Vedad Ibisevic

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Muhamed Đakmić

#1476 Re: Vedad Ibisevic

Post by Muhamed Đakmić »

Bravo Vedo. Zna biti smotan u reprezentaciji i živce mi čupati, ali znam da mi je on najdraži naš reprezentativac.
Gandalf

#1477 Re: Vedad Ibisevic

Post by Gandalf »

beton :bih:
juventus

#1478 Re: Vedad Ibisevic

Post by juventus »

Joj kako iz dana u dan zatvara usta budalama koje su ga klocem nazivale, to je nebjerovatno. Sad ih ni na mapi nema. :D

Vedo car. :bih:
Melami

#1479 Re: Vedad Ibisevic

Post by Melami »

Svaka mu cast. Nije brz, nije neki tehnicar, nema neki Bog zna sut, nije najbolji u skoku, al zabija brate ko pravi.
Dovoljno je reci da nije ni Messi dao 50% golova od svog tima, niti Ronalno.
Ne znam da li ima neki podatak o tome, ko je najbolji u historiji fudbala?
Mali_Vuk

#1480 Re: Vedad Ibisevic

Post by Mali_Vuk »

Melami wrote:Nije brz
Nije Usain Bolt sigurno, ali je brži i pokretljiviji od većine odbrambenih igrača, što je vidljivo na njegovom učinku ;-)
Melami wrote:nije neki tehnicar
Ima vedo i poteza na koje svršavaju i komentatori na sky sportu, ne trollaj bezveze.
Melami wrote:nema neki Bog zna sut
Pogledaj ti ponovo Vedine golove, Bog zna, možda i progledaš.
Melami wrote:nije najbolji u skoku
E ovo je već provala godine :-) :D

Znači kad bi to sve bilo kako ti pričaš, Vedo nikad za nikad gola ne bi dao.
Melami

#1481 Re: Vedad Ibisevic

Post by Melami »

Mali_Vuk wrote:
Melami wrote:Nije brz
Nije Usain Bolt sigurno, ali je brži i pokretljiviji od većine odbrambenih igrača, što je vidljivo na njegovom učinku ;-)
Melami wrote:nije neki tehnicar
Ima vedo i poteza na koje svršavaju i komentatori na sky sportu, ne trollaj bezveze.
Melami wrote:nema neki Bog zna sut
Pogledaj ti ponovo Vedine golove, Bog zna, možda i progledaš.
Melami wrote:nije najbolji u skoku
E ovo je već provala godine :-) :D

Znači kad bi to sve bilo kako ti pričaš, Vedo nikad za nikad gola ne bi dao.
E jbg, ti napravi Ronalda od njeg.
Njemu svak cast, i drag mi je.
ja ti govorim da nema neke skilove(a to i njegova vrijednost na marketu govori) po kojima bi bio poznat nasiroko.
Recimo Messi je brz, dribla dobro, Ronaldo takodjer brz, suta dobro, Ibrahimovic u skoku najbolji, sta ja znam, Gerrard nekad najbolji sut, Lampard ili ko vec, a Vedo se ne moze s anjima porediti u tom smislu al zato zabija recimo na njihovom nivou. Kao sto reko, ni Messi nije zabio 50% golova svoje ekipe.
Nadam se da sam ti malo sad pojasnio.
On me nekako podsjeca na Inzagija. Nigdje ga, al zabija.
Nemoj ni ti sad pretjeravati brate, pa koliko si puta vidio da on zabije gol sa 20 metara?
U skoku je dobar, al nije visok dovoljno da bi uzimao svaki duel.
Ne znam kako raju uhvati ovako euforija u sekundi jbt :S
Edin H.

#1482 Re: Vedad Ibisevic

Post by Edin H. »

Nije mozda za oko atraktivan, ali je velika radilica, trci kao navijen, odvlaci protivnicku odbranu i ima ubitacan, precizan sut kada se nadje u prilici, sto mnogima od ovih koje si naveo nedostaje.

