Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

Diox

#1476 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Diox »

and wrote:očekujemo adidas uskoro :D
Boze sacuvaj kad vidim nasu repku u ovim dresovima, kao da je 11 krkana sad sislo sa Mount Everesta.

Francuski Nike je najbolji, odgovarao bi nasoj repki idealno, cak i boje.

Image
Diox

#1477 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Diox »

Hrvatski dres Nike.

Image
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1478 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by -LIBERO- »

I ja mislim da trebamo nastaviti sa forsiranjem bijele garniture dresova. Onako vrlo cesto smo do sada igrali u bijelome, vec nas dobrim dijelom prepoznau u tome.

I to bi bas ispotencirao cisto bijela varijanta- stucne, sorc, dres..sve bijelo. Uz neke sitne-sitne varijacije.

Itekako se od svega toga moze razviti prepoznatljiv brend ;-) :thumbup:

Ali treba imati znanja i slifa za nesto tako. Bas me interesuje ko je za reprezentaciju zaduzen, ako jeste iko, za odabir-pregovor oko izgleda dresova i nabavke novih garnitura. Djeluje, po dosadasnjem odvijanju i stalnim novim garniturama, da mi i nemamo nekoga ko se brine za to. Cisto se naruci nova garnitura i legea nam posalje, vrlo cesto svaku drugu-trecu utakmicu totalno razlicitu opremu.

Ne radi se to tako..ali ... :run:
drug profi

#1479 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by drug profi »

Imali smo na pocetku one bijele dresove sa utkanim ljiljanima u materijalu, pa trenerke sa plavim rukavima posutim sitnim ljiljanima, nije to problem za fabriku ako imas svoju proizvodnju materijala.
dingosp0

#1480 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by dingosp0 »

umjesto ove full plave, ja sam za ovakvu kombinaciju, zuto plava... kao gostujuci kit...mislim da bi bilo strasno.. jos da je nike ili adidas
Image
Djubre_

#1481 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

Ovi plavi dresovi odlicni.. Moram reci za zamjerku jednu.. ali nemojte reci ono "bosnjo.. mora naci nesto da ne valja.."..

ne, sve valja na plavom dresu.. i bijelom.. Mala zamjerka na brojeve.. preveliki su.. i sto nema imena..

ali bez obzira, necu da diskutujem o tome.. napravit ce to ovi s pijace :) Dresovi su odlicni!
dingosp0

#1482 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by dingosp0 »

bar nisu bili XXXXXXL ... fin je dres..najgore je sto ce sad legeja da nas iznenadi sa najnovim dresom .. koji je najbolji na svijetu... koji ce biti 4XL i dizajn sami bice haus...

ne kontam ove debile iz saveza, sto ne naprave zahtjev kako da izgleda dres.. izgleda u ovoj legeji pravi ko kako stigne... nemamo konstantan dres ko sto npr sve ostale normalne drzave na svijetu... gdje se naprave 2 kita za citavu godinu i mijenjaju iz godine u godinu..jok kod brace iz legeje 58 puta u godini promjene dres..

cak i pekari dok su imali legea imali su kako treba brojeve ... sad oni imaju adidas... :shock:
Image
agent_zero

#1483 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by agent_zero »

Kao što sam napisao i nakon grčke, zaista najbolja garnitura od legee koju smo ikad nosili.

Samo nikako ne shvatam zašto nam je sad domaći dres plavi, a gostujući bijeli, trebalo bi da je obrnuto.
Obuca9

#1484 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

Kakvi ba žuti dresovi, što ste dosadni. Odavno niko nije predložio i da stavljamo ova geometrijska tijela po dresu, zvijezde, trouglove, kocke, kvadrate, romboide...

Od prvog dana reprezentacije, boje su bijela za domaće, a plava za gostujuće i to tako treba i ostati. Nije ovo modna pista, pa da se mijenjaju boje dresova. Zna se šta je prva, a šta druga garnitura i vozdra.
riko-ga

#1485 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by riko-ga »

agent_zero wrote:Kao što sam napisao i nakon grčke, zaista najbolja garnitura od legee koju smo ikad nosili.

Samo nikako ne shvatam zašto nam je sad domaći dres plavi, a gostujući bijeli, trebalo bi da je obrnuto.
Ni meni nije ovo jasno?

