Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
-
pakica_
#1476 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ja svog Boga mi ne planiram kupat dok bas bas ne upekne sunce, jer mi ne moze stat u tus kabinu, a jos je 'ladno za slaufa
a kupila sam neki sampon za ostru dlaku, pa jedva cekam da isprobam na gospodinu
vodom i sircetom ga perem svaki do svaki drugi dan, a jednom do dva puta u mjesecu ga istrljam onom pjenom za suho pranje i onda ga samo iscetkam
ma ljepota
a onda ne dismr.. posto mi je malo cuhn'o juce kad je pokis'o, a meni mrsko bilo da ga peljam bilo cime, pa ga samo osushila haha
-
cupo_mo
#1477 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ja svog kupam samo kada upekne a to je kod nas u Hercegovini 6,7,8 mjesec ,meni je vruce a ne njemu sa onolikim krznom na sebi ito futrovan :=),samo mu kazemo hoces li da te okupamo i on sam strane pored nas i ceka da ga rashladimo,mada ima jos jedno prirodnije rijesenje protiv vrucine a to je kopanje rupe ,moj cupi je iskopao sebi mali rov taman da on moze stati i kada ga pipnem po krznu bude mu skroz hladno,
-
pakica_
#1478 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ja ovoj svojoj maloj kerusi je*em dje god sta ima kad je uganjam da kopa rupu.. sjeba mi lale i magnolijucupo_mo wrote:ja svog kupam samo kada upekne a to je kod nas u Hercegovini 6,7,8 mjesec ,meni je vruce a ne njemu sa onolikim krznom na sebi ito futrovan :=),samo mu kazemo hoces li da te okupamo i on sam strane pored nas i ceka da ga rashladimo,mada ima jos jedno prirodnije rijesenje protiv vrucine a to je kopanje rupe ,moj cupi je iskopao sebi mali rov taman da on moze stati i kada ga pipnem po krznu bude mu skroz hladno,
bolje da je ja malo naruzim, nego da je mama ispresavija preko zuba hahaha
-
cupo_mo
#1479 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
u mene se tacno vidi dokle on moze sa sajlom da dohvati,ima granica sa jedne strance raste trava a sa druge pustinja on je to sve izgazao ,ja mislim da kada bi uzeo da mu prekopan taj njego zivotni prostor nasao bi garant 5 njegovih kostiju koje je on zakopao i zaboravio,ali mu je dusa nesto unistiti samo da bude sa nama,sasjekao mi je pola magnolije ito jedan dio izglodjan iskomadan dok je drugi citav i normalapakica_ wrote:ja ovoj svojoj maloj kerusi je*em dje god sta ima kad je uganjam da kopa rupu.. sjeba mi lale i magnolijucupo_mo wrote:ja svog kupam samo kada upekne a to je kod nas u Hercegovini 6,7,8 mjesec ,meni je vruce a ne njemu sa onolikim krznom na sebi ito futrovan :=),samo mu kazemo hoces li da te okupamo i on sam strane pored nas i ceka da ga rashladimo,mada ima jos jedno prirodnije rijesenje protiv vrucine a to je kopanje rupe ,moj cupi je iskopao sebi mali rov taman da on moze stati i kada ga pipnem po krznu bude mu skroz hladno,![]()
![]()
bolje da je ja malo naruzim, nego da je mama ispresavija preko zuba hahaha
-
spleN
#1480 Njemacki ovcar - Uzgajivaci
Pozdrav, nakon dugo dugo vremena odlucio sam napokon da kupim Njemackog ovcara. Upoznat sam sa rasom i njenim karakteristikama, ali me zanima gdje mogu da nabavim stene jednog cistokrvnog njemackog ovcara, a da je uzgajivac iz bosne.
Zamolio bi vas da mi ostavite kontakt informacije, facebook page, webstranicu bilo sto znaci...hvala mnooogoooo

Zamolio bi vas da mi ostavite kontakt informacije, facebook page, webstranicu bilo sto znaci...hvala mnooogoooo
- Pasiflora
#1481 Re: Njemacki ovcar - Uzgajivaci
.
Last edited by Pasiflora on 06/09/2012 09:13, edited 2 times in total.
- Janjicar
#1482 Re: Njemacki ovcar - Uzgajivaci
Barem tog kod nas ima na sve strane
Nadji na pik.ba il market.ba imas ih na sve strane
Nadji na pik.ba il market.ba imas ih na sve strane
-
spleN
#1483 Re: Njemacki ovcar - Uzgajivaci
Znam ja da ih ima na pik-u i slicnim stranicama, ali me zanima priznati uzgajivac 
- kokuz_sa
#1484 Re: Njemacki ovcar - Uzgajivaci
mislim da ima u Bos.Novom
ima tu nekih slika vidim da su se prodavali po 300KM sa papirima
-
spleN
#1485 Re: Njemacki ovcar - Uzgajivaci
kokuz_sa wrote:mislim da ima u Bos.Novomima tu nekih slika vidim da su se prodavali po 300KM sa papirima
Hvala
-
lolly7
#1486 Šta učiniti kada vam pas laje kada vi niste kod kuce?
