Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
- hopi
#1476 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
ne znam je li neka nova, ako je taak tamo je odavno, prije bio na k brdu.
A pita je pa ok, može proći valjda.
Krompir se jedino raspada tj razdvaja se jufka ne može se fino uzeti jedna recka da ne ispadne krompir, a burek je znao biti premastan.
A pita je pa ok, može proći valjda.
Krompir se jedino raspada tj razdvaja se jufka ne može se fino uzeti jedna recka da ne ispadne krompir, a burek je znao biti premastan.
- biggrin
#1477 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
niko sa pilicima u onom kraju ne moze opstati pored pijace ciglane i tamosnjih pilica na raznju. medju najboljim u gradu. sad kad procitam prethodno napisano skontam da neko može pomisliti da je kod Dervoza bolja...ne mislio sam da je bolja OD Dervoza. Kod derzova sa zvrkom pite dobijes i zagoretine od prethodnih 6 pečenja pita....takoreć pitarski kolaždječak sa šibicama wrote:Nisam dugo kod Cesljara jeo, dok je lokal bio na K Brdu znao sam usput uzeti, bila je ok pita. Na pocetku su i pilice pekli na raznju.biggrin wrote:Tak? da je nova i nije baš. oscilira sa kvalitetom, uglavnom je ok. meni bolja od dervoza. preporuka za tikvenicu ko je volitempuser wrote:Otvorila se neka nova buregdzinica na Ciglanama pored Londoa, donio buraz zeljanicu, sirnicu i burek... Sve bilo ok doj je bilo toplo, nakon 15 min burek pravi vegetash.
- BHF_Manijak
#1478 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
E tacno mi dodje da odem jos koji put do Dervoza majke mi, raja na sva usta hvali, ja se bas razocar'o. Nije ono da je OK pita, nego se bas razocar'o, ali valjda s prevelikim ocekivanjima dosao, gledajuci postove gdje bas zestoko hvali.
Uzeo burek, znaci k'o da sam narucio pitu sa biberom, doslovno. Meso je toliko pobibereno, da nista drugo ne osjetis osim zacina.
Ne znam, mozda sam uhvatio los dan, ali ono meni nije nesto sto bih zvao pitom broj jedan.
Uzeo burek, znaci k'o da sam narucio pitu sa biberom, doslovno. Meso je toliko pobibereno, da nista drugo ne osjetis osim zacina.
Ne znam, mozda sam uhvatio los dan, ali ono meni nije nesto sto bih zvao pitom broj jedan.
- drag_gost
#1479 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Dobar je Dervoz. Daj mu jos jednu sansu.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1480 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
I ja sam tako nekad davno otisao u Dervoz nakon sto sam procitao komentare ovdje. Nista posebno. Makedonac isto.BHF_Manijak wrote:E tacno mi dodje da odem jos koji put do Dervoza majke mi, raja na sva usta hvali, ja se bas razocar'o. Nije ono da je OK pita, nego se bas razocar'o, ali valjda s prevelikim ocekivanjima dosao, gledajuci postove gdje bas zestoko hvali.![]()
MM Malta vrh.
-
Naslovnica
#1481 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Meso malčice ostarilo, pa ga malo majstor zabiberio.BHF_Manijak wrote:E tacno mi dodje da odem jos koji put do Dervoza majke mi, raja na sva usta hvali, ja se bas razocar'o. Nije ono da je OK pita, nego se bas razocar'o, ali valjda s prevelikim ocekivanjima dosao, gledajuci postove gdje bas zestoko hvali.![]()
Šteta da se bači.
- biggrin
#1482 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
ma vala niko nije previse ni hvalio Dervoza. najbolja ocjena bila "pa eto ok je"
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1483 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ja samo zivio pored dervoza godinama, pita ništa posebno. Cak mi je i pita kod dibe bila bolja a i ona je cisti prosjek.BHF_Manijak wrote:E tacno mi dodje da odem jos koji put do Dervoza majke mi, raja na sva usta hvali, ja se bas razocar'o. Nije ono da je OK pita, nego se bas razocar'o, ali valjda s prevelikim ocekivanjima dosao, gledajuci postove gdje bas zestoko hvali.![]()
-
mistek
#1484 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Vala šteta. Dok sam radio u blizini MM na Malti, često sam znao naletiti dole na sendvič, pa i kolač. Sve bilo sasvim ok. Plus, ona razna peciva, zanimljivija nego drugdje i nisu bila skupa uopšte. Na Pofalićima sam uletao samo kad je usput i uglavnom dosta manje kupovao. Kad se naleti na tople kifle, bile su više nego dobre.duga puska wrote:Amir gazda MM a prije 4 godine uz pite pokrenuo i pekarstvo i slasticarstvo.Nije se sa pekarima mogao sastaviti(manjak radne snage, trojica mu u Hrvatsku otisla), previse mu snage oduzimalo i covjeku pukao film.Ovu na Malti izdao od prvog februara, a cini mi se kako ga razumijeh i na Pofalicima ili je izdao, ili tek treba.Na stupu ostavio da pravi kolace za sebe i za te sto im je izdao prostor.Logovan wrote:Razdvojiše se MM buregdžinica i MM pekara na Pofalićima.