Isti Slobodan Santrac :mrgreen:
bingov buraz

#1483 Re: Vedad Ibisevic

Post by bingov buraz »

Edin H. wrote:Nije mozda za oko atraktivan, ali je velika radilica, trci kao navijen, odvlaci protivnicku odbranu i ima ubitacan, precizan sut kada se nadje u prilici, sto mnogima od ovih koje si naveo nedostaje.

I ti si stariji nego sto sam mislio,cuj Santrac :mrgreen:
Edin H.

#1484 Re: Vedad Ibisevic

Post by Edin H. »

bingov buraz wrote:
Edin H. wrote:Nije mozda za oko atraktivan, ali je velika radilica, trci kao navijen, odvlaci protivnicku odbranu i ima ubitacan, precizan sut kada se nadje u prilici, sto mnogima od ovih koje si naveo nedostaje.

Jesam li ga izvukao iz naftalina :D iskreno ne sjecam ga se ni ja bas dobro, ali znam da je trpao sve u kaznenom prostoru, postigao 218 golova.
Mali_Vuk

#1485 Re: Vedad Ibisevic

Post by Mali_Vuk »

Melami wrote:
E jbg, ti napravi Ronalda od njeg.
Njemu svak cast, i drag mi je.
ja ti govorim da nema neke skilove(a to i njegova vrijednost na marketu govori) po kojima bi bio poznat nasiroko.
Recimo Messi je brz, dribla dobro, Ronaldo takodjer brz, suta dobro, Ibrahimovic u skoku najbolji, sta ja znam, Gerrard nekad najbolji sut, Lampard ili ko vec, a Vedo se ne moze s anjima porediti u tom smislu al zato zabija recimo na njihovom nivou. Kao sto reko, ni Messi nije zabio 50% golova svoje ekipe.
Nadam se da sam ti malo sad pojasnio.
On me nekako podsjeca na Inzagija. Nigdje ga, al zabija.
Nemoj ni ti sad pretjeravati brate, pa koliko si puta vidio da on zabije gol sa 20 metara?
U skoku je dobar, al nije visok dovoljno da bi uzimao svaki duel.
Ne znam kako raju uhvati ovako euforija u sekundi jbt :S[/quote]

E pa sad kad si ga počeo porediti sa Messijem, Ronaldom, Gerrardom, priča počinje da ima smisla. Naravno da Vedo nije na tom nivou. Ali je daleko od onog tvog prvobitnog opisa. Jbt, ispade skoro pa invalid. Vedo je odličan napadač. Pokazalo se i trenutno najbolji :)
Melami

#1486 Re: Vedad Ibisevic

Post by Melami »

On je dobar igrac i postize golove sto je najbitnije.Istina, velika radilica i to je ono sto nedostaje mnogim ''velikim'' igracima.
bingov buraz

#1487 Re: Vedad Ibisevic

Post by bingov buraz »

Edin H. wrote: Jesam li ga izvukao iz naftalina :D iskreno ne sjecam ga se ni ja bas dobro, ali znam da je trpao sve u kaznenom prostoru, postigao 218 golova.
Ja sam cuo samo za tog,inace prvo svjetsko kojeg se sjecam je Italija 90-te.
Mali_Vuk

#1488 Re: Vedad Ibisevic

Post by Mali_Vuk »

Malo se poyebo citat, ali kontamo se, to je najvažnije :D
ultima_palabra

#1489 Re: Vedad Ibisevic

Post by ultima_palabra »

Tačno je da se profilisao slično Inzaghiju, osjećaj za postaviti se u 16ercu je vještina sama za sebe... isto kao i brzina, dribling, šut i ostalo.
Mali_Vuk

#1490 Re: Vedad Ibisevic

Post by Mali_Vuk »

bingov buraz wrote:

Ali ono baš, Santrač!! :D Edine generacijo! :D
and

#1491 Re: Vedad Ibisevic

Post by and »

najjači je kad uze penal da puca,a prošlo kolo ga fulio :thumbup:
Mali_Vuk

#1492 Re: Vedad Ibisevic

Post by Mali_Vuk »

and wrote:najjači je kad uze penal da puca,a prošlo kolo ga fulio :thumbup:
Tako to rade samo veliki 8-) :D
Melami

#1493 Re: Vedad Ibisevic

Post by Melami »

