Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
rahmanjin

#1476 Re: Real Madrid C.F.

Post by rahmanjin »

ultima_palabra wrote:A đe ste vi prije ključali? :-) Ma dobro, ljudski je to, kad je neko na podu i svi ga cipelare, svako hoće da zada udarac :-D
Plavih_11, šta ja ono rekoh jučer? Prvo poluvrijeme odlično, u tom periodu je trebalo dati 3 gola i riješiti utakmicu, Lyon je izgledao kao zeko na cesti kad ga auto presretne :D Higuain, nevjerojatno kako nestane u CL, čudno je to, zabijao je Barci, Sevilli, Valenciji...simptomatično za cijeli tim.
Ko reče da se Kaka treba zapitati gdje je došao :-? On se treba zapitati par stvari oko svoje forme, neka mu Cristiano bude primjer.
U 2.poluvremenu totalno izgubljena kontrola nad utakmicom, nervoza i gol je došao kao logičan slijed okolnosti. Vidio se nedostatak Xabija koji bi stao na loptu u onoj situaciji, dok bi Guti bio bliže golu i slobodniji da oproba svoje pasove prema naprijed.
Vidim Marca nastavlja sa svojom bezobraznom kampanjom za smjenu Pellegrinija :x Baš me zanima ko bi to njima bio po volji. Po meni, potrebno je ostaviti Pellegrinija i gro ove ekipe, sa 2-3 pojačanja tipa Ashley Colea i Silve, pokušati ponovo dogodine 8-)
Ne bih ss slozio s tobom oko pojacanja. Cole ok on moze, al sta ce od Silve na kojoj poziciji da igra i koga da izbacis od ove postave ( napomena Silva najcesce igra na krilnoj poziciji ). Oni trebaju da uloze svu lovu u dovođenje Essiena, on je po mom misljenju igrac koji im fali ili neko kao on mada mislim da na njegovoj poziciji nema boljeg od njega.
sumirprimus

#1477 Re: Real Madrid C.F.

Post by sumirprimus »

Sticajem zivotnih i objektivnih okolnosti,ne mogodoh sinoc gledat tekme...
Tako da mom iznenadjenju jutros nije bilo kraja...
Jos kad vid`jeh da je miralem presudio...
I jednostavno,da je madrid bio bolji dao bi gol vise i prosao bi,ko sto uvijek i bude u fudbalu...
ultima_palabra

#1478 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

rahmanjin wrote:Ne bih ss slozio s tobom oko pojacanja. Cole ok on moze, al sta ce od Silve na kojoj poziciji da igra i koga da izbacis od ove postave ( napomena Silva najcesce igra na krilnoj poziciji ). Oni trebaju da uloze svu lovu u dovođenje Essiena, on je po mom misljenju igrac koji im fali ili neko kao on mada mislim da na njegovoj poziciji nema boljeg od njega.
Ne bih nešto o pojačanjima, jer sezona još nije gotova, ali Silva bi mogao igrati na lijevoj strani, što sada igra Granero, ponekad Marcelo ili VDV. Ne vjerujem da bi Chelsea prodao Essiena, a i ne vjerujem da bi ovaj se uklopio u ekipu i Primeru uopšte. Cole s druge strane ima privatnih problema, možda mu treba novi izazov u karijeri, a još uvijek je najbolji lijevi bek na svijetu.
Jack Be Nimble

#1479 Re: Real Madrid C.F.

Post by Jack Be Nimble »

Kao navijac Milana zelim se zahvaliti Realu sto je preuzeo veci dio sramote od sinoc na svoja ledja! Hvala! :run:
slucajan

#1480 Re: Real Madrid C.F.

Post by slucajan »

Lahko je na Tenerifima demonstrirati silu...
Omerovim_Koracima

#1481 Re: Real Madrid C.F.

Post by Omerovim_Koracima »

Tomahawk11 wrote:Vidi ih sto se sikiraju :mrgreen:
Real Madrid :oops: :x
Pjanic :thumbup: :bih:
Pelegrini, Higuain, Guti out.
Sta rece kometator: ''Huande Ramos po boku'' :lol:
Lopta je okrugla. Idemo dalje, sad sve snage na Primeru. I onog Benzemu cim prezdravi u vatru. Momak nije sastavio 2 utakmice. Treba mu malo kontinuiteta da pocne trpati.
Pa sve je rketalo od Gutija,Kaka mu uzima mjesto a bolji je od Kake 20 puta,kakvu je loptu dao ronaldu kod gola strasno...Mrzim Real al meni je Guti uvjek bio dobar igrach :thumbup:
rahmanjin

#1482 Re: Real Madrid C.F.

