Tad su svakako opasnije. Ali ti vakcina tu svejedno nece pomoci jer im je ucinkovitost samo 5 godina. I ja i ti smo takoreci nevakcinisani, jedino sto jos imamo kao rezultat vakcine je mozda neka alergija ili mala bolest koju ne povezujemo sa vakcinom a istrazivanja pokazuju da je veza itekako moguca.Bloo wrote:perfekcionista1 wrote: Morbile su opasnije od vodenih ospica samo zbog zastrasivanja a u sustini i ne.
Mda.
A posebno nisu opasnije u kasnijoj životnoj dobi.
Laži i objede!
VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Moderator: anex
- perfekcionista1
#1476 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
- perfekcionista1
#1477 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Rekoh vec, moja greska sto sam mislio da vakcina protiv morbila ospica stiti i od ostalih vrsta ospica poput vodenih, sta se sad kacis na taj komentar a slijep si na sve ostalo sto sam napisao.VladaFBiH wrote:
svi dobili morbile tj. ospice? gdje ti živiš? - to je onda bila epidemija epskih razmjera a nigdje nije objavljeno - bio bi na svim svjetskim TV stanicama da se to desilo... ili samo ne znaš razliku između ospica i pljuskavica (vodenih kozica) za koju se djeca ne vakcinišu odnosno postoji vakcina ali nije u obaveznoj imunizaciji
Uzročnik morbila je RNK virus, familija Paramyxoviridae, rod Morbillivirus
Uzročnik vodenih kozica/pljuskavica/varičele je varicella-zoster virus (VZV)
De ti nama objasni mogu li vakcine biti stetne i uzrocnik teskih bolesti kod djece? Samo mi to odgovori, posto imamo pismene izjave vlasnika farmaceutskih kompanija da mogu, ali ipak da cujemo drugu misljenje, ono sa foruma.
- perfekcionista1
#1478 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Jos jedna laz i zastrasivanje bez pokrica. Znate li da su vakcine uvedene kao obavezne onog trenutka kad su zarazne bolesti protiv kojih se vakcinisemo bile gotovo iskorijenjene? Ovo su zvanicni podaci. Pogledaj ovaj video od 7:20 gdje covjek pokazuje grafikone o tome i nakon toga ostali gosti i priznaju da su to tacni podaci ali svejedno mlate pricu kako je vakcina zdrava i obaveznarealna do boli wrote:Djeca vakcinisana protiv bilo kojih ospica..kada ih "dobiju" prezive. Tacka. To i jeste svrha vakcine..umanjiti smrtnost od zaraznih bolesti.
-
frngla
#1479 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Pa šta misliš kako su iskorijenjene nego grupnom imunizacijomperfekcionista1 wrote:Jos jedna laz i zastrasivanje bez pokrica. Znate li da su vakcine uvedene kao obavezne onog trenutka kad su zarazne bolesti protiv kojih se vakcinisemo bile gotovo iskorijenjene? Ovo su zvanicni podaci. Pogledaj ovaj video od 7:20 gdje covjek pokazuje grafikone o tome i nakon toga ostali gosti i priznaju da su to tacni podaci ali svejedno mlate pricu kako je vakcina zdrava i obaveznarealna do boli wrote:Djeca vakcinisana protiv bilo kojih ospica..kada ih "dobiju" prezive. Tacka. To i jeste svrha vakcine..umanjiti smrtnost od zaraznih bolesti.
Ja zaista ne mogu da vjerujem šta ću sve pročitati ovdje
- perfekcionista1
#1480 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Gotovo iskorijenjene su prije uvodjenja vakcina, jesi li pogledao klip? I vakcinasi i antivakcinasi su to potvrdili. Bolesti su iskorijenjene poboljsanjem sanitarnih uslova i pravilnijom ishranom.frngla wrote: Pa šta misliš kako su iskorijenjene nego grupnom imunizacijom
Ja zaista ne mogu da vjerujem šta ću sve pročitati ovdje
-
frngla
-
realna do boli
#1482 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
A zasto ignorisete natpise da se ponovno vracaju iskorijenje, zarazne, smrtonosne bolesti..jer se djeca ne vakcinisu. Svijet nije samo BiH. Meni je tuzno kada procitam da je neko dijete umrlo od ospica jer ga roditelji nisu cijepili. Svrah vakcina je da se te bolesti prebole, prezive. Ali svako ima mogucnost izbora.
