Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
VjecitiStudent

#1476 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by VjecitiStudent »

udrch wrote:
seln wrote:
udrch wrote: Danas mogu reći da mi je drago da postoji čovjek koji piše o nekim temama koje su tabu i o kojima se ne raspravlja u medijima koje mi doživljavamo kao objektivne..
Zna ga pretjerati, ali mi je ipak drago da i među Bošnjacima ima takvih..
U pravu si, svaka nacija treba svoje budale.
Budale ili ne..mi kao nacija trebamo i ljude koji će otvarati škakljive teme..ljude koji će se ispovraćati na svakoga..jebiga, nekad ubodu, pa se ispovraćaju na pravu osobu..
Tekst izasao u studentskom listu je tebi skakljiva tema?
zonbirile

#1477 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by zonbirile »

udrch wrote:
seln wrote:
udrch wrote: Danas mogu reći da mi je drago da postoji čovjek koji piše o nekim temama koje su tabu i o kojima se ne raspravlja u medijima koje mi doživljavamo kao objektivne..
Budale ili ne..mi kao nacija trebamo i ljude koji će otvarati škakljive teme..ljude koji će se ispovraćati na svakoga..jebiga, nekad ubodu, pa se ispovraćaju na pravu osobu..
----------------------------------------------------
pazi samo Fatmir ne može biti taj,ima dijagnozu.
seln

#1478 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by seln »

udrch wrote:
seln wrote:
Aha....znaci, nije belaj ako se ispovraca na 20 neduznih, samo ako pri tome ubode jednog krivog.
Interesantno....i ljigavo.
Sarajevski

#1479 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Sarajevski »

Termin susreta u Zenici prolongiran na 18 sati

podnaslov danasnjeg avazovog teksta o utakmici celik-sarajevo

kako se, bog vas ubio nepismene, moze prolongirati na 18 sati nesto sto je trebalo poceti u 20 sati? :roll:
amrica

#1480 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by amrica »

Sarajevski wrote:Termin susreta u Zenici prolongiran na 18 sati

kako se, bog vas ubio nepismene, moze prolongirati na 18 sati nesto sto je trebalo poceti u 20 sati? :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol:
zonbirile

#1481 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by zonbirile »

amrica wrote:
Sarajevski wrote:Termin susreta u Zenici prolongiran na 18 sati

:lol: :lol: :lol: :lol:
-----------------------------------
pa kada je "za sekundu-sekundarno",može i sve ostalo.
amrica

#1482 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by amrica »

"Nogometaši banjalučkog Borca plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su u revanš susretu polufinala u Banjoj Luci pobijedili Slaviju sa 1:0.

Jedini pogodak postigao je Petrović u 87. minuti.

Rezultat u prvoj utakmici u Lukavici bio je 2:2.

Uzvratni susret polufinala Kupa BiH u Mostaru između Zrinjskog i Željezničara prekinut je u 70. minuti pri vodstvu sarajevske ekipe od 1:0. Jedini pogodak postigao je Bućan u 64. minuti.

U 70. minuti navijači Zrinjskog počeli su ubacivati predmete na teren, a kako se nisu smirili ni nakon molbi kapitena Ivankovića i trenera Jovića, sudija Prošić je nakon 20-minutne stanke odlučio da prekine meč.

Susret bi trebalo da bude registriran postignutim rezultatom, pa bi se Željezničar, koji je slavio sa 3:1 u prvom meču u Sarajevu, pridružio Borcu u finalu. Konačnu odluku o ishodu ove utakmice donijet će takmičarska komisija NSBiH.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Željezničar protiv Borca u finalu

Uzvratni susret polufinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Željezničara u Mostaru, koji je prekinut u 70. minuti pri vodstvu Željezničara od 1:0, neočekivano je nastavljen nakon gotovo jednosatne pauze.

Željezničar je poveo u 64. minuti golom Bućana i tako gotovo osigurao plasman u finale.

