Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Neelix

#1476 Re: FK Sarajevo

Post by Neelix »

armin_tz wrote:u Tuzli sutra fukare obustavaljju privremeno saobracaj...
:thumbup:
Bosanski_kralj

#1477 Re: FK Sarajevo

Post by Bosanski_kralj »

Neelix wrote:navijacima sarajeva se pridruzuju navijaci zeljeznicara

u zenici protesti navijaca celika

u mostaru protestuje red army

zao mi je sto se nesto ovako moralo desiti da proradi ta solidarnost, ali srce mi je k'o planina otkako sam vidio ove vijesti.
:thumbup:
_BaD_BoY

#1478 Re: FK Sarajevo

Post by _BaD_BoY »

prvo paljenje autobusa slobodi,sad ovi napadi na navijace sarajeva i jos kamaru sranja..treba ove seljake dovest u red..jer su zakuhali sa svima i nece im ubuduce bit lahko gostovanje..

sto se tice slika klipova i ostalog ako neko moze neka to posalje na sve domace i strane medije i neka se napise prava istina..
pocivaj u miru vedrane.. :(
josip999

#1479 Re: FK Sarajevo

Post by josip999 »

PriNc_ba wrote:
PriNc_ba wrote:znaci po mjestu gdje lezao pokojni Vedran moze se zakljuciti da je ova prva slika uslikana 2-3 sekunde maksimalno prije pucnjave :(
Nemoze...iz polozaja policajaca i navijaca se vidi da je slika nastala malo poslije...osim toga primjeti da su na drugoj fotografiji vrata zelenog automobila otvorena.
Last edited by josip999 on 05/10/2009 17:28, edited 1 time in total.
MoBajker

#1480 Re: FK Sarajevo

Post by MoBajker »

Bosanski_kralj wrote:
MoBajker wrote:Imam dijete od 4 i po godine i molim Boga samo da navijač ne bude. Jer ovo danas nisu više navijači, ovo su ubojice i huligani.
Kako si ti meni pametan? :roll:
Haj navedi jedan slučaj kad su navijači ubilo nekog, a primjera kad je policija ubila navijača imamo
Zadnji primjer: Bris Taton, 28-godišnji navijač francuskog Tuluza. Prati malo nogomet/fudbal, a nemoj samo srati po forumima i širiti mržnju među ljudima.

Cijelo vrijeme pričate Ustaše, Balije, Četnici. Tih riječi nebi smjelo biti na sportskim događajima i forumima. Koje je vjere bio ovaj Francuz. Poginuo je jedan momak i zbog toga trebamo žaliti. Tog momka nije ubio Ustaša, kao što ni ovog Francuca nije ubio Četnik, ubio ga je HULIGAN/NAVIJAČ. Najgore je što te riječi izgovaraju momčići od 15 godina na kojima ovisi budućnost ove zemlje. Ljudi okanite se gluposti i naconalizma, to vas nigdje neće dovesti. TUGA JE TO ŠTO NA TEKMU JA SVOJE DIJETE NEMOGU POVESTI DA UŽIVAMO U SPORTSKOM DOGAĐAJU IZ STRAHA, (ne od ustaša, balija i četnika) NEGO IZ STRAHA OD HULIGANA!!!
Last edited by MoBajker on 05/10/2009 17:40, edited 1 time in total.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#1481 Re: FK Sarajevo

Post by emillio estevez »

Navijaci Sarajeva ..........................................................
Fordas

#1482 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

MoBajker wrote:Imam dijete od 4 i po godine i molim Boga samo da navijač ne bude. Jer ovo danas nisu više navijači, ovo su ubojice i huligani.
Posto si frisko registrovan mislim da bi bio red da te odmah banuju zbog ovakvih izjava! Ti izjednacavas stvarne ubice - tj. policiju ili nn. trecu osobu koji su ubili Vedrana - sa navijacima koji to nisu ucinili. I ti sad vjerovatno mislis da si pametan, pametniji od svih ostalih....

Fuuuj, kakvih likova ima :twisted:
Abacija

#1483 Re: FK Sarajevo

Post by Abacija »

Posto vidim da se tema ispolitizirala da i ja nesto kazem. :evil:

Ko hoce da BiH cijepa na tri dijela nek kupi prnje i nek se komotno seli, pa bilo to u Srbiju, Hrvatsku ili Tursku.