Mali_Vuk wrote: E pa sad kad si ga počeo porediti sa Messijem, Ronaldom, Gerrardom, priča počinje da ima smisla. Naravno da Vedo nije na tom nivou. Ali je daleko od onog tvog prvobitnog opisa. Jbt, ispade skoro pa invalid. Vedo je odličan napadač. Pokazalo se i trenutno najbolji :)
E pa to je to sto sam htio da kazem. On jeste dobar trkac, i suter i sve, al nije na nivou da ce u Brazilu ili Finskoj biti poznat po tome kako je brz :D Daleko od toga da je retard, cak ne bi mogao nadji neku osobinu da je stvarno los, mislim da je u svim kategorijama zadovoljavajuci i u neku ruku kompletan napadac.
Znaci nema neku osobinu po kojoj bi u svijetu bio poznat, al zabija kao sto rekoh na nivou svjetski poznatih napadaca.
Mozda da je imao Magata za trenera i on bi sad vrijedio 30 milki, jer samo kad se sjetim Dzeke kad je dosao u wolf, on je znao glavom loptu u aut poslati, kad potrci zaplete se al je imao talenat i pravog trenera.

Znaci nema neku osobinu po kojoj bi u svijetu bio poznat, al zabija kao sto rekoh na nivou svjetski poznatih napadaca.
Ja se nadam da ce se Stuttgart povecati na nekim drugim pozicijama pa da i u Ligi prvaka Stt prodje u drugi krug bar.
Melami

#1494 Re: Vedad Ibisevic

Post by Melami »

ultima_palabra wrote:Tačno je da se profilisao slično Inzaghiju, osjećaj za postaviti se u 16ercu je vještina sama za sebe... isto kao i brzina, dribling, šut i ostalo.
:thumbup:
Imaju mnogo slicnosti sto jest jest.
Melami

#1495 Re: Vedad Ibisevic

Post by Melami »

Mali_Vuk wrote:Malo se poyebo citat, ali kontamo se, to je najvažnije :D
Bice da jeste :D :thumbup:
Melami

#1496 Re: Vedad Ibisevic

Post by Melami »

Uz to, ja bi dodao da je veoma nezgodan napadac za cuvati bas sbog ovog gore razloga.
Nije recimo visok i da mu je igranje glavom glavni adut, pa kad protivnicki trener postavi neku gorilu u odbranu da ovaj nema sanse vise. Ili recimo nije mu glavni adut da je extra brz, pa kad naleti na neki tim koji ima brzog odbrambenog igraca da nema vise nikakvih sansi da zabije gol.
Kompletan igrac koji ako ne moze zabit nogom, onda ce glavom, ako ne moze glavom, onda ce odvuci igraca u stranu, a ako mu se otvori onda prilika uletiti i pokupiti odbijenu loptu i zabit golcinu.
and

#1497 Re: Vedad Ibisevic

Post by and »

+vedo igra svaku utakmicu bez odmora i prvenstvo el...svaka čast
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1498 Re: Vedad Ibisevic

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote:Tačno je da se profilisao slično Inzaghiju, osjećaj za postaviti se u 16ercu je vještina sama za sebe... isto kao i brzina, dribling, šut i ostalo.
to mu je najjača strana. ja prvi velim da je kloc sa loptom van 16, ali ima prejeben osjećaj za gol.

malo me podsjeti na Elbera, uvijek spreman da nešto iščeprka u 16 :D
Zgec Lezda

#1499 Re: Vedad Ibisevic

Post by Zgec Lezda »

Najveca snaga mu je to sto je jednako opasan da zabije gol u '1 i u '90 minuti..
Gandalf

#1500 Re: Vedad Ibisevic

Post by Gandalf »

osjećaj za gol je kod Vede izoštren do maximuma i zato je toliko opasan, bukvalno ga se ne smije ni sekundu ostaviti slobodnog, znalački se ubacuje i u 16 i u 5 da izbuši golmana, reaguje na prvu, bez plaho komplikovanja, mada mu nije stran ni dribling, ali ne pretjeruje, prava 9-ka.
Post Reply