mehehe sretno_BaD_BoY wrote:jezik pregrizo dabogdaimapiramda wrote:Xavi:"Rubinova pobjeda je nezasluzena","Ovakve timove pobjedujemo 9 puta u 10 utakmica".Eee moj Xavi.Iskreno vam zelim da oborite jos jedan rekord a to je da budete prvi "sampioni" koji su ispali u grupnoj fazi natjecanja.![]()
i nikad ti se zelja ne ostvarila cafire
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
imapiramda
#1476 Re: FC Barcelona
- bhcrow
#1477 Re: FC Barcelona
bice onda da sam optimista, a lazete kad kazete da ih je peglativno gledati. Zabijali ili ne najzanimljiviji su za gledati. Ako nisu oni, ko je onda? Rubin? Inter? Real? Ma dajte molim vas, osim ako se ne zalazete za antipropagandu fudbala ne bih mogao razumjeti tako nesto.cyprus wrote:Ne znam, ali 3 gola u 4 utakmice LC od ekipe za koju se smatra da igra napadački, naljepši i najefikasniji (navodno) fudbal i ne zabrinut se za njenu formu, moraš bit baš jeben optimista, jelde bhcrow
Sta mi odavdje iz BiH, i na Balkanu imamo od toga sto ce npr. Inter u dosadnoj utakmici iz kontra napada zabiti gol i pobijediti 1:0?! Ne mora to biti Inter, moze to biti bilo ko. Barsu volim zbog njihovog pristupa fudbalu i razumijevanju fudbala kao igre, ako neko ima drugacije ukuse to je uredu, ali ne mogu razumjeti da neko voli tim koji ce samo da se brani i ide na nerijeseno, a u napadu sta se ucini ucini.
Barsa je napadacki orijentisana ekipa, ako nije ona ko je onda?! A to sto je neko napadacki orijentisan i ne znaci da ce sada davati uvijek 3 gola po utakmici, ybg, shit happens. Niko ne ocekuje da Barsa pobijedi sve ijednu utakmicu. A da ponekad ne kiksa pa kako bi se onda drugacije mogli izmamiti ovoliki silni fudbalski "znalci" na forume koji ce kritikovati Barsinu igru
ManUTD, Arsenal, Wolfsburg, Lyon, sve su to ekipe napadacki orijentisane, ali se kiksevi desavaju. Ali svejedno nemojte mi reci da najradije gledamo prenose njihovih utakmica, bez obzira za koga navijali. Real to pokusava biti, u Milanu samo pricaju kako to zele, Chelsea ce to biti kad izbiju iz glava Mourinhove taktike, ne znam bas koliko ce Ancelotti pomoci u tome, vidjecemo.
- Distortion
#1478 Re: FC Barcelona
Smijesno je citat komentare ovih pacenika koji kazu da Barcelona igra smor fudbal itd itd. Znaci bolje je gledat onakav Chelsea nego Barcelonu
Strasno je kakvih ljudi ima ovdje...jedva cekaju da Barca kiksa
meni je to postalo simpa. Ljudi ako ne volite napadacki fudbal, kad nekom strpaju 6 komada a da pri tom stvori jos 6 100% šansi koje se ne iskoriste u igri koja je leprsava onda se vi bolesni i za vas je prva liga engleske i ostale koljacke lige ukljucujuci i ovu nasu kukuruz ligu.
Ljubomora je cudo!
Strasno je kakvih ljudi ima ovdje...jedva cekaju da Barca kiksa
Ljubomora je cudo!
