" lijevog beka (nema veze kakav je on) kojeg je on tražio i kompetna ova situacija samo narušava atmosferu u svlačionici i zateže odnose bez potrebe.
and

#1497 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by and »

Baltazar_khan wrote:
Kad slava udari u glavu ili kad igrač glumi selektora
U Bosni i Hercegovini živi skoro četiri miliona selektora. Svi su stručni, pametni i sa jasnom vizijom. Svi imaju prava rješenja i zbog toga je baš teško biti pravi selektor. Nije jednostavno biti Safet Sušić. Svi su pametni, svi znaju ko treba da igra, a taktiku imaju u malom prstu.

Sve je to normalno, tako je valjda u svakoj zemlji na svijetu gdje se voli magična igra čiji je cilj probaciti loptu između dva direka jednake visine. Ali, kad jedan od najboljih igrača reprezentacije počne da izigrava selektora, e to je već problem. Veliki problem, koji nešto govori.

Elem, Edin Džeko je prije nekoliko dana kroz novine preporučio jednog igrača Safetu Sušiću. Jer, selektoru, odnosno reprezentaciji, treba lijevi bek. Očajni Pape samo što nije objavio konkurs u dnevnim novinama. I na press konferenciji nakon utakmice sa Katarom zavapio je: nađite mi lijevog beka, pa ćete vidjeti šta mogu. Ali, ovo je Sušić rekao novinarima, a ne igračima. Vjerovatno je Džeko pogrešno shvatio poruku.
Tako je mladi Edin odlučio da agitira za svog prijatelja Amira Spahića, nogometaša Slaska iz Wroclawa, bivšeg igrača Željezničara i Torpeda iz Moskve. Naizgled lijepa gesta, ali avaj... Njih dvojica su u biti dobri prijatelji; Edin i Amir su nerazdvojni za vrijeme odmora u Sarajevu, a često posjećuju jedan drugoga u Njemačkoj, odnosno Poljskoj. I jasno je da je prijateljska linija zaslužna da Džeko preporuči selektoru Spahića kao novog lijevog beka.

Međutim, pitanje je da li je Edin preporučio Amira selektoru jer je dobar igrač, ili mu nedostaje jaran s kojim će zatvarati sarajevske kafane i s kojim će bijesnim automobilima juriti kroz crveno. Što zna cijelo Sarajevo. Da li je Spahić pravo rješenje za lijevi bok jer to Džeko iskreno misli ili je to pokušaj da se ojača klan u reprezentaciji koji je svoje korjene dobrano pustio u vrijeme mandata Ćire Blaževića.

Taj klan se razvija, stekao je respekt među ostalim igračima i svi zaziru od njega. Taj klan se želi nametnuti i Sušiću, vršeći pritisak na njega ko bi trebao igrati u reprezentaciji. Džeko je prije to radio u rukavicama. A sada to čini bez ikakvog ustručavanja. Toliko drsko da je i preko novina odlučio da izrazi svoje viđenje kadrovskih rješenja u nacionalnoj selekciji.

Interesantno je da Džeko nije Sušiću predložio, primjerice, Samira Merzića, pomalo zaboravljenog lijevog beka, s kojim je Edin dijelio dobro i zlo u prvim mjesecima boravka u Češkoj. Jeli su iz istog tanjira, spavali u istom stanu, trenirali zajedno, jedan drugog hrabrili i bodrili... Kad je postao planetarna zvijezda zaboravio je Merzića. Šteta! Ili, zašto Džeko ne predložio Sušiću kvalitetne igrače kakvi su Admir Ljevaković i Aidin Mahmutović iz Teplica. Odlično ih poznaje. Zna da ih vodi njegov trener Jiri Plisek. Zna, i to vrlo dobro, da su Mahmutović i Ljevaković igrači njegovog (Džekinog) menadžera Irfana Redžepagića. Zbog korektnosti prema svom menadžeru koji ga je izvukao iz blata i dao mu hljeb u ruke. Ne, Džeki treba jaran za sarajevske klubove i kafane.