@Neelix - hajd' sad probaj meni nesto reci. Image
slucajan

#1484 Re: FK Sarajevo

Post by slucajan »

Obdukcija koja je potvrdila da je Vedran ubijen hicem iz pištolja, najvjerovatnije jednog od "policajaca", nažalost neće nam ga vratiti među žive. Ali neka svi znaju ono što je već juče znao Bog i mi prisutni. Neka svi znaju koliko objektivne izvještaje možemo očekivati od U policije i U medija. I na šta su sve spremni. Neka se zna da je ubijen zato što je to fašista želio, a stajao je 30 metara od policije, a ne zato što je huligan. Vedrana nisam lično poznavao, ali svaki od nas je juče mogao biti "Vedran", ali ljudi koji su imali čast poznavati ga, rekli su upravo to - da su imali čast poznavati ga! Među nama je bilo momaka koji nikada nisu imali ni saobraćajni prekršaj, a ovo jadno, predrasuda prepuno društvo odmah nas je etiketiralo: HULIGANI, koji su došli po belaj. A onaj ko je bio dole, zna da smo spašavali živu glavu i samo čudo je što smo je i spasili.

Vedrane pokoj ti duši, nadam se da tvoja smrt neće proći nekažnjeno.
Bosanski_kralj

#1485 Re: FK Sarajevo

Post by Bosanski_kralj »

MoBajker wrote:Zadnji primjer: Bris Taton, 28-godišnji navijač francuskog Tuluza. Prati malo nogomet/fudbal, a nemoj samo srati po forumima i širiti mržnju među ljudima.

Cijelo vrijeme pričate Ustaše, Balije, Četnici. Tih riječi nebi smjelo biti na sportskim događajima i forumima. Koje je vjere bio ovaj Francuz. Poginuo je jedan momak i zbog toga trebamo žaliti. Tog momka nije ubio Ustaša, kao što ni ovog Francuca nije ubio Četnik, ubio ga je HULIGAN/NAVIJAČ. Najgore je što te riječi izgovaraju momčići od 15 godina na kojima ovisi budućnost ove zemlje. Ljudi okanite se gluposti i naconalizma, to vas nigdje neće dovesti. TUGA JE TO ŠTO NA TEKMU JA SVOJE DIJETE NEMOGU POVESTI DA UŽIVAMO U SPORTSKOM DOGAĐAJU IZ STRAHA, (ne od ustaša, balija i četnika) NEGO IZ STRAHA OD HULIGANA!!!
Navedi mi primjer u BiH?

Za ono juče šta se desilo je dokazano da navijači nisu krivi i o huliganima se uopšte ne bi trebalo razgovarati na ovoj temi
rossoneri83_sa

#1486 Re: FK Sarajevo

Post by rossoneri83_sa »

Ja koliko vidim nije vala nicije maslo za Ramazana!!
ecstase

#1487 Re: FK Sarajevo

Post by ecstase »

Cijelo vrijeme pričate Ustaše, Balije, Četnici. Tih riječi nebi smjelo biti na sportskim događajima i forumima. Koje je vjere bio ovaj Francuz. Poginuo je jedan momak i zbog toga trebamo žaliti. Tog momka nije ubio Ustaša, kao što ni ovog Francuca nije ubio Četnik. Najgore je što te riječi izgovaraju momčići od 15 godina na kojima ovisi budućnost ove zemlje. Ljudi okanite se gluposti i naconalizma, to vas nigdje neće dovesti. TUGA JE TO ŠTO NA TEKMU JA SVOJE DIJETE NEMOGU POVESTI DA UŽIVAMO U SPORTSKOM DOGAĐAJU IZ STRAHA, (ne od ustaša, balija i četnika) NEGO IZ STRAHA OD HULIGANA!!![/quote]

Zar huligani kako nas vi nazivate dobrovoljno daruju krv, prikupljaju novcana sredstva potrebna za zivot jednog mladog zivota.
Zar je bio jedan DZILDA huligan koji je zivot svoj dao za uvu drzavu zar su ti ljudi zasluzili da nas tako nazivate.