- ja.neron
#1479 Re: FC Barcelona
pa normalno da ću prije gledati nego barsu prvenstveno jer se ne dodaju do besvijesti i koji su vazda šampioni po posjedu lopte jer to oni smatraju da je najbitinije imati loptu nego što jednostavnije odigrati akcijubhcrow wrote:bice onda da sam optimista, a lazete kad kazete da ih je peglativno gledati. Zabijali ili ne najzanimljiviji su za gledati. Ako nisu oni, ko je onda? Rubin? Inter? Real? Ma dajte molim vas, osim ako se ne zalazete za antipropagandu fudbala ne bih mogao razumjeti tako nesto.cyprus wrote:Ne znam, ali 3 gola u 4 utakmice LC od ekipe za koju se smatra da igra napadački, naljepši i najefikasniji (navodno) fudbal i ne zabrinut se za njenu formu, moraš bit baš jeben optimista, jelde bhcrow
Sta mi odavdje iz BiH, i na Balkanu imamo od toga sto ce npr. Inter u dosadnoj utakmici iz kontra napada zabiti gol i pobijediti 1:0?! Ne mora to biti Inter, moze to biti bilo ko. Barsu volim zbog njihovog pristupa fudbalu i razumijevanju fudbala kao igre, ako neko ima drugacije ukuse to je uredu, ali ne mogu razumjeti da neko voli tim koji ce samo da se brani i ide na nerijeseno, a u napadu sta se ucini ucini.
Barsa je napadacki orijentisana ekipa, ako nije ona ko je onda?! A to sto je neko napadacki orijentisan i ne znaci da ce sada davati uvijek 3 gola po utakmici, ybg, shit happens. Niko ne ocekuje da Barsa pobijedi sve ijednu utakmicu. A da ponekad ne kiksa pa kako bi se onda drugacije mogli izmamiti ovoliki silni fudbalski "znalci" na forume koji ce kritikovati Barsinu igru![]()
ManUTD, Arsenal, Wolfsburg, Lyon, sve su to ekipe napadacki orijentisane, ali se kiksevi desavaju. Ali svejedno nemojte mi reci da najradije gledamo prenose njihovih utakmica, bez obzira za koga navijali. Real to pokusava biti, u Milanu samo pricaju kako to zele, Chelsea ce to biti kad izbiju iz glava Mourinhove taktike, ne znam bas koliko ce Ancelotti pomoci u tome, vidjecemo.
a što se tiče real-a i milana nema mi mržih i dosadnijih ekipa od ove dvije ali i chelsea bi mogao odmah igrati u Italiji gdje bi sigurno osvojio titulu jer uvijek igraju na silu kao sve ekipe u Italiji
- bhcrow
#1480 Re: FC Barcelona
samo ti care uživaj i gledaj to što već smatraš ineteresantnim i lijepim fudbalomja.neron wrote: pa normalno da ću prije gledati nego barsu prvenstveno jer se ne dodaju do besvijesti i koji su vazda šampioni po posjedu lopte jer to oni smatraju da je najbitinije imati loptu nego što jednostavnije odigrati akciju
a što se tiče real-a i milana nema mi mržih i dosadnijih ekipa od ove dvije ali i chelsea bi mogao odmah igrati u Italiji gdje bi sigurno osvojio titulu jer uvijek igraju na silu kao sve ekipe u Italiji
P.S.
ja sam se ovdje pogrešno izrazio, htio sam napisati da najradije gledamo spomenute ekipe (manutd, arsl, wolf,...) kada igraju, negoli Inter, Real, Chelsea i ostale bunkeraše (bunkeraš za Real ipak ovdje ne vrijedi, a nisam još našao riječ koja bi opisala njihovi igru, možda da se poslužim riječima Arigo Sacchija "glumci bez scenarija")bhcrow wrote: ManUTD, Arsenal, Wolfsburg, Lyon, sve su to ekipe napadacki orijentisane, ali se kiksevi desavaju. Ali svejedno nemojte mi reci da najradije gledamo prenose njihovih utakmica, bez obzira za koga navijali. Real to pokusava biti, u Milanu samo pricaju kako to zele, Chelsea ce to biti kad izbiju iz glava Mourinhove taktike, ne znam bas koliko ce Ancelotti pomoci u tome, vidjecemo.
- cyprus
#1481 Re: FC Barcelona
Iskreno ja najradije gledam timove za koje navijam, pa tako radije gledam Sarajevo (kad imam priliku) nego Ligu Prvaka, a izvan BiH Chelsea više nego bilo koga drugog, nebitno kako ti klubovi igrali. Po tvojoj logici ja bih trebo radije gledat reprezentaciju Brazila jer su "milina za oči" nego svoju, reprezentaciju BiH. Ali pitam te evo: ako jednog dana na klupu Barce dođe neki trener koji preferira potpuno drugačiju igru i tada Barca postane kako ti kažeš "bunkeraška" ekipa, da li ćeš prestat navijat za nju?bhcrow wrote:bice onda da sam optimista, a lazete kad kazete da ih je peglativno gledati. Zabijali ili ne najzanimljiviji su za gledati. Ako nisu oni, ko je onda? Rubin? Inter? Real? Ma dajte molim vas, osim ako se ne zalazete za antipropagandu fudbala ne bih mogao razumjeti tako nesto.cyprus wrote:Ne znam, ali 3 gola u 4 utakmice LC od ekipe za koju se smatra da igra napadački, naljepši i najefikasniji (navodno) fudbal i ne zabrinut se za njenu formu, moraš bit baš jeben optimista, jelde bhcrow
Barsa je napadacki orijentisana ekipa, ako nije ona ko je onda?! A to sto je neko napadacki orijentisan i ne znaci da ce sada davati uvijek 3 gola po utakmici, ybg, shit happens. Niko ne ocekuje da Barsa pobijedi sve ijednu utakmicu. A da ponekad ne kiksa pa kako bi se onda drugacije mogli izmamiti ovoliki silni fudbalski "znalci" na forume koji ce kritikovati Barsinu igru![]()
A ionako ja u fudbalu više cijenim taktiku, nego puku revijalnu atraktivnost. Da mi je samo do velikog broja golova, pratio bih futsal ili bih se prešalto na rukomet ili košarku
- adcor
#1482 Re: FC Barcelona
citas li ti sta covjek pise, ili pokusavas da raspizdis nekog???cyprus wrote: Iskreno ja najradije gledam timove za koje navijam, pa tako radije gledam Sarajevo (kad imam priliku) nego Ligu Prvaka, a izvan BiH Chelsea više nego bilo koga drugog, nebitno kako ti klubovi igrali. Po tvojoj logici ja bih trebo radije gledat reprezentaciju Brazila jer su "milina za oči" nego svoju, reprezentaciju BiH. Ali pitam te evo: ako jednog dana na klupu Barce dođe neki trener koji preferira potpuno drugačiju igru i tada Barca postane kako ti kažeš "bunkeraška" ekipa, da li ćeš prestat navijat za nju?
A ionako ja u fudbalu više cijenim taktiku, nego puku revijalnu atraktivnost. Da mi je samo do velikog broja golova, pratio bih futsal ili bih se prešalto na rukomet ili košarku.
- bhcrow
#1483 Re: FC Barcelona
BiH iznad svega!!! Ništa i niko se ne može porediti s tim. U mom postu ranije vidjećeš da kada sam pisao o utakmicama mislio sam o tome kako to izgleda iz našeg ugla, iz BiH, gledati veće klubove vani kako igraju. Meni je dosadno gledati Mourinhove postavke igre i čekati kada će i hoće li oni zabiti gol, baš me briga za te strategije. Kada se zaželim strategije i taktike imam šah pa ću igrati. Ja fudbal zamišljam kao sport koji se igra za potez više, za gol više, radi publike, itd. To je utopija i ja to znam, pare su sada bitne i sve se gleda kroz to, ali mislim da niko ne može navijati za neki tim samo zato što je najbolje poslovao u sezoni ili izvukao najviše od sponzora.cyprus wrote: Iskreno ja najradije gledam timove za koje navijam, pa tako radije gledam Sarajevo (kad imam priliku) nego Ligu Prvaka, a izvan BiH Chelsea više nego bilo koga drugog, nebitno kako ti klubovi igrali. Po tvojoj logici ja bih trebo radije gledat reprezentaciju Brazila jer su "milina za oči" nego svoju, reprezentaciju BiH. Ali pitam te evo: ako jednog dana na klupu Barce dođe neki trener koji preferira potpuno drugačiju igru i tada Barca postane kako ti kažeš "bunkeraška" ekipa, da li ćeš prestat navijat za nju?