Zarazne bolesti i jesu suzbijene jer se ljudima naredilo da vakcinisu djecu.
I dan danas, ako putujete u potencijalo zarazno podrucje..vakcinisu vas..iako niste djeca. Eto ti odbi vakcinu..ako ides , recimo u neke djelove Afrike. Do tebe je. Tvoje dijete, tvoja savjest. Zasto o tome ovdje polemiziras.
https://www.blic.rs/vesti/svet/panika-u ... li/egy5rg4
Zarazne bolesti i jesu suzbijene jer se ljudima naredilo da vakcinisu djecu.
I dan danas, ako putujete u potencijalo zarazno podrucje..vakcinisu vas..iako niste djeca. Eto ti odbi vakcinu..ako ides , recimo u neke djelove Afrike. Do tebe je. Tvoje dijete, tvoja savjest. Zasto o tome ovdje polemiziras.
https://www.blic.rs/vesti/svet/panika-u ... li/egy5rg4
Last edited by realna do boli on 23/05/2018 13:19, edited 1 time in total.
- VladaFBiH
#1483 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
da li znaš da je kisik jako toksičan i opasan gas? da li znaš da možeš umrijeti od trovanja vodom ili imati teške posljedice ukoliko je popiješ previše?perfekcionista1 wrote:Rekoh vec, moja greska sto sam mislio da vakcina protiv morbila ospica stiti i od ostalih vrsta ospica poput vodenih, sta se sad kacis na taj komentar a slijep si na sve ostalo sto sam napisao.VladaFBiH wrote:
svi dobili morbile tj. ospice? gdje ti živiš? - to je onda bila epidemija epskih razmjera a nigdje nije objavljeno - bio bi na svim svjetskim TV stanicama da se to desilo... ili samo ne znaš razliku između ospica i pljuskavica (vodenih kozica) za koju se djeca ne vakcinišu odnosno postoji vakcina ali nije u obaveznoj imunizaciji
Uzročnik morbila je RNK virus, familija Paramyxoviridae, rod Morbillivirus
Uzročnik vodenih kozica/pljuskavica/varičele je varicella-zoster virus (VZV)
De ti nama objasni mogu li vakcine biti stetne i uzrocnik teskih bolesti kod djece? Samo mi to odgovori, posto imamo pismene izjave vlasnika farmaceutskih kompanija da mogu, ali ipak da cujemo drugu misljenje, ono sa foruma.
Sto se mene tiče ne vakciniši svoje dijete (vi ste pravi sektaši i ne vrijedi s vama ništa raspravljati) ali bih vam uveo da morate platiti svako liječenje koje je uzrokovano ovim bolestima za koje postoji vakcina + da vam se sudi kada vaše dijete zarazi neko koje nije smijelo biti vakcinisano te zbog toga isto ima trajne posljedice ili čak umre.
- Henry Chinaski
#1484 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
??? Kakvu gomilu gluposti? Napisao sam samo dvije kratke rečenice...male_okice wrote:perfekcionista1 wrote: MALO UKLJUCITE MOZAK.
druze ukljuci ga ti. koliku gomilu gluposti samo ispisa, za nepovjerovati![]()
- male_okice
#1485 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Henry ne ti. ovaj perfekcionista.Henry Chinaski wrote:??? Kakvu gomilu gluposti? Napisao sam samo dvije kratke rečenice...male_okice wrote:perfekcionista1 wrote: MALO UKLJUCITE MOZAK.
druze ukljuci ga ti. koliku gomilu gluposti samo ispisa, za nepovjerovati![]()
-
realna do boli
#1486 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ne znam sta mi bi da se ukljucim u ovu raspravu..ali.
