Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Saka

#1476 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Prvo ja nisam nikad rekao da se "nemogu novci primati na racun u BiH", to je tvoja loša interpretacija jer ne čitaš postove u kontekstu već vadiš iz konteksta. Uostalom i ne može se primati na račun u BiH već samo na VISA karticu u BiH spojenu s računom. A ja sam rekao da je nemoguće primati na Maestro karticu. Pročitaj ponovo moj post i prethodnih par postova na koje odgovaram. Ti čitaš samo moj bez konteksta i onda izvlačiš netačne zaključke.

Moj račun na PayPal-u je naravno verifikovan, ali to nema veze sa zadržavanjem novca 30 dana. To samo znači da si verifikovao svoj email, adresu i VISA karticu.

Ja kažem da zadržava svima koji imaju račun otvoren u BiH. Ti možda imaš u nekoj drugoj zemlji pa ti ne zadržava, kao ni meni na računu u drugoj zemlji. Ali u BiH nema šanse.

I opet nisi odgovorio na pitanje: gdje si našao informaciju da ti nakon 50 transakcija PayPal BiH ne zadržava pare 30 dana? Daj mi link sa PayPal stranice, bilo šta da potkrijepi tu tvrdnju. Ja tvrdim da si to izmislio. :)
e nidje veze

#1477 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by e nidje veze »

Saka wrote:Prvo ja nisam nikad rekao da se "nemogu novci primati na racun u BiH", to je tvoja loša interpretacija jer ne čitaš postove u kontekstu već vadiš iz konteksta. Uostalom i ne može se primati na račun u BiH već samo na VISA karticu u BiH spojenu s računom. A ja sam rekao da je nemoguće primati na Maestro karticu. Pročitaj ponovo moj post i prethodnih par postova na koje odgovaram. Ti čitaš samo moj bez konteksta i onda izvlačiš netačne zaključke.

Moj račun na PayPal-u je naravno verifikovan, ali to nema veze sa zadržavanjem novca 30 dana. To samo znači da si verifikovao svoj email, adresu i VISA karticu.

Ja kažem da zadržava svima koji imaju račun otvoren u BiH. Ti možda imaš u nekoj drugoj zemlji pa ti ne zadržava, kao ni meni na računu u drugoj zemlji. Ali u BiH nema šanse.

I opet nisi odgovorio na pitanje: gdje si našao informaciju da ti nakon 50 transakcija PayPal BiH ne zadržava pare 30 dana? Daj mi link sa PayPal stranice, bilo šta da potkrijepi tu tvrdnju. Ja tvrdim da si to izmislio. :)
Svaki racun otvoren na paypal-u je verifikovan,ali za slanje novca,naravno ako ukucas pin koji su ti oni poslali na tvoj racun.Verifikovan kao primatelja novca je sasvim druga stvar,ti to nemas i zato ti novci stoje na pendingu jer ti paypal nevjeruje bez obzira na tvojih 400 uspjesnih transakcija a uspjesne transakcije se smatraju kada imas tok stvari koje si prodao i kada ih napravis takvih 50 dobitce verifikaciju tvog racuna da si povjerljiv,to ti fino pise kad kliknes na onu malu ikonu sa upitnikom blizu tvog pending balanca.Nema logike da jedna posrednicka kuca tebi nakon 400 uspjesnih transakcija zadrzava novac 30 dana,neznam kako si opstao do sada,nije paypal jedini.
Link ti nemogu proslijediti jer moras biti logovan da ga procitas ali ti savjetujem ako si siguran u tvoje transakcije da im pises i da ti dozvole da raspolazes sa svojim novcem u regularnom vremenu .
I najvaznija stvar od svega je sta ti radis sa paypal-om,ako isporucujes neke stvari kao mi,transport ti ide transparentno preko DHL,UPS itd otd
Saka

#1478 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Pa de ako ne mozes poslati link uzmi screenshot i postavi ovdje. Jer to verifikovan nigdje ne stoji kad tebi pokusam poslati pare na adresu koju si postavio. Znači tvrdim da izmišljaš i bez dokaza ti je sve šuplja.
vjesticanametli

#1479 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

Moze li meni neko uplatiti na paypal iako ja nisam registrovala karticu (radi se o maloj sumi a ja koristim moneybookers :-) a oni paypal).........pa kad nekad registrujem karticu da povucem to

hvala ali ja smor ne znam o ovome nista :run:
miki.ba

#1480 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by miki.ba »

vjesticanametli wrote:Moze li meni neko uplatiti na paypal iako ja nisam registrovala karticu (radi se o maloj sumi a ja koristim moneybookers :-) a oni paypal).........pa kad nekad registrujem karticu da povucem to

hvala ali ja smor ne znam o ovome nista :run:
Ne može, tebi fakticki još nije aktivan racun, tek kad reg. karticu aktivira se.
vjesticanametli

#1481 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

OK hvala Miki......posudio je prijatelj acc. da legnu pare :-D
Amadeaida

#1482 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Amadeaida »

Saka wrote:Gdje sam to ja napisao da se ne mogu primati novci? O čemu bulazniš? Napisao sam da sigurno ne možeš primati novac na Maestro karticu što je bilo pitanje u prethodnom postu. Ne vadi riječi iz konteksta i čitaj malo više.

