Ja sam radio u unitrejdu stup....Miss Moonlight wrote:Kojem brate, kojem...konektovan wrote:U servisu,....Miss Moonlight wrote:Gdje vi radite te servise? Kod mene je dizel 2.0. Mali servis 200 KM
PEUGEOT servis u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1476 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
- Rockefeller
#1477 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Sasvim. Nadam se ugodnoj i sigurnoj voznji do narednog servisakonektovan wrote:Bez filtera nafte je bilo oko 120 KM, i mislim da su to korektne cijene skroz, cak i u poredjenju sa house majstorima.Rockefeller wrote:Smijesno![]()
Da je svaki takav.
- konektovan
#1478 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Hvala,......Rockefeller wrote:Sasvim. Nadam se ugodnoj i sigurnoj voznji do narednog servisakonektovan wrote:Bez filtera nafte je bilo oko 120 KM, i mislim da su to korektne cijene skroz, cak i u poredjenju sa house majstorima.Rockefeller wrote:Smijesno![]()
Da je svaki takav.
-
NediM17
#1479 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Sto si kupila dizel? Skuplji filter nafte od svih filtera i ulja za moj auto.Miss Moonlight wrote:Gdje vi radite te servise? Kod mene je dizel 2.0. Mali servis 200 KM
Sto budes dobar na potrosnji kihnes na raznim drugim stvarima.
-
iSwagga
#1480 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Gdje zamjeniti set kvacila za 508 u Sarajevu? Otprilike cijena?
- amar1994
#1481 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
ispod 1000KM nista jer se mijenja i dvomaseni zamajac 
kod Šandora vidi koliko je..
kod Šandora vidi koliko je..
-
Kuvet
#1482 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ljudi, jel iko ikad imao osjecaj da mu bjezi zadnji kraj auta, pogotovo u krivinama? Nedavno sam bio na jednom duzem putu i auto pri dodavanju gasa u krivinama jednostavno bjezi na drugu stranu. Imam strasan osjecaj da je jako nestabilno, ne bih zelio da zavrsim na krovu. Imao sam osjecaj kao da driftam, a i kad idem pravo osjetim blage nestabilnosti, pa nisam smio da idem iznad 90km/h. U pitanju je peugeot 407, 2.0 HDI, 2006 godiste. Prije stvarno nikad nisam imao problema. Otisao sam majstoru, rekao je da nema lufta, najvjerovatnije špura.. uradim špuru, ali opet nestabilno. Malo sam guglao, kao seleni i amortizeri mogu da budu uzrok, jel iko ima iskustva?
- konektovan
#1483 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Meni jedan vrli majstor rece, amortizeri, tj. njihovi nosaci ili kako se vec zovu, stradaju gumice, ako sam se dobro odrazio...
Nadam se da ce neko to strucnije objasniti...

Nadam se da ce neko to strucnije objasniti...
-
Throttle
#1484 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Kod mene je bjezao zadnji kraj povremeno, kad udjem u krivinu kao da zadnji kraj preskoci preko nekog zuba
Uhvatim zadnji tocak dok je auto na zemlji i promrdam ga prema sebi-autu i vidim ima lufta malo. Na obe strane. Dva neka selena otisla, zamijenim komplet (ukupno 6 ih kod mene ima), dijelovi bili negdje oko 130-140, i ima dosta za ruke jer se skida nazad sve komplet. Dva po 30tak KM i 4 po nekih 20tak, ne znam sad u marku. Probaj i ti ima li lufta igdje ovako na prvu sto mozes sam bez dizalice. Meni nije lupalo jedino sto je bjezao zadnji kraj. Takodjer, ni tockovi nisu bili u minusu sto sam znao vidjat. Mada je kod mene to jos sitno bilo, mozda odu u minus kad to skroz propadne
Uhvatim zadnji tocak dok je auto na zemlji i promrdam ga prema sebi-autu i vidim ima lufta malo. Na obe strane. Dva neka selena otisla, zamijenim komplet (ukupno 6 ih kod mene ima), dijelovi bili negdje oko 130-140, i ima dosta za ruke jer se skida nazad sve komplet. Dva po 30tak KM i 4 po nekih 20tak, ne znam sad u marku. Probaj i ti ima li lufta igdje ovako na prvu sto mozes sam bez dizalice. Meni nije lupalo jedino sto je bjezao zadnji kraj. Takodjer, ni tockovi nisu bili u minusu sto sam znao vidjat. Mada je kod mene to jos sitno bilo, mozda odu u minus kad to skroz propadne
- konektovan
#1485 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Dobro, most se vjerovatno skida da se zamijene seleni i zato to košta malo više. Ja osjetim da i citro isto malo bjezi,Throttle wrote:Kod mene je bjezao zadnji kraj povremeno, kad udjem u krivinu kao da zadnji kraj preskoci preko nekog zuba
