McDonald's u Sarajevu???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
cellisto

#1476 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by cellisto »

burekodsira wrote:naucite razlikovati (propisani) kvalitet mcd-a u americi, evropi i eu.
ovo je bilo u francuskom McD, tacnije u Parizu. ne govorim o kvalitetu koji je propisan, jer je kvalitet propisan i ovdje, pa kad dodje inspekcija otkriva svasta. samo govorim to sto mi je covjek ozbiljno rekao, a radio je tamo i nagledao se svega, i ispricao mi bez ikakve namjere da to preuvelica. On je bio pozitivno iznenadjen sto ovdje nema McD, ali ja se ne mijesam u to treba se ili ne treba nesto otvoriti ovdje. Samo kazem to sto znam - postoji razlog zasto uzmes jedan minijaturni hamburger i ne mozes disati od sitosti. ja ne bih tamo jela.
seen

#1477 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by seen »

raja se u BH nafurala na ove stvari iz EU.... ocam kad bi u EU jeli przena pohovana govna, i kod nas bi raja u BH na proteste da to isto i kod nas bude... za onog sto kaze da je MCD's u EU bolji nego u SAD, glupost najveca....jeo sam mcdonalds u njemackoj, isti je kao u SAD'u... ne kontam zasto bi neko otiso u Mcdonalds kad kod nas imas slicne fast food restorane koji koriste pravo meso, pravi krompir, pravo povrce.... u mcdonaldsu stave ti lafo salate u hamburger, ta salata lici na sve osim salate... paradajz je zute boje, a kad ga jedes isto ko zelena jabuka ima ukus....

radije cu otici u neki domaci fast food restoran ako mi je vec do tog stalo i ko covijek pojesti pomfrit i dobar hamburger, nego u mcdonaldsu da jedem pomfrit koji je 40% krompir 60% bog zna sta.... i meso koje je zaledeno bilo 2 sedmice pa ga odlede, i pogriju...

kupite cheese burger u mcdonaldsu, ostavite ga u frizderu preko noci....sutra ga probaj pojesti....pojest ces ga .............ali u kurcu
manki

#1478 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by manki »

seen wrote:raja se u BH nafurala na ove stvari iz EU.... ocam kad bi u EU jeli przena pohovana govna, i kod nas bi raja u BH na proteste da to isto i kod nas bude... za onog sto kaze da je MCD's u EU bolji nego u SAD, glupost najveca....jeo sam mcdonalds u njemackoj, isti je kao u SAD'u... ne kontam zasto bi neko otiso u Mcdonalds kad kod nas imas slicne fast food restorane koji koriste pravo meso, pravi krompir, pravo povrce.... u mcdonaldsu stave ti lafo salate u hamburger, ta salata lici na sve osim salate... paradajz je zute boje, a kad ga jedes isto ko zelena jabuka ima ukus....

radije cu otici u neki domaci fast food restoran ako mi je vec do tog stalo i ko covijek pojesti pomfrit i dobar hamburger, nego u mcdonaldsu da jedem pomfrit koji je 40% krompir 60% bog zna sta.... i meso koje je zaledeno bilo 2 sedmice pa ga odlede, i pogriju...

kupite cheese burger u mcdonaldsu, ostavite ga u frizderu preko noci....sutra ga probaj pojesti....pojest ces ga .............ali u kurcu
Nemoj zajebavati, ispadošmo mi koji smo u Bosni zadnji cigani koji bi pošto-poto htjeli da imitiraramo EU, i koji nikad iz države izašli nisu.
Bitte_Halt_ja_ja

#1479 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Nesto se ovdje zale na McD i nezdravu hranu a uzdizu nase cevape i hamburgere. Da samo znate kako smece mi jedemo McD je pojam zdrave hrane
minjonja

#1480 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by minjonja »

seen wrote:raja se u BH nafurala na ove stvari iz EU.... ocam kad bi u EU jeli przena pohovana govna, i kod nas bi raja u BH na proteste da to isto i kod nas bude... za onog sto kaze da je MCD's u EU bolji nego u SAD, glupost najveca....jeo sam mcdonalds u njemackoj, isti je kao u SAD'u... ne kontam zasto bi neko otiso u Mcdonalds kad kod nas imas slicne fast food restorane koji koriste pravo meso, pravi krompir, pravo povrce.... u mcdonaldsu stave ti lafo salate u hamburger, ta salata lici na sve osim salate... paradajz je zute boje, a kad ga jedes isto ko zelena jabuka ima ukus....

jah, zna se da je najbolje 10 godina zaledjeno meso, nego ovo smece iz mcd.

