Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
-
King Kikapu
paul a samuelson and william d nordhaus 'economics' a u casovima relaksacije naizmjence 'devet aleksandrija'od sema mehmedinovica, 'hit ** No links **' faruka sehica, 'prizivanje dodira' nermine omerbegovic i 'kawasaki za wukmana dedowicha' dragoslav dedovic.
- anais_nin
Ian McEwan - On Chesil Beach

Kratka knjiga (novella) meni jako dragog pisca. On Chesil Beach je prica o mukama prve bracne noci mladog engleskog para (belaj, obadvoje nevini). 60te, seks je jos uvijek tabu tema, a i on i ona sami prolaze kroz svoje unutrasnje traume i dileme. McEwan vjesto docarava proslost i buducnost jednog romanticnog odnosa zauvijek promjenjenog jednim seksualnim cinom. Izuzetno interesantna knjiga...

Kratka knjiga (novella) meni jako dragog pisca. On Chesil Beach je prica o mukama prve bracne noci mladog engleskog para (belaj, obadvoje nevini). 60te, seks je jos uvijek tabu tema, a i on i ona sami prolaze kroz svoje unutrasnje traume i dileme. McEwan vjesto docarava proslost i buducnost jednog romanticnog odnosa zauvijek promjenjenog jednim seksualnim cinom. Izuzetno interesantna knjiga...
-
mamica papucarka
Lejla i Medznum
Napokon nasla 
-
mamica papucarka
onda jednostavno Kaiblack wrote:a nikako da naucis da je Medznun a ne Medznummamica 31 wrote:Lejla i MedznumNapokon nasla
-
mamica papucarka
Kai-Kajsmamica 31 wrote:onda jednostavno Kaiblack wrote:a nikako da naucis da je Medznun a ne Medznummamica 31 wrote:Lejla i MedznumNapokon nasla
fakat sam ko pijana
- anais_nin
meni jedna od najdrazih knjigaQler wrote:Lovac na zmajeve Haled Hoseini
procitao neki dan... nije losa knjiga.. malo sam se nerviraokoliki je shupak glavni lik ali knjigu sam procitao za jedan dan, nekako je nisam mogao pustiti dok je nisam procitao.
a ja gustiram PAOLO COELHO "THE WITCH OF PORTOBELLO"
- anais_nin
danas wrote:sori ali meni je to jedna od najgorih knjiga of all times, ako se uopste i moze zvati knjigomQler wrote:Lovac na zmajeve Haled Hoseini![]()
![]()
- danas
anais_nin wrote:danas wrote:sori ali meni je to jedna od najgorih knjiga of all times, ako se uopste i moze zvati knjigomQler wrote:Lovac na zmajeve Haled Hoseini![]()
![]()
![]()
interesantno u koliko nam se knjiga ukusi poklapaju, a u koliko totalno razlikuju
ja pravo volim njegov stil pisanja
me meni 'stil' manje vise... nego sama ta tema/prica... i jeftini pristup istoj... pravo mi se smucilo...
but that is me
- danas
ma ne bih sad da ulazim u to... mislim, ova knjiga mi je zesci pet peeveanais_nin wrote:ukusi su razliciti....meni se svidjelo kako opisuje djetinjstvo u afganistanui svidjela mi se prica generalno...
on i Yasmina Khadra su mi dragi za citati po pitanju te tematike
mogu sad ja napisati esej zasto je to tako i zasto ovu 'knjigu' smatram teskom karinom, al' reko -- bolje nemoj dajnice
Last edited by danas on 24/08/2007 17:43, edited 1 time in total.
- van Basten
upravo sam dovršio "Žudnja za životom", roman - biografija van Gogh-a napisana by Irving Stone. Zanimljivo djelce, iako mi na nekoliko mjesta djeluje pomalo nedorečeno... može se pročitati u svakom slučaju, posebno ako se ne očekuje remek - djelo