Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Better Man

#1476 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Better Man »

duga puska wrote:
Nepass wrote:Perec sa maslacom i mrvica fruit kolac meni najdraze.
Schwarzwald jeste bezveze a ni cheesecake nije nesto. U bih nema schwarzwald torte da valja
Problem generalni kod vecine ovih slasticarni i fensi pekara koji prave torte i kolace je sto sad vecina koristi gotove kreme, gotove smjese za kore, gotove prelive itd. Rijetko ko radi domacinski.Mozda Torte i to, a cuo sam i za Bristol da se trude raditi sam sve.Ima vjerovatno jos toga po gradu, ali kalkulacija i brzina rada ocigledno diktira trendove
Da. Večina slastičara koriste gotove smjese iz Italije. Malo ko pravi sam domaće. Moja bivša šefica koja je otišla u penziju i koja je veliki ljubitelj kolača i zna prepoznati kvalitetan kolač i kojoj ne možeš podvalit svašta mi je to rekla. I za Hotel Evropu koji je prije rata bio poznat po dobrim kolačima kaže da danas nije to to. Ona voli da pravi kolače i radi ih dobro. jedan od onih koji voli da pravi je marcipan i radi ga po orginalnom receptu Hotela Evropa od prije rata. Torte i To jesu poskupi, ali su daleko najbolji. Volim pojesti jedan kolač iz Torte i To, nego za iste novce dva ili tri prosječna, tj. splačine. A moram priznati da u Torte i To su baš uslužni znaju cijeniti mušteriju. Jednom sam kupovao kolače i greškom su stavili jedan više nego treba i radnica koja me je uslužila krenu da izvadi kolač viška, kad stariji čovjek koji je izgleda glavni joj govori da ne vadi i meni reče da kuća časti.
duga puska

#1477 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by duga puska »

Better Man wrote:
duga puska wrote:
Nepass wrote:Perec sa maslacom i mrvica fruit kolac meni najdraze.
Schwarzwald jeste bezveze a ni cheesecake nije nesto. U bih nema schwarzwald torte da valja
Problem generalni kod vecine ovih slasticarni i fensi pekara koji prave torte i kolace je sto sad vecina koristi gotove kreme, gotove smjese za kore, gotove prelive itd. Rijetko ko radi domacinski.Mozda Torte i to, a cuo sam i za Bristol da se trude raditi sam sve.Ima vjerovatno jos toga po gradu, ali kalkulacija i brzina rada ocigledno diktira trendove
Da. Večina slastičara koriste gotove smjese iz Italije. Malo ko pravi sam domaće. Moja bivša šefica koja je otišla u penziju i koja je veliki ljubitelj kolača i zna prepoznati kvalitetan kolač i kojoj ne možeš podvalit svašta mi je to rekla. I za Hotel Evropu koji je prije rata bio poznat po dobrim kolačima kaže da danas nije to to. Ona voli da pravi kolače i radi ih dobro. jedan od onih koji voli da pravi je marcipan i radi ga po orginalnom receptu Hotela Evropa od prije rata. Torte i To jesu poskupi, ali su daleko najbolji. Volim pojesti jedan kolač iz Torte i To, nego za iste novce dva ili tri prosječna, tj. splačine. A moram priznati da u Torte i To su baš uslužni znaju cijeniti mušteriju. Jednom sam kupovao kolače i greškom su stavili jedan više nego treba i radnica koja me je uslužila krenu da izvadi kolač viška, kad stariji čovjek koji je izgleda glavni joj govori da ne vadi i meni reče da kuća časti.
Fol je ko ima nepce :) , vecina kolaca vuce slican genetski kod kod danasnjih slasticara.Kazem cast izuzecima, ali vecina ih je takva.
Isti dobavljaci polugotovih sirovina, sta da se radi :run:
BHF_Manijak

#1478 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

racionalista wrote:Čitam neki dan Brajlović najavljuje otvaranje ćevabdzinica po gradu, a navodno bi prva trebala biti na C. Vili. Zna li ko sta vise o ovome?
Ako ce cijena biti ista kao i restoranu mu na Ilidzi, porcija cevapa cener, jer satro prodaje samo telece cevape - neka hvala. Muda pod bubrege ne zelim. Nikakva razlika u okosu u odnosu na recimo Zmaja, al' zato uredno lupa raju po usima u prosjeku 3KM.
Ambijent i ostalo na mjestu, fino za sjest fakat, ali cijena - drama skupo za, po meni, prosjecnu hranu. Platu, gdje je 70% salate, naplati 20KM. :oops: Dbijes 2-3 cevapa, malo piletine, sudzukicu, malo teletine i po' kile salate.

Sto se kolaca tice, tesko je naci slasticarnu u gradu gdje vrijedi otici na kolac. U Michelleu recimo imaju odlicnu, za moj ukus, Michelle tortu, ona mi se jedino svidja kod njih, ostali kolaci su mi bezze bili.
Metropolis ima par kolaca koji su dobri, te Palma, koja po meni prednjaci sto se kolaca tice.
Naslovnica

#1479 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Naslovnica »

Što se tiče koljača, Abruzzo i njihove krempite su vrh
JanuaryJones

#1480 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

Otvara se http://www.tasty-donuts.de u Sarajevu :D
perfect_guy

#1481 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by perfect_guy »

JanuaryJones wrote:Otvara se http://www.tasty-donuts.de u Sarajevu :D
đe?
direstraits0078

#1482 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by direstraits0078 »

Gajev trg.
JanuaryJones

#1483 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

perfect_guy wrote:
JanuaryJones wrote:Otvara se http://www.tasty-donuts.de u Sarajevu :D
đe?
Neam pojma. Vidim na posao.ba traže radnike ;)
duga puska

