Kineski mobiteli
Moderator: Benq
- dinooh
#1476 Re: Kineski mobiteli
evo ga u prodaji DG900
http://www.antelife.com/doogee-turbo2-d ... white.html
- SONY_91
#1477 Re: Kineski mobiteli
Ukoliko je netko u potrazi za Doogee Valenciom meni je stigla jedna u subotu. Hitna mi je prodaja, jer, sve što sam imao uložio sam na 1+1
. Dao bih Valenciu za 250 KM, pa, ukoliko netko bude zainteresovan neka se javi putem pp.
- AhmetShabo
#1478 Re: Kineski mobiteli
kakvi su iOcean mobiteli? ima li neko iskustva sa njima?
-
Mobilmanix
#1479 Re: Kineski mobiteli
AhmetShabo wrote:kakvi su iOcean mobiteli? ima li neko iskustva sa njima?
iocean telefoni odlicni za taj cjenovni rang u kom se nalaze.
-
Mobilmanix
#1480 Re: Kineski mobiteli
Sony i Dino imate li kakve prijedloge za koje kineske brendove da ubacimo podrsku za servis posto vidim da se razumijete mnogo u tu tematiku 
- SONY_91
#1481 Re: Kineski mobiteli
Doogee i THL - Mislim da bi bilo posla jer ih 'ima' u BiHMobilmanix wrote:Sony i Dino imate li kakve prijedloge za koje kineske brendove da ubacimo podrsku za servis posto vidim da se razumijete mnogo u tu tematiku
-
Mobilmanix
#1482 Re: Kineski mobiteli
SONY_91 wrote:Doogee i THL - Mislim da bi bilo posla jer ih 'ima' u BiHMobilmanix wrote:Sony i Dino imate li kakve prijedloge za koje kineske brendove da ubacimo podrsku za servis posto vidim da se razumijete mnogo u tu tematiku
Ubacujemo uskoro Doogee u prodaju sa servisnom podrskom naravno
- SONY_91
#1483 Re: Kineski mobiteli
E, neka ste prenijeli tu info. za Doogee da znam da ja više ne nabavljam te modeleMobilmanix wrote:SONY_91 wrote:Doogee i THL - Mislim da bi bilo posla jer ih 'ima' u BiHMobilmanix wrote:Sony i Dino imate li kakve prijedloge za koje kineske brendove da ubacimo podrsku za servis posto vidim da se razumijete mnogo u tu tematiku
Ubacujemo uskoro Doogee u prodaju sa servisnom podrskom naravno
- dinooh
#1484 Re: Kineski mobiteli
Jeste li vi iz Mobilmanie. Ako jeste bilo je i vrijeme da prosirite svoj asortiman kineza, ali i servis podrsku za navedeneMobilmanix wrote:Sony i Dino imate li kakve prijedloge za koje kineske brendove da ubacimo podrsku za servis posto vidim da se razumijete mnogo u tu tematiku
Znamo da je problem slati mobitele nazad ako se pokvare jer nasi ne zele popravljati kineze (to je ispod njihovog nivoa)
Ovo su mobiteli koji se kupuju u BiH. Mozda ima jos kojih ali najcesci su Xiaomi, Doggee, Huawei, THL, Zopo,Lenovo. Ako ovih nece biti u prodaji, neka se bar nade servis. Znam da je tesko sklopiti ugovor sa svima, ali eto bar servis da ima ako ode nesto u hardware-u
-
Mobilmanix
#1485 Re: Kineski mobiteli
Sada kalkulisem cijenu za recimo taj Doogee Valencia sto ti imas bio bi oko 290 KM sa PDV-om
Kakav je onaj Nibiru bio ?
-
Mobilmanix
#1486 Re: Kineski mobiteli
iocean nam je primaran trenutno jer su jako dobri kvalitetom, a solidni cijenom. Planirano sirenje asortimana na Doogee i Cubot do kraja godine, a od slijedece Xiaomi. Za Huawei i ZTE vec imamo podrskudinooh wrote:Jeste li vi iz Mobilmanie. Ako jeste bilo je i vrijeme da prosirite svoj asortiman kineza, ali i servis podrsku za navedeneMobilmanix wrote:Sony i Dino imate li kakve prijedloge za koje kineske brendove da ubacimo podrsku za servis posto vidim da se razumijete mnogo u tu tematiku![]()
Znamo da je problem slati mobitele nazad ako se pokvare jer nasi ne zele popravljati kineze (to je ispod njihovog nivoa)
Ovo su mobiteli koji se kupuju u BiH. Mozda ima jos kojih ali najcesci su Xiaomi, Doggee, Huawei, THL, Zopo,Lenovo. Ako ovih nece biti u prodaji, neka se bar nade servis. Znam da je tesko sklopiti ugovor sa svima, ali eto bar servis da ima ako ode nesto u hardware-u
- SONY_91
#1487 Re: Kineski mobiteli
Nibiru je po meni bio uređaj koji je najkvalitetnije izrađen od svih "kineza" koji su prošli kroz moje ruke. A bilo je par Doogee-ja, ZTE-ova, JIAKE, Alps, Star,...Mobilmanix wrote:Sada kalkulisem cijenu za recimo taj Doogee Valencia sto ti imas bio bi oko 290 KM sa PDV-om
-
Mobilmanix
#1488 Re: Kineski mobiteli
E mozes li mi reci ko su ti alps posto vidim da imaju neke veze sa ioceanom ?SONY_91 wrote:Nibiru je po meni bio uređaj koji je najkvalitetnije izrađen od svih "kineza" koji su prošli kroz moje ruke. A bilo je par Doogee-ja, ZTE-ova, JIAKE, Alps, Star,...Mobilmanix wrote:Sada kalkulisem cijenu za recimo taj Doogee Valencia sto ti imas bio bi oko 290 KM sa PDV-om
- SONY_91
#1489 Re: Kineski mobiteli
Imao sam prije godinu i pol "kopiju" jednog poznatog južnokorejskog diva iza koje je stajao Alps i par W450 iza koje bi trebao da stoji također Alps. A, Alps je izgleda kompanija od Alcatela, ali, ko će ga znati više ko je čiji u KiniMobilmanix wrote:
E mozes li mi reci ko su ti alps posto vidim da imaju neke veze sa ioceanom ?