Da postoje djeca koja imaju posljedice na vakcinu, postoje, ali to je tako zanemarljiv broj u odnosu na milijone druge djece. Postoji i relana mogucnost da vase dijete podlegne radi injekcije pencilina..ili pogine, jer nije nosilo kacigu.
Sva moja generacija je vakcinisana i niko nije imao posljedice..oni koje ja znam..sva moja djeca i njihova generacija su vakcinisani..ne zna nikoga ko je imao posljedice. Znam da smo mi majke vodile djecu jedna drugoj da djeca dobiju ospice..ono..hajd da ih svi prebole u jednom mahu. Namazi kremom, puderom..i hajd u skolu za sedam do dest dana. Danas djeca umiru od tih ospica, i to je tuzno.
Da postoje djeca koja imaju posljedice na vakcinu, postoje, ali to je tako zanemarljiv broj u odnosu na milijone druge djece. Postoji i relana mogucnost da vase dijete podlegne radi injekcije pencilina..ili pogine, jer nije nosilo kacigu.
Sva moja generacija je vakcinisana i niko nije imao posljedice..oni koje ja znam..sva moja djeca i njihova generacija su vakcinisani..ne zna nikoga ko je imao posljedice. Znam da smo mi majke vodile djecu jedna drugoj da djeca dobiju ospice..ono..hajd da ih svi prebole u jednom mahu. Namazi kremom, puderom..i hajd u skolu za sedam do dest dana. Danas djeca umiru od tih ospica, i to je tuzno.
- perfekcionista1
#1487 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Takvo filozofiranja floskulama ostavi za svoje intimno okruzenje. Ovdje se radi o necemu veoma ozbiljnom a ti to poredis sa kisikom i vodom. Kada u kisiku kojeg udisemo bude desetak puta vise zive od bezopasne kolicine, aluminija, celija abortiranih fetusa(da, celije abortiranih fetusa se nalaze u pojedinim vakcinama) onda cu i to shvatiti kao prijetnju. Ne budite Muje i Hase cijeli zivot.VladaFBiH wrote: da li znaš da je kisik jako toksičan i opasan gas? da li znaš da možeš umrijeti od trovanja vodom ili imati teške posljedice ukoliko je popiješ previše?
Sto se mene tiče ne vakciniši svoje dijete (vi ste pravi sektaši i ne vrijedi s vama ništa raspravljati) ali bih vam uveo da morate platiti svako liječenje koje je uzrokovano ovim bolestima za koje postoji vakcina + da vam se sudi kada vaše dijete zarazi neko koje nije smijelo biti vakcinisano te zbog toga isto ima trajne posljedice ili čak umre.
Pun si dezinformacija i neznanja. Ok ja sam spreman da platim ako moje dijete zarazi drugo dijete a za sta su vece sanse da se zarazi prirodnim putem, ali ko ce platiti roditeljima cija su djeca trajno onesposobljena za zivot nakon primljene vakcine? KO CE PLATITI TO?
Naveo sam dokaz da su vakcine uvedene onda kada su zarazne bolesti bile gotovo iskorijenjene. Ta prica kako se zarazne bolesti vracaju zbog pada vakcinacije je obicna debilna glupost. Prakticno svaki punoljetan covjek je nevakcinisan jer dejstvo vakcine traje 5 godina. Ispade samo djeca podlozna bolestima pa ih vakcinisemo, a ko ce nas vakcinisati da zastitimo i sebe i nasu djecu? Zar ne mozemo mi biti nosioci virusa i sutra zaraziti dijete? Vakcinacija u 21.stoljecu je nikad zastupljenija a broj oboljele djece od leukemije i drugih vrsta raka nikad veci. Slucajnost garant
- perfekcionista1
#1488 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ovo je veoma manjkavo percipiranje proisteklo iz neinformiranosti. I ja vas potpuno razumijem. Da mi je neko prije 6 mjeseci poceo pricati o stetnosti vakcine rekao bi mu razligu, ne mozes ti znati bolje od doktora. Ali sve je veci broj i doktora koji rodjenoj djeci ne daju vakcine, koji indirektno roditeljima sa kojima su bliski ukazuju da to nije bezopasno. Bukvalno mac sa dvije ostrice.realna do boli wrote:Ne znam sta mi bi da se ukljucim u ovu raspravu..ali.