-
Throttle
#1486 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ma ne volim ja da mi se ista cuje s trapa i volana. Sve nesto kontam da ce se otkacit ako lupa
Vozim dijete, ponekad se i brze vozi a svakako kad-tad moram zamijenit
Dosta mi sto gume lupaju
Dosta mi sto gume lupaju
-
Kuvet
#1487 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ne lupa nista, samo vidim da bjezi i da je jako nestabilan. Imam osjecaj da cu se prevrnuti.. nista, sad ce plata, pa cu u potragu za rjesenjem. Nema lufta, nista, onda amortizeri ili seleni.Throttle wrote:Kod mene je bjezao zadnji kraj povremeno, kad udjem u krivinu kao da zadnji kraj preskoci preko nekog zuba
- konektovan
#1488 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ljulja li se zadnji kraj puno???? Kad naletis na ulegnuce ili izbocinu na cesti???Kuvet wrote:Ne lupa nista, samo vidim da bjezi i da je jako nestabilan. Imam osjecaj da cu se prevrnuti.. nista, sad ce plata, pa cu u potragu za rjesenjem. Nema lufta, nista, onda amortizeri ili seleni.Throttle wrote:Kod mene je bjezao zadnji kraj povremeno, kad udjem u krivinu kao da zadnji kraj preskoci preko nekog zuba
-
Kuvet
#1489 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
@konektovan nisam tad nesto sad specijalno osjetio. Jednostavno i po ravnom zadnji kraj bjezi, a u krivinama pogotovo.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1490 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
da ti nisi gdje udario zadnjim tockom pa ti se pomjerio trag?
- Euphoria
#1491 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
.
Last edited by Euphoria on 26/08/2019 17:59, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
#1492 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
sad mu nije nista 
-
Kuvet
#1493 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
bitanga_sa_otesa wrote:da ti nisi gdje udario zadnjim tockom pa ti se pomjerio trag?
I dalje zanosi, opet na kruznom toku bas osjetim. Ne sjecam se da sam igdje udario, rekoh, bio kod majstora, kaze, nema lufta, sve ok, ali nije nista ostalo gledao, pa cu vidjeti amortizere i selene.
- bitanga_sa_otesa
#1494 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
pa ako nema lufta seleni su ok ,kad odu zadnji amortizeri na rupama te pocne bocno bacati ,meni to prije kao da je rastiman trag zadnjih tockova .
- SEYOboy
#1495 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
imam problem sa peugeotom 208 2015god. 1.6hdi. upaljene lampice servis i motor, te treperi lampica urea. dodao sam 5 litara adblue tekucine. nista se nije promijenilo. trebam preporuku servisa u sarajevu. hvala.
- amar1994
#1496 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
http://asd.co.ba/SEYOboy wrote:imam problem sa peugeotom 208 2015god. 1.6hdi. upaljene lampice servis i motor, te treperi lampica urea. dodao sam 5 litara adblue tekucine. nista se nije promijenilo. trebam preporuku servisa u sarajevu. hvala.
-
dzipalo
#1497 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Gdje uraditi zamjenu xenon sijalice, pisao Bloku kazu 318KM komad, ko da je suho zlato 
- konektovan
#1498 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Pokušaj u komelu, imaju originalne cini mi se i zamjenske...dzipalo wrote:Gdje uraditi zamjenu xenon sijalice, pisao Bloku kazu 318KM komad, ko da je suho zlato
Koje sijalice ti trebaju??
Evo i ovi imaju....
Autoelektrika
https://www.olx.ba//profil/Autoelektrika
-
dzipalo
#1499 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Nemam pojma koja ide, volio bih da mogu negdje otici i da vide koja je sijalica pa da urade zamjenu. Vidjet cu u komelu, hvala.konektovan wrote:Pokušaj u komelu, imaju originalne cini mi se i zamjenske...dzipalo wrote:Gdje uraditi zamjenu xenon sijalice, pisao Bloku kazu 318KM komad, ko da je suho zlato
Koje sijalice ti trebaju??
Evo i ovi imaju....
Autoelektrika
https://www.olx.ba//profil/Autoelektrika
- Ned071
#1500 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ligata, brat od onog novinara, ima sve za xenonedzipalo wrote:Gdje uraditi zamjenu xenon sijalice, pisao Bloku kazu 318KM komad, ko da je suho zlato