Pravni fakultet
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1476 Re: Pravni fakultet
ja sam čuo da je chuck položio knjigu iz prve, ali je morao ponovo doći da položi pozitivno 
-
dezurni_ucenik
#1477 Re: Pravni fakultet
.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 12:40, edited 1 time in total.
-
gaius
#1478 Re: Pravni fakultet
falsa nominatio non nocet..
"kultura" mi je na vrlo lošem nivou.. potrudiću se da dosegnem taj nivo profinjenosti koji se manifestira u plačljivom tračarenju po forumu kako duvnjak galami na svoju ženu.. sram da ga bude.. a "...psihicki poremecen...jedan obican maloumnik ,,,sadista ,,matoro djubre..kreten......kao pravo djubre" vjerovatno predstavlja kulturološki klimax današnje omladine...
knjigu u šake i ne kukaj.. šta vam treba dijeliti cenere kao pojedini.. svi dobri studenti iz moje generacije su to položili bez po muke.. i nećeš vjerovati cenera je bilo koliko hoćeš.. ali fol je što svih 12 (ili bješe 13) pitanja moraš odgovoriti za 10..
čovjek je takav.. ima standarde.. sjedneš.. naučiš.. položiš.. nije fin na ocjenama kao boro.. utješan kao hajrija.. drug kao grebo.. stalno nešto ronca ali je čovjek korektan 100%.. i braniću ga dok sam živ..
"kultura" mi je na vrlo lošem nivou.. potrudiću se da dosegnem taj nivo profinjenosti koji se manifestira u plačljivom tračarenju po forumu kako duvnjak galami na svoju ženu.. sram da ga bude.. a "...psihicki poremecen...jedan obican maloumnik ,,,sadista ,,matoro djubre..kreten......kao pravo djubre" vjerovatno predstavlja kulturološki klimax današnje omladine...
knjigu u šake i ne kukaj.. šta vam treba dijeliti cenere kao pojedini.. svi dobri studenti iz moje generacije su to položili bez po muke.. i nećeš vjerovati cenera je bilo koliko hoćeš.. ali fol je što svih 12 (ili bješe 13) pitanja moraš odgovoriti za 10..
čovjek je takav.. ima standarde.. sjedneš.. naučiš.. položiš.. nije fin na ocjenama kao boro.. utješan kao hajrija.. drug kao grebo.. stalno nešto ronca ali je čovjek korektan 100%.. i braniću ga dok sam živ..
- JThomas
#1479 Re: Pravni fakultet
poštujem svačije mišljenje, ali on se za moje kriterije iživljava.
i korektan bogam' nije. nije isti sa svima, ni blizu, i previše toga ovisi o tome kako su oni prije tebe znali i jesu li ga iznervirali. strog a korektan profesor je za mene, npr. muminović, a duvnjak vala ne.
i korektan bogam' nije. nije isti sa svima, ni blizu, i previše toga ovisi o tome kako su oni prije tebe znali i jesu li ga iznervirali. strog a korektan profesor je za mene, npr. muminović, a duvnjak vala ne.
-
dezurni_ucenik
#1480 Re: Pravni fakultet
.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 12:39, edited 1 time in total.
- silent_BoB
#1481 Re: Pravni fakultet
Chmoljo wrote:ja sam čuo da je chuck položio knjigu iz prve, ali je morao ponovo doći da položi pozitivno
ma duvnjak ti je nestabilan kooooo atom
-
Eborg
#1482 Re: Pravni fakultet
Dobro, Nećka na stranu, mene zanima jedna konkretna stvar.
Kada spremam ovako poneki ispit bude par izraza koje ili ne skužim (divne naše hrvatske knjige sa svojim jezičkim puritanizmom) ili se ne mogu sjetiti šta znače pa onda moram guglati i gubim vrijeme na to.
Elem, ima li iko iskustva sa ovim pravnim leksikonima? Vidio sam na sajmu knjiga ovaj leksikon i nije izgledao loše, imao je dosta informacija. Međutim, i tu ima izraza koji i nisu baš učestali u literaturi koju koristimo kada se pređe na ove domaće autore.
Dakle, koliko ima smisla uzimati ovakvo nešto i to na hrvatskom jeziku, ima li neki srpski leksikon koji nam je vjerovatno bliži kada se mi nismo sjetili da napravimo isti?
http://www.izloog.com/pravni-leksikon-102484.aspx
Kada spremam ovako poneki ispit bude par izraza koje ili ne skužim (divne naše hrvatske knjige sa svojim jezičkim puritanizmom) ili se ne mogu sjetiti šta znače pa onda moram guglati i gubim vrijeme na to.
