SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
fixer

#1476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

danas mi rece jedna zena da ju je napao onaj robert, ubica one starice. sva sreca da je naisao komsija koji se pobio sa njim. dokle? :x stao iza nje vidno pijan, vjerovatno nadrogiran, i zatrazio , pazi sad, "p...e"! :x
sta jos taj idiot mora uraditi kako bi mu se napokon stalo na rep? ne smijemo vise sjediti skrstenih ruku. idemo se samoorganizirat. posto jos vjerujemo u institucije, obracun ne dolazi u obzir, ali moramo stupiti u kontakt s gradonacelnikom i premijerom. vrijeme je za reakciju.
zonbirile

#1477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

BajrinNajmladji wrote:@Babsy,
Mislio sam da se ne javljam ovdje na Crnoj hronici u vezi sa Arminom i uopšte sa izvršiocima krivičnih djela (KD) koji su neuračunljivi.

Eno, tamo na Zdravlju, otvorio sam temu Ljubav, kašalj i bolest se ne mogu sakriti, pa tamo možemo nastaviti o psihički poremećenim kao izvršiocima KD. Tzv. normalni i neuračunljivi su bare-bare % prema statistikama u izvršenjima raznih prekršajnih i KD, samo što su motivi ovih drugih za zaprepastiti se, ''ne idu u glavu'' neupućenima.

U pravu si, svaki pacijent-izvršilac nedjela, neuračunljivi je priča za sebe, a uopšteno, skloni su rješavati neke stvari u životu nekako fatalistički, pa kada piju alkohol, recimo, to je bez mjere, previše,...Nije sve crno, a ni bijelo, kako ti reče.
-----------------------------------------------------------------------------------
nbeću više samo ovo.Nepostojanje bolničke ustanove zatvorenog tipa,ili zatvorske specijalne bolnice/odjela,rješena je tipično bosanski.Odgovornost je svaljeno na pravosuđe,a oni na centre za socijalni rad.Pogledaj najbliže okruženje i presude i tretmane-izriče se mjera obaveznog liječenja u bolnici zatvorenog tipa.Pa to i jeste fol,neki jado odvalio parmakom komšiju,leži 5g i ima godinu,i ne pušta se ,jer on "čuva" mjesto T.Kučeviću,fingira prebukiranost.Malčin brat na slobodi ubioca sa Bazena itd.Nema mjesta pa naravno sirotinja ga popunjava.A po narodnoj,ko drugom jamu kopa sam u nju upada,vlast ne gradi kaznionice.
amrica

#1478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

fixer wrote:danas mi rece jedna zena da ju je napao onaj robert, ubica one starice. sva sreca da je naisao komsija koji se pobio sa njim. dokle? :x stao iza nje vidno pijan, vjerovatno nadrogiran, i zatrazio , pazi sad, "p...e"! :x
sta jos taj idiot mora uraditi kako bi mu se napokon stalo na rep? ne smijemo vise sjediti skrstenih ruku. idemo se samoorganizirat. posto jos vjerujemo u institucije, obracun ne dolazi u obzir, ali moramo stupiti u kontakt s gradonacelnikom i premijerom. vrijeme je za reakciju.
:shock: :shock: :? :?

Zar postoji ista vise sto se moze reci za ovo?????

I da je ta zena njega, recimo, gurnula i on se ogrebao, ona bi na sud :x :x , a kamoli da mu neko jaci uradi nesto konkretnije, zzavrsio bi u zatvoru. :x :x :x

A zamisli da je to prljavo ljigavo stvorenej silovalo neciju kcerkicu? A moguce da se i to desi, kad je vec dosao do toga. Neko ce ga odrobijati, ni kriv ni duzan, jer ova drzava nije u stanju da zastiti nikoga, osim samu sebe i svoje cinovnike.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

fixer wrote:danas mi rece jedna zena da ju je napao onaj robert, ubica one starice. sva sreca da je naisao komsija koji se pobio sa njim. dokle? :x stao iza nje vidno pijan, vjerovatno nadrogiran, i zatrazio , pazi sad, "p...e"! :x
- Evo ti 30 maraka da mi ga po***iš.
- Posljednja cijena 40 maraka...