-
Mobilmanix
#1490 Re: Kineski mobiteli
Alps je znaci kljuc svegaSONY_91 wrote:Imao sam prije godinu i pol "kopiju" jednog poznatog južnokorejskog diva iza koje je stajao Alps i par W450 iza koje bi trebao da stoji također Alps. A, Alps je izgleda kompanija od Alcatela, ali, ko će ga znati više ko je čiji u KiniMobilmanix wrote:
E mozes li mi reci ko su ti alps posto vidim da imaju neke veze sa ioceanom ?
- SONY_91
#1491 Re: Kineski mobiteli
Eto, onda smo dvojica sa istim mišljenjem u BiHMobilmanix wrote:
Alps je znaci kljuc svegai meni smrdi na alcatel kad sam pogledao elektroniku i bateriju iocean x8 mini identican kao alcatel idol
-
gidra
#1492 Re: Kineski mobiteli
fulili ste obojica, već smo pričali o Alcatelu na ovoj temiSONY_91 wrote:Eto, onda smo dvojica sa istim mišljenjem u BiHMobilmanix wrote:
Alps je znaci kljuc svegai meni smrdi na alcatel kad sam pogledao elektroniku i bateriju iocean x8 mini identican kao alcatel idol
. Pa, kad već imam isto mišljenje mogao si i meni proslijediti neki "konzorciji" za neki kineski brend
. Ja mislim da Alcatel ima dosta tih manjih kompanija preko kojih radi sve, od kopija do brend modela
-
Mobilmanix
#1493 Re: Kineski mobiteli
Nije bitno ko je u cijem vlasnistvu , govorimo o situaciji na terenu. Ne znam da li ti baziras misljenje na osnovu iscitavanja foruma , ali ja imam radnog iskustva 13 godina i znam sta pricam , a ko posjeduje neke dionice to je vec drugi par cipela za pare se sve radigidra wrote:fulili ste obojica, već smo pričali o Alcatelu na ovoj temiSONY_91 wrote:Eto, onda smo dvojica sa istim mišljenjem u BiHMobilmanix wrote:
. Pa, kad već imam isto mišljenje mogao si i meni proslijediti neki "konzorciji" za neki kineski brend
. Ja mislim da Alcatel ima dosta tih manjih kompanija preko kojih radi sve, od kopija do brend modela
... TCL je vlasnik Alcatela, odnosno, TCL se prodaje u Evropi pod imenom Alcatel... iOcean nema nikakvih poveznica sa TCL-om..
- SONY_91
#1494 Re: Odg: Kineski mobiteli
I ti si prijatelju fulao. Mi uopšte nismo pričali ko je vlasnik Alcatela, nego Alpsa, iOceana,...gidra wrote:fulili ste obojica, već smo pričali o Alcatelu na ovoj temiSONY_91 wrote:Eto, onda smo dvojica sa istim mišljenjem u BiHMobilmanix wrote:
... TCL je vlasnik Alcatela, odnosno, TCL se prodaje u Evropi pod imenom Alcatel... iOcean nema nikakvih poveznica sa TCL-om..
- kloniran
#1495 Re: Kineski mobiteli
usrali su i sefa i stanicu sa ovim rubomdinooh wrote:evo ga u prodaji DG900
- dinooh
#1496 Re: Kineski mobiteli
kloniran wrote:usrali su i sefa i stanicu sa ovim rubomdinooh wrote:evo ga u prodaji DG900
-
gidra
#1497 Re: Kineski mobiteli
Pa normalno da će biti isto kad ih većina koristi iste procesore, ploče, kamere, senzore, display-e itd... Razlika im je u kvalitetu završnih materijala i obliku i na načinu kako je telefon i koliko kvalitetno sklopljen... Malo ko od njih razvija svoju tehnologiju.Mobilmanix wrote:gidra wrote:Nije bitno ko je u cijem vlasnistvu , govorimo o situaciji na terenu. Ne znam da li ti baziras misljenje na osnovu iscitavanja foruma , ali ja imam radnog iskustva 13 godina i znam sta pricam , a ko posjeduje neke dionice to je vec drugi par cipela za pare se sve radiSONY_91 wrote: fulili ste obojica, već smo pričali o Alcatelu na ovoj temi... TCL je vlasnik Alcatela, odnosno, TCL se prodaje u Evropi pod imenom Alcatel... iOcean nema nikakvih poveznica sa TCL-om..
- esawyer
#1498 Re: Kineski mobiteli
naručila sam sa to2c.com thl t6s bratu, za koliko bi od prilike trebao stici ako je ko narucivao sa ove stranice? Imam tracking number ali mi jos uvijek pise da nije poslan za evropu 
-
febo_acm
#1499 Re: Kineski mobiteli
Meni je 30 dana standard, kao da ciljaju 
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- ema_
#1500 Re: Kineski mobiteli
Kad mi budu ponovo slali mobitel, jel to znači da neću opet plaćati carinu ili? Imam sve papire od prve carine i svega.