#1484 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by duga puska »

BHF_Manijak wrote:
racionalista wrote:Čitam neki dan Brajlović najavljuje otvaranje ćevabdzinica po gradu, a navodno bi prva trebala biti na C. Vili. Zna li ko sta vise o ovome?
Ako ce cijena biti ista kao i restoranu mu na Ilidzi, porcija cevapa cener, jer satro prodaje samo telece cevape - neka hvala. Muda pod bubrege ne zelim. Nikakva razlika u okosu u odnosu na recimo Zmaja, al' zato uredno lupa raju po usima u prosjeku 3KM.
Ambijent i ostalo na mjestu, fino za sjest fakat, ali cijena - drama skupo za, po meni, prosjecnu hranu. Platu, gdje je 70% salate, naplati 20KM. :oops: Dbijes 2-3 cevapa, malo piletine, sudzukicu, malo teletine i po' kile salate.

Sto se kolaca tice, tesko je naci slasticarnu u gradu gdje vrijedi otici na kolac. U Michelleu recimo imaju odlicnu, za moj ukus, Michelle tortu, ona mi se jedino svidja kod njih, ostali kolaci su mi bezze bili.
Metropolis ima par kolaca koji su dobri, te Palma, koja po meni prednjaci sto se kolaca tice.
Ne otvara Sejo Brajlovic, nego brat mu Hajmo, tako da ocekujem klasicni meni sa normalnim cijenama. Bas danas kod Seje pojedoh pljeskavicu od pola kile :D
duga puska

#1485 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by duga puska »

I da se nadovezem za Seju, fakat je preskup, ono seljacki na salatu i pomfrit lupa po usima drama.Mala danas nije htjela nista osim piletine, kad sam vidio 18 Km, lijepo mi nije dobro bilo. Kao porcije su 300 grama, ali halo. :run:
karanana

#1486 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by karanana »

gajev trg 5. uzeo neko franshizu. nisam siguran kako ce proci.
nikad cuo za ove donute
Edin H.

#1487 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Edin H. »

duga puska wrote:I da se nadovezem za Seju, fakat je preskup, ono seljacki na salatu i pomfrit lupa po usima drama.Mala danas nije htjela nista osim piletine, kad sam vidio 18 Km, lijepo mi nije dobro bilo. Kao porcije su 300 grama, ali halo. :run:

Malo prije pljeska bi of pola kile :oops:
karanana

#1488 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by karanana »

piletina od 300 grama.
tezina prije stavljanja na rostilj.
radiša

#1489 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by radiša »

i taj sejo ko da kida meso sa sebe kolko dere :lol:
mayab

#1490 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mayab »

karanana wrote:gajev trg 5. uzeo neko franshizu. nisam siguran kako ce proci.
nikad cuo za ove donute
"Švabo je Švabo....tu nema ....."
:lol: :lol: :lol:
problemnatravunu

#1491 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by problemnatravunu »

Image

Hm, kafa i donuti, i ostale slatke i ponesto slanih džidža, biće da će na toj lokaciji to i raditi, turisti i tako to....
JThomas

#1492 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

radiša wrote:i taj sejo ko da kida meso sa sebe kolko dere :lol:
ustikolina business school :lol: jebo ti kejnza i samjuelsona koja je to ekonomija...
Tomahawk11
Globalni moderator

#1493 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Piletina 18 KM :shock: :-)
Pa nije Hilton :lol: :lol:
JThomas

#1494 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

i spomenik sebi za života :-D
duga puska

#1495 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by duga puska »

Edin H. wrote:
duga puska wrote:I da se nadovezem za Seju, fakat je preskup, ono seljacki na salatu i pomfrit lupa po usima drama.Mala danas nije htjela nista osim piletine, kad sam vidio 18 Km, lijepo mi nije dobro bilo. Kao porcije su 300 grama, ali halo. :run:

Malo prije pljeska bi of pola kile :oops:
Jeste fakat pola kile (sirova vjerovatno), zena i ja je popola zavrsili.Kao 300 gr je inace, a Sejo "pravi kao novi brand!".Fol je kad smo za malu (nepunih pet godina) trazili manju porciju piletine, kao nema malih porcija.Mogu samo cevapi i sudzukice pola porcije, ostalo ti je buraz +300 gr, pa ti vidi.Inace mi je naopako sto ugostitelji navode tezinu sirovog proizvoda kao tezinu jela, a neke namirnice kaliraju gotovo upola kad se peku.Barem mislim da je tako, odnosno to je subjektivni osjecaj pri konzumaciji :skoljka:
thekupus

#1496 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by thekupus »

Tomahawk11 wrote:Piletina 18 KM :shock: :-)
Samo zlatni kukuruz kljucala, svilenim gajtanom zadavljena
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1497 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Velkoski »

ovi donuti će radit' četiri mjeseca
Tomahawk11
Globalni moderator

#1498 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

thekupus wrote:
Tomahawk11 wrote:Piletina 18 KM :shock: :-)
Samo zlatni kukuruz kljucala, svilenim gajtanom zadavljena
Specijalnim antibioticima filovana :oops:
statixx

#1499 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by statixx »

smjesko071 wrote:Da lu je neko bio u Bon Apetite,utisci,hrana,cijene?
Ja sam jeo janjetinu u sosu od crvenog vina i suhih sljiva (plus svasta-nesto :D ), sa palacincima od blitve i parmezana. Prejako... :D

https://www.instagram.com/p/BPcTm5aDsBs ... itsarajevo
thekupus

#1500 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by thekupus »

Velkoski wrote:ovi donuti će radit' četiri mjeseca
Mislis? Mrvica i Espresso lab rade punom parom, a ovo je dosta slicno, valjda
Post Reply