No dal sam ja imao sinoc temperaturu il je na Begovicevom dresu stajao stari logo LEGE a kod igraca novi?
Djubre_

#1486 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

Je li italijani kod kuce imaju plave ? a na strani bijele ?

Kakve francuzi imaju ? isto?

Tako neko provalio u savezu i tako ostalo :)

P.S Kod kuce malo ko ima bijele.. cini mi se njemacka.. austrija.. i ne znam ko vise od poznatih.. top 30 :lol:
ganjeta

#1487 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by ganjeta »

Kod nas veličina brojeva na šorcu i prsima kao kod nekih na leđima :wink: . Ogromni su fakat, mada je ovo najbolji dres do sada...
Logovan

#1488 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Obuca9 wrote:Kakvi ba žuti dresovi, što ste dosadni. Odavno niko nije predložio i da stavljamo ova geometrijska tijela po dresu, zvijezde, trouglove, kocke, kvadrate, romboide...

Od prvog dana reprezentacije, boje su bijela za domaće, a plava za gostujuće i to tako treba i ostati. Nije ovo modna pista, pa da se mijenjaju boje dresova. Zna se šta je prva, a šta druga garnitura i vozdra.
Potpis od a do ž. :thumbup:
Djubre_

#1489 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

zlo87 wrote:
Obuca9 wrote:Kakvi ba žuti dresovi, što ste dosadni. Odavno niko nije predložio i da stavljamo ova geometrijska tijela po dresu, zvijezde, trouglove, kocke, kvadrate, romboide...

Da nije druze obrnuto.. ;)
Djubre_

#1490 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

Ja se uvijek pitam.. ko ovoj djeci podjeli ove dresove ? :)

edit: a i ne lice mi na nasu djecu.. :)

Image
M10A4EVER

#1491 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by M10A4EVER »

andr0id wrote:Ja se uvijek pitam.. ko ovoj djeci podjeli ove dresove ? :)

edit: a i ne lice mi na nasu djecu.. :)

Image
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ma to UEFA podijeli djecu za svaku utakmicu! :-D
Djubre_

#1492 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

a ovo su nasa... vidi se.. :)

To mozda selekcija mora imati ? haha

Image
agent_zero

#1493 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by agent_zero »

riko-ga wrote:No dal sam ja imao sinoc temperaturu il je na Begovicevom dresu stajao stari logo LEGE a kod igraca novi?
Mislim da si u pravu, jer sam i ja isto primjetio.

Dres je identičan onom vremenu kad je hasagić bio prvi golman.

Dakle, nismo dobili full garnituru ipet.
Obuca9

#1494 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

andr0id wrote:
zlo87 wrote:

Da nije druze obrnuto.. ;)
Pomiješao?

Nikad u životu. Otkad postoji reprezentacija, uvijek su bijeli dresovi bili domaći, a plavi gostujući. Drugo je što su ovi u zadnje vrijeme pobrkali, pa se uopšte ne pazi na red, boja se bira onako ofrlje. Ali bijeli su uvijek bili prva varijanta, a plavi rezervna (gostujuća).
burekodsira

#1495 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by burekodsira »

samo da te podrzim,

i ja sam to par puta na ovoj temi pisao :thumbup: :bih:
Eborg

#1496 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Eborg »

Ali bila nam je kombinacija bijeli dres-plavi šorc za domaće tekme, ne bijelo-bijelo kao sada što znaju dati.
shalla

#1497 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by shalla »

Da, ja koliko se sjećam tih prvih garnitura domaća varijanta je bila: bijeli dres-plavi šorc-bijele štucne a gostujuća sve plavo...
Djubre_

#1498 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

ja vam se nesto slabo sjecam tih gostujucih PLAVIH dresova.. sjecam se najvise bijelih.. sorc plavi.. vecinom je islo na bijelo.. malo kad plavi da su bili..
sumirprimus

#1499 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by sumirprimus »

da, bijela i plava,s tim da se jednim manjim dijelom mora ispostovati forma sa zutom...bar ciza na obrubu il nesto tako...
i da,imena na dresovima asap...
Eborg

#1500 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Eborg »

Ne ide žuta na naše dresove ama baš nikako.
Post Reply