A ionako ja u fudbalu više cijenim taktiku, nego puku revijalnu atraktivnost. Da mi je samo do velikog broja golova, pratio bih futsal ili bih se prešalto na rukomet ili košarku.
Da Barca promijeni taktiku i da postane bunkeraška ekipa vjerovatno bi i dalje iz principa navijao za nju, isto kao što odavno navijam. Ali ni izbliza ne bih mogao s toliko nestrpljenja čekati svaku novu tekmu, vjerovatno više ne bih 3 dana unaprijed gledao po netu na ćemu ću moći gledati live prijenos, itd.
Utakmice domaćeg prvenstva, i inače utakmice koje smo u prilici gledati uživo sa tribina su poseban doživljaj. Adrenalin kada smo na tekmi i kada smo ispred Tv nije isti. Ja isto tako u našoj ligi preferiram Sarajevo (nisam napisao "navijam" jer ne stignem otići baš ćesto gledati uživo tekme što bi "navijač" trebao raditi ako je navijač). Mada u posljednje vrijeme puno toga u našoj ligi me razočaralo, nasitim se politike inače, pa mi nekako mrsko i u fudbalu to gledati. Ovako rahat se odmaram i pratim strani nogomet, prije svega Barcu, a uživam i u utakmicama Arsenala i njemu sličnim klubovima. Baška su ekipe u kojima igraju naši igrači i za njih se odmah po defaultu navija
- Charuga
- Globalni moderator
#1484 Re: FC Barcelona
Bez Messia, Inieste, Xavia i Alvesa od prve minute.
Pedro 11111
Pedro 11111
- abondanzieri
#1485 Re: FC Barcelona
Kakva asistencija Ibrakadabre 
-
Bušman
#1488 Re: FC Barcelona
Sta je ovo sa Piketom veceras? Izgubljen skoro cijelo prvo poluvrijeme. Krivac za onu sansu Weboa i krivac za gol. Imao je jos nekoliko pokrupnih gresaka. Srecom, pribrao se pred kraj.
- awekenings
#1489 Re: FC Barcelona
Deshava se, pa nisu ljudi roboti ...Bušman wrote:Sta je ovo sa Piketom veceras? Izgubljen skoro cijelo prvo poluvrijeme. Krivac za onu sansu Weboa i krivac za gol. Imao je jos nekoliko pokrupnih gresaka. Srecom, pribrao se pred kraj.
- awekenings
#1490 Re: FC Barcelona
stvarno ova Barca nije k'o prije ... sad samo daju po 4 komada ...
... gdje su sad ovi zli jezici ...
-
musac
#1491 Re: FC Barcelona
Ja sam veliki navijac Barcelone, ali moram priznati da ne igraju lijepo kao prije. Međutim, ovo je samo privremeno... ubjeđen sam da će se do utakmice sa Realom sve popraviti. Mislim da će protiv Reala PRVI PUT u ovoj sezoni igrati baš najjači sastav:
Valdes
Alves - Puyol - Pique - Abidal
Xavi - Toure - Iniesta
Messi - Ibrahimović - Henry
Valdes
Alves - Puyol - Pique - Abidal
Xavi - Toure - Iniesta
Messi - Ibrahimović - Henry
- bhcrow
#1492 Re: FC Barcelona
Svi su procitali Barcinu igru, nema tu nista novo: - "Da zaustavis Barcinu igru markiraj im Xavija i Iniestu".