Tako se na ulici mladja osoba obratila mojoj 48-godišnjoj,...iz moje malo šire obitelji.
________

Neće ovo na dobro, i vas čeka ovako nešto ili slično, ili još teže i gore, ili vašu djecu, vašu familiju,....

BUDIMO REALNI, SAMOORGANIZUJMO SE!

Ima li neko sliku? Mojoj rodici se ovo desilo na Ilidži,....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

pa i mi smo prije rata govorili

gospođo koliko si mi ga sati

i tako to... jest glupost...
strong69

#1481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by strong69 »

I kad neko kaze da je protiv smrtne kazne... Dokle vise taj Robert? Dokle?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Admir_1984 »

ma demokratija cvjeta u punom smislu :x :x
fixer

#1483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

komi wrote:pa i mi smo prije rata govorili

gospođo koliko si mi ga sati

i tako to... jest glupost...
komi, lik je dosao zeni iza ledja, pokusao je napast, no nakon sto je ona pobjegla, on je provalio u supu. tad ga je komsija vidio i sisao za njim.

poucen iskustvom s denisom mrnjavcem, smatram da se i za ovo idiota moze pronaci adekvatan smjestaj i da za takvo sto samo treba malo veca sloznost javnosti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

:( :( :( :(

oćel ko prebit tog roberta
fixer

#1485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

komi wrote::( :( :( :(

i sta ces dobiti s tim? pobio se taj komsija s njim, i? on otisao i sigurno ce biti sve po starom. ja sam nacuo da je nedavno pisalo u avazu da on ima neku zaraznu bolest. posto informaciju nisam procitao svojim ocima ne bi da je sirim. je li ko citao slicno?
vratnik

#1486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vratnik »

@fixer (to je njegov brat)

ja nisam nista rekao
:)
Last edited by vratnik on 28/05/2009 12:58, edited 3 times in total.
zonbirile

#1487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

---------------------------------------------
hoće ako se plati
fixer

#1488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

:)
dimu

#1489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dimu »

fixer wrote:

i sta ces dobiti s tim? pobio se taj komsija s njim, i? on otisao i sigurno ce biti sve po starom. ja sam nacuo da je nedavno pisalo u avazu da on ima neku zaraznu bolest. posto informaciju nisam procitao svojim ocima ne bi da je sirim. je li ko citao slicno?
cuj sta ces dobiti

pa kako bi ti napadao druge ljude i dalje da ti neko polomi i noge i ruke, da te zaveze za krevet bar pola godine...

moze njega svako malo nasamarat ako ga uhvati, ali treba ubit boga u njemu, polomit mu dvocifren broj kostiju pa onda da vidimo hocel ponovo napadat...
tamara*

#1490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by tamara* »

nosara wrote: Moj bivsi komsiluk... Jadni predobri Slobo... :( On bi jos duro da ga krmad nisu dirala... Pazile ga casne sestre, bio cist, ma udure, koliko se moze s obzirom na stanje i okolnosti (umro otac, pa majka, to ga je sjebalo skroz)... :(
On je baš bio kao dijete... :( Pokoj mu duši.
fixer

#1491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

dimu wrote:
fixer wrote:

cuj sta ces dobiti

pa kako bi ti napadao druge ljude i dalje da ti neko polomi i noge i ruke, da te zaveze za krevet bar pola godine...

moze njega svako malo nasamarat ako ga uhvati, ali treba ubit boga u njemu, polomit mu dvocifren broj kostiju pa onda da vidimo hocel ponovo napadat...
covjek je ovisnik. njegov racio ne postoji. sve odluke su proizvod inercije, okolnosti i instikta. mozemo ga lomit do sutra, ali cim se on opet osovi na noge, vratit ce se lopovluku.
Lesli Eldridž

