Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dinooh

#1476 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

SONY_91

#1477 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

Ukoliko je netko u potrazi za Doogee Valenciom meni je stigla jedna u subotu. Hitna mi je prodaja, jer, sve što sam imao uložio sam na 1+1 :D . Dao bih Valenciu za 250 KM, pa, ukoliko netko bude zainteresovan neka se javi putem pp.
AhmetShabo

#1478 Re: Kineski mobiteli

Post by AhmetShabo »

kakvi su iOcean mobiteli? ima li neko iskustva sa njima?
Mobilmanix

#1479 Re: Kineski mobiteli

Post by Mobilmanix »

AhmetShabo wrote:kakvi su iOcean mobiteli? ima li neko iskustva sa njima?

iocean telefoni odlicni za taj cjenovni rang u kom se nalaze.
Mobilmanix

#1480 Re: Kineski mobiteli

Post by Mobilmanix »

Sony i Dino imate li kakve prijedloge za koje kineske brendove da ubacimo podrsku za servis posto vidim da se razumijete mnogo u tu tematiku :)
SONY_91

#1481 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

Mobilmanix wrote:Sony i Dino imate li kakve prijedloge za koje kineske brendove da ubacimo podrsku za servis posto vidim da se razumijete mnogo u tu tematiku :)
Doogee i THL - Mislim da bi bilo posla jer ih 'ima' u BiH
Mobilmanix

#1482 Re: Kineski mobiteli

Post by Mobilmanix »

SONY_91 wrote:
Mobilmanix wrote:Sony i Dino imate li kakve prijedloge za koje kineske brendove da ubacimo podrsku za servis posto vidim da se razumijete mnogo u tu tematiku :)

Ubacujemo uskoro Doogee u prodaju sa servisnom podrskom naravno
SONY_91

#1483 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

Mobilmanix wrote:
SONY_91 wrote:

Ubacujemo uskoro Doogee u prodaju sa servisnom podrskom naravno
E, neka ste prenijeli tu info. za Doogee da znam da ja više ne nabavljam te modele :D .
dinooh

#1484 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

Jeste li vi iz Mobilmanie. Ako jeste bilo je i vrijeme da prosirite svoj asortiman kineza, ali i servis podrsku za navedene 8-)
Znamo da je problem slati mobitele nazad ako se pokvare jer nasi ne zele popravljati kineze (to je ispod njihovog nivoa)

Ovo su mobiteli koji se kupuju u BiH. Mozda ima jos kojih ali najcesci su Xiaomi, Doggee, Huawei, THL, Zopo,Lenovo. Ako ovih nece biti u prodaji, neka se bar nade servis. Znam da je tesko sklopiti ugovor sa svima, ali eto bar servis da ima ako ode nesto u hardware-u
Mobilmanix

#1485 Re: Kineski mobiteli

Post by Mobilmanix »

Sada kalkulisem cijenu za recimo taj Doogee Valencia sto ti imas bio bi oko 290 KM sa PDV-om

Kakav je onaj Nibiru bio ?
Mobilmanix

#1486 Re: Kineski mobiteli

Post by Mobilmanix »

dinooh wrote:
Jeste li vi iz Mobilmanie. Ako jeste bilo je i vrijeme da prosirite svoj asortiman kineza, ali i servis podrsku za navedene 8-)
Znamo da je problem slati mobitele nazad ako se pokvare jer nasi ne zele popravljati kineze (to je ispod njihovog nivoa)

Ovo su mobiteli koji se kupuju u BiH. Mozda ima jos kojih ali najcesci su Xiaomi, Doggee, Huawei, THL, Zopo,Lenovo. Ako ovih nece biti u prodaji, neka se bar nade servis. Znam da je tesko sklopiti ugovor sa svima, ali eto bar servis da ima ako ode nesto u hardware-u
iocean nam je primaran trenutno jer su jako dobri kvalitetom, a solidni cijenom. Planirano sirenje asortimana na Doogee i Cubot do kraja godine, a od slijedece Xiaomi. Za Huawei i ZTE vec imamo podrsku
SONY_91

#1487 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

Mobilmanix wrote:Sada kalkulisem cijenu za recimo taj Doogee Valencia sto ti imas bio bi oko 290 KM sa PDV-om

Nibiru je po meni bio uređaj koji je najkvalitetnije izrađen od svih "kineza" koji su prošli kroz moje ruke. A bilo je par Doogee-ja, ZTE-ova, JIAKE, Alps, Star,...
Mobilmanix

#1488 Re: Kineski mobiteli

Post by Mobilmanix »

SONY_91 wrote:
Mobilmanix wrote:Sada kalkulisem cijenu za recimo taj Doogee Valencia sto ti imas bio bi oko 290 KM sa PDV-om

Nibiru je po meni bio uređaj koji je najkvalitetnije izrađen od svih "kineza" koji su prošli kroz moje ruke. A bilo je par Doogee-ja, ZTE-ova, JIAKE, Alps, Star,...
E mozes li mi reci ko su ti alps posto vidim da imaju neke veze sa ioceanom ?
SONY_91

