Citati koje bi podijelili s drugima

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#1476 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

Izvor je najveće žalosti sjećanje na prošlu sreću.
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#1477 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

vesela_sveska svaki tvojom rukom natipkan je za spomenuti :thumbup:
de facto.

#1478 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

"Ljudi koji su u osnovi pošteni više vole reći istinu i često se razljute ako nemaju druge mogućnosti nego lagati. Upravo je suprotno kod onih koji u osnovi nisu pošteni."
Nevada Barr-Duhovi prošlosti
de facto.

#1479 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

"Vino iz mudrog čovjeka napravi budalu, a iz budale mudraca." :oops:
de facto.

#1480 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

"Pokvareni ljudi poštuju iz straha; dobri ljudi, iz ljubavi." Aristotel
de facto.

#1481 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

"'To sam ja učinio' kaže moje sjećanje. 'To nisam mogao ja učiniti' - kaže moj ponos i ostaje neumoljiv. Na koncu - sjećanje popušta." :(
de facto.

#1482 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

"Tko se bori s nemanima, treba pripaziti da sam pritom ne postane neman. A kad dugo gledaš u bezdan, i bezdan se zagleda u tebe."

"Knjige su ogledala; u njima vidiš samo ono što već postoji u tebi."

"Čovjek toliko puta umire koliko puta izgubi svoje najbliže."
vesela_sveska

#1483 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

de facto. wrote:vesela_sveska svaki tvojom rukom natipkan je za spomenuti :thumbup:
;-)

Nemojte pogrešno da me shvatite kada pijan kažem da ne umijem bez nje. Umijem ja. Ali polovično. Smiješno. Umijem da budem onaj stari ja, bez ikoga kome bi noću poslao poruku kako samo ona nedostaje kraj mene. I znam.. Znam da nema nikoga poput nje, tako daa, prećutite to što svaku odbacim poslije par nesvjesnih poljubaca i prećutite ono “pa bar probaj.” I ne zamjerite što joj ponekad, subotom, napišem ono “izvini što nisam umio da te čuvam”.. Na kraju dana, ona je jedina koja još uvijek ne zna da je njen osmijeh posljednja misao prije nego što sklopim oči i da je njen smijeh muzička podloga svih mojih snova...
Astrix

#1484 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Astrix »

;-)

Nemojte pogrešno da me shvatite kada pijan kažem da ne umijem bez nje. Umijem ja. Ali polovično. Smiješno. Umijem da budem onaj stari ja, bez ikoga kome bi noću poslao poruku kako samo ona nedostaje kraj mene. I znam.. Znam da nema nikoga poput nje, tako daa, prećutite to što svaku odbacim poslije par nesvjesnih poljubaca i prećutite ono “pa bar probaj.” I ne zamjerite što joj ponekad, subotom, napišem ono “izvini što nisam umio da te čuvam”.. Na kraju dana, ona je jedina koja još uvijek ne zna da je njen osmijeh posljednja misao prije nego što sklopim oči i da je njen smijeh muzička podloga svih mojih snova...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
vesela_sveska

#1485 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

:)
vesela_sveska

#1486 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Ne, nije on jedini na svijetu, ali je jedini koji je stvarno bitan...
vesela_sveska

#1487 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

A njena želja je bila da ostane njegova, zauvijek...
vesela_sