Dobrinja stanovi za mlade problemi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jahh

#1476 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by jahh »

bumboo wrote:
jahh wrote:Imamo (dosta) problema u stanu u rozoj zgradi, medjutim kad vidim koliko su ostali placali bude mi lakse.

Ne znam kako je kod ostalih, ali kod svih malih prozora ima problem sa zatvaranjem. Dolazio mi je covjek iz firme koja radi PVC stolariju i rekao da konkretno kod malih prozora fali dio gdje se 'stegne' prozor (kako se vec zove, ono metalno). Tj. ima ga na vrhu i na dnu prozora, ali ga nema sa one strane do zida.

Sobe su mnogo hladnije radi ovoga i buka sa vana skoro kao da nema prozora.

Da li je neko od drugih imao ovaj problem i kako ga je popravio? Koja je firma radila stolariju u ovoj zgradi, da vidim s njima mogu li dodati to?

Hvala!
Kod nas zimi kroz prozore puše, kad se približiš prozoru, tačno osjetiš hladnoću uz rubove. Čim smo uselili, zvali smo Džekos i njihovi lafo stručnjaci su nešto kao "zategnuli", smanjili puhanje kroz prozor možda 20-30%. Onda smo zvali Rama Glas, čovjek sve pregledao i, ako sam ga dobro razumjela, kaže da nisu ugradili prave okove kao što je trebalo, nego samo neke šarafe na vrhu, sredini i dnu. Jedino trajno rješenje bi bilo postavljanje tih okova na sve prozore, cijena okvirno oko 1000 KM za cijeli stan.

Da, i nama je jucer receno da okovi nisu dobri, i da fali onaj koji ide uz zid (tj. ima samo na vrhu i na dnu). Te su nam savjetovali da zovnemo kompaniju koja je to radila i da dodaju okov sa strane.

Vjerovatno cemo opciju sa gumom uraditi..
Thorgerson

#1477 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Thorgerson »

Ja sam cuo da je Dzekos malo fuserio na rozoj zgradi, a da su na novoj kao poboljsali radove...ne znam, kod mene haver ima stan u onoj novoj sa zelenim balkonima...nije nista govorio da puse...istina bilo je ljeto :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1478 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Truba »

mnogi ba i ne skontaju
mnogi nisu cijeli dan u stanu
a ostale sramota reći da puše :D
neki misle i da tako treba :D
Haris.ba

#1479 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Haris.ba »

Znam kako ide opravljanje nakon Džekosa. Poznavajući njih uvalili su stolariju "onako" kategorije. Probajte, ne znam stručni termin, kvake koje ulaze u zasune kada se zatvori proroz rotirati za 90 stepeni. Mislim, da su ugrađivali takve prozore. Time se može regulisati pripijanje prozora uz okno, i drastično smanjiti puhanje.
bumerangss

#1480 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by bumerangss »

Black swan wrote:mnogi ba i ne skontaju
mnogi nisu cijeli dan u stanu
a ostale sramota reći da puše :D
neki misle i da tako treba :D
:pisnuo: :pisnuo: jest jest tako je
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1481 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Truba »

recimo ja nisam skontao dok mi nisu skrenuli pozornost ( ja sam sjebo :D )
još sam i ja digao kredit za to sve skupa 2700 + 200 nije mala suma da ti puše
Thorgerson

#1482 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Thorgerson »

Pa šta i da malo puše...ionako nije zdravo da nema dihtovanja. :D
bumerangss

#1483 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by bumerangss »

Black swan wrote:recimo ja nisam skontao dok mi nisu skrenuli pozornost ( ja sam sjebo :D )
još sam i ja digao kredit za to sve skupa 2700 + 200 nije mala suma da ti puše
Ova PVC stolarija je katastrofa! Ja zivim u kuci staroj 35 godina i 30 godina su bili drveni (zakon) prozori koji su dotrajali (logicno nakon 30god) i hajde rekoh da promjenim a i moderno je :-) i stavim PVC od firme stilska gradnja company prije 5 godina i platim dobrih 3000KM dvoja balkonska vrata 225x70cm i 4 velika prozora 200x80cm sa po dva krila sto znaci 8 prozorskih krila dimenzije 100x80cm. Izgledom sam ja kao laik bio prezadovoljan i prvu zimu sve odlicno, vec u proljece ujutru me budi sabahski ezan :D sto znaci da je zvucna izolacija nula! Komsija mi ima cuku i ko god mi dodje u goste a taj cuko laje, gosti se okrecu i gledaju je li prozor otvoren na kant kako se glasno cuje :run:
Naravno, sad pred svaku zimu zovem majstora da mi nasteluje "pritegne" baglame da bolje dihtuje da mi gdje ne bi puhalo :-) ali eto sad je tako kako je... kad se sjetim koji je haus bio po kuci kad smo ih mjenjali... ne pa da mi na pamet opet dok bas ne bude moralo :roll:
I naravno tad samo lijepa drvena stolarija :thumbup:
derikoza

#1484 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by derikoza »

Jel neko potpisao predugovor sa KSFS za ovu novaj niz na Dobrinji V, lamela B 1-3? Kakva su ocekvanja?
_ado_

#1485 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by _ado_ »