#1492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lesli Eldridž »

fixer wrote: covjek je ovisnik. njegov racio ne postoji. sve odluke su proizvod inercije, okolnosti i instikta. mozemo ga lomit do sutra, ali cim se on opet osovi na noge, vratit ce se lopovluku.
Kad ga se polomi kako treba neće više... :D Bio jednom jedan Pirija. Priđe milicijskom autu i mlatne drota, a onda ga ovi namlate k'o životinju. I tako je on sve po svom, pa na Sokolac, pa u grad... I jednom su ga na Sokocu tako isprebijali da je umro... Nepopravljiv slučaj, nije bio sav svoj. E tako treba sa tim majmunčićem...
cico x

#1493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cico x »

evo malo svjezih info....

veceras je lik sa automatskom uletio na a.polje u stan jedne "zene",ispalio rafal....
potraga je u toku....
vratnik

#1494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vratnik »

cico x wrote:evo malo svjezih info....

veceras je lik sa automatskom uletio na a.polje u stan jedne "zene",ispalio rafal....
potraga je u toku....
da li pod lik mislis na ovog muciste kretena?
AmeeeL

#1495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by AmeeeL »

na grbavici prekoputa enegopetrola bilo puno policije i hitne...
VR6

#1496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VR6 »

AmeeeL wrote:na grbavici prekoputa enegopetrola bilo puno policije i hitne...
Kad to? Ja prosao par minuta prije 12, nigdje nikog...
Troll_Happens

#1497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

vratnik wrote:
cico x wrote:evo malo svjezih info....

potraga je u toku....
da li pod lik mislis na ovog muciste kretena?
Ima jos kretena ko taj mucista....

SARAJEVO - Sedamnaestogodišnji Elmar Karamehmedović ranjen je u svom stanu u Sarajevu kada je bivši ljubavnik njegove majke Milan Popadić pucao na ulazna vrata.
Mladića ranio majčin bivši ljubavnik

Mladić je od rikošeta hitaca ispaljenih u bravu vrata zadobio rane u predjelu noge.

Osumnjičeni Milan Popadić je nakon pucnjave pobjegao i policija za njim intenzivno traga. U vrijeme zaključenja ovog broja "Nezavisnih" on nije bio uhapšen.

Pucnjava se dogodila u četvrtak kasno navečer u Ulici Nerkeza Smajilagića na Alipašinom polju. Policija je o tome obaviještena oko 23.30, a kada je stigla, u stanu je zatekla majku sedamnaestogodišnjaka Aidu Karamehmedović, koja je izjavila da je dolazio Popadić, s kojim je ranije bila u vezi, i ispalio više hitaca iz automatske puške u predjelu brave. Jedan od metaka se odbio od zid i pogodio njenog sina u nogu, nanijevši mu dvije rane. Popadića je na ovaj čin najvjerovatnije motivisala ljubomora jer se njegova bivša partnerka viđa s drugim muškarcem, koji je nedavno izašao iz zatvora i koji je znatno mlađi od njega.

Kako nam je rečeno u policiji, u vrijeme pucnjave u stanu je bio i njen sadašnji ljubavnik Edis Dž.

U policiji kažu da su Popadić i Karamehmedovićeva odranije poznati kao uživaoci narkotičkih sredstava.

Nakon ranjavanja Elmaru Karamehmedoviću pomoć je ukazana u sarajevskom Kliničkom centru, gdje je zadržan na liječenju na Klinici za ortopediju i traumatologiju.

"Maloljetnik ima eksplozivne rane na natkoljenici i potkoljenici. Nakon ljekarske intervencije zadržan je na posmatranju", rekli su u Kliničkom centru.

:run:
AmeeeL

#1498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by AmeeeL »

VR6 wrote:
oko pola 12 bio drama drotova neko se pobio .. bilo i staklo od flase svasta nesto
zonbirile

#1499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

AmeeeL wrote:
VR6 wrote:
oko pola 12 bio drama drotova neko se pobio .. bilo i staklo od flase svasta nesto
---------------------------------------
sinoć tu u internet zboden mladić,valjda jutros nastavak
dessena

#1500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dessena »

Veceras oko 22:45 djevojka krvave glave izasla iz Punta..kazu da je pored nje stalo neko auto i lola sakom u staklo od vozaca,i pobjegao..cura vristi,hoce da ide kuci,on ce doci i ubiti je..grozna situacija!
Locked