Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
madner

#1476 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

harač wrote:
madner wrote:Da Hamas je kriv sto oni moraju da bombarduju naseljena podrucja :roll:
Kad bi izasli na otvoreno, oni bi ih rado pobili, ali bas nemaju sportski duh i nece da to urade.

Koja zamjena teza.
dobro... čak i da se slažem sa tobom, kako je onda kritika izraela radi tolike kolateralne štete opravdana?

kao, možeš ti gađat izrael i onda se sakrit u masu ko posljednja pička, ali oni onda ne smiju gađat tu masu jer to kao "nije fer"... zločinci su i jedni i drugi
Aj ne rise. Hamas je jedina neorganizovana skupina krelaca koji su ubjedjeni da ce Izreal pobjediti tako sto po komsiliku pokazu RPG i stave zelenu krpu oko glave da se bolje vide u mraku.
Izrealska vojska je jedna od najboljih, ali potpuno ih zaboli briga za civile. Izbor im je da udju sa pjesadijom i bore se bez upotrebe teskog naouruzanja. Civilnih zrtava bi bilo, ali to bi stvarno bile zrtve nesretnih okolonsti. Ovako se jos prave da je Hamas kriv sto ce oni radije pobit 1000 palestinaca nego izgubit jednog svog vojnika.
tornjak-bosanski

#1477 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by tornjak-bosanski »

Jarane, otvori novu temu pa cemo tamo o ARBiH... ovde je druga tema, i sto se mene tice opravdavam agresiju na Hamas
Hamas je izabran od naroda! Kakvi god da su sami su ih birali. Je li opravdavas bombardovanje Srbije, jer je narod odlucio izabrati Milosevica? Ljudi povlacite pogresne paralele.
zonbirile

#1478 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Ozbiljno pitam. Evo uzmimo da u Gazi i na Zapadnoj obali zive Hrvati ili recimo Arapi katolici (posto je ovo vrlo bitan faktor kakav ko stav ima o desavanjima u Gazi), sta bi ti ocekivao od tamosnjeg pokreta otpora, od stanovnistva, kakvu politiku da vode spram Izraela?

Pa pitanje je neozbiljno,jer nakon svega sve bi bilo isto,pitanje je da li bi od početka sve išlo,kao u sadašnjem stanju.Mislim da ne bi.
Lincoln-Burrows

#1479 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

tornjak-bosanski wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
tornjak-bosanski wrote:
Samo se stavi u poziciju Palestine pa onda napadaj. Sto ne napadas ARBiH sto je granatirala srpska podrucija?
Nikoga ne napadam, pokušavam skrenuti pozornost da civili stradaju zbog pogrešne politike Hamasa.

Jarane, otvori novu temu pa cemo tamo o ARBiH... ovde je druga tema, i sto se mene tice opravdavam agresiju na Hamas

Pretpostavljam da vam ne moram objasnjavati koliko je Hamas ukorijenjen sa narodom u Gazi. Oni vode bolnice, skole, vrtice, policiju humanitarnu pomoc... Da li je njihova politika mogla biti bolja? Apsolutno.

Ono sto hocu da kazem je da su ovo potezi ocajnika, i svako u ovakvoj poziciji bi se ovako ponasao. Opravdavanjem akcija protiv Hamasa vi ste stali na stranu Izraela, posto su ovo njihovi argumenti.
To jesu argumenti mnogih političara, pa i UN je spriječio blokadu Izralskog napada.
Nego da me krivo ne shvatiš, nisam protiv civila, a civili su nemoćni u ovom slučaju
i protiv Hamasa i protiv Izraela.
Ali ako civili podržavaju terorizam to je druga stvar, ali mislim da većina ne podržava,
to bi ustvari bilo i normalno.
Madame de Pompadour

#1480 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Madame de Pompadour »

Lincoln-Burrows wrote:
aseemic wrote:
Zar stvarno ima ljudi koji bi trpili svakodnevno granatiranje bez povoda, a da im se ne prelije casa?
Tu si u pravu, a po meni su mnogo krivlji oni koji ne prozivaju Hamas već samo Izrael zbog reakcije.
Mene puno više zanima dali postoji ikakav mehanizam u Gazi koji bi mogao zaustaviti raketiranje
juga Izraela a da to nije izraelska vojska.
Ne postoji jer Izrael ne dozvoljava nikakvom obliku mirovnih snaga da udje u Izrael i osigurava mir, pod izgovorom da su oni dovoljno sposobni da osiguraju mir u svojoj zemlji.