Nisam potpisao ugovor, ali sam bio prosli petak na tom gradilistu. Razgovarao sam sa nekim predstavnikom Dzekosa. Uglavnom, jedna zgrada bi trebala biti zavrsena do kraja godine, druge dvije u 2017. Covjek potpuno nezainteresovan. Cijena kvadrata u izgradnji ista ako i cijena izgradjenog stana. Nema informacije koji su jos stanovi u prodaji.
derikoza

#1486 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by derikoza »

Najbolje je da odes u kancelariju Dzekosa na Stupu (Mersiha) ili da kontaktiras KSFS (Adija). Dzekos ima tacne podatke koji stanovi su slobodni, a vjerovatno i KSFS jer sa njima i potpisujes ugovor.
Thorgerson

#1487 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Thorgerson »

_ado_ wrote:Nisam potpisao ugovor, ali sam bio prosli petak na tom gradilistu. Razgovarao sam sa nekim predstavnikom Dzekosa. Uglavnom, jedna zgrada bi trebala biti zavrsena do kraja godine, druge dvije u 2017. Covjek potpuno nezainteresovan. Cijena kvadrata u izgradnji ista ako i cijena izgradjenog stana. Nema informacije koji su jos stanovi u prodaji.
A gdje ce graditi te druge dvije? Je li mislis na lamele u onom objektu, jer koliko vidim imaju tri lamele. Jedna je gotovo zavrsena?

Jer ne znam gdje ondje mogu ubaciti jos dvije zgrade?
_ado_

#1488 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by _ado_ »

Vjeruj mi da ne znam. jedna zgrada se vidi, i poprilicno je izgradjena. Vjerovatno negdje iza idu jos dvije. Mozda sam ja pogresno razumio, mozda je samo jos jedna zgrada planirana. Uglavnom ova koja se gradi, trebala bi biti gotova do kraja 2016 a ta jedna ili dvije dodatne zgrade, gradit ce se sljedece godine.
blues.a

#1489 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by blues.a »

Koliko je meni poznato nema dodatnih zgrada. Vjerovatno se misli da će jedan ulaz biti gotov do kraja ove godine, a preostala 2 sljedeće. Slično su radili i na prethodnoj lameli, gdje su završavali haustor po haustor.
derikoza

#1490 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by derikoza »

vidio sam da je ispred zgrade predvidjen kruzni tok, tako da bi taj dio trebao pofino biti sredjen. Preko puta potoka planirana je gradnja novog Sportsko-rekreacionog centra Dobrinja. Iza zgrade je izgleda planirana podzemna garaza.
_ado_

#1491 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by _ado_ »

blues.a wrote:Koliko je meni poznato nema dodatnih zgrada. Vjerovatno se misli da će jedan ulaz biti gotov do kraja ove godine, a preostala 2 sljedeće. Slično su radili i na prethodnoj lameli, gdje su završavali haustor po haustor.
Onda je vjerovatno to. Covjek je toliko nezainteresovano pricao, pa sam ja pogresno shvatio.
Thorgerson

#1492 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Thorgerson »

derikoza wrote:vidio sam da je ispred zgrade predvidjen kruzni tok, tako da bi taj dio trebao pofino biti sredjen. Preko puta potoka planirana je gradnja novog Sportsko-rekreacionog centra Dobrinja. Iza zgrade je izgleda planirana podzemna garaza.
Gdje si to vidio? Vidi se malo na ovom prikazu nove zgrade na fondovoj stranici? Je li imas sliku regulacionog plana, jer ja ovaj koji sam nasao ja mislim da je od prije 30 godina jbt. :-)

Cuo sam i ja da je planiran kruzni, ali eto nisam jos vidio nikakve planove, mada opet onaj dio je ogroman, iza ove zgrade, sumnjam da ce praviti tu drugu zgradu, ali se moze mozda park napraviti ili ce tu mozda garazu?
derikoza

#1493 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by derikoza »

Regulacioni plan sam vidio sam kod Dzekosa, gdje je ucrtan kruzni tok. Evo kako bi trebalo da izgleda sa druge strane zgrade. Rampa je izgleda za podzemnu garazu.

Image[/URL][/img]

Evo kako bi trebalo da izgleda preko puta potoka kada sportsko-rekreacioni centar bude zavrsen.

Image[/URL][/img]
Last edited by derikoza on 13/04/2016 16:35, edited 1 time in total.
bumboo

#1494 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by bumboo »

Ne može se otvoriti druga slika iz prethodnog posta?!
Izgleda da su došli pameti pa u ovoj novoj zgradi prave podzemne garaže. U prethodne dvije su napravili poslovne prostore koji i do danas pretežno zjape prazni.
Thorgerson

#1495 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Thorgerson »

Aha, znaci prave podzemnu garazu ispred zgrade. Ispod same zgrade sumnjam da ce biti garaza, mozda i hoce ne znam, ali bio sam tu kad su kretali sa izgradnjom, nije mi se cinilo kao da ce biti garaze. Mislim da i ova zgrada ima poslovne prostore na prizemlju kao i prethodne...totalna fula.

Inace, ovo je super potez. Napravi garaze pod zemljom i ostade ti gore prostor za park, cistina. :thumbup:
Post Reply