Elem, ima li iko iskustva sa ovim pravnim leksikonima? Vidio sam na sajmu knjiga ovaj leksikon i nije izgledao loše, imao je dosta informacija. Međutim, i tu ima izraza koji i nisu baš učestali u literaturi koju koristimo kada se pređe na ove domaće autore.
Dakle, koliko ima smisla uzimati ovakvo nešto i to na hrvatskom jeziku, ima li neki srpski leksikon koji nam je vjerovatno bliži kada se mi nismo sjetili da napravimo isti?
http://www.izloog.com/pravni-leksikon-102484.aspx
- silent_BoB
#1483 Re: Pravni fakultet
imas neki primjer koji nisi uspio skuziti?
-
elSaik
#1484 Re: Pravni fakultet
A otkud tebi da je on bo-bo-bo-bolonja?CVIKERASH wrote:gaius wrote:falsa nominatio non nocet..
ah sta ces ,,,,bo-bo-bolonja ima cudnu moc ....
jest korektan aha -----
vrijedanje studenata po nacionalistickoj osnovi
psovanje u toku ispita
njegova stalna mijenjanja raspolozenja
-
Eborg
#1485 Re: Pravni fakultet
Bila je baš u knjizi "Ustavno pravo" neka riječ koju su u jednoj lekciji naveli jedno 4-5 puta. Zaboravio sam više koja je bila, nikad je do tada nisam čuo iako se smatram poprilično načitanom osobom. Elem, ja nađem na netu BH ekvivalent jer je mnogo jasniji i upotrijebim to na ispitu da nešto objasnim kad Nećko:"A ne, ne, ne piše to u knjizi kako si rek'o nego 'vako!"silent_BoB wrote:imas neki primjer koji nisi uspio skuziti?
- CherryLips
#1486 Re: Pravni fakultet
Nego ima li kakvog habera da ce se skolarina moci platiti u 2 rate?? Fakat su mi s onom info sje.ali ljeto... 
- harač
#1487 Re: Pravni fakultet
duvnjak u septembru ide samo sa ustavnog (dolazi Edin Šarčević), ali OSTAJE na upravi...
-
dezurni_ucenik
#1488 Re: Pravni fakultet
.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 12:40, edited 1 time in total.
- silent_BoB
#1489 Re: Pravni fakultet
pa on ti voli te izraze tipa "rodonacelnik" il amerikanizirane "dendi" pa ga prevede na hrvatski kao radoholicar hahahaha mene je handrio s tim jer konta da studiram iz zajebancije i da se bavim ala muzikom il slikarstvom ugl konta da sma neki umjetnik hahahahaEborg wrote:Bila je baš u knjizi "Ustavno pravo" neka riječ koju su u jednoj lekciji naveli jedno 4-5 puta. Zaboravio sam više koja je bila, nikad je do tada nisam čuo iako se smatram poprilično načitanom osobom. Elem, ja nađem na netu BH ekvivalent jer je mnogo jasniji i upotrijebim to na ispitu da nešto objasnim kad Nećko:"A ne, ne, ne piše to u knjizi kako si rek'o nego 'vako!"silent_BoB wrote:imas neki primjer koji nisi uspio skuziti?
koristimo literaturu hrvatskih ili srpskih profesora,jer nemamo svoje cccc a da ne govorim da masa tih "ucenjaka" politicki je upleteno u svojim drzavama i da su razvijali doktrine nacionalisticke....sad vidi kome sve mi pomazemo jos ni studirat u vastitoj zemlji ne mozes na svom jeziku hahahahahahaha
ma hajde jos malko i pregrmit cemo fazu fax-a
-
Sir Amel
#1490 Re: Pravni fakultet
gaius wrote:falsa nominatio non nocet..
Duvnjak je za Grebu ljudina. Grebo je dobar profesor, ali je nekako pizda od covjeka.
-
Eborg
#1491 Re: Pravni fakultet
Imaju nekih internih razmirica na fakultetu pa je sve naopako. Jednom prilikom sam u neformalnom razgovoru jednog uposlenika PFSA pitao zašto se ne koristi knjiga ustavnog prava profesora Kasima Trnke da bi se na to isti toliko zacrvenio i počeo vikati kako je to problem, kako je moje da učim i ne postavljam pitanja, kako smo mi kao studenti odviše glupi da shvatimo koliko je taj problem zamršen i sl.silent_BoB wrote:pa on ti voli te izraze tipa "rodonacelnik" il amerikanizirane "dendi" pa ga prevede na hrvatski kao radoholicar hahahaha mene je handrio s tim jer konta da studiram iz zajebancije i da se bavim ala muzikom il slikarstvom ugl konta da sma neki umjetnik hahahahaEborg wrote:Bila je baš u knjizi "Ustavno pravo" neka riječ koju su u jednoj lekciji naveli jedno 4-5 puta. Zaboravio sam više koja je bila, nikad je do tada nisam čuo iako se smatram poprilično načitanom osobom. Elem, ja nađem na netu BH ekvivalent jer je mnogo jasniji i upotrijebim to na ispitu da nešto objasnim kad Nećko:"A ne, ne, ne piše to u knjizi kako si rek'o nego 'vako!"silent_BoB wrote:imas neki primjer koji nisi uspio skuziti?