Dovoljno pojasnjava razlog zasto?!?! Cim bi neko regulisao mir sa vana, Palestinci bi mocnuli samo nek se ne ubijaju i neka se ne razaraju ono sto oni imaju i koliko se izgrade, (cak i bez oruzja) a to naravno ne odgovara Izraelu jer oni imaju plan svakih 2-3 godine porusiti sve sto se izgradi! :x

Pogan je to pogan covjece, treba je dozivjeti da skontas koliki su to bezobraznici :skoljka:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1481 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

Edin 24,5 wrote:Mislim da bi moderator na ovom forumu morao HITNO reagovati.

Pisati kako je od 1,5 miliona Palestinaca u Gazi, njih 1,49 miliona djeca, da majke istjeruju djecu na ulice pa tako ona dolaze na udar bombama, da Hamas gadja vlastito stanovnistvo ukljucujuci svoje zene, djecu i rodjake, i ostale idiotarije, je uistinu neumjesno.
Neka, spadaju kojekakve maske. Hvala moderaciji sto je to dopustila.

Ovog puta imamo priliku vidjeti sta to demokratija krije u njedrima.
aseemic

#1482 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

Madame de Pompadour wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
aseemic wrote:
Zar stvarno ima ljudi koji bi trpili svakodnevno granatiranje bez povoda, a da im se ne prelije casa?
Tu si u pravu, a po meni su mnogo krivlji oni koji ne prozivaju Hamas već samo Izrael zbog reakcije.
Mene puno više zanima dali postoji ikakav mehanizam u Gazi koji bi mogao zaustaviti raketiranje
Ne postoji jer Izrael ne dozvoljava nikakvom obliku mirovnih snaga da udje u Izrael i osigurava mir, pod izgovorom da su oni dovoljno sposobni da osiguraju mir u svojoj zemlji.

Dovoljno pojasnjava razlog zasto?!?! Cim bi neko regulisao mir sa vana, Palestinci bi mocnuli samo nek se ne ubijaju i neka se ne razaraju ono sto oni imaju i koliko se izgrade, (cak i bez oruzja) a to naravno ne odgovara Izraelu jer oni imaju plan svakih 2-3 godine porusiti sve sto se izgradi! :x

Pogan je to pogan covjece, treba je dozivjeti da skontas koliki su to bezobraznici :skoljka:

Pa i jesu dovoljno sposobni... potrebno je samo oduzeti nepotrebno oruzije Hamasu i onda ako je neka potreba pregovarati na zelenom stolu...

Jednini bezobraznici ovde jeste Hamas, koji se ne stidi civilnih zrtava zbog svoje 'vere'...
Last edited by aseemic on 06/01/2009 15:51, edited 1 time in total.
madner

#1483 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

zonbirile wrote:
UnscarD wrote:
madner wrote: Pa ja ti ljepo kazem da 1916 Njemacka bila puno bliza kolapsu i da je uloga USA 1916 vec bila zadovoljavajuca za potrebe entente.
Tvoja teorija da je Palestina bila bitna stavka je totalna glupost.
Pricali smo o ovome na jednoj drugoj temi. Meni nikada nije bilo jasno otkud kod nacista tolika mrznja prema Jevrejima pogotovo ako se zna da su se NJemacki Jevreji masovno borili u pocetku Velikog rata na strani NJemacke i mnogi su dobili Iron Cross, najvise Njemacko odlikovanje. Sta se to dogodilo u tih par desetina godina izmedju dva rata sto je na Jevreje navuklo toliki gnjev nacista, odnosno tadasnje Njemacke?