Post by rahmanjin »

ultima_palabra wrote:
rahmanjin wrote:Ne bih ss slozio s tobom oko pojacanja. Cole ok on moze, al sta ce od Silve na kojoj poziciji da igra i koga da izbacis od ove postave ( napomena Silva najcesce igra na krilnoj poziciji ). Oni trebaju da uloze svu lovu u dovođenje Essiena, on je po mom misljenju igrac koji im fali ili neko kao on mada mislim da na njegovoj poziciji nema boljeg od njega.
Ne bih nešto o pojačanjima, jer sezona još nije gotova, ali Silva bi mogao igrati na lijevoj strani, što sada igra Granero, ponekad Marcelo ili VDV. Ne vjerujem da bi Chelsea prodao Essiena, a i ne vjerujem da bi ovaj se uklopio u ekipu i Primeru uopšte. Cole s druge strane ima privatnih problema, možda mu treba novi izazov u karijeri, a još uvijek je najbolji lijevi bek na svijetu.
Za Colea sam rekao ok i tu se slazemo, al oko Silve ne. Jer moras onda izbaciti ili Kaku ili Ronalda jer ne mogu trojica igraca solera igrati u vezi, jos plus dodaj napadaca. U tome je i problem Reala daj loptu Kaki ili Ronaldu pa sta naprave. Nemaju sredinu terena i to im je po meni najveci njihov feler, mislim cast L.Diarri al on je ipak skart iz Chelsea i Arsenala. A za Essiena sam i rekao neka daju sve pare za njega mozda ga Chelsea tada i pusti, i jos se ne bih slozio oko njegovog uklapanja u ekipu jer onakvi igraci kao on se mogu uklopiti u svaku ekipu. Ko zna mozda i nas dvojicu zovnu iz Reala za savjetnike :) , mada ja ne bih pristao jer sam navijac Man. Utd :)
ultima_palabra

#1483 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

rahmanjin wrote:
ultima_palabra wrote:
Za Colea sam rekao ok i tu se slazemo, al oko Silve ne. Jer moras onda izbaciti ili Kaku ili Ronalda jer ne mogu trojica igraca solera igrati u vezi, jos plus dodaj napadaca. U tome je i problem Reala daj loptu Kaki ili Ronaldu pa sta naprave. Nemaju sredinu terena i to im je po meni najveci njihov feler, mislim cast L.Diarri al on je ipak skart iz Chelsea i Arsenala. A za Essiena sam i rekao neka daju sve pare za njega mozda ga Chelsea tada i pusti, i jos se ne bih slozio oko njegovog uklapanja u ekipu jer onakvi igraci kao on se mogu uklopiti u svaku ekipu. Ko zna mozda i nas dvojicu zovnu iz Reala za savjetnike :) , mada ja ne bih pristao jer sam navijac Man. Utd :)
Mislim da se ne bi dobro uklopio sa Xabijem, koji je najvažniji igrač sredine terena. Ali o tom potom. Bit je da ova ekipa treba srasti zajedno, vidjelo se da još uvijek ne mogu spojiti 90 jakih minuta protiv dobre ekipe. Samo da medijski pritisak sad ne natjera Florentina na otpuštanje trenera ili kupovinu nepotrebnih igrača.
kory

#1484 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

jbg sve je to u redu...na moju veliku zualost real ispo a. sta cu sad necu se ubijat jbg....al nemogu da vjerujem da je real uso u drugo poluvrijeme da igra defanzivni fudbal pa oni u cijelom poluvremenu nisu napravili 2 dobre prilike...iguain je u primeri i LP ko nebo i zemlja..treba ic hodzi....kaka ko da je doso sa marsa pa nemoze da se navikne dokle ce mu vise to biti izgovor...al nema veze ja sam navijac reala i stajim iza njih sta cu drugo..nema veze momci idemo dalje...

al sto se tice trenera i pojacanja..ja bih ostavio ovog pelegrinija pa makar do kraja godine i kao pojacanja samo ba kupit jednog klasnog spica..znaci dobar napadac i krenuce ba to sve bolje....
Charuga
Globalni moderator

#1485 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

"Nakon pauze i početka drugog dijela bio sam zabrinut jer sam vidio da Lyonov cilj nije čuvati rezultat."