nema tog fast fooda koji ce ti za svaku turu pomfrita mijenjati ulje i stavljati kobe teletinu iz japana i neprskano voce i povrce. ne kontam sto ti smeta sto meso bude zaledjeno? to sto oni odmah zaledjeno prze je meni plus bod jer da ostavljaju da se odledi, sanse da se meso zarazi su vece, a ja ne bih nesto da obolim od hrane.

cellisto, zasto si stavila " :roll: " nakon one recenice da ne smiju jesti radnici nista sto je stajalo pola sata? zapravo, oni sve moraju baciti sto je stajalo nekoliko minuta (ne sjecam se tacno koliko, mozda 10-15 min) da bi bilo svjeze. nikad ne prave velike zalihe i skoro svaki put kad sam nesta narucivala, morala sam cekati par minuta da se ispece. sta je lose u tome? mozda je onda bolji ovaj bosanski princip gdje lola u pekari napravi za citav boziji dan zalihu pa mi onda navecer daje sendvic gdje je kajmak zelen postao, salama crna, pastetica koja je sve osim pastetice i virslu od koje ti se povraca samo kad je vidis. ili u frizideru drzi nezaledjeno meso na 5 stepeni... ima jedan fast food na otoci, cini mi se da ni sudopera nemaju da ruke operu...

da mogu birati koji cu fast food, uvijek bih birala mcd jer znam da su tamo pravila rigorozna. da mi imamo inspekciju ko na zapadu, skoro sve picerije i fast foodovi bi bili zatvoreni sta se tamo sve radi. jedino za taleta nisam nikad cula da se neko otrovao i jedino njemu jos vjerujem. mcd nije restoran, to je fast food. jeste da je skuplji nego nasi, ali zato sam svjesna sta placam, a za ove nase ne bih ti znala reci. izmedju dva zla, ja biram mcd :D
cellisto

#1481 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by cellisto »

@minjonja
ja sam misljenja da nije dobro da meso u nekoliko sekundi promijeni temperaturu od deep freezea do pecenog, jedno je kad kuci iz frizidera izvadis zaledjeno na normalnoj temperaturi pa u tavu, a drugo kako ga oni prze. oni u biti prave sve unaprijed, znas da imaju one metalne pregrade gdje prave svake vrste hamburgera i stavljaju ih, tako da kad narucis, oni se samo okrenu i uzmu. i zamisli da hoces da kupis menu i poneses ga kuci - ako je proslo pola sata, znaci da ga vise ne smijes pojesti? zato onaj smiley " :roll: " hehe :D ja ne govorim da je u McD hrana smece, i da je zdravije jesti ovdje ili ne znam, nisam nikad ulazila u to. ali cevapi ovdje, iako nisu sigurno od najkvalitetnijeg mesa, nemaju pojacivace okusa i bojila - to je ono cega je mene najvise strah: McD iskljucivo koristi vlasiti ketchup i umake, u kojima ima pojacivaca okusa i umjetnih farbi. sto se tice mesa, strah me gentski modificirane hrane - a McD-u je potrebna tolika kolicina da sigurno koriste takvu.
meni je apsolutno jasno da ako jedes vani nigdje ne mozes ocekivati potpunu higijenu i da se sve napravi samo za tebe od najkvalitetnijih sastojaka, ma ni ono sto kupimo u prodavnici nije sigurno kakvog je kvaliteta. samo kazem da ja ne bih jela u McD zbog slika koje su mi se napravile u glavi nakon te price, pogotovo zato sto su oni ogromna korporacija koja nikad ne bi rizikovala da negdje otvori lanac, a da se prije toga ne napravi neki deal sa inspekcijom u tom mjestu. ogromne se tu pare vrte. naravno, nikome ne govorim sta treba ili ne treba jesti, niti da je tamo gore nego u drugom fast foodu, vjerovatno niko nece umrijeti ako jednom mjesecno tamo nesto pojede.
Edin H.

#1482 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Edin H. »

The “meat” in the McNugget alone contains seven ingredients, some of which are made up of yet more ingredients. (Nope, it’s not just chicken. It’s also such nonchicken-related stuff as water, wheat starch, dextrose, safflower oil, and sodium phosphates.) The “meat” also contains something called “autolyzed yeast extract.” Then add another 20 ingredients that make up the breading, and you have the industrial chemical—we mean, fast-food meal—called the McNugget. Still, McDonald’s is practically all-natural compared to Wendy’s Chicken Nuggets, with 30 ingredients, and Burger King Chicken Fries, with a whopping 35 ingredients.

Samo meso u McNugget ima sedam sastojaka, dodajte jos dvadeset sastojaka i dobijete McNugget :-)

Perfekcija :thumbup: :D

E hajde neka mi sada neko nabroji sastojke u cevapima :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#1483 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

sarajevski cevap= meso + NaHCO3
znaci sedam sastojaka :D
Edin H.