Ja imam PayPal od 2001. i primam novac otad preko njih u drugoj zemlji. Nije to tema. Ovdje je riječ samo o PayPal BiH. I kažem ti da sam na PayPal BiH imao već preko 400 transakcija i još uvijek čekam 30 dana da mi budu dostupne pare osim ako kupac ranije ne klikne na Confirm. Kao i svi ostali u BiH, nikome u BiH nije skinut taj limit!

Sad te opet pitam: odakle ti izmišljotina da ti nakon 50 transakcija PayPal daje status verifikovanog korisnika i da ne moraš čekati 30 dana? Priznaj da si to izmislio.
Pozdrav!

Posto i ja koristim paypal i imam mnogo vise transakcija od 50 i od 400 da podijelim s vama nesto...
Sto se tice tih 30 dana čekanja, to nije samo za BiH korisnike tako je za sve korisnike paypala. I nije nužno 30 dana, nekad je 1 dan, nekad 7 a nekad 30. Svakog 1-og u mjesecu paypal salje pare na bankovne racune korisnike. Razlog za to je sto ima "mnogo" korisnika pa ne ide to bas tako da se svaki minut dva salju pare.
Ali naravno da ako želite pare iste sekunde ima opcije i za to. E tu je jedina razlika za građane SAD-a i svih drugih zemalja svijeta jer oni mogu da povuku besplatno sredstva na svoje bankovne račune a svi ostali moraju da plate proviziju od 5$ po transakciji. Ali paypal je ipak njihov tako da valjda imaju pravo! :)
MrShadow

#1483 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

Poz,

1) Imao sam paypal koji je zatvoren. Zanima me sada da li mogu ponovo kreirati paypal nalog sa karticom koja je vec bila koristena za prijem novca. Da li ce raditi ili moram imati novu karticu ?

2) Rade li preko paypal kartice NLB Tuzlanske banke ?

hvala
Urbana

#1484 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Urbana »

I kreditna Visa od Nlb moze.
MrShadow

#1485 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

Juce je bio prvi u mjesecu i novac mi su automatski prebacio na karticu. Jel normalno da jos uvijek pise:

Withdraw to credit card: Pending !

Ovo mi se do sada nije dosavalo, tj Pending se pretvori u Completed nakon par sati, a evo sada je vec drugi dan :/
MrShadow

#1486 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

MrShadow wrote:Juce je bio prvi u mjesecu i novac mi su automatski prebacio na karticu. Jel normalno da jos uvijek pise:

Ovo mi se do sada nije dosavalo, tj Pending se pretvori u Completed nakon par sati, a evo sada je vec drugi dan :/
Evo danas sam dobio obavijest da mi novac ne moze biti prebacen na ovu karticu i da dodam novu. Ne razumijem u cemu je problem. Istina je da sam ovaj mjesec dobio novu karticu od iste banke i samo je promjenjen datum isteka i zadnja 3 broja, to sam updateovao na stranici. Jos veci fazon je sto sam novac sa dolarima uspjesno prebacio na karticu, a euri mi se vratili na account.

Jel moze neko preporuciti od koje banke je kartica najsigurnija i koju da uzmem za paypal a da sam siguran da ce raditi ?
alibegoa

#1487 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by alibegoa »

Ja sve transakcije kojeobavljam preko paypala radim sa amexom i nisam do sadaimao nikakvih problema. U pitanju su samo placanja.

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk 2
sabix

#1488 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sabix »

MrShadow wrote:
MrShadow wrote:Juce je bio prvi u mjesecu i novac mi su automatski prebacio na karticu. Jel normalno da jos uvijek pise:

Evo danas sam dobio obavijest da mi novac ne moze biti prebacen na ovu karticu i da dodam novu. Ne razumijem u cemu je problem. Istina je da sam ovaj mjesec dobio novu karticu od iste banke i samo je promjenjen datum isteka i zadnja 3 broja, to sam updateovao na stranici. Jos veci fazon je sto sam novac sa dolarima uspjesno prebacio na karticu, a euri mi se vratili na account.

Jel moze neko preporuciti od koje banke je kartica najsigurnija i koju da uzmem za paypal a da sam siguran da ce raditi ?

UniCredit Banka, obicna VISA (kazes im da je za paypal), radi za 10+
MrShadow

#1489 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

Hvala puno,

A imas li mozda objasnjenje zasto mi se novac nije mogao prebaciti na moju karticu Raiffeisen banke, tj dolari prebaceni, a euri nisu mogli.

