Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
semso_bonaparte

#1476 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by semso_bonaparte »

sandra01 wrote:
quasar wrote:Chantix ( vareniklin, Champix) - lijek za odvikavanje od pušenja

Proizvodi: Pfizer

Upozorenje od strane FDA: Tokom uzimanja ovog lijeka može doći do ozbiljnih neuroloških i psihijatrijskih problema.
Nuspojave:
uznemirenost
depresija
pogoršanje psihičkog stanja
samoubojstvo

E ljudi kad smo kod ovoga,ja ne pusim vec 15 dana pusac sam bila dobrih 30tak godina.I ne znam sta mi bi ja prestala.Nije bilo nikakve krize.Samo nisam kupila cigare,malo vise spavala prvih dana i to je to.Medjutim,primjetila sam da sam otkako sam prestala pusiti postala strasno depresivna i uznemirena,placem ko budala za najmanju sitnicu,dobro nije da nemam problema ali zbog njih nisam bila ovako utucena i depresivna dok sam pusila.Sada nesto kontam da nije od apstinencije.Ima li iko da je imao slicne probleme?

Kazes da si 30ak godina puslia, neka si pocela sa 15, nejverovatnije da nisi, sada bi trebala imati 45 godina, mozda je doslo ono vase zaMsko vrijeme :D
I nisam bio depresivan, cak sam bio i veseo.
kaostvorena

#1477 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by kaostvorena »

......depresija,srdzba,izgubljenost,vrtoglavica,nesanica........,i svasta nesto me nece slomiti da ponovo uzmem cigaretu.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#1478 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

kaostvorena wrote:......depresija,srdzba,izgubljenost,vrtoglavica,nesanica........,i svasta nesto me nece slomiti da ponovo uzmem cigaretu.
I ja sam bez nikotina malo jace od mjesec dana, ali nema tih tvojih simptoma :-)
Jedino mozda nesanica....ali nije ni to...zaspim kao beba :D samo sto manje spavam i budim se svaku noc u isti termin :D u 4:45 hehe
quasar

#1479 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

Vjerujem da ti je i san kvalitetniji.
Meni je bar postao, nakon prestanka pusenja.
winnie

#1480 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by winnie »

Yahel wrote:
kaostvorena wrote:......depresija,srdzba,izgubljenost,vrtoglavica,nesanica........,i svasta nesto me nece slomiti da ponovo uzmem cigaretu.
I ja sam bez nikotina malo jace od mjesec dana, ali nema tih tvojih simptoma :-)
Jedino mozda nesanica....ali nije ni to...zaspim kao beba :D samo sto manje spavam i budim se svaku noc u isti termin :D u 4:45 hehe
ovo je i kod mene slucaj, mozda nema nikakve veze s nikotinom :)
I am Happy

#1481 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Ma ima :) to je sve zbog nedostatka otrova u krvi, ovako isto sam se osjecao i prosli put kada sam prestajao pusiti :)
A to isto spominje i Allen Car, to je kao normalna pojava, dok se san ne normalizuje, tj. dok se ne vratimo u doba kada nismo znali sta je cigara...

@quasar
Pa jeste, kao sto sam vec rekao zaspim kao beba i ujutro se probudim frisak :) pun nekave energije :D
Nema onoga penzionerskog... cigara,pa opet cigara dok ne provri voda za kafu, pa onda kafa i cigara, pa opet cigara...i tako... neka 3-4 sata pa onda "mozda" dorucak :D
Ovako cim ustanem, caj... pa onda dalje :D
quasar

#1482 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

Da i ja sam sa cajem mijenjao na pocetku jer mi je vise godilo u jutro, medjutim posto stvarno volim ukus kafe, opet sam se vratio rutini jutarnje kafe, ali bez cigare. Drasticna je razlika, nabolje. Vise ukusa, mirisa. Caj sam zadrzao u kombinaciji umjesto podnevne kafe. Zeleni ili crni caj, sa limunom (ima ona bocica sa cijeđenim sokom limuna). I to je vec navika i stvarno mi prija.
Jedan od savjeta je i to: svi mi imamo jednu ili vise losih, nezdravih navika, a skoro niko nema ni jednu zdravu.
Pa nije lose uvesti npr. visokovrijedan caj u dnevnu rutinu. Moze to biti i nesto drugo.
bambina78