#1484 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Edin H. »

Definitivno preporucujem forimasima da izbjegavaju McDobalds u Tenesiju :D

http://www.msnbc.msn.com/id/3473728/#storyContinued
Edin H.

#1485 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Edin H. »

Toto wrote:sarajevski cevap= meso + NaHCO3
Sarajevski cevap bez Tuzle nikada ne bi bio to sto jeste :D
Toto

#1486 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

reklama je jedino sto je besprijekorno kod americkih lanaca srklet hrane
Last edited by Toto on 02/05/2010 18:39, edited 1 time in total.
sarajevsko_pivo

#1487 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by sarajevsko_pivo »

Bice MCD u Sarajevo City Center!
minjonja

#1488 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by minjonja »

sarajevsko_pivo wrote:Bice MCD u Sarajevo City Center!
ovo se govorilo i za robot u hrasnom :D vise nikom ne vjerujem.
jOFLA

#1489 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 13/07/2010 14:10, edited 2 times in total.
Sunrise00

#1490 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Sunrise00 »

Edin H. wrote:The “meat” in the McNugget alone contains seven ingredients, some of which are made up of yet more ingredients. (Nope, it’s not just chicken. It’s also such nonchicken-related stuff as water, wheat starch, dextrose, safflower oil, and sodium phosphates.) The “meat” also contains something called “autolyzed yeast extract.” Then add another 20 ingredients that make up the breading, and you have the industrial chemical—we mean, fast-food meal—called the McNugget. Still, McDonald’s is practically all-natural compared to Wendy’s Chicken Nuggets, with 30 ingredients, and Burger King Chicken Fries, with a whopping 35 ingredients.

Samo meso u McNugget ima sedam sastojaka, dodajte jos dvadeset sastojaka i dobijete McNugget :-)

Perfekcija :thumbup: :D

E hajde neka mi sada neko nabroji sastojke u cevapima :D
hebiga, niko ne moze poreci da su ukusni :D :oops:
Globus

#1491 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Globus »

Ne kontam kako jos niko kad je vidio ovoliku zainteresovanost nije otvorio "MaCdonalds" :D :oops: To bi prolazilo 10000000000000 % kod nasih budala :D

Edit: Ojjjjjjjjj majko mila :D da ovo kod nas ima ja bih za 10 dana nabacio 20 kila yebi me ako ne bi :D
Image
Image
cellisto

#1492 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by cellisto »

@joFLA

hvala na odgovoru, sad sam izubila apetit :D

samo da i ja nesto od sebe citiram:
cellisto wrote:naravno, nikome ne govorim sta treba ili ne treba jesti, niti da je tamo gore nego u drugom fast foodu, vjerovatno niko nece umrijeti ako jednom mjesecno tamo nesto pojede.
@joFLA

i ovo:
cellisto wrote:ja ne govorim da je u McD hrana smece, i da je zdravije jesti ovdje ili ne znam, nisam nikad ulazila u to.
sheilak

#1493 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by sheilak »

Toto wrote:sarajevski cevap= meso + NaHCO3
Stvarno, ja ne smijem ni pomisliti sta se sve nalazi u cevapima ili mesu bureka :-?
bruce lee

#1494 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by bruce lee »

Globus wrote:Ne kontam kako jos niko kad je vidio ovoliku zainteresovanost nije otvorio "MaCdonalds" :D :oops: To bi prolazilo 10000000000000 % kod nasih budala :D

Edit: Ojjjjjjjjj majko mila :D da ovo kod nas ima ja bih za 10 dana nabacio 20 kila yebi me ako ne bi :D
Image
Image

vako izgledaju na reklami, al ga nikad ovakog neces dobiti, vjeruj mi ;-)
neprilagodjena

#1495 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by neprilagodjena »

Ja volim McChicken

Image
Toto

#1496 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

neprilagodjena wrote:Ja volim McChicken

Image

neprilagodjena

#1497 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by neprilagodjena »

A jeste zapeli za Mac.

Da ga sutra otvore u Sarajevu,svi vi koji ste protiv njega :-D prvi bi ste bili u njemu :roll:
energIs

#1498 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by energIs »

poslije Alte, sad ga ocekujemo u Sarajevo City Centru :D ako ga i tu ne bude, onda sigurno u Airport Center Sarajevo :dance:
mayab

#1499 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by mayab »

energIs wrote:poslije Alte, sad ga ocekujemo u Sarajevo City Centru :D ako ga i tu ne bude, onda sigurno u Airport Center Sarajevo :dance:
:lol: :lol: :lol: :dance:
sarajevsko_pivo

#1500 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by sarajevsko_pivo »

energIs wrote:poslije Alte, sad ga ocekujemo u Sarajevo City Centru :D ako ga i tu ne bude, onda sigurno u Airport Center Sarajevo :dance:
Ovo zadnje se uopce ne gradi!
Locked