ozbiljno, drkas li ti na lebrona?
NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Neelix
#1476 Re: NBA na OBN-u
- Layne
#1477 Re: NBA na OBN-u
A jesi li ti slučajno vidio Nihada Đedovića kako igraarze wrote:novog jordana nema al novog JAMESA nece nikad bit!!!!!!!!Layne wrote:Slažem se, sve u nedostatku "dobrih momaka" poput Jordana ( Kobe silovanje, Iverson marijuana, Anthony alkohol, Duncan ipak nije atraktivan igrač....). Marketing čuda radi ali džaba, novog Jordana nema!!!uhljug_s_koseva wrote: Diskutabilno je jel LBJ sutira vise ispod 3P linije od Wade-a,ali uglavnom moze se vidjet da se radi o igracu koji racionalno koristi lopte.LBJ jest iznadprosjecan igrac,ali takvih ima trenutno dosta u nba-u.Mislim da je izdizanje njega iznad ostalih rezultat dobre marketinske kampanje i potrebe da se nadje nasljednik Jordana,a tu lezi lova i gledanost.
Pa šta i da drka, svako ima svoju sexualnu orjentaciju i ukusNeelix wrote:![]()
- Neelix
#1478 Re: NBA na OBN-u
doduse
sto bi reko Seinfeld - Not that there's anything wrong with it 
-
arze
#1479 Re: NBA na OBN-u
ma ljudi pizdite nevjerovatno nakon 2-0 za boston ..joj bice 4-0 4-1, cleveland dobije 2 glatko...uhhh odma 100 postova kako james i dalje je samo fizicki jak...gluposti mrtveNeelix wrote:![]()
pricajte sta hocete al CLEV je definitivno pokazo da sa smecem od bostona moza lako izac na kraj..
A sto se tog drkanja na jamesa tice kolko ga uzimate za zub vidim da vise pricate o njemu neg ja
- sesalmir
#1480 Re: NBA na OBN-u
Moram priznati da nisam gledao barkleya u najboljim danima, znaci prva polovina 90'-ih, jer sam nba poceo pratiti negdje od finala knicksi-rocketsi, 94' je bila kolko se sjecam i prenosi na hayatu koji su krali signal od dsf-ab@tto wrote:poznata barklijeva bahatost i težnja za šouom.sesalmir wrote:
Sam barkley je izjavio da ''dokle god larry bird bude igrao, on (barkley) ce biti 2. najgori odbrambeni igrac u nba'' tako da je i sam bio svjestan svoje lose igre u odbrani i javno je to priznavao, jer iako je bio eksplozivan i strasan skakac ipak visina od 198cm za poziciju PF je premalo, jer je prakticno nemoguce odigrati vrhunsku odbranu pod kosem protiv igraca koji su po 10-15 cm veci i koji imaju fenomenalan sut sa poludistance npr. malone i sl.
bird je 2 puta bio izabran u 2. obrambenu petorku lige,a to ne može učiniti igrač koji je po barkliju "najgori obrambeni igrač lige"
a evo u houstonu c. hayes igra sasvim solidnu obranu iako je samo 198 cm visok
btw. kad vec spomenusmo debeljka moram citirati jos jednu njegovu izjavu sa olimpijade u barceloni 92' kada su ga pitali zasto je grubo faulirao jednog igraca angole i pored visokog vodstva USA, on je odgovorio: '' morao sam nisam znao da li mozda drzi sakriveno koplje u ruci iza ledja''
-
arze
#1481 Re: NBA na OBN-u
JAMESOM sam fasciniran kao pojavom,igracem a drkam na vasu pricu al se prvo dobro iseremNeelix wrote:![]()
-
b@tto
#1482 Re: NBA na OBN-u
sesalmir wrote:Moram priznati da nisam gledao barkleya u najboljim danima, znaci prva polovina 90'-ih, jer sam nba poceo pratiti negdje od finala knicksi-rocketsi, 94' je bila kolko se sjecam i prenosi na hayatu koji su krali signal od dsf-ab@tto wrote:poznata barklijeva bahatost i težnja za šouom.sesalmir wrote:
Sam barkley je izjavio da ''dokle god larry bird bude igrao, on (barkley) ce biti 2. najgori odbrambeni igrac u nba'' tako da je i sam bio svjestan svoje lose igre u odbrani i javno je to priznavao, jer iako je bio eksplozivan i strasan skakac ipak visina od 198cm za poziciju PF je premalo, jer je prakticno nemoguce odigrati vrhunsku odbranu pod kosem protiv igraca koji su po 10-15 cm veci i koji imaju fenomenalan sut sa poludistance npr. malone i sl.
bird je 2 puta bio izabran u 2. obrambenu petorku lige,a to ne može učiniti igrač koji je po barkliju "najgori obrambeni igrač lige"
a evo u houstonu c. hayes igra sasvim solidnu obranu iako je samo 198 cm visok. Tako da ne mogu bas argumentovano diskutovati o tome i vjerovatno si upravu sto se tice ove njegove izjave, ali ipak mislim da se ne moze za barkleya reci da je bio dobar odbrambeni maximalno ''solidan'' kao sto si i ti sam rekao.
btw. kad vec spomenusmo debeljka moram citirati jos jednu njegovu izjavu sa olimpijade u barceloni 92' kada su ga pitali zasto je grubo faulirao jednog igraca angole i pored visokog vodstva USA, on je odgovorio: '' morao sam nisam znao da li mozda drzi sakriveno koplje u ruci iza ledja''![]()
lik je legenda, definitivno igrac kojeg mi je najvise zao sto nije osvojio titulu.
fantastičan igrač,sama činjenica da je bio među najboljim skakačima lige više od jedne decenije a visok samo 198 cm dovoljno govori,a uz to nije bio tip igrača kao rodman koji je bio jednodimenzionalan,nego je bio i vrhunski strijelac, i imao je šut oko 50 %
-
uhljug_s_koseva
#1483 Re: NBA na OBN-u
Ljudi ba,nemojmo dizat tenzijearze wrote:JAMESOM sam fasciniran kao pojavom,igracem a drkam na vasu pricu al se prvo dobro iseremNeelix wrote:![]()
-
arze
#1484 Re: NBA na OBN-u
mogul ja dodat jednogglog wrote:Bez obzira na relativno mali broj skokova Rasheed Wallace je jedan od najboljih PF kojeg sam ja gledao (odmah iza Dankana, Malonea, Garneta, Barklija i Son Kempa). Da je malo umjereniji u ponasanju na terenu i da na pocetku karijere nije bio toliko prgav i dobijao tehnicke, ko zna gdje bi mu bio kraj !
Amare Stoudamire-izmislio za Kempa kosarku.Vozdrica
-
arze
#1485 Re: NBA na OBN-u
al opet kontam da ova tema nije ni o jordanu ni o barkleyu vec bi trebala bit o chris paulu,jamesu(
)......
- Epitop
#1486 Re: NBA na OBN-u
Jel stvarno, de nam reci?arze wrote:mogul ja dodat jednogglog wrote:Bez obzira na relativno mali broj skokova Rasheed Wallace je jedan od najboljih PF kojeg sam ja gledao (odmah iza Dankana, Malonea, Garneta, Barklija i Son Kempa). Da je malo umjereniji u ponasanju na terenu i da na pocetku karijere nije bio toliko prgav i dobijao tehnicke, ko zna gdje bi mu bio kraj !
Kemp je bio mnogo brži od Amarea u najboljim danima prije povrede, ali nije bio disciplinovan i na to dodaš debljinu i tu je negdje kraj.
-
arze
#1487 Re: NBA na OBN-u
ma znam to al nabraje neke igrace tipa kemp koiji su...haj recimo bio je dobar igrac jedno 5 sezona poslije ga nigdje..dobro mozda grijesim al eto isto kad bi kenyon martina nabrojo medu najbolje pf svih vremenaEpitop wrote:Jel stvarno, de nam reci?arze wrote:mogul ja dodat jednogglog wrote:Bez obzira na relativno mali broj skokova Rasheed Wallace je jedan od najboljih PF kojeg sam ja gledao (odmah iza Dankana, Malonea, Garneta, Barklija i Son Kempa). Da je malo umjereniji u ponasanju na terenu i da na pocetku karijere nije bio toliko prgav i dobijao tehnicke, ko zna gdje bi mu bio kraj !
Kemp je bio mnogo brži od Amarea u najboljim danima prije povrede, ali nije bio disciplinovan i na to dodaš debljinu i tu je negdje kraj.
-
arze
#1488 Re: NBA na OBN-u
jebiga bio sam i ja talentovan al me nesto jebavo krevet jarane i igrice.ja umjesto na trening haj ti malo nba live bolje je to!Epitop wrote:Jel stvarno, de nam reci?arze wrote:mogul ja dodat jednogglog wrote:Bez obzira na relativno mali broj skokova Rasheed Wallace je jedan od najboljih PF kojeg sam ja gledao (odmah iza Dankana, Malonea, Garneta, Barklija i Son Kempa). Da je malo umjereniji u ponasanju na terenu i da na pocetku karijere nije bio toliko prgav i dobijao tehnicke, ko zna gdje bi mu bio kraj !
- Neelix
#1489 Re: NBA na OBN-u
arze, koliko imas godina?
- Epitop
#1490 Re: NBA na OBN-u
Koja je sljedeča utakmica na OBN-u?
-
arze
#1491 Re: NBA na OBN-u
20 al nisam gay.Pogrijesio si stranicuNeelix wrote:arze, koliko imas godina?
- sesalmir
#1492 Re: NBA na OBN-u
veceras detroit-orlando u 1Epitop wrote:Koja je sljedeča utakmica na OBN-u?
- Epitop
#1493 Re: NBA na OBN-u
Hvala.sesalmir wrote:veceras detroit-orlando u 1Epitop wrote:Koja je sljedeča utakmica na OBN-u?
- Neelix
#1494 Re: NBA na OBN-u
ma dobro, to za gay je bilo zezancija
ali za 20, pretpostavljao sam da je tako, cak i manje. vidim cijenis samo ove mladje igrace, kosarku pratis samo po zakucavanjima, atraktivnosti... 
- Layne
#1495 Re: NBA na OBN-u
Uze mi sve riječi iz usta
Ako sam primjetio dobro negdje gore porediš Kempa i Martina,suludo!
Ako sam primjetio dobro negdje gore porediš Kempa i Martina,suludo!
-
glog
#1496 Re: NBA na OBN-u
Kemp je bio i mnogo brzi i po mome bolji od Amarea, a potrajao je kao vrhunski igrac nekih desetak godina i u dva razlicita tima je igrao izvanredno - dovoljno da bi bio medju najboljim koje sam ja gledao. Stoudamire podsjeca na Kempa, vidjecemo sta ce on napraviti za pet godina, pogotovo kada se Nash penzionise...
-
LSD
#1497 Re: NBA na OBN-u
Hajd kad je vec krenulo o power forwardu
...onda evo malo i swingmanu http://en.wikipedia.org/wiki/Swingman...a evo i o tweeneru
http://en.wikipedia.org/wiki/Tweener_%28basketball%29
evo i o PF kad se toliko zapeli
http://en.wikipedia.org/wiki/Power_forw ... ketball%29
evo i o PF kad se toliko zapeli
http://en.wikipedia.org/wiki/Power_forw ... ketball%29
-
arze
#1498 Re: NBA na OBN-u
pratim ove mlade jer trenutno oni igraju!!!!! a razumijem se dosta i u prijasnje igrace i klubove jer sam sa 10-ak godina znao sve igrace,gdje igraju itd.bio fanatik!
ovo je play off 08 a ne 88.....svaka generacija je imala svoje ikone al' vi se nikako pomirit sa cinjenicom da postoji bolji od boljeg!evo ja opet prelazim na prepucavanja ko je bolji umjesto da se ubijem sto upade na zbroju koseva na lottomatici-igro 149+ 2 a bilo 148
Nastranu zajebancija evo jedan primjer iz prakse!!!!
Kao sto se sve mijenja tako i sport.Po meni poredit prijasnju kosarku sa danasnjom je isto rec da je komodor racunar bolji od pentium4.