Pa ima jedna teorija koju je Veleposlanik postao i koja daje objasnjenje na to pitanje. Jevreji su bili izlozeni stalnim progonima (posebno iz carske Rusije) i mnogi su nasli utociste upravo u Njemackoj i Austriji. To su generacije Frojda, Ajnstajna itd... U Njemackoj su za razliku od ostalih zemalja naisli na gostoprimstvo i omogucena im je potpuna integracija u Njemacko drustvo. Nakon izbijanja WW1, poznato je da je Engleska riznica bila prazna i da je Engleska bila pred ekonomskim slomom i razmisljala je da prihvati primirje pod bilo kakvim uslovima. Tada su na scenu stupili mocni Jevrejski bankari koji su Engleskoj ponudili finansije i obecanje da ce uvuci Ameriku u rat, u zamjenu za palestinu. Englezi su pristali. Kada su nakon poraza Njemci ovo saznali, bili su bijesni jer su im noz u ledja zabile komsije koje su oni tako nesebicno primili na svoju zemlju.
Ovo iznad je teorija.
Ispod su cinjenice :
-Kompletno finasiranje Engleske u WW1 je islo preko Jevrejskih banakara iako trag novca nije bas tako ocigledan jer JP Morgan nije bio Jevrej.
-Amerika je doslovno uvucena u rat sa prvom dokumentovanom primjenom medijske masinerije koja je za kratko vrijeme okrenula javno mjenje stvarajuci preduslove za povod. Nakon toga je trebao povod i to je potapanje Luisitanije. Bez ozbira sto je Njemacka objavila oglas preko cijele strane u New York Times-u moleci Amerikance da ne putuju brodom koji prevozi oruzje jer ce biti smatran metom.
-02 Novembra 1917 godine napisana je Balfour deklaracija kojom se Britanija slaze da se na teritoriji Palestine napravi Jevrejska drzava Izrael.

Novac je zaista moc a Jevrejski novac dolazi uglavnom od kamata.

teško je sa pojedincima,koji ne da ne znaju,već se i ne trude da saslušaju.
Presmjesna teorija, ali ako se uklapa u necije ne znanje...

Palestina je 1916 bila potpuno ne bitna, USA je vec od 1914 podrzavala materijalom ententu i njen ulazak u rat 1918 nije bio odlucujuci.
Edin 24,5

#1484 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Edin 24,5 »

aseemic wrote: Ja samo decu i vidim kada prikazivaju zrtve... valjda od onoh 1,5miliona ljudi je 1,49miliona dece.
Ovo si ti napisala, duso. Ne zaboravi da pricas o djeci u kontekstu UBIJANJA DJECE. Ako ti mozak nije u stanju doprijeti do te cinjenice, trebalo bi da posjetis psihijatra.

Naravno da se prikazuju slike djece, jer je ubijanje djece zlocin, ubijanje Hamasovih terorista ne mora biti.
To je i tema ovdje.

Procitaj naslov teme.
zgembo_sa

#1485 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zgembo_sa »

Lincoln-Burrows wrote:
harač wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Tu si u pravu, a po meni su mnogo krivlji oni koji ne prozivaju Hamas već samo Izrael zbog reakcije.
na žalost apsolutno nikakav, budući da hamas drži apsolutnu vlast. može se i dalje očekivati da će "heroji na daljinu" iz sirije ili lebanona pozivati na uništenje izraela i borbe do posljednje kapi krvi
Ne znam, ali postoji recimo mogućnost da granatiranje vrše militantne skupine Hamasa
dok ostali uviđaju da to dovodi do stradanja civila, ali nemaju tu snagu da ih zaustave.