Nema sumnje da se Džeko posljednjih godinu dana promjenio. Nije to više dečko s kojim se može razgovarati. Znaju to novinari, znaju navijači, znaju saigrači i treneri. Džeko je sada mister 40 miliona eura. S njim se teško komunicira, on se više ne javlja na telefon, novinare škartira, iako je do prije godinu dana uvijek bio na dispoziciji. I radovao se kad bi objavili tekst o njemu, trčao da da izjavu...

Zaboravio je Džeko da je vijek nogometaša kratak. I prije nego što se okrene oko sebe, već je kraj karijere. Vremena se mijenjaju... Za nekoliko godina će hodati svojim rodnim gradom, a da niko na njega neće obraćati pažnju. Prije njega su velike zvijezde bh. selekcije bili Baljić, Barbarez, Bolić, Konjić... Sada su obični smrtnici, ljudi koji žive normalan život.

Edin je zaboravio da grad Sarajevo nikada nije imao zvijezde. Zaboravio je da se u šeheru nije padalo na koljena ni jednom Mirzi Delibašiću, ni Safetu Sušiću, ni Ivici Osimu, koji su, by the way, ljudske i sportske gromade za sve vremena. Za razliku od tamo nekog dijamanta. Što prije dragi Džeko shvatiš koliko je loše parati nosom nebo, to će biti bolje za tvoju karijeru i za tvoj status u društvu koje te okružuje.
Uh, al udara ovaj sportin ba po Džeki...
stvarno ne znam što se džeko petlja u novinarski posao i traži beka,a pape je to fino rekao novinarima,ne igračima :lol: :lol: :lol: :lol:
novinarčić se trebao potpisati punim imenom,a članak kao da je pisao povrijeđeni dječak s kojim se džeko nije htio slikati
Last edited by and on 20/08/2010 19:07, edited 1 time in total.
Baron_Samedi

#1498 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Baron_Samedi »

Ovaj "novinar" je papcina ortodoksna. Vjerovatno mu Dzeko nije zovno pice, ili stao dati izjavu, kad ga je vuko za rukav dok ide u WC. Ovakvoj bijedi, kojoj iz ociju isijava zavist i pohlepa, nikad ne bi dao svoj broj. Kriv je Dzeko sto je obican momak i sto im je uopste dozvoljavao da ga zivkaju i dosadjuju. A sada kad je Dzeko uvidio da je lesinarima malo prst, nego bi poletili za cijelom rukom, i htio napravit distancu i unijeti malo profesionalizma u odnosima, ovi mu stavljaju klipove pod tockove...

Hehe, kako bi ih ja iskartiro, da sam kojim slucajem "momak od 40 mil" :dance:

Ako Susic i ne imo rezultate, a rastjera ovu stoku sitnog zuba - imace veliki respect od mene, ma kako nas povalio u kvalifikacijama.

Za nalazenje beka, jeste neumjesno da Dzeko preporucuju. Ali to je bio samo povod da se Dzeko pokusa poljuvat. Kazem "pokusa" jer komentari ovih zavidnih kokosara, fakat ne bi trebali doticati jednog od najboljih spiceva svijeta.
Obuca9

#1499 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

elSaik wrote:
cyprus wrote: Kako god, smatram da su Baljić i ostali navedeni doprinjeli razvoju reprezentacije više nego Salihamidžić. Možda ih ima još, al' ovi su mi bez nekog dubokog razmišljanja odmah pali na pamet.
Salihamidžić ti je doveo Misketa u repku. Ne vidim čime je bilo koji drugi "više doprinjeo razvoju reprezentacije"?!
Ma stipu kipranina, samo nek je kontra :D

Brazzo je igrao u skladu sa mogućnostima. Problem je bio što 90% ljudi pojma nema o fudbalu, pa su od Hasana očekivali da on sam pobjeđuje protivnika, jer zaboga dolazi iz Bayerna, iako Hasan nikad nije ni bio igrač takvog kalibra. On je trkač, borac, zahvalan igrač, koji tek u dobroj ekipi pokazuje svoj maksimum. U smiješnoj ekipi, kakva je tih godina bila naša repka, Hasan nije mogao dati više nego što jeste. Al' haj ti to objasni nekome kome su jedino mjerilo kvalitete igrača golovi i driblinzi.
luckylaka

#1500 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Vjerovatno nisi nikad ni gledao Hasana u dresu reprezentacije pa tako i pricas
Post Reply