Jesmo li mi huligani koji pjevamo nasu jedinu himnu "Jedna si jedina" na svim stadionima nase drzave koji nam pojedinci osporavaju.
MoBajker

#1488 Re: FK Sarajevo

Post by MoBajker »

Fordas wrote:
Posto si frisko registrovan mislim da bi bio red da te odmah banuju zbog ovakvih izjava! Ti izjednacavas stvarne ubice - tj. policiju ili nn. trecu osobu koji su ubili Vedrana - sa navijacima koji to nisu ucinili. I ti sad vjerovatno mislis da si pametan, pametniji od svih ostalih....

Fuuuj, kakvih likova ima :twisted:
Sad pošto sam "frišak" nemam pravo govora. Kakav je ovo onda Forum?! I kakva ti je ovo rečenica: "Ti izjednacavas stvarne ubice - tj. policiju ili nn. trecu osobu koji su ubili Vedrana - sa navijacima koji to nisu ucinili."?
Da, izjedničavam, jer su to najprije sve ljudi, i nitko nije kriv dok se ne dokaže krivica. I taj policajac je čovjek, i on ima obitelj isto kao i pokojni Vedran, isto kao i svaki ostali navijač koji je jučer bio u Sirokom.
makrill

#1489 Re: FK Sarajevo

Post by makrill »

armin071 wrote:Kulturni Sarajlija...jako kulturan :roll:
:thumbup: Idi malo odmori mozak uz Tompsona pa se vrati na forum...[/quote]
Ne ja samo slusam kaside...
MoBajker

#1490 Re: FK Sarajevo

Post by MoBajker »

ecstase wrote:Cijelo vrijeme pričate Ustaše, Balije, Četnici. Tih riječi nebi smjelo biti na sportskim događajima i forumima. Koje je vjere bio ovaj Francuz. Poginuo je jedan momak i zbog toga trebamo žaliti. Tog momka nije ubio Ustaša, kao što ni ovog Francuca nije ubio Četnik. Najgore je što te riječi izgovaraju momčići od 15 godina na kojima ovisi budućnost ove zemlje. Ljudi okanite se gluposti i naconalizma, to vas nigdje neće dovesti. TUGA JE TO ŠTO NA TEKMU JA SVOJE DIJETE NEMOGU POVESTI DA UŽIVAMO U SPORTSKOM DOGAĐAJU IZ STRAHA, (ne od ustaša, balija i četnika) NEGO IZ STRAHA OD HULIGANA!!!

[/quote]Zar huligani kako nas vi nazivate dobrovoljno daruju krv, prikupljaju novcana sredstva potrebna za zivot jednog mladog zivota.
Zar je bio jedan DZILDA huligan koji je zivot svoj dao za uvu drzavu zar su ti ljudi zasluzili da nas tako nazivate.

Jesmo li mi huligani koji pjevamo nasu jedinu himnu "Jedna si jedina" na svim stadionima nase drzave koji nam pojedinci osporavaju.[/quote]

Nisam ja rekao da je svaki navijač huligan, niti da su svi navijači Sarajeva huligani, ali kako bi ti nazvao ljude kojima je glavi cilj doći na tekmu, razbijati, paliti, iz7govarati fašističke nazive? Jeli to tvoja definicija navijača?
Last edited by MoBajker on 05/10/2009 17:57, edited 1 time in total.
edin 2323

#1491 Re: FK Sarajevo

Post by edin 2323 »

Opet se zivot prerano ugasio;
Cisto iz samo navijackog srca.
Da je znao on bi se spasio;
Al' kako znati ko to iznenada puca?
Krenuo je da gleda tim koji voli;
Uz nadu da ce pobijedu gledati.
On nije dosao da se bori;
On nije mogao to znati.

Pobijedu ne vidje taj hrabri momak;
Vec gomilu kamenja koje ide za njim.
Bio je on sigurno do kraja jak;
Jer tako se voli srcem svim.
Zar sport moze biti tako zao;
Ili ga mi cinimo takvim.
Toliko srece on nam je dao:
Da cini ga tako jakim.

A Vedran Puljic mjesto na stadion ode na nebo;
Tu ce mu biti sigurno bolje.
Taj hrabri momak u raj bi trebo;
Tu se nikada niko ne kolje.
Ti hrabri momce pocivaj na nebu;
I nek Allah ti podari vjecni mir.
Ti ne dozvoli tekmu gore da ti sjebu;
Jer ovo je bio samo hir.
I znaj jedno da voli te Bosna;
Da voli te Sarajevo-lijepi grad.
Ova drzava na tebe je ponosna;
A taj ko ti ucini je veliki smrad.