Na pencilinu u upustvu za lijek ako bude pisalo da je moguca nus pojava autizam, smrt dojenceta, upala mozga, paraliza, epilepsija itd onda ce vam ta komparacija piti vode.
To sto ti ne znas nikoga sa posljedicama nakon vakcine ne znaci da nema takvih slucajeva. U naselju gdje ja zivim u bliskom okruzenju zivi 5 autisticnih osoba sto je vrlo znacajan procenat za naselje koje ima nekoliko hiljada stanovnika. To su oni koje poznajem. Sve je vise djece koja umiru od raka nakon primljene vakcine. Ali su nas uvjerili da se to desilo eto onako.Ne znaju uzrok. Kad kazu da ne zznaju uzrok za neku bolest obicno neko ne zeli da se zna. Nemoguce tako napredna medicina da ne zna uzrok bolesti.
-
realna do boli
#1489 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Procitaj bilo koje uputstvo, na bilo kojim tabletama koje se propisuju na recept. Ili recimo aspirina. Povezivati bilo koju bolest koja nema veze sa vakcinom je ...
Vase djete vasa savjest.
Vase djete vasa savjest.
-
frngla
#1490 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Meni je fascinantno koliko si ti uporan pri nekim tvrdnjama koje nemaju naučno pokriće. Prosto nevjerovatno.
- cyprus
#1491 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
perfekcionista1 wrote:Jednom morate shvatiti o cemu se ovdje radi. Nisu li svjetski mocnici, milijarderi u nekoliko navrata priznali da je Zemlja prenaseljena i da treba smanjiti broj stanovnistva? Oni to rade tako sto nam truju hranu, pice, zrak...
Ja sam inače vrlo raspoložen za diskusiju sa drugim ljudima... Međutim, kada je riječ o sektašima (što neko reče), nema to nikakvog smisla...
Last edited by cyprus on 23/05/2018 14:40, edited 1 time in total.
- VladaFBiH
#1492 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
molim te da prestaneš više pisati gluposti - AUTIZAM NIJE BOLEST!perfekcionista1 wrote:
To sto ti ne znas nikoga sa posljedicama nakon vakcine ne znaci da nema takvih slucajeva. U naselju gdje ja zivim u bliskom okruzenju zivi 5 autisticnih osoba sto je vrlo znacajan procenat za naselje koje ima nekoliko hiljada stanovnika. To su oni koje poznajem. Sve je vise djece koja umiru od raka nakon primljene vakcine. Ali su nas uvjerili da se to desilo eto onako.Ne znaju uzrok. Kad kazu da ne zznaju uzrok za neku bolest obicno neko ne zeli da se zna. Nemoguce tako napredna medicina da ne zna uzrok bolesti.
eod.
- male_okice
#1493 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
perfekcionista1 wrote:Ovo je veoma manjkavo percipiranje proisteklo iz neinformiranosti. I ja vas potpuno razumijem. Da mi je neko prije 6 mjeseci poceo pricati o stetnosti vakcine rekao bi mu razligu, ne mozes ti znati bolje od doktora. Ali sve je veci broj i doktora koji rodjenoj djeci ne daju vakcine, koji indirektno roditeljima sa kojima su bliski ukazuju da to nije bezopasno. Bukvalno mac sa dvije ostrice.realna do boli wrote:Ne znam sta mi bi da se ukljucim u ovu raspravu..ali.