U 70. minuti navijači Zrinjskog počeli su ubacivati predmete na teren, a kako se nisu smirili ni nakon molbi kapitena Ivankovića i trenera Jovića, sudija Prošić je nakon 20-minutne stanke odlučio da prekine meč.

Ipak, nakon jednosatne pauze igrači su se vratili na teren i odigrali preostalih dvadesetak minuta meča. U nastavku su Mostarci preko Šunjića postigli izjednačujući pogodak, te je meč završen rezultatom 1:1.

Željezničar je tako s ukupnih 4:2 izborio plasman u finale, gdje će se sastati s banjalučkim Borcem.

Borac je nakon remija 2:2 u prvom meču u Lukavici, u uzvratnom susretu polufinala na svom terenu savladao Slaviju s 1:0. Jedini pogodak postigao je Petrović u 87. minuti."

I STA BI :lol: :lol: :lol: :lol:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1483 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by dr.gog »

Ništa, ti opet čitala Avaz :D
luckylaka

#1484 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by luckylaka »

Ovaj avaz svaki dan dobije po jednog novog citalaca jel tako,,amrice,,
Lekler

#1485 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Lekler »

luckylaka wrote:Ovaj avaz svaki dan dobije po jednog novog citalaca jel tako,,amrice,,
Pa kad ukidaju nadrealiste...
leeloo

#1486 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by leeloo »

Veliki Dnevni avaz u svom danasnjem izdanju objavio je kao vijest parodiju koja je na theonion.com izasla prije godinu dana. Ispod je screenshot velikog novinarskog umijeca, a evo link na parodiju.

Jel moguce da niko od UREDNIKA ne zna sta je The Onion?!?!?!?

Image
zilog

#1487 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by zilog »

Prestrasno :lol: U soku sam...
Zar te novine nemaju nikoga da im kaze sta je ONN?
I bez toga bi neko trebao skontati da je ovaj video parodija.
dr.gog

#1488 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by dr.gog »

zilog wrote: Zar te novine nemaju nikoga da im kaze sta je ONN?
Imaju redovne pretplatnike :D :D

E ovo je fakat šega..čuj Onjn od prije godine :lol:
veiz

#1489 Napisi dnevnog avaza"Ko su lovci a ko borci"

Post by veiz »

KO SU LOVCI a KO BORCI.
Ovo je jedan od naslova iz današnjeg avaza.
Nabrojani su lovci (Tihić,Mujezinović,Kebo,...)
Nabrojani su i borci(Radžo,Karić,Ganić...)
O lovcima ne želim komentarisati ništa a o borcima nemogu a da nedam komentar iako sam i sam borac.
Nižerazredni novinari AVAZA pljuju po drugima a hvale svoje .Čudno je što na spisku zajedno sa ovim borcima nema Radončića pa zar i on nije bio borac kavkav je bio i Munir Karić.
Zanimljivo u biografiji Karića Muniba stoji otprilike ovako;
Njegove jedinice su učestvovale u akcijama za oslobađanje Vlašića i Treskavice.Naravno Munib Karić je dobitnik ratnog priznanja(bio na IKM-u) većina njegovih boraca samo su bili učesnici u toj akciji ,nemaju priznanje.
Sjećam se priče jednog od boraca koji je učestvovao u bitkama na Treskavici. Ovako je otprilike opisao taj događaj.
Bio je kišan dan ,borci su pošli u napad ,navaljivali su ali su udarili na jake snage .Bilo je tu jedinica iz svih krajeva BIH.Kiša metaka i granata zaustavljalo je oslobađanje pojedinih kota, moral vojnika bio na visini,a onda je splahnuo samo zbog jedne rečenice upućene preko radio veze sa IKM (Na kome su se nalazili komandiri).
Ovako je to glasilo.Naprijed momci ,samo naprijed evo i mi smo na IKM –u odlučili da se solidarišemo pa ćemio izać ispred IKM-a na kišu koja pada(komandni kadar)
Nas biju svim mogućim sredstvima a ono će izaći da pokisnu , pa kome bi to podiglo moral.
Zaključak;
Dobro bi bilo da je AVAZ objavio sva primanja Radže ,Karića.Ganića ,pa bi ste mogli vidjet da se od jednog navedenog dobitnika može isplatitit oko 20boraca(učesnici u ratu a bez posla) x 150 KM .