Ovo je od mene za Vedrana,za Bosance,za Sarajlije,za sve dobre ljude...
Objavljeno na vise postova.
josip999

#1492 Re: FK Sarajevo

Post by josip999 »

Zar huligani kako nas vi nazivate dobrovoljno daruju krv, prikupljaju novcana sredstva potrebna za zivot jednog mladog zivota.

Jesmo li mi huligani koji pjevamo nasu jedinu himnu "Jedna si jedina" na svim stadionima nase drzave koji nam pojedinci osporavaju.
A kako nazvati ljude koji su odu u neki tudji grad raditi nerede?
Je istina, cesto takvi na kraju dobiju batine od policije, u ovom slucaju je na nesrecu izgubljen i jedan zivot. Ali nemojmo se praviti mala djeca...navijaci Sarajeva sada glume velike zrtve, ali da se nije dogodila tragedija vjerovatni bi se danas kurchili po forumima kako su "razbili pola Sirokog Brijega" kao sto se svi "navijaci" svijeta kurche.
lerdi

#1493 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

MoBajker wrote:
ecstase wrote:Cijelo vrijeme pričate Ustaše, Balije, Četnici. Tih riječi nebi smjelo biti na sportskim događajima i forumima. Koje je vjere bio ovaj Francuz. Poginuo je jedan momak i zbog toga trebamo žaliti. Tog momka nije ubio Ustaša, kao što ni ovog Francuca nije ubio Četnik. Najgore je što te riječi izgovaraju momčići od 15 godina na kojima ovisi budućnost ove zemlje. Ljudi okanite se gluposti i naconalizma, to vas nigdje neće dovesti. TUGA JE TO ŠTO NA TEKMU JA SVOJE DIJETE NEMOGU POVESTI DA UŽIVAMO U SPORTSKOM DOGAĐAJU IZ STRAHA, (ne od ustaša, balija i četnika) NEGO IZ STRAHA OD HULIGANA!!!

Jesmo li mi huligani koji pjevamo nasu jedinu himnu "Jedna si jedina" na svim stadionima nase drzave koji nam pojedinci osporavaju.[/quote]

Nisam ja rekao da je svaki navijač huligan, niti da su svi navijači Sarajeva huligani, ali kako bi ti nazvao ljude kojima je glavi cilj doći na tekmu, razbijati, paliti, iz7govarati fašističke nazive? Jeli to tvoja definicija navijača?[/quote]

Prije svega gdje si čuo kod navijača Sarajeva fašističke nazive? O čemu pričaš čovječe dragi. Drugo jedini koji tvrde da su HZ jučer došli iz samo jednog razloga, a to je da pale i ruše, su ljudi koji sa sigurnošču tvrde "da nije došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je navijač ubijen tupim predmetom". Naravno to su tvrdili do obdukcije. Nakon nje su se ko pičke ušutili. :x :x :x
MoBajker

#1494 Re: FK Sarajevo

Post by MoBajker »

Bosanski_kralj wrote:
MoBajker wrote:Zadnji primjer: Bris Taton, 28-godišnji navijač francuskog Tuluza. Prati malo nogomet/fudbal, a nemoj samo srati po forumima i širiti mržnju među ljudima.

Navedi mi primjer u BiH?

Za ono juče šta se desilo je dokazano da navijači nisu krivi i o huliganima se uopšte ne bi trebalo razgovarati na ovoj temi

Prijmer u BiH ti je pokojni Vedran! Nemožeš reci da nije poginuo zbog huligana. Sad dali su krivi huligani iz Sirokog ili iz Sarajeva nije bitno. Ali da nije bilo huligana i nereda, sigurno mu nebi jedan policajac iz čista mira oduzeo život, ako je to uistinu bio policajac.
MoBajker

#1495 Re: FK Sarajevo

Post by MoBajker »

lerdi wrote:
MoBajker wrote:

Nisam ja rekao da je svaki navijač huligan, niti da su svi navijači Sarajeva huligani, ali kako bi ti nazvao ljude kojima je glavi cilj doći na tekmu, razbijati, paliti, iz7govarati fašističke nazive? Jeli to tvoja definicija navijača?[/quote]