Mala mogućnot da je tako, ali ipak postoji.
Hajd se samobaniraj molim te za ovaj idiotluk, da dzaba ne kvarimo temu. Fuj!
anaisa

#1486 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

karanana wrote:haj anaisa ne kenjaj,nego ako hoces podijeli svoje misljenje i demografsku analizu i reci mi zasto po tebi nije slucajno da djeca broje veliku vecinu u gazi?

jel se to bojis nekog demografskog preokreta i demografske pobjede palestinaca? pa ljudi nemaju izbora, moraju imati po 7-8 djece jer moraju racunati na to da ce im vojska ubiti najmanje 2-3. pa sta ces, palestinci se znaju stancati, ja sam oduvijek cijenio dobre jebache.

a to sto ti imas neke misli onih zbog kojih je tvoj narod patio prije 60-70 godina nije moj problem nego tvoj u tvojoj glavi. znam kako razmisljas: gamad se razmnozava, svako malo treba uletiti sa f16kama i merkavama i malo ih potamaniti da nas ne bi poklopili. tako je i hicho mislio, dobro su ti tamo pokupili stvari od njega.
Ja ne kenjam, samo kazem. Ne vidim razloga sto ste toliko drski ako vec neko ne misli kao ti, peti ili deseti ovdje. Nit sam koga ubila nit sam merqavama hajtala po Palestini, da vam dushu smirim. Ali glupo mi je to sto neki ne shvataju da hamas svoje projektile upravo placira u najgusca naselja po Gazi, nije to nikakvo omalovazavanje niti kakva kamuflaza.
Raketiranje juga Izraela (Ashdod, Asqelon, Beersheba, Dimona, Sderot...) to niko ne spominje, te kako vi kazete "kuchne granatice punjene noktima i po vama vjerovatno galilejskim smokvama" mogu i te kako i ubiti i raniti, nemojte samo gledati na Palestince kao zrtve, koliko ima krivice Izraela toliko ima i krivice Palestinaca, ne mislim direktno neduznog naroda (ali i oni u velikom broju podrzavaju to sto se radi) vec uprave drzave palestine.
Raketiranje juga Izraela traje vech 9 godina, spocetka ne toliko intenzivno ali nakon Izlaska izraelskih trupa 2005. godine skoro svakodnevno.
Takodjer, ruzno je citati komentare tipa "ku*va" i kojeshta josh ali eto, valjda posljedica necijih emocija, ja nikom ne zamjeram
ali isto tako PONAVLJAM nisam nista rekla sto bi nekoga uvrijedilo, zar je iznosenje licnog misljenja iako je drukcije od ostalih neki zlocin?
Last edited by anaisa on 06/01/2009 15:54, edited 2 times in total.
anaisa

#1487 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

[quote="zgembo_sa"

Mala mogućnot da je tako, ali ipak postoji.[/quote]
Hajd se samobaniraj molim te za ovaj idiotluk, da dzaba ne kvarimo temu. Fuj![/quote]

Ma ti je gadis otkako je pocela sa radom ova tema
Lincoln-Burrows

#1488 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

BaileyS wrote:
Ozbiljno pitam. Evo uzmimo da u Gazi i na Zapadnoj obali zive Hrvati ili recimo Arapi katolici (posto je ovo vrlo bitan faktor kakav ko stav ima o desavanjima u Gazi), sta bi ti ocekivao od tamosnjeg pokreta otpora, od stanovnistva, kakvu politiku da vode spram Izraela?
Uostalom potpuno je svejedno tko živi tamo,
prvo bi ta politika trebala odbaciti idiotski terorizam tipa bacanja nasumice raketa preko zida.
Druga stvar to bi morao biti pokret otpora koji nema doktrinu:
"holokaust se nikada nije desio i da su cionisti podržavali i financirali naciste"

Kada bi se promjenile ove dvije stvari imali bi olakšan put pregovora sa Izraelom.
karanana