koristimo literaturu hrvatskih ili srpskih profesora,jer nemamo svoje cccc a da ne govorim da masa tih "ucenjaka" politicki je upleteno u svojim drzavama i da su razvijali doktrine nacionalisticke....sad vidi kome sve mi pomazemo jos ni studirat u vastitoj zemlji ne mozes na svom jeziku hahahahahahaha
ma hajde jos malko i pregrmit cemo fazu fax-a
Pijaca od fakulteta u Zenici koristi tu knjigu i bolje poznaje Ustav BiH a mi se smaramo nekim tamo teorijama i "kulama bjelokosnim" (citat iz knjige). Nigdje izučavanja pozitivnog ustavnog prava, ono je samo bubanje par članova pred kraj.
-
EleanorRigby
#1492 Re: Pravni fakultet
Radi li studentska tokom ovog mjeseca?
Hvala
Hvala
- silent_BoB
#1493 Re: Pravni fakultet
sjeti se samo pozitivnog dijela..ucis smao federaciju hahahaha a mi ko pravi studenti ....SUPER!!! cccccc ko biva RS ne spada u ustavno uredjene BiH ccccc
ma i studenti su posebna prica,na stranu sto nam serviraju literaturu,da zelimo vise dobili bi...kao i bezuslovan uspis i sl gluposti,ali problem u tome sto ne trazimo prave stvari
ma i studenti su posebna prica,na stranu sto nam serviraju literaturu,da zelimo vise dobili bi...kao i bezuslovan uspis i sl gluposti,ali problem u tome sto ne trazimo prave stvari
-
Eborg
#1494 Re: Pravni fakultet
Slažem se da i mi imamo svojih mušica. Ali eto, čovjek očekuje makar neki nivo. U svojoj srednjoj školi (a nije u Sarajevu) sam bio više poštovan i imao sam bolju akademsku atmosferu nego u mnogim slučajevima na PFSA pa to frustrira čovjeka. 
-
nuki_cika
#1495 Re: Pravni fakultet
Eborg wrote:Slažem se da i mi imamo svojih mušica. Ali eto, čovjek očekuje makar neki nivo. U svojoj srednjoj školi (a nije u Sarajevu) sam bio više poštovan i imao sam bolju akademsku atmosferu nego u mnogim slučajevima na PFSA pa to frustrira čovjeka.
-
EleanorRigby
#1496 Re: Pravni fakultet
Radi li studentska služba tokom ovog mjeseca?
Hvala
Hvala
- makkaj
#1497 Re: Pravni fakultet
kolege, ima li ko kakvih vijesti za II ciklus studija na omiljenom nam fakultetu?Znam da se papiri predaju od 25. do 27. augusta..cijena?potrebni dokumenti?
- Bosanka551
#1498 Re: Pravni fakultet
Dobro vece, imam pitanje za apsolvente. Koje knjige se koriste za ispite na cetvrtoj godini Pravnog fakulteta, dakle potrebni su mi autori knjiga za sve predmete. I imate li informaciju o toe hoce li od septembra biti mijenjane knjige? Ovo mi je jako bitno jer knjige trebam poslati u inostranstvo pa ne bih da bezveze saljem pogresne a nemam vremena da ovih dana odem do Pravnog fakulteta. Hvala svima na pomoci unaprijed. (Moze i Privatna poruka).
-
LDxxxxxx
#1499 Re: Pravni fakultet
kad otprilike pocinju predavanja za brucose ???????????
- cyprus
#1500 Re: Pravni fakultet
Pozz pravnici, treba mi vaša mala mala pomoć
.
Samo ako mi neko hitno može reći tačan naziv one Durakovićeve knjige (nešto politički sistemi) i treba mi izdavač i godina izdanja te knjige
Unaprijed hvala
Samo ako mi neko hitno može reći tačan naziv one Durakovićeve knjige (nešto politički sistemi) i treba mi izdavač i godina izdanja te knjige