Jeli moguce da je ovo moze izjaviti trener jednog kluba kakav je Real .. :shock:
Sharam

#1486 Re: Real Madrid C.F.

Post by Sharam »

Samo reci 300 miliona evrica u zrakkk ode....EJ MOJ RONALDO TAKO TI JA KAD BOSANAC IGRA....hahahahahahahaha ja levata Allahu dragi...MIRALEM ZEPA PJANIC....bolje vam je u humanitarne svrhe da dadu pare , po istocnoj Bosni, pa se onda mogu nadati necemu ovako tesko...papapa jedite se....PS. Sljedece godine kupovina Rooney, Ribery, Messi, Fabregas, Villa nova garnitura za naguzivanje appaap
ultima_palabra

#1487 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:"Nakon pauze i početka drugog dijela bio sam zabrinut jer sam vidio da Lyonov cilj nije čuvati rezultat."

Jeli moguce da je ovo moze izjaviti trener jednog kluba kakav je Real .. :shock:
Mislio je na tim, ne na sebe, pogrešno je prevedeno...
fixer

#1488 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Sharam wrote:Samo reci 300 miliona evrica u zrakkk ode....EJ MOJ RONALDO TAKO TI JA KAD BOSANAC IGRA....hahahahahahahaha ja levata Allahu dragi...MIRALEM ZEPA PJANIC....bolje vam je u humanitarne svrhe da dadu pare , po istocnoj Bosni, pa se onda mogu nadati necemu ovako tesko...papapa jedite se....PS. Sljedece godine kupovina Rooney, Ribery, Messi, Fabregas, Villa nova garnitura za naguzivanje appaap
Prvo i osnovno - Real jest potrosio na akvizicije tristotinjak miliona, ali je takodjer mnogo dobio prodajom.
mrtva kokoš

#1489 Re: Real Madrid C.F.

Post by mrtva kokoš »

ultima_palabra wrote:
Plavih_11 wrote:"Nakon pauze i početka drugog dijela bio sam zabrinut jer sam vidio da Lyonov cilj nije čuvati rezultat."

potom jos gore...
ultima_palabra

#1490 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Splinter wrote:
ultima_palabra wrote:

potom jos gore...
Pa u pravu je. Lyon je izišao na teren u 2.poluvremenu sa drugim planom, vidjela se zbunjenost igrača Madrida već nakon 10-15 minuta, skontali su izgubili kontrolu. Ali imali su pola sata prije gola da se prilagode, da ponovo uspostave svoju igru. Gol je bio neminovan, da nije Pjanić, bio bi neko drugi :roll:
Omerovim_Koracima

#1491 Re: Real Madrid C.F.

Post by Omerovim_Koracima »

Ma fazon je da su ovi mislili da ce se Lyon jos vise zatvorit,a ovi ofanzivu udarili,pobjeda trenera :thumbup:
krusty

#1492 Re: Real Madrid C.F.

Post by krusty »

daj ne pricajte gluposti molim vas, Real bi i sa trenutnim sastavom trebao i mogao daleko dogurati

to sto njih neke druge stvari ogranicavaju rezultatski je najmanje u nedostatku nekog igraca...

zato ne lupetajte, znaci Real ne moze nista osvojiti bez Essiena, Colea i kojeg jos igraca ? smijesno stvarno, njima mozda fali timska igra fali im taktika fali im dosta toga, ali igraca im ne fali...

pa pogledajte samo taj Lyon, u direktnoj usporedbi igraca oba tima mislim da Real ima 10:1 ili 11:0 ako cemo realno... pa sta su napravili nista, super su krenuli ali su se isfulali, a ja sam iskreno mislio da ce ih razvaliti Real al oni jednostavno padnu nakon par promasenih prilika i kasnije je bilo ocekivati da ce Lyon dati neki gol...
LSD

#1493 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

sa drugog portala...neko se sjetio i ovoga :-)

http://img11.imageshack.us/img11/3695/d ... adridu.jpg

:D :D
ultima_palabra

#1494 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

ThunderbirD wrote:Drago mi je zbog fudbala ponajviše, a naravo i zbog bosanskog zmaja Pjanića, što je Real ispao. Kažem zbog fudbala, jer nije pobijedio novac bogatog Reala, već na terenu srce, rad i taktika trenera i igrača Lyona. Svaka čast našem Pjaniću, koji ima šlif za velike utakmice, a to su odlike velikih nogometaša.

U Realu mi većinom izgledaju kao prepotentni polupismeni đikani, koji vježbaju pred ogledalom poze prije utakmice ne bili ispali u medijima kao lafo gladijatori na zelenom travnjaku. Međutim, jasno je o kakvim se ljudskim ublehama radi. Doduše i u tom Realu ima igrača, koji ispaštaju zbog umišljenih i glupih balavaca koji samo sebe vide na terenu. Iker, Sergio Ramos, Alonso, Drenthe su sjajni igrači. Pored njih su sebični i nadmeni Ronaldo, koji samo sebe vidi na terenu, indisponirani i izgubljeni u prostoru i vremenu Kaka koji se debelo zahebo što je došao u Real a mogao je birati gdje da ide, sad već ne, starosjedioc Guti, koji će ostati vječna nada Reala, ( poput Zimića u KK Bosna :-D ), istrošeni Raul, nedefinisani Marcelo kod kojega se uopće ne zna pozicija, bek, krilo, srednji vezni, pasivni i tromi Benzema kojem treba par sezona da se navikne na travnjak santijaga bernabea i sl. da ne dužim :shock:

Za njih je Barca svemirski stroj, blago rečeno :-D
Bacaš bombe i stereotipe, taj Ronaldo je daleko najbolji strijelac CL sa 7 golova u 6 utakmica, a i u Primeri ima sličan skor. Polupismeni đikani - jel mi ovdje pričamo o fudbalu?
Gomila nabacanih svaštarija i kafanskih priča.
Zašto taj svemirski stroj onda ima isto bodova kao i oni?
Zbog fudbala ti je drago što je pobjedio tim koji je imao 34% lopte na svom terenu? give me a break :skoljka:
Fordas

#1495 Re: Real Madrid C.F.

Post by Fordas »

Vjerovatno mu je drago zbog toga sto je Real stotinama miliona eura pokusao nesto promjeniti, sto je postavio po mnogima previsoke i cak za fudbal porazne standarde oko kupovine igraca itd...

A ako cemo mak na konac za te silne pare mogao je kupiti vise od pola tima Barcelone pa se onda rahat prosetati Spanijom i Evropom :D

Ovako, matrak :D
Charuga
Globalni moderator

#1496 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

Fordas wrote:A ako cemo mak na konac za te silne pare mogao je kupiti vise od pola tima Barcelone pa se onda rahat prosetati Spanijom i Evropom :D
Nisu svi Luis Figo .. :mrgreen:
ultima_palabra

#1497 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Treba nekad pročitat šta napišeš prije postanja. Drenthe je odličan igrač, a Cristiano ne valja :-)
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#1498 Re: Real Madrid C.F.

Post by crysis »

citam ovde da realu treba spic igrac , ne nego realu treba jak vezni red , nema ga nikako. sve jaki igraci i svaki vuce na svoju stranu, to mogu smiriti jedino veliki treneri kao ferguson, murinjo i gvardiola. a taj svemirski stroj dolazi 11 aprila, onda deranje guzova , nek mole boga da opet nebude sestica. i fol isto bodova, moze, getafe iz madrida polomi pola odbrane barcelone + dva crvena, krnjava barca gubi od atletika, zadnja utakmica, sudija iz madrida barci dva crvena , a dolazi valencija. e tako real stize barcelonu.
and

#1499 Re: Real Madrid C.F.

Post by and »

real iduću tekmu igra u valjadolidu,a tamo je još jedan bosanac.nek se ne zajebavaju da i titula ne ode :D
musac

#1500 Re: Real Madrid C.F.

Post by musac »

Pita Kaka Ronalda:
- Hos' izlazit veceras?
- Ronaldo: Necu, ima Lyon na tv-u

:lol: :lol:
Post Reply