- Ali sta uciniti kada su oni na klupi, a Barca i dalje zabija!?

- Pa cuvajte onda Messija, sve ce ici preko njega, ne dajte mu maknuti!
- Messi, a gdje je Messi!?

- Ali sta uciniti kada su oni na klupi, a Barca i dalje zabija!?
- Pa cuvajte onda Messija, sve ce ici preko njega, ne dajte mu maknuti!
- Messi, a gdje je Messi!?
-
hau jes no
#1493 Re: FC Barcelona
Liga prvaka i domace prvenstvo su 2 razlicita sporta
I meni su barsine utakmice nezanimljive, barsa igra, ovi gledaju, nema neizvjesnosti, bundes liga je po tom pitanju najgledljivija, skoro svi igraju napadacki fudbal.
A 4 gola dali recreativu? Ko gleda golove, vazniji je posjed lopte
zar ne rekoste da je igra najvaznija i pique do puyola, puyol do tourea toure nazad do piqea pa ovaj promjeni stranu doda abidalu i eto ti vec 33% posjeda i sve tako dok se boje ne rastope 
I meni su barsine utakmice nezanimljive, barsa igra, ovi gledaju, nema neizvjesnosti, bundes liga je po tom pitanju najgledljivija, skoro svi igraju napadacki fudbal.
A 4 gola dali recreativu? Ko gleda golove, vazniji je posjed lopte
- bhcrow
#1494 Re: FC Barcelona
Golovi su cilj svake ekipe, a ekipe se razlikuju po tome kako dolaze do golova, tacnije pobjeda. Barcina taktika nije "hajmo drzat sto dulje loptu", nisu oni krivi sto im je protivnik ne zna uzeti. Kada dodju s loptom pred sesnaesterac i vide 10 igraca u njemu bili bi levati da je nabiju u guzvu pa sta bude, al ima i takvih ekipa, a ima i ekipa koje se njihov protivnik i ne boji pa ih nema po 10 u kaznenom prostoru pa tako i nemaju potrebe da kruze oko njega.hau jes no wrote:Liga prvaka i domace prvenstvo su 2 razlicita sporta![]()
![]()
A 4 gola dali recreativu? Ko gleda golove, vazniji je posjed loptezar ne rekoste da je igra najvaznija i pique do puyola, puyol do tourea toure nazad do piqea pa ovaj promjeni stranu doda abidalu i eto ti vec 33% posjeda i sve tako dok se boje ne rastope
Kako Barca dolazi do pobjede i golova mogli ste vidjeti veceras, a prije nego li napisete jos jednom kako je Primera i Liga prvaka dva razlicita sporta de se malo podsjetite ko je prvak u oba ta "sporta"
- cyprus
#1495 Re: FC Barcelona
Ne znam, prošle sedmice sam gledo Bolton - Chelsea (0:4) i evo večeras ovo. I moram li pisat ko me više dojmio i u napadačkom segmentu igre (za ukupni se već zna)? 
- Globus
#1496 Re: FC Barcelona
Wolfsburg ?cyprus wrote:Ne znam, prošle sedmice sam gledo Bolton - Chelsea (0:4) i evo večeras ovo. I moram li pisat ko me više dojmio i u napadačkom segmentu igre (za ukupni se već zna)?
- cyprus
#1497 Re: FC Barcelona
yok, HoffenheimGlobus wrote:Wolfsburg ?cyprus wrote:Ne znam, prošle sedmice sam gledo Bolton - Chelsea (0:4) i evo večeras ovo. I moram li pisat ko me više dojmio i u napadačkom segmentu igre (za ukupni se već zna)?
-
LSD
#1499 Re: FC Barcelona
adcor wrote:![]()
![]()
![]()
-
MIME
#1500 Re: FC Barcelona
Barca vodi 2-0 u kupu oba puta Bojan Krkić,žao mi što nema prenosa na digi tv