#1483 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by bambina78 »

quasar wrote:... medjutim posto stvarno volim ukus kafe, opet sam se vratio rutini jutarnje kafe, ali bez cigare. Drasticna je razlika, nabolje. Vise ukusa, mirisa...
Istina 100%. Kazu kako kafu bez cigare nakon prestanka pusenja.

Pa kafa bez cigara je bolja 100 puta i ukus i miris i ceif i sve ( i jeftinija :P) :thumbup:
quasar

#1484 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

bambina78 wrote:
quasar wrote:... medjutim posto stvarno volim ukus kafe, opet sam se vratio rutini jutarnje kafe, ali bez cigare. Drasticna je razlika, nabolje. Vise ukusa, mirisa...
Istina 100%. Kazu kako kafu bez cigare nakon prestanka pusenja.

Pa kafa bez cigara je bolja 100 puta i ukus i miris i ceif i sve ( i jeftinija :P) :thumbup:
Pa ono ne znas sta bi sa rukom, cime bi sjekao izmedju srkova...
Pa ako ne znas, salij ko vodu. Pa ja.
Sutra ces malo drugacije.
Za pet dana ces ceifiti kao i prije.
Magicna

#1485 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Magicna »

deder da pridunemo po jednu :-) :-) :-) :-)
Pikaboo

#1486 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pikaboo »

Sto to lozis raju da zapale?

By the way,24.Feb.ce biti dvije godine bez cigarete!
Magicna

#1487 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Magicna »

neMora ko nece.... :shock: pa ti si bas izdrzljiv :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1488 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by plain vanilla »

Tom Halovej (Halloway), 57-godišnjak iz Nešvila, sjedio je u dnevnom boravku i pušio električnu cigaretu. Ubrzo je njegova žena čula glasnu eksploziju.

Nakon eksplozije u sobi je izbio i manji požar. Eksplozija je Haloveju izbila sve zube i otkinula dio jezika. Vatrogasni zapovjednik koji je primio poziv rekao je da je razlog eksplozije, najvjerovatnije, neispravna baterija u cigareti, dodajući da nikada nije vidio ništa slično.

On je dodao da je, izgleda, u pitanju litijska baterija, jer je vidio punjač u sobi u kojoj se dogodila eksplozija.

Izvor: Dnevni avaz/ekskluziva.ba
I am Happy

#1489 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

ETO!!! Dokaz da pusenje ubija :D taj se nekako izuvako :lol:
Magicna

#1490 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Magicna »

ubija vise sikiriki :P
kukuruz_kokicar

#1491 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by kukuruz_kokicar »

Spot za sve pušače, bivše pušače i one koji se tako osjećaju. :-D
I am Happy

#1492 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

bezveze spot -.-

Ovo je reklama...a ne ono smece "Vama sigurno treba softly" :D
http://www.youtube.com/watch?v=gZBzp-InLIk
anestezija123

#1493 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by anestezija123 »

Krizaaaa...
K'o da sam jucer zadnju zapalila a ne prije 2 mjeseca.. :sad:
quasar

#1494 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

anestezija123 wrote:Krizaaaa...
Samo skontaj sta ces sebi unistiti.
Dva mjeseca truda jednim dimom.
Ako ti je vec zdravlje u drugom planu.
A priznaces i poraz. PORAZ!
Zar ces dozvoliti poraz?
kaostvorena

#1495 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by kaostvorena »

quasar wrote:
Zar ces dozvoliti poraz?
Tako bih rado i ja jednu.Ne pusim skoro 2 mjeseca,ali kako da dozvolim poraz?
quasar