Molim vas, pomozite. Moj pas je star 4 godine i kada sam ja kući miran je i poslusan, ali dok sam na poslu zna da laje cak i nekoliko sati. uzrok tome može biti macka ili slucajni prolaznik. ne znam sta da radim, pocela sam i da trazim elektricne ogrlice, ali u sarajevu ih nisam nasla mnogo. Pomozite!
- Pasiflora
#1487 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Kako mislis da ce pomoci elektricna ogrlica u ovom slucaju?
-
pakica_
#1488 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
i ja se pitamPasiflora wrote:Kako mislis da ce pomoci elektricna ogrlica u ovom slucaju?
posto je ona na daljinac, moras biti prisutna da drmnes psa.. potrazi na netu citronella ogrlicu i naruci je sa ebaya i sl. to i ja svom planiram uzet
-
cupo_mo
#1489 Re: Šta učiniti kada vam pas laje kada vi niste kod kuce?
mozda psu nedostajes..jedan put sam gledao cezara i i mali su slucaj da pas pocne unistavati stvari samo da skrene paznju i da bude sa gazdom,i sumnjam da ce ti el ogrlica pomoci to ti je obicna vibracija ,kao sto je u mobitelalolly7 wrote:Molim vas, pomozite. Moj pas je star 4 godine i kada sam ja kući miran je i poslusan, ali dok sam na poslu zna da laje cak i nekoliko sati. uzrok tome može biti macka ili slucajni prolaznik. ne znam sta da radim, pocela sam i da trazim elektricne ogrlice, ali u sarajevu ih nisam nasla mnogo. Pomozite!
- Janjicar
#1490 Re: Njemacki ovcar - Uzgajivaci
pa uglavnom ti priznati uzgajivaci i prodaju preko pik.ba i market.baspleN wrote:Znam ja da ih ima na pik-u i slicnim stranicama, ali me zanima priznati uzgajivac
-
lolly7
#1491 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
hvala, pogeldala sam i ima Citronella ogrlica u Hrvatskoj, pa mi je prijateljica rekla da ce nabaviti.pakica_ wrote:i ja se pitamPasiflora wrote:Kako mislis da ce pomoci elektricna ogrlica u ovom slucaju?
posto je ona na daljinac, moras biti prisutna da drmnes psa.. potrazi na netu citronella ogrlicu i naruci je sa ebaya i sl. to i ja svom planiram uzet
- Pasiflora
#1492 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Gdje je tu humanost?
-
pakica_
#1493 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
citronella nije strasna, jer samo prsne, nista ih ne drma.. a humanije mi je to, nego da mi mahala sere, k'o sto je srala kad je basta tek' dos'o, pa da mi murija dolazi i sta sve ne..
- Cholina_Lokica
#1494 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ne mogu da trazim sad onu o ishrani pasa...
Elem, ovi koji daju psima TOTW obratite paznju, zabranjen je uvoz u Evropu jer od mislim septembra do kraja aprila sve vrece hrane su zarazene salmonelom... Pa da znate
Elem, ovi koji daju psima TOTW obratite paznju, zabranjen je uvoz u Evropu jer od mislim septembra do kraja aprila sve vrece hrane su zarazene salmonelom... Pa da znate
-
Karen
#1495 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ovo mi je bitna info, hvala!!!! Doduše,Orion je siguran. Valjda.Cholina_Lokica wrote:Ne mogu da trazim sad onu o ishrani pasa...
- aux
#1496 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Preporuka kupovne hrane za psa od 3.5 mjeseca 
- jaca-maca
#1497 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Cibau Puppy, ima puno proteina,aux wrote:Preporuka kupovne hrane za psa od 3.5 mjeseca
Ja svojoj dajem tu hranu iako ima 3.5 godina
- Janjicar
#1498 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Cijena ?jaca-maca wrote:Cibau Puppy, ima puno proteina,aux wrote:Preporuka kupovne hrane za psa od 3.5 mjeseca
- jaca-maca
#1499 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Joj tesko pitanjeJanjicar wrote:Cijena ?jaca-maca wrote:Cibau Puppy, ima puno proteina,aux wrote:Preporuka kupovne hrane za psa od 3.5 mjeseca
- aux
#1500 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Vidim da je Royal najskuplja i najcjenenija ali da li je dosta bolja od hrane Carocrock i recite mi da li je to sasvim dovoljno da se samo ova hrana daje psu do nekih 6 mjeseci bez ikakve kucne kuhinje da li je to dovoljno da dobijem zdravog psa jer sam mislio sad uzeti nekih 10-15 vreca