Dobro bi bilo da je ijedan od pomenute trojice dao auto da bi se nekom borcu sagradila kuća.
Max Bunker

#1490 Re: Napisi dnevnog avaza"Ko su lovci a ko borci"

Post by Max Bunker »

Avaz je to :D
Sta ocekivati od novine, koja je konju oci cenzurisala :D
Realist-idealist

#1491 Re: Napisi dnevnog avaza"Ko su lovci a ko borci"

Post by Realist-idealist »

Avaz je ovdje mnogo lose izmanipulisao stvari i postaje vise nego ocigledno da Fahrudin "otima" Tihiceve glasace :-D Komedija, da barem se malko potrudi da to kamuflira na jedan pristojan nacin. Iznijeli su i masu gluposti i zlonamjernih teza pr. Tihic je kriv sto je bio u cetnickim logorima. A sto se tice Tihicevog intervjua za TV Novi Sad, jasno je svakome da su mazluma primorali da govori sve najgore o ARBiH a danas to Radoncic (koji je isto sjedio u kabinetu i nije bas isfaso uniformu metcima) koristi protiv njega. Mizerija al to je moguce u zemlji u kojoj vecina ljudi ima pamcenje krace od zlatne ribice.

Inace, ipak bez obzira sto je Radoncic negativnost za sebe dobro je sto rusi Tihica baska mi je drago nakon njegovih izjava (za koje se vidi da su kupljene) da je svako individualno odgovoran za zlocine.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#1492 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Naravno, nisu napisali kako je Rađo u alkoholiziranom stanju svojevremeno smrtio jednu osobu u saobraćajnoj nereći za što nikad nije odgovarao, ali Tihić je kriv što je bio zarobljenik, ili Ajanović koje se "pod nerazjašnjenim okolnostima" vjerovatno sam dragovoljno predao četnicima, a Mujezinović je kriv zato što od govana pokušava napraviti pitu i to od govana koje je ostavio jedan drugi pulen SDA - Branković, koji je opet zdušno podržavao Džaferovića, Radončićevog kreditora, a da ironija bude veća, Radončićevo carstvo je podigla ista SDA u promotivne (izborne) svrhe i sad joj se to lupa od glavu. Ko sa šejtanom tikve sadi...
Better Man

#1493 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Better Man »

Akademik Muhamed Flipovic u kolumni u Dnevnom avazu potvrdio da je totalno skrenuo s uma i da nema blage veze sta prica. Kaze akademik da je on musliman i da su muslimani merhametli ljudi i da se on zato zalaze da se Momcilo krajisnik pusti na slobodu i jos to pravda cinjenicom da ne smijemo biti osvetoljubljvi. Zaista je dotako dno sa tom svojom izjavom i branjenjem osudjenog ratnog zlocinca. Neka kaze svim onim gradjanima Sarajeva koji su izgubili svoje najmilije u ratu, a zasto je odgovoran Krajisnik da ga treba pustiti na sloodu. Jos je od njega u tekstu uzeo pravit sveca i mirotvorca, kao njegovo pustanje na slobodu je dobro za suzivot i pomirenje. Sram i stid neka te bude akademice.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#1494 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Tunjo će za porciju pačeta kod Hadžibajrića napisati šta god poželiš :D
ultima_palabra

#1495 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by ultima_palabra »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Tunjo će za porciju pačeta kod Hadžibajrića napisati šta god poželiš :D
:D :thumbup: Marko Darinkin je svašta napisao, ali neke rečenice su zaslužile da se pamte hiljadu godina...
dr.gog