Dakle ista kartica koju koristim godinama i koja je radila, samo sto je sada istekla pa sam dobio novu gdje je razlika samo u datumu isteka i zadnja 3 broja.
sabix

#1490 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sabix »

Fakat ne znam. Jesi li je verifikovao? Da nisu mozda euri bili pending ili su jos? :)
MrShadow

#1491 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

sabix wrote:Fakat ne znam. Jesi li je verifikovao? Da nisu mozda euri bili pending ili su jos? :)
Dolari su u roku od pola sata bili completed, a euri su bili pending 2 dana. Onda sam ja zvao paypal support i sa nekom gospodjom pricao 15 min dok je sve provjerila pa mi je ona rekla da je to ok i da ce novac biti dostupan za 5-7 dana, nekad malo duze traje.

Narednog dana Euri su sa Pending postali Reversed, a dobio sam e mail da moja kartica ne radi na paypal i da moram dodati novu.
Saka

#1492 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

To je i meni bilo prije pola godine sa UniCredit karticom. Cim se pare vrate PayPal automatski blokira karticu.
Zvao sam vise puta i banku i PayPal i na kraju je rijeseno, rekli su da je bio problem s nekim bankama u BiH jer je Visa promijenila nacin rada.
MrShadow

#1493 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

Da, ali mi nije jasno sto se sad vratio novac kad vec koristim godinu dana tu karticu za prijem i svaki mjesec novac mi stigne.

Takodje su se dolari prebacili isti dan, ne vidim razlog da se onda samo euri vrate. Da nesto nije ok s karticom valjda ni dolari nebi prosli. :/
Saka

#1494 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Isto je i meni bilo, dolazilo regularno prije i jedan mjesec stade i vrati se.
Koliko je eura bilo, jel bila veca suma? Moguce je da na kartici ima neki limit, kako za podizanje odjednom tako i za uplatu. To je bila moja pretpostavka a i u PayPalu su mi rekli da je tako. U banci nisu imali pojma koliki je limit i ima li ga iako je njihova kartica. Kazu testiraj sam. :)
MrShadow

#1495 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

Saka wrote:Isto je i meni bilo, dolazilo regularno prije i jedan mjesec stade i vrati se.
Koliko je eura bilo, jel bila veca suma? Moguce je da na kartici ima neki limit, kako za podizanje odjednom tako i za uplatu. To je bila moja pretpostavka a i u PayPalu su mi rekli da je tako. U banci nisu imali pojma koliki je limit i ima li ga iako je njihova kartica. Kazu testiraj sam. :)
A nije bila toliko velika, cijena 2 dobra racunara, nista sto neko ko prodaje stvari preko oglasnika i ebay ne moze zaraditi u roku od mjesec dana..

I jel mi sad blokirana kartica, jel moram u banci traziti novu da bi mogao nastaviti koristiti paypal ?
Saka

#1496 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Dva dobra racunara, znaci preko 1000 Eura. To bi ti moglo biti to, limit na kartici nije dozvolio.

Ne moras. Pokusaj prvo povuci 500 Eura manuelno na istu karticu. Ako prodje OK je, samo treba obavijestiti PayPal da dozvole automatsko povlacenje ponovo prvog u mjesecu.

Ako ne prodje ni to onda je blokirana od strane PayPal-a, kontaktiraj PayPal mailom ili ih nazovi. Budi uporan ako im saljes mail jer oni cesto ne citaju, samo salju tipske odgovore, slobodno salji vise puta ili nazovi.
MrShadow

#1497 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

Saka wrote:Dva dobra racunara, znaci preko 1000 Eura. To bi ti moglo biti to, limit na kartici nije dozvolio.

Ne moras. Pokusaj prvo povuci 500 Eura manuelno na istu karticu. Ako prodje OK je, samo treba obavijestiti PayPal da dozvole automatsko povlacenje ponovo prvog u mjesecu.

Ako ne prodje ni to onda je blokirana od strane PayPal-a, kontaktiraj PayPal mailom ili ih nazovi. Budi uporan ako im saljes mail jer oni cesto ne citaju, samo salju tipske odgovore, slobodno salji vise puta ili nazovi.
Ali ovo nije prvi put da toliki iznos povlacim :D

Jbg, kako ljudi koji prenose nekoliko hiljada mjesecno, a vjerujem da i takvih ima.. Kakve kartice trebaju ovima sto imaju radnje po ebay pa prodaju nekoliko hiljada artikala svaki mjesec..
Saka

#1498 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Ja ali je Visa promijenila neke stvari odnedavno.
Ti sto povlace hiljade nisu u BiH, tj. povlace direktno na racun u banci a ne na Visu. Nama to nije omoguceno.

Ili povlacis iz vise puta svaki dan po 500 Eura manuelno.
MrShadow

#1499 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

Jel ima sada sanse da vratim ovu karticu ponovo pa da radi, naravno sa manjim transakcijama ili cu morati zvati podrsku da je odblokiraju ?
bob sap

#1500 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by bob sap »

kako da vratim ova 2$ sto su mi skinuli ? :D evo danas mi dosao paypal kod,verifikovao i sve... vidim stavili su ona 2$ na paypal, eh sad kako ih prebaciti na karticu? taman mi toliko treba da narucim nesto s e-baya
Post Reply