#1489 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

izvini anaisa, nisam htio tebi da kazem da ne kenjas nego aseemicu, jer me je nazvao glupim i jer mi je rekao da se ne javljam na ovu temu kad ne znam razlog zasto je u gazi 50% stanovnistva djeca. ali ja i dolazim ovdje da nesto naucim i pitao sam ga da mi da odgovor ali ne reaguje a zna vrijedjat. a nekako mi slicni nickovi pa sam zamjenio, sorry jos jednom anaisa.
aseemic

#1490 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

Edin 24,5 wrote:
aseemic wrote: Ja samo decu i vidim kada prikazivaju zrtve... valjda od onoh 1,5miliona ljudi je 1,49miliona dece.
Ovo si ti napisala, duso. Ne zaboravi da pricas o djeci u kontekstu UBIJANJA DJECE. Ako ti mozak nije u stanju doprijeti do te cinjenice, trebalo bi da posjetis psihijatra.

Naravno da se prikazuju slike djece, jer je ubijanje djece zlocin, ubijanje Hamasovih terorista ne mora biti.
To je i tema ovdje.

Procitaj naslov teme.

Musko sam, valjda... to je bilo figurativno. 50% stanovnistva nije 1,49miliona od 1,5miliona stanovnika.

Pametno receno, samo opet se vracamo na pocetak... Gaza je najgusce naseljeno mesto na svetu, a Hams se krije kao sto rekoh iza vrtica, skola, bolnica i sl.
Lincoln-Burrows

#1491 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

zgembo_sa wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Ne znam, ali postoji recimo mogućnost da granatiranje vrše militantne skupine Hamasa
dok ostali uviđaju da to dovodi do stradanja civila, ali nemaju tu snagu da ih zaustave.

Mala mogućnot da je tako, ali ipak postoji.
Hajd se samobaniraj molim te za ovaj idiotluk, da dzaba ne kvarimo temu. Fuj!
Možda si krivo shvatio, ne mislim da Hamas gađa Palestince civile već Židove civile.
Očito si tako shvatio.
BaileyS

#1492 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BaileyS »

zonbirile wrote:Ozbiljno pitam. Evo uzmimo da u Gazi i na Zapadnoj obali zive Hrvati ili recimo Arapi katolici (posto je ovo vrlo bitan faktor kakav ko stav ima o desavanjima u Gazi), sta bi ti ocekivao od tamosnjeg pokreta otpora, od stanovnistva, kakvu politiku da vode spram Izraela?

Pa pitanje je neozbiljno,jer nakon svega sve bi bilo isto,pitanje je da li bi od početka sve išlo,kao u sadašnjem stanju.Mislim da ne bi.
Ne znam sta je neozbiljno u mom pitanju?

Ja sam zelio da cujem stav @Lincolna za kojeg znam da je hrvatski nacionalista (nista negativno, znam da voli svoj narod i Hrvatsku) kako bi on postupio da je na mjestu Palestinaca. Kaze da su napadi Palestinaca na Izrael terorizam, ne vjerujem da je imao isti stav kad je Hrvatska zauzimala Knin recimo. Nije da ne vjerujem nego sam siguran da je tako. Ono sto zelim reci je da se vecina drzi duplih standarda (zavisno kojoj religiji ili naciji pripadamo), ono sto su odobravali svom narodu kritikuju kod drugih. Tu onda nema ozbiljne diskusije vec se sve svodi na prepucavanje.
tornjak-bosanski

#1493 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

To jesu argumenti mnogih političara, pa i UN je spriječio blokadu Izralskog napada.
Nego da me krivo ne shvatiš, nisam protiv civila, a civili su nemoćni u ovom slučaju
i protiv Hamasa i protiv Izraela.
Ali ako civili podržavaju terorizam to je druga stvar, ali mislim da većina ne podržava,
to bi ustvari bilo i normalno.