Na pencilinu u upustvu za lijek ako bude pisalo da je moguca nus pojava autizam, smrt dojenceta, upala mozga, paraliza, epilepsija itd onda ce vam ta komparacija piti vode.
pa jel ti shvatas da za neke bolesti jos uvijek se ne zna uzrok niti ima 100% lijek - SIDA, Rak...hajd molim te reci mi sta sve uzrokuje rak, zasto ima masa ljudi koji obolijevaju. Medicina je grana koja je stalno u razvoju i mozda ce se za 100 rak iskorijeniti ili SIDA bas zahvaljujuci vakcini.
Jesi ti citao istrazivanje njemackog Stiftung Wahrentest koja je testirala dojenacku hranu i otkrila da haman sve one sadrze jednu materiju koja je po svojoj prirodi konzervans ali tokom procesa varenja u covjekovom organizmu ta ista stvar je kancerogena. Znaci dijete moze oboliti od raka a i ne mora. Cime si ti hranio svoju bebu? Jel mozes biti 100% siguran da neko nece oboliti zbog toga? Ili zbog hemijski tretiranog voca/povrca koje majka jede a koje mogu doprijeniti da se beba nepravilno razvije u trudnoci npr...
imajuci ovo sve gore u vidu sta nam je ciniti, siriti masovnu paniku i histeriju ili odvagati neke stvari pomocu zdravog razuma? Jel tebi pomaze cinjenica je moje dijete primilo sve ijednu vakcinu apsolutno redovna i zdrava je u svakom pogledu, i jos ziva gomila djeca u mom okruzenju (rodbina, prijatelji, komsije itd). Autizam nije konkretno bolest ono je odredjeno stanje, a sta tacno izaziva to kod njih nije jos otkriveno jer da se npr toliko para ulaze u tu istu medicinu koliko u oruzje i ratovanje mozda bi se i znao razlog, ali sad zasad se moze samo istrazivat i nagadjati. ali hodati okolo i okrivljavati vakcine i panicariti bezveze sigurno nece pomoci nikome a najmanje toj djeci a i onima koja se tek trebaju roditi.
- int21
#1494 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
perfekcionista1 wrote: Kada u kisiku kojeg udisemo bude desetak puta vise zive od bezopasne kolicine, aluminija, celija abortiranih fetusa(da, celije abortiranih fetusa se nalaze u pojedinim vakcinama) onda cu i to shvatiti kao prijetnju.
- male_okice
#1495 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
i da znam jedno dijete koje ima dijagnozu autizma a nije uopste primilo nikakve vakcine jer majka nije dala da se dijete vakcinise, a evo ima sad 4 godine i dijagnozu autizma. koga tu kriviti?!!!!
-
frngla
#1496 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Autizam je genetski naslijedan.
- perfekcionista1
#1497 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ti ne diskutujes jer nemas pojma o ovoj temi. Diskusija se vodi argumentima. Inace jedina teza koju zagovornici vakcine ponavljaju jeste da vakcina moze uzrokovati stetne posljedice ali u rijetkim slucajevima. Vele procenat koristi i stete je u korist vakcine. O tome se da diskutovati. A vi ovdje uopste niste ni znali da vakcina moze izazvati ista osim malog osipa ili temperature.cyprus wrote:
I ti nešto raspravljaj s njim
Ja sam inače vrlo raspoložen za diskusiju sa drugim ljudima... Međutim, kada je riječ o sektašima (što neko reče), nema to nikakvog smisla...
- int21
#1498 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Definitivno mu stavljaju zivu u kisik.
Al ne samo zivu, i mrtve fetuse, pilece nogice (sa kandzama) i picine dlake. I voodoo biber.
Al ne samo zivu, i mrtve fetuse, pilece nogice (sa kandzama) i picine dlake. I voodoo biber.