Proslost je historija..mozda malo teoretisem previse al meni je bitno ko je kakav danas,u vremenu u kojem zivim.Cijenim sta su igraci uradili u proslosti al buducnost je upravo u mladim atletama...evo ga james opet doso na red al momak ima 22-23 godine neam pojma, pritisak je tolki na njemu al se nosi ipak sa tim!!!Kad je tek dosao u nba bio sam iskreno skeptican i mislio sam da on samo je derao na koledu djecu manju pola metra od sebe sto je i bilo tako al u nba je dokaz'o da moze.Samo je na njimu da nastavi u istom ritmu jos desetak sezona i on ce postat "jordan" o kome ce pricat djeca kad mi budemo imali 40-50.Opet kazem tesko je rec,svako ima svoje misljenje samo pojedinci se postavljaju podcjenjivacki prema covjeku koji je to najmanje zasluzio a to je upravo king.Neki ga mrze,neki vole!
josh za kraj jedan citat rappera WC(mozda neko i zna ko je
)..."I rather be feared then loved"
SAce i detroit jos malo kontam da bi mogli magic doc do 3-2 al opet ce im bit prekasno..3-1 big advantage Man!
ovo je play off 08 a ne 88.....svaka generacija je imala svoje ikone al' vi se nikako pomirit sa cinjenicom da postoji bolji od boljeg!evo ja opet prelazim na prepucavanja ko je bolji umjesto da se ubijem sto upade na zbroju koseva na lottomatici-igro 149+ 2 a bilo 148
Kao sto se sve mijenja tako i sport.Po meni poredit prijasnju kosarku sa danasnjom je isto rec da je komodor racunar bolji od pentium4.
Proslost je historija..mozda malo teoretisem previse al meni je bitno ko je kakav danas,u vremenu u kojem zivim.Cijenim sta su igraci uradili u proslosti al buducnost je upravo u mladim atletama...evo ga james opet doso na red al momak ima 22-23 godine neam pojma, pritisak je tolki na njemu al se nosi ipak sa tim!!!Kad je tek dosao u nba bio sam iskreno skeptican i mislio sam da on samo je derao na koledu djecu manju pola metra od sebe sto je i bilo tako al u nba je dokaz'o da moze.Samo je na njimu da nastavi u istom ritmu jos desetak sezona i on ce postat "jordan" o kome ce pricat djeca kad mi budemo imali 40-50.Opet kazem tesko je rec,svako ima svoje misljenje samo pojedinci se postavljaju podcjenjivacki prema covjeku koji je to najmanje zasluzio a to je upravo king.Neki ga mrze,neki vole!
josh za kraj jedan citat rappera WC(mozda neko i zna ko je
SAce i detroit jos malo kontam da bi mogli magic doc do 3-2 al opet ce im bit prekasno..3-1 big advantage Man!
- sesalmir
#1499 Re: NBA na OBN-u
Lebron nije igrao na koledzu.arze wrote:pratim ove mlade jer trenutno oni igraju!!!!! a razumijem se dosta i u prijasnje igrace i klubove jer sam sa 10-ak godina znao sve igrace,gdje igraju itd.bio fanatik!
ovo je play off 08 a ne 88.....svaka generacija je imala svoje ikone al' vi se nikako pomirit sa cinjenicom da postoji bolji od boljeg!evo ja opet prelazim na prepucavanja ko je bolji umjesto da se ubijem sto upade na zbroju koseva na lottomatici-igro 149+ 2 a bilo 148![]()
![]()
![]()
josh za kraj jedan citat rappera WC(mozda neko i zna ko je)..."I rather be feared then loved"
-
arze
#1500 Re: NBA na OBN-u
ma jest bio majstor al đaba kad je na kraju karijere ispo najveci klosar..udebljo se na 135 KG i imo 4 poena u prosjeku........zato su ga svi zaboravili i nece nikad bit spominjan!glog wrote:Kemp je bio i mnogo brzi i po mome bolji od Amarea, a potrajao je kao vrhunski igrac nekih desetak godina i u dva razlicita tima je igrao izvanredno - dovoljno da bi bio medju najboljim koje sam ja gledao. Stoudamire podsjeca na Kempa, vidjecemo sta ce on napraviti za pet godina, pogotovo kada se Nash penzionise...
igrac se treba povuc kad je maltene na vrhuncu!!!tyson je bio fenomenalan bokser al đabe kad je na kraju malte ne bio najveca propalica upravo zbog mnogih faktora koji nemaju veze sa sportom!!!!