#1496 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by dr.gog »

ultima_palabra wrote:
za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Tunjo će za porciju pačeta kod Hadžibajrića napisati šta god poželiš :D
:D :thumbup: Marko Darinkin je svašta napisao, ali neke rečenice su zaslužile da se pamte hiljadu godina...
Vala , i jedan i drugi su za kante, i to odavno...treba domestos za čitanje Markovih bljuvotina naknadne pameti i nekakvog, ko fol crnogorskog crnog humora, kao što i za Tunju oduvijek treba prevodilac, čak i kad čovjeku priča šta je ručao.

Nije mi jasno kako se neko više uopšte može udubiti u bilo koji njihov tekst.

Ta doskočica sa "pačetom kod hadžibajrića"... :oops: :zzzz:
ultima_palabra

#1497 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by ultima_palabra »

dr.gog wrote:
ultima_palabra wrote:
Vala , i jedan i drugi su za kante, i to odavno...treba domestos za čitanje Markovih bljuvotina naknadne pameti i nekakvog, ko fol crnogorskog crnog humora, kao što i za Tunju oduvijek treba prevodilac, čak i kad čovjeku priča šta je ručao.

Nije mi jasno kako se neko više uopšte može udubiti u bilo koji njihov tekst.

Ta doskočica sa "pačetom kod hadžibajrića"... :oops: :zzzz:
Svakom svoje...meni je uvijek to bilo zabavno. Valjda je fol kako raja smatra Tunju nekim intelektualnim gigantom, pa volim gledati kako ga Marko i Tairk Haverić rastaču na proste faktore :) A Marko je nekako uvijek bio autsajder, u svakom pogledu...volim kad autsajder tuče favorita 8-)
oridjidji

#1498 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by oridjidji »

sve će to narod pozlatiti...
zonbirile

#1499 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by zonbirile »

ccc,koliko je ljudi tek sada vidjelo opsjenu sa Tunjom,ali jebi ga moraš imati "svog" akademika,a ostali manje više sve bivši alkosi,ali došli tobe.
bogumil-8

#1500 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by bogumil-8 »

"Dnevni Avaz" je najbolja novina u BiH! Sve ostale treba na bilo koji način onemogućiti da izlaze i kaljaju havaz naroda. Pogotovu ovo "islamofobično" - "Oslobođenje". Zamislite samo: usuđuju se objaviti laži i izmišljotine kako bi ukaljali havaz Bošnjaka. Evo, pa procijenite sami:
"Udruženje novinara BiH nedavno je dobilo odluke Vijeća za štampu naše zemlje. Osam žalbi Udruženja Vijeće za štampu je prihvatilo: svih osam odnose se na pisanje Dnevnog avaza, zapravo svih osam žalbi i podneseno je zbog progona novinara od strane Dnevnog avaza. Dnevni avaz je - odlukama Žalbene komisije Vijeća za štampu - proglašen krivim, nekorektnim, neprofesionalnim, urednički neodgovornim, huškačkim... u tekstovima koji su domaćoj javnosti već manje-više poznati, a bavili su se upravo novinarima - Duškom Jurišić, Borkom Rudić, Gojkom Berićem, Aleksandrom Hršumom... Niti jedna od osam donesenih odluka nije objavljena u Dnevnom avazu iako pravila Vijeća za štampu nalažu da odluke Žalbene komisije treba da budu objavljene u mediju koji je prekršio Kodeks. No, to nije prvi put: Dnevni avaz redovito ne objavljuje odluke Vijeća za štampu već se ponaša kao i njegov vlasnik - ne krije ambiciju da diktira pravila niti krije riješenost da bilo koja opća i profesionalna ignorira, uz argumente moći, sile, a nerijetko i sumnjivih talova .
Tendenciozno pisanje Oslobođenja! Zavidljivci!
Last edited by bogumil-8 on 03/05/2010 17:53, edited 2 times in total.
Post Reply