#1489 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

Mobilmanix wrote:
Imao sam prije godinu i pol "kopiju" jednog poznatog južnokorejskog diva iza koje je stajao Alps i par W450 iza koje bi trebao da stoji također Alps. A, Alps je izgleda kompanija od Alcatela, ali, ko će ga znati više ko je čiji u Kini :D
Mobilmanix

#1490 Re: Kineski mobiteli

Post by Mobilmanix »

SONY_91 wrote:
Mobilmanix wrote:
Imao sam prije godinu i pol "kopiju" jednog poznatog južnokorejskog diva iza koje je stajao Alps i par W450 iza koje bi trebao da stoji također Alps. A, Alps je izgleda kompanija od Alcatela, ali, ko će ga znati više ko je čiji u Kini :D
Alps je znaci kljuc svega :) i meni smrdi na alcatel kad sam pogledao elektroniku i bateriju iocean x8 mini identican kao alcatel idol
SONY_91

#1491 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

Mobilmanix wrote:
Alps je znaci kljuc svega :) i meni smrdi na alcatel kad sam pogledao elektroniku i bateriju iocean x8 mini identican kao alcatel idol
Eto, onda smo dvojica sa istim mišljenjem u BiH :D . Pa, kad već imam isto mišljenje mogao si i meni proslijediti neki "konzorciji" za neki kineski brend :D . Ja mislim da Alcatel ima dosta tih manjih kompanija preko kojih radi sve, od kopija do brend modela :D
gidra

#1492 Re: Kineski mobiteli

Post by gidra »

SONY_91 wrote:
Mobilmanix wrote:
Eto, onda smo dvojica sa istim mišljenjem u BiH :D . Pa, kad već imam isto mišljenje mogao si i meni proslijediti neki "konzorciji" za neki kineski brend :D . Ja mislim da Alcatel ima dosta tih manjih kompanija preko kojih radi sve, od kopija do brend modela :D
fulili ste obojica, već smo pričali o Alcatelu na ovoj temi :) ... TCL je vlasnik Alcatela, odnosno, TCL se prodaje u Evropi pod imenom Alcatel... iOcean nema nikakvih poveznica sa TCL-om..
Mobilmanix

#1493 Re: Kineski mobiteli

Post by Mobilmanix »

gidra wrote:
SONY_91 wrote:
Mobilmanix wrote:
fulili ste obojica, već smo pričali o Alcatelu na ovoj temi :) ... TCL je vlasnik Alcatela, odnosno, TCL se prodaje u Evropi pod imenom Alcatel... iOcean nema nikakvih poveznica sa TCL-om..
Nije bitno ko je u cijem vlasnistvu , govorimo o situaciji na terenu. Ne znam da li ti baziras misljenje na osnovu iscitavanja foruma , ali ja imam radnog iskustva 13 godina i znam sta pricam , a ko posjeduje neke dionice to je vec drugi par cipela za pare se sve radi
SONY_91

#1494 Re: Odg: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

gidra wrote:
SONY_91 wrote:
Mobilmanix wrote:
I ti si prijatelju fulao. Mi uopšte nismo pričali ko je vlasnik Alcatela, nego Alpsa, iOceana,...
kloniran

#1495 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

dinooh wrote:evo ga u prodaji DG900
http://www.antelife.com/doogee-turbo2-d ... white.html
usrali su i sefa i stanicu sa ovim rubom
dinooh

#1496 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

kloniran wrote:
dinooh wrote:evo ga u prodaji DG900
http://www.antelife.com/doogee-turbo2-d ... white.html
usrali su i sefa i stanicu sa ovim rubom
:thumbup: . Sony vrsi brusenje rubova mobitela do zeljenih dimenzija
gidra

#1497 Re: Kineski mobiteli

Post by gidra »

Mobilmanix wrote:
gidra wrote:
SONY_91 wrote: fulili ste obojica, već smo pričali o Alcatelu na ovoj temi :) ... TCL je vlasnik Alcatela, odnosno, TCL se prodaje u Evropi pod imenom Alcatel... iOcean nema nikakvih poveznica sa TCL-om..
Nije bitno ko je u cijem vlasnistvu , govorimo o situaciji na terenu. Ne znam da li ti baziras misljenje na osnovu iscitavanja foruma , ali ja imam radnog iskustva 13 godina i znam sta pricam , a ko posjeduje neke dionice to je vec drugi par cipela za pare se sve radi
Pa normalno da će biti isto kad ih većina koristi iste procesore, ploče, kamere, senzore, display-e itd... Razlika im je u kvalitetu završnih materijala i obliku i na načinu kako je telefon i koliko kvalitetno sklopljen... Malo ko od njih razvija svoju tehnologiju.
esawyer

#1498 Re: Kineski mobiteli

Post by esawyer »

naručila sam sa to2c.com thl t6s bratu, za koliko bi od prilike trebao stici ako je ko narucivao sa ove stranice? Imam tracking number ali mi jos uvijek pise da nije poslan za evropu :twisted:
febo_acm

#1499 Re: Kineski mobiteli

Post by febo_acm »

Meni je 30 dana standard, kao da ciljaju :D

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ema_

#1500 Re: Kineski mobiteli

Post by ema_ »

Kad mi budu ponovo slali mobitel, jel to znači da neću opet plaćati carinu ili? Imam sve papire od prve carine i svega. :zoka:
Post Reply