Upravo ovo je greska i medjunarodne zajednice, jer hoce da budu objektivni ili sta vec. Mora se jasno reci na kojoj je ko strani, u ovom situaciji se ne moze ugoditi obima stranama. Pa znas i sam nasu sitaciju, da se htjelo moglo se rijesiti za pola godine, a ne za 4 godine, ali zbog teznje medjunarodne zajednice da bude objektivna izgubio se vrijeme, a civili stradaju. Barem mi bi trebali da razumijemo u kakvoj je situaciji Gaza, i koliko su ocajni a ne da koristimo argumente IDF-a. Da ne ulazimo dublje, ne znam da li si procitao analizu Uri Avenery-a, ali moze dosta pomoci o razlozima Hamasovog bombardovanja i tvz Hamasovog prekidanja primirja.
KemooSA

#1494 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

Image

Slika govori sve.Cisti pokazatelj etnickog ciscenja i genocida nad palestincima.
Za 50 godina su uspijeli da istrijebe i protjeraju toliki narod bez ikakve osude.
Cetnici su mila majka sta oni rade,jos sve uz pomoc nasih para!!!
:x :x :x
anaisa

#1495 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

karanana wrote:izvini anaisa, nisam htio tebi da kazem da ne kenjas nego aseemicu, jer me je nazvao glupim i jer mi je rekao da se ne javljam na ovu temu kad ne znam razlog zasto je u gazi 50% stanovnistva djeca. ali ja i dolazim ovdje da nesto naucim i pitao sam ga da mi da odgovor ali ne reaguje a zna vrijedjat. a nekako mi slicni nickovi pa sam zamjenio, sorry jos jednom anaisa.
Ma nema problema, samo kazem, da neko ne shvati krivo, kao sto to obicno biva, i cak u prvom postu sam pisala kako nevine zrtve izuzima iz diskusije, jer tu nema diskusije, to su civili. Ali shvatite ko je Hamas, zivim ovdje i znma sta se desava, i znam kako je kad al-qassam hekne u neposrednoj blizini, tako da oni nisu bas kao "davljenje kospicama" kao sto je neko spominjao.
adislić

#1496 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by adislić »

Čisto kao opaska..
pade mi na pamet.. najveća žarišta i sukobi u posljednjih 5-10 god. palestina, libanon, irak, afganistan..
Ali ne u smislu rata koji ima dvije strane ili se barem dijelom tretira kao građanski (darfur?), nego otvorene i jasno prepoznatljive agresije,
kojoj je ideja "pobjede", totalna eliminacija "protivnika", što je pojam daleko širi od "vojnog protivnika", tj. "obrišimo čitavu ploču i krenimo ispočetka".
Infrastruktura i bilo kakvo funkcionalno državno uređenje (isključujem libanon) su izbrisani, oni koji su se protivili su
takođe u nekom smislu "izbrisani"...sve u svemu ratovi koje ne karakteriše jasan cilj, teritorijalno osvajanje ili poraz protivnika, nego želja za totalnim uništenjem svih protivnika.
U tom smislu svijet više nikada neće upoznati Napoleona, ali će upoznati još mnogo Ariela...i neka se mole da se istorija ne ponavlja.
aseemic

#1497 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

KemooSA wrote:Image

Slika govori sve.Cisti pokazatelj etnickog ciscenja i genocida nad palestincima.
Za 50 godina su uspijeli da istrijebe i protjeraju toliki narod bez ikakve osude.

Smesan si... a vidi ovo:

The Emerging of Islamic Empire
http://www.newislamicempire.com/site/de ... Page=SEVER
KemooSA

#1498 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

aseemic wrote:
KemooSA wrote:

Smesan si... a vidi ovo:

Gadis mi se :x :x :x
aseemic

#1499 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

KemooSA wrote:
aseemic wrote:
KemooSA wrote:

Smesan si... a vidi ovo:

Gadis mi se :x :x :x
OT - Pa i ti meni onda :thumbup:
tornjak-bosanski

#1500 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Smesan si... a vidi ovo:

Kljucna rijec EXPECTED. Ovo se desava sada, i ne mozete reci iskljucujete civile, kad civili ginu. A vi opravdavate.
Locked