bumboo wrote:Kod nas zimi kroz prozore puše, kad se približiš prozoru, tačno osjetiš hladnoću uz rubove. Čim smo uselili, zvali smo Džekos i njihovi lafo stručnjaci su nešto kao "zategnuli", smanjili puhanje kroz prozor možda 20-30%. Onda smo zvali Rama Glas, čovjek sve pregledao i, ako sam ga dobro razumjela, kaže da nisu ugradili prave okove kao što je trebalo, nego samo neke šarafe na vrhu, sredini i dnu. Jedino trajno rješenje bi bilo postavljanje tih okova na sve prozore, cijena okvirno oko 1000 KM za cijeli stan.jahh wrote:Imamo (dosta) problema u stanu u rozoj zgradi, medjutim kad vidim koliko su ostali placali bude mi lakse.
Ne znam kako je kod ostalih, ali kod svih malih prozora ima problem sa zatvaranjem. Dolazio mi je covjek iz firme koja radi PVC stolariju i rekao da konkretno kod malih prozora fali dio gdje se 'stegne' prozor (kako se vec zove, ono metalno). Tj. ima ga na vrhu i na dnu prozora, ali ga nema sa one strane do zida.
Sobe su mnogo hladnije radi ovoga i buka sa vana skoro kao da nema prozora.
Da li je neko od drugih imao ovaj problem i kako ga je popravio? Koja je firma radila stolariju u ovoj zgradi, da vidim s njima mogu li dodati to?
Hvala!
Da, i nama je jucer receno da okovi nisu dobri, i da fali onaj koji ide uz zid (tj. ima samo na vrhu i na dnu). Te su nam savjetovali da zovnemo kompaniju koja je to radila i da dodaju okov sa strane.
Vjerovatno cemo opciju sa gumom uraditi..

[/URL][/img]
[/URL][/img]