Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
BHF_Manijak

#1476 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Arzuhal da te Allah nagradi sa onom ilahijom Od aska si bolestan! :thumbup: nesto me bas ono snadje...
arzuhal

#1477 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Kada sam pročitao izvještaj o ramazanu u Gazi prvo mi je naumpo bošnjo koji se plaši avgustovske sparine i posta...Ima dugo kako svaku namasku dovu završavam riječima: we-nsurna 'alel-kawmil-kafirin we hassaten fi hazel vakti fi Falestin, fi Gaza. Amin, ja Rabbel-'alemin.
arzuhal

#1478 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

BHF_Manijak wrote:Arzuhal da te Allah nagradi sa onom ilahijom Od aska si bolestan! :thumbup: nesto me bas ono snadje...
Amin we ijjake, dobri moj :)
istocnjak

#1479 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Selam svima ... :D
istocnjak

#1480 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

zvjezdica_7 wrote:
istocnjak wrote:
BHF_Manijak wrote: @Istocnjak,jes nam vidio Vratnika kol`ki je aa,valja sve ono pretrazit i skenirat :mrgreen: a jel Zvijezdica sinoc sve procitala il nije ne znam vala,valjda nije,bio sam fin bolan,nista lose ne napisah,sem da cu mozda preci na memli stranu :D ali izgladit ces ti to sve i izvadit jel`le?! :)
Ma zavrsicemo to ... nego ne znam hoces li dobiti "izun" za pohode od Arzuhala? :D
Pročitala, jaštaradi. Pošto vidim da je brat BHF prešao na memli stranu,koja je isto tako plaha a još je i lakše do nje doći, straža je vraćena na kapije i nema prolaza na Vratnik :D Ja sam pokušala da izgladim to sa Vijećem za kapije, al avaj, sav trud uzalud. :lol: :-) :lol: :-)
Moramo trazit stelu ... :D
arzuhal

#1481 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Alejkumu selam, istočnjače :)
istocnjak

#1482 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

arzuhal wrote:Alejkumu selam, istočnjače :)
Ma evo zavrsio sa sehurom ... odoh uzeti abdest pa laganini prema dzamiji ... :-D
arzuhal

#1483 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Tamam. I od mene selam alejkum, narode! :)
Gorštak

#1484 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Gorštak »

Još jedan selam ekipi forumskih postača!
:bih:
BHF_Manijak

#1485 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

istocnjak wrote:Selam svima ... :D
We selam brate nas,kako si nam ti ovako u jutarnje sate?! ;-)
Vares City

#1486 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Vares City »

Selam svima
Sehur,....... i u nove radne pobjede,kidam na :run:
zvjezdica_7

#1487 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

istocnjak wrote:
:lol: :lol: :lol: Ne znam, VZK je opasno vijeće :lol: :lol: :lol:

Selam dobri moj narode :D :D
Last edited by zvjezdica_7 on 01/09/2009 04:48, edited 1 time in total.
istocnjak

#1488 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

BHF_Manijak wrote:
Elhamdulillah ... cujemo se danas inshAllah.

:D
ružmarin-a

#1489 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

alejkumu selam dobriiii

i lijep nastupajući dan svima
inšaAllah :)
Baghira

#1490 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Baghira »

Alejkumu selam. :)
Baghira

#1491 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Baghira »

arzuhal wrote:
ružmarin-a wrote:
Lijep i vedar selam za sve vas
Alejkumu selam :)
ovoje najljepša tema
mašaAllah :)
I zato mahsus selam za Kwaheri koja pokrenu ovu temu 30.08.2006 i za Baghiru koja 30.07.2009 ponovo oživi temu sa pitanjem: Kada je tačno?
Baš zbog toga što je tema tako lijepa i što je okupila tako lijepe duše, Allah Uzvišeni neka ih nagradi za to i za ono što se lijepo prometne na ovoj temi, te za svaki lijepi osjećaj koji se tu probudi :-D
Amin :) :D
Plaho se iznenadih do koje je stranice dogurala ova tema, mashaAllah. :) Da se i dalje ovako lijepo druzimo i iftare i sehure docekivamo, inshaAllah :) :D
istocnjak

#1492 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

zvjezdica_7 wrote:
istocnjak wrote:
:lol: :lol: :lol: Ne znam, VZK je opasno vijeće :lol: :lol: :lol:

Selam dobri moj narode :D :D
De ba zvjezdice vid'er naam ... imal' kak'ih sporednih puteva da ga nekako prošnjuramo? :D
istocnjak

#1493 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

BHF_Manijak wrote:
Alejkumu selam ... Vratnik nocas mora past' ... :D
Bosanac sa dna kace

#1494 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Bosanac sa dna kace »

medaaa wrote:selam, haman je "forumski dzemat" jos uvijek na kahvama, il je u ibadetu kakvom :-D ... jel se moglo danas postiti, kako bi na iftaru, gdje se islo na teraviju...
ev jedna sweet swiba...
Image
aaaaa hvala hvala
jedna od najljepsih ramazanskih cestitki :dance: :zoka:
hepi Ramazan svima i od mene :) jos jednom
zvjezdica_7