-
frngla
#1499 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Aspirin je najrasprostranjeniji lijek na svijetu, uz Advil, a ovo su moguće nuspojave šumećeg Aspirina:
Poremećaji probavnog sustava
Mogu se javiti poremećaji gornjeg i donjeg probavnog sustava, kao što su česti znakovi i
simptomi poremećene/bolne probave, bol u probavnom sustavu i trbušnoj šupljini, rijetke
upale probavnog sustava, ulkus u probavnom sustavu koji potencijalno u vrlo rijetkim
slučajevima može dovesti do krvarenja i perforacije, s odgovarajućim laboratorijskim
nalazima i kliničkim znakovima i simptomima.
Poremećaji krvi i limfnog sustava
Zbog inhibitornog učinka na trombocite, acetilsalicilatna kiselina može biti povezana s
povećanim rizikom od nastanka krvarenja. Zamijećena su krvarenja, kao što su krvarenje za
vrijeme operacije, hematomi, krvarenje iz nosa, urogenitalna krvarenja, krvarenja iz desni.
Rijetko do vrlo rijetko su zabilježena ozbiljna krvarenja, kao što je krvarenje u probavnom
sustavu, krvarenje u središnjem živčanom sustavu (posebice u bolesnika s nekontroliranim
povišenim krvnim tlakom i/ili koji istodobno uzimaju lijekove protiv zaustavljanja krvarenja),
što u pojedinačnim slučajevima potencijalno može biti po život opasno.
Krvarenje može dovesti do akutne i kronične anemije nakon krvarenja / anemije zbog manjka
željeza (uslijed npr. prikrivenog mikrokrvarenja) s odgovarajućim laboratorijskim nalazima i
kliničkim znakovima i simptomima kao što su opća slabost, blijedilo, smanjena opskrba
organa krvlju.
U bolesnika s teškim oblicima nedostatka enzima glukoza-6-fosfat dehidrogenaze (G6DP)
zabilježene su hemoliza i hemolitička anemija.
Poremećaji imunološkog sustava
Reakcije preosjetljivosti s odgovarajućim laboratorijskim nalazima i kliničkim
manifestacijama uključuju sindrom astme, blagu do umjerenu reakciju koja može zahvatiti
kožu, dišni sustav, probavni sustav i krvožilni sustav, uključujući simptome kao što su osip,
urtikarija, oteklina, svrbež, hunjavica, začepljenost nosa, srčano-dišni distres i vrlo rijetko
teške reakcije, uključujući anafilaktički šok.
Poremećaji jetre i žuči
Prolazno oštećenje jetre s povećanim vrijednostima jetrenih transaminaza vrlo je rijetko
zabilježeno.
Poremećaji živčanog sustava
Zabilježene su vrtoglavica i zujanje u ušima koji mogu upućivati na predoziranje.
Poremećaji bubrega i mokraćnog sustava
Zabilježeni su oštećenje bubrega i akutno zatajenje bubrega.
Poremećaji probavnog sustava
Mogu se javiti poremećaji gornjeg i donjeg probavnog sustava, kao što su česti znakovi i
simptomi poremećene/bolne probave, bol u probavnom sustavu i trbušnoj šupljini, rijetke
upale probavnog sustava, ulkus u probavnom sustavu koji potencijalno u vrlo rijetkim
slučajevima može dovesti do krvarenja i perforacije, s odgovarajućim laboratorijskim
nalazima i kliničkim znakovima i simptomima.
Poremećaji krvi i limfnog sustava
Zbog inhibitornog učinka na trombocite, acetilsalicilatna kiselina može biti povezana s
povećanim rizikom od nastanka krvarenja. Zamijećena su krvarenja, kao što su krvarenje za
vrijeme operacije, hematomi, krvarenje iz nosa, urogenitalna krvarenja, krvarenja iz desni.
Rijetko do vrlo rijetko su zabilježena ozbiljna krvarenja, kao što je krvarenje u probavnom
sustavu, krvarenje u središnjem živčanom sustavu (posebice u bolesnika s nekontroliranim
povišenim krvnim tlakom i/ili koji istodobno uzimaju lijekove protiv zaustavljanja krvarenja),
što u pojedinačnim slučajevima potencijalno može biti po život opasno.