Eto, to je to.Pojedoh danas sjecani kod njega i dzaba, meni nikad nije legao u smislu ovisnosti, pojedem, obavim i ne bude lose.Ostale pite rijetko jedem, tako da ne bih komentarisao
- corsa
#1485 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Nisam baš najbolje skontao, jeli ostaje MM buregdžinica u amirovom vlasništvu? Mislim jeli što se pite tiče sve ostaje kao prije? MM najbolji sjeckani! 
- Porodice Foht
#1486 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Nedavno cujem, fakat nisam znao, da je vlasnik onog hotela Lula na carsiji gazda buregdzinice Bosna. Napravi burek i hotel.
- Ravenn
#1487 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
EFES, Kovačići
- nepass1
#1488 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
pa familijarno su podjeljene obaveze, negdje su imali i mlijecni barPorodice Foht wrote:Nedavno cujem, fakat nisam znao, da je vlasnik onog hotela Lula na carsiji gazda buregdzinice Bosna. Napravi burek i hotel.
-
tempuser
#1489 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ne znam kako je sad, ali sam nekad jeo, kropmirusa bila dobra, sve ostalo na nivou pite iz pekare.Ravenn wrote:EFES, Kovačići
- moa
#1490 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Sirnica, sjeckani i zeljanica kod Gorenje nebodera. Moja topla preporuka.
- duga puska
#1491 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ostaju buregdzinice MM u Amirovom vlasništvu, izdao pekare na Malti i na Pofalicima. Uzela tri brata pekara, Hasovici cini mi se da se prezivaju(Zeko,Damir i Crni). Znaju oni zanat, tako da ne bi trebalo stipati na kvalitetu u pekarama. Svi su radili kod Poricanina nekad, a i u drugim jakim pekarama ovdje pa i vani. Ova dvojica sto su vani bili su ga malo popukili u europskom susjedstvu misleci da vani obješene na grani rastucorsa wrote:Nisam baš najbolje skontao, jeli ostaje MM buregdžinica u amirovom vlasništvu? Mislim jeli što se pite tiče sve ostaje kao prije? MM najbolji sjeckani!
-
tempuser
#1492 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Moze li mi iko objasniti kako i zasto je sjeckani burek postao sjecani????
- moa
#1493 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Zato jer su poceli ubacivati fasirano meso koje je Tobe Jarabi i onda skontali da je bolji sjeckanitempuser wrote:Moze li mi iko objasniti kako i zasto je sjeckani burek postao sjecani????
- video
#1494 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Slengtempuser wrote:Moze li mi iko objasniti kako i zasto je sjeckani burek postao sjecani????
Sve se krati, lakse je za izgovarati
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1495 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Nije to sleng, nego seljakluk. Nije valjda i „prooooooblem“ i „u hoteeeeeelu“ sleng? Imas jos milion primjera...video wrote:Slengtempuser wrote:Moze li mi iko objasniti kako i zasto je sjeckani burek postao sjecani????
- video
#1496 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Nevalja ti poredjenje.Entropio wrote:Nije to sleng, nego seljakluk. Nije valjda i „prooooooblem“ i „u hoteeeeeelu“ sleng? Imas jos milion primjera...video wrote:Slengtempuser wrote:Moze li mi iko objasniti kako i zasto je sjeckani burek postao sjecani????
Gled'O, rek'O, sjec'ani... itd.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1497 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
jednog sto govori sjecani cuo sam da kaze slikaje(umjesto slika) 
- wewa
#1498 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Vazda je i bio sjecani, kao sto je i zeljanica mogla biti polagana a ne slagana. Pravopis je jedno a tradicija nesto sasvim drugo.tempuser wrote:Moze li mi iko objasniti kako i zasto je sjeckani burek postao sjecani????
-
tempuser
#1499 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Nije problem cime je napunjen nego sto meso nije sjeckano nego sjecano!moa wrote:Zato jer su poceli ubacivati fasirano meso koje je Tobe Jarabi i onda skontali da je bolji sjeckanitempuser wrote:Moze li mi iko objasniti kako i zasto je sjeckani burek postao sjecani????
-
tempuser
#1500 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
To je tradicija unazad 2 god, jer se jufke polazu po tefsiji a meso se valjda sjecka?!wewa wrote:Vazda je i bio sjecani, kao sto je i zeljanica mogla biti polagana a ne slagana. Pravopis je jedno a tradicija nesto sasvim drugo.tempuser wrote:Moze li mi iko objasniti kako i zasto je sjeckani burek postao sjecani????
Inace polagani burek se jednostavno prevodi na engleski, easy going meat pie!