#1495 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

istocnjak wrote:
De ba zvjezdice vid'er naam ... imal' kak'ih sporednih puteva da ga nekako prošnjuramo? :D
Mah, ako je on odlučio na memli stranu da okrene, džaba nam sporedni putevi (a ima ih) :lol: :-) :lol: :-)
istocnjak

#1496 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

zvjezdica_7 wrote:
istocnjak wrote:
Mah, ako je on odlučio na memli stranu da okrene, džaba nam sporedni putevi (a ima ih) :lol: :-) :lol: :-)
Ma to nas brat samo tako prica ... ne znamo mi sta je on zanijetio. Mozda mu je suncana malo prezahtjevna sa svim tim preprekama pa konta odoh na pokusati na memli stranu ... a ne zna da je mem klizav i da moze proklizati uzbrdo. :D
Nemoj ti njega tek tako otpisati ne znas ti na koju stranu moze krenuti. More bit' da ti se pojavi na vratima sa kilom kocke, dvajes' deka kahve i sokom na razmutu pod rukom. Pa š'aš onda a? :D
Last edited by istocnjak on 01/09/2009 16:58, edited 1 time in total.
zvjezdica_7

#1497 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

istocnjak wrote:
Ma to nas brat samo tako prica ... ne znamo mi sta je on zanijetio. Mozda mu je suncana malo prezahtjevna sa svim tim preprekama pa konta odoh na pokusati na memli stranu ... a ne zna da je mem klizav i da moze proklizati uzbrdo. :D
Eh, dok on konta, Vijeće za sporedne puteve se mobilizira, tako da nema puno vremena :lol: :-) :lol: :-)
zvjezdica_7

#1498 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

istocnjak wrote: Nemoj ti njega tek tako otpisati ne znas ti na koju stranu moze krenuti. More bit' da ti se pojavi na vratima sa kilom kocke, dvajes' deka kahve i sokom na razmutu pod rukom. Pa š'aš onda a? :D
Male su šanse :lol: :-) :lol: :-)
Meščini da je brat BHF odustao od sunčane strane. Al neJma veze, naći ćemo mi njemu nešto u memli mahali :D
istocnjak

#1499 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

zvjezdica_7 wrote:
istocnjak wrote: Nemoj ti njega tek tako otpisati ne znas ti na koju stranu moze krenuti. More bit' da ti se pojavi na vratima sa kilom kocke, dvajes' deka kahve i sokom na razmutu pod rukom. Pa š'aš onda a? :D
Meščini da je brat BHF odustao od sunčane strane. Al neJma veze, naći ćemo mi njemu nešto u memli mahali :D
Ma tako ti ja im'o jednog prijatelja i on chat'o sa jednom djevojkom koja je zivjela jedno 1000 km daleko od njega i ona u po' frke njemu napise na chatu "pa eto ako me volis haj' dodji na kahvu" i on ti put pod noge ... putov'o busom pet, sest dana i pojavio se djevojci na vratima sa kilom kocke, dvajes' deka kahve i sokom na razmutu. Djevojka ostala paf kad ga je vidjela na vratima ... Ša' mislis da ti se pojavi brat BHF u svojim "ašik" timberlinkama a? :D
BHF_Manijak

#1500 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

istocnjak wrote:
zvjezdica_7 wrote:
Ma tako ti ja im'o jednog prijatelja i on chat'o sa jednom djevojkom koja je zivjela jedno 1000 km daleko od njega i ona u po' frke njemu napise na chatu "pa eto ako me volis haj' dodji na kahvu" i on ti put pod noge ... putov'o busom pet, sest dana i pojavio se djevojci na vratima sa kilom kocke, dvajes' deka kahve i sokom na razmutu. Djevojka ostala paf kad ga je vidjela na vratima ... Ša' mislis da ti se pojavi brat BHF u svojim "ašik" timberlinkama a? :D
:lol: :lol: :lol: A ti bas luckast moj Istocnjak,Allah te nagradio sh`o me ovako fino nasmija u ove predifstarske sate!! :D :thumbup:
Nikad se ne zna iza kojeg coseta moze bahnuti BHF,samo se cuvajte,a @Zvijezdice,ko kaze da sam odusto od "semsali" strane,kakvi...nego kontam,cijeli zivot ovdje tavorimo na ovoj obali Miljacke,ne da nam se nikako ne drugu,pa sam malo skeptican bio,al` et`,moRebit mi se posreci,aa sta velis,da i mene sunce ogrije,pa da predjem na drugu stranu grada?! :D
Nego malo cit`o sh`a ehi hOptimisu pise pa se malo ibretio i smijo,La`netullahi alejhi,ne gine mu haman rostiljada inshallah :D
Locked