Krvarenje može dovesti do akutne i kronične anemije nakon krvarenja / anemije zbog manjka
željeza (uslijed npr. prikrivenog mikrokrvarenja) s odgovarajućim laboratorijskim nalazima i
kliničkim znakovima i simptomima kao što su opća slabost, blijedilo, smanjena opskrba
organa krvlju.
U bolesnika s teškim oblicima nedostatka enzima glukoza-6-fosfat dehidrogenaze (G6DP)
zabilježene su hemoliza i hemolitička anemija.
Poremećaji imunološkog sustava
Reakcije preosjetljivosti s odgovarajućim laboratorijskim nalazima i kliničkim
manifestacijama uključuju sindrom astme, blagu do umjerenu reakciju koja može zahvatiti
kožu, dišni sustav, probavni sustav i krvožilni sustav, uključujući simptome kao što su osip,
urtikarija, oteklina, svrbež, hunjavica, začepljenost nosa, srčano-dišni distres i vrlo rijetko
teške reakcije, uključujući anafilaktički šok.
Poremećaji jetre i žuči
Prolazno oštećenje jetre s povećanim vrijednostima jetrenih transaminaza vrlo je rijetko
zabilježeno.
Poremećaji živčanog sustava
Zabilježene su vrtoglavica i zujanje u ušima koji mogu upućivati na predoziranje.
Poremećaji bubrega i mokraćnog sustava
Zabilježeni su oštećenje bubrega i akutno zatajenje bubrega.
- perfekcionista1
#1500 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Jedno dijete. 99% autisticne djece su vakcinisana. Vakcina je okidac za genetsku predispoziciju za autizam. Ako imuni sistem bebe nije spreman za vakcinu i zivi virus ubacen u krvotok naidje na burnu reakciju imunog sistema dolazi da poremecaja zivcanog sustava. Ovo je naucno dokazano ali se ne zeli priznati kao sluzbeno.male_okice wrote:i da znam jedno dijete koje ima dijagnozu autizma a nije uopste primilo nikakve vakcine jer majka nije dala da se dijete vakcinise, a evo ima sad 4 godine i dijagnozu autizma. koga tu kriviti?!!!!
U upustvu za vakcine se kaze da dijete mora biti potpuno zdravo i izrazito jakog imunog sistema da bi primilo vakcinu a prakticno niko od nasih pedijatara nije poslao dijete da uradi detaljne pretrage vec ga izvaga, pita za stolicu je li uredna, pregleda grlo i ubode zivi virus u krvotok dijeta.
Ako hocete i intimni detalj evo inace ne govorim o tome.
Moja beba nakon druge vakcine je imala nezeljenu reakciju neposredno nakon primanja vakcine. Sva se izasula i cijela naredna dva dana se nije smijala, gledala me meni zastrasujucim pogledom koji do tad nisam vidio kod nje. Znao sam odmah da nesto nije ok. Vakcina je negativno uticala na njen zivcani sustav u to nema sumnje. Danas se smije i nema vise tog pogleda ali ima drugih stvari koje me zabrinjavaju. Od tada sam poceo istrazivati sta moze biti uzrok. Ne dao Bog da se otkrije kad malo odraste da ima neki veci poremecaj. Mislim da bih nekome presudio.
Sve sto trebate jeste da malo citate o tome. Posljedice vakcine mogu biti momentalne ali i odgodjene. Sa 30god te moze zadesiti rezultat vakcinacije.
A najveci problem je sto zivimo u vukojebini gdje se narucuju najjeftinije vakcine a cesto i donirane iz Juzne Koreje npr veoma sumnjivog kvaliteta. U TK su uhvaceni da vakcine prevoze bez hladnjaka sto kontaminira sastav vakcine i cini ga izuzetno opasnim po nasu djecu. Ispitajte malo. Preporucujem knjigu Vakcine Novi Genocid.