Prije svega gdje si čuo kod navijača Sarajeva fašističke nazive? O čemu pričaš čovječe dragi. Drugo jedini koji tvrde da su HZ jučer došli iz samo jednog razloga, a to je da pale i ruše, su ljudi koji sa sigurnošču tvrde "da nije došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je navijač ubijen tupim predmetom". Naravno to su tvrdili do obdukcije. Nakon nje su se ko pičke ušutili. :x :x :x[/quote]

De sad me j... u zdrav mozak. Vi nikad niste palili hrvatske zastave na stadionu i derali se ustaše. Bilo je na svim BiH TV kanalima. To me ne smeta kralju, ti što izgovaraju nacističke parole su samo primitivci, zaostali ljudi i prema njima ne osjećam ništa nego žaljenje zbog njihove zaostalosti.
respo

#1496 Re: FK Sarajevo

Post by respo »

a vi kad se derete balije turci i kad zapalite bih zastavu mi moramo ubiti nekog ivu duju (moze biti i samir mirza koji je rodjen u hr i koji je hrvat za razliku od pola hercegovine) ili ne znam koga kad dodju na gostovanje u sarajevo
lerdi

#1497 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

MoBajker wrote:
lerdi wrote: Prije svega gdje si čuo kod navijača Sarajeva fašističke nazive? O čemu pričaš čovječe dragi. Drugo jedini koji tvrde da su HZ jučer došli iz samo jednog razloga, a to je da pale i ruše, su ljudi koji sa sigurnošču tvrde "da nije došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je navijač ubijen tupim predmetom". Naravno to su tvrdili do obdukcije. Nakon nje su se ko pičke ušutili. :x :x :x
De sad me j... u zdrav mozak. Vi nikad niste palili hrvatske zastave na stadionu i derali se ustaše. Bilo je na svim BiH TV kanalima. To me ne smeta kralju, ti što izgovaraju nacističke parole su samo primitivci, zaostali ljudi i prema njima ne osjećam ništa nego žaljenje.
Malo informisanja ti ne bi škodilo. Zastava Hrvatske je paljena na Grbavici, a ne na Koševu. Tih povika već odavno nema na Koševu i to ti mogu mnogi potvrditi. Odkako su na tribinu došli upravo ovi momci koji su bili dole jučer. Zato vjeruj mi na riječ da ti je argumentacija jednaka nuli.
xis

#1498 Re: FK Sarajevo

Post by xis »

neznam sta se desavalo ali tu nikako nisu cista posla...jel ovi lice na dane navijace koji dobivaju batine??ne cini se tako bas..

Image

hm nekako mi ovdej ne izgledaju bas navijaci miroljubivi??ili se samo tako cini??gdje su zapravo ti protivnici njihovi??

Image

ima se vremena i za setnju..zar ne rekose da su cijelo vrijeme bjezali od drotova..neki cak i poziraju..

Image

ne volim drotove..ali jos manje huligane...steta zivota ali ima tu svega...
josip999

#1499 Re: FK Sarajevo

Post by josip999 »

respo wrote:a vi kad se derete balije turci i kad zapalite bih zastavu mi moramo ubiti nekog ivu duju (moze biti i samir mirza koji je rodjen u hr i koji je hrvat za razliku od pola hercegovine) ili ne znam koga kad dodju na gostovanje u sarajevo
Ma gle respo, da dodju navijaci Sirokog razbijat po Sarajevu nebi ni oni puno bolje prosli od navijaca Sarajeva u Sirokom...ili ti hoces kazati kako bi bili docekani rasirenih ruku.

Ovaj slucaj nebi bio po nicemu neobican da se nije dogodila tragedija i to je jedina istina. Pitanje je samo zasto se dogodilo sto se dogodilo???, jeli netko namjerno pucao u masu ili sto? Jeli policija pucala?..ima tu puno pitanja na koje treba odgovoriti.
Last edited by josip999 on 05/10/2009 18:24, edited 1 time in total.
MoBajker

#1500 Re: FK Sarajevo

Post by MoBajker »

Evo jedna pjesma:
http://www.youtube.com/watch?v=haEuWB3n ... re=related

Evo, dali ste, neznam u čemu je sad problem. Ili možda nebi bilo loše da ovu pjesmu izbacite iz navijanja, jer očito niste svjesni šta govorite.
Locked