#1496 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

kaostvorena wrote:
quasar wrote:
Zar ces dozvoliti poraz?
Tako bih rado i ja jednu.Ne pusim skoro 2 mjeseca,ali kako da dozvolim poraz?
Dan po dan. Postace ti nebitne. Izdrzi samo.
mare48

#1497 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by mare48 »

Pozdrav svima koji se bore sa prestankom pušenja, i čestitke na svakom danu bez cigara!
Ja sam prestala prije mjesec i koji dan. Moram reći da mi je, između ostalih stvari, pomoglo i čitanje ovog foruma. Prestala sam nakon ozbiljnog premišljanja i razmišljanja s tim da ovo nije prvi prestanak. svejedno imam osjećaj da će ovaj put biti uspješan, ne kaže se džaba da je konačni prestanka pušenja rezultat nekoliko prethodnih pokušaja.
ja sam brate prestajala pušiti bar 6, 7 puta. mislim da su mi svi prestali vjerovati da ću se okanit tog s... nja. i tako ovaj put, dan po dan... ide sve lakše. a moj blnji se polako navikavaju da ne pušim... a ja ponosna!!! Istina da mi je došla kriza kad mi je vaga sinoć pokazala 3 kile više otkako ne pušim... ali neću zbog toga početi pa makar dobijem još 7 ! :lol:
:sax:
kaostvorena

#1498 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by kaostvorena »

mare48 wrote:Pozdrav svima koji se bore sa prestankom pušenja, i čestitke na svakom danu bez cigara!
Ja sam prestala prije mjesec i koji dan. Moram reći da mi je, između ostalih stvari, pomoglo i čitanje ovog foruma. Prestala sam nakon ozbiljnog premišljanja i razmišljanja s tim da ovo nije prvi prestanak. svejedno imam osjećaj da će ovaj put biti uspješan, ne kaže se džaba da je konačni prestanka pušenja rezultat nekoliko prethodnih pokušaja.
ja sam brate prestajala pušiti bar 6, 7 puta. mislim da su mi svi prestali vjerovati da ću se okanit tog s... nja. i tako ovaj put, dan po dan... ide sve lakše. a moj blnji se polako navikavaju da ne pušim... a ja ponosna!!! Istina da mi je došla kriza kad mi je vaga sinoć pokazala 3 kile više otkako ne pušim... ali neću zbog toga početi pa makar dobijem još 7 ! :lol:
:sax:
Brinu me kilogrami,stalno bih jela.Preko dana ide nekako,ali uvece ne bih prestajala.Osjecam se lijepo,i blistavo,i taj osjecaj mi neda ponovo da pocnem.Naleti kriza,uznervozim se,nastojim da drugi ne osjete,a nekad.......nekad pomislim trknuti do granapa....i ali kao sto quasar rece:Kako priznati poraz''? :bih:
quasar

#1499 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

Lazni osjecaj gladi je apstinencijski sindrom. Organizam u stvari trazi nikotin, sto izgleda kao glad.
Ja sam nakvasao 8 kila od grickalica, i slicnih sranja.
Onda sam malo poceo da preskacem grickalice, nista drasticno, samo ne provodim veceri uz cips ili krekere. Radije uzmem zitarice ili nemasne kokice. I tu sam vec 3 kile smanjio i sad sam na nekom dobrom odnosu, sto oni koji se foliraju sa fitnesom zovu "body index". 175/80.

Povecaj kretanje. Sad ce lijepi dani. Prosetaj navece bar 2-3 tramvajske stanice. Ako imas kakve baste, zabavi se cvijecem ili slicnom aktivnosti koja trazi gibanje. I to pomaze da se ne misli na cigare, a trosi i kalorije.
anestezija123

#1500 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by anestezija123 »

Ne dade mi djavo mira, dok je ne zapalih... Ali nisam mogla vise od dva dima, ugasih je.. Mozda je to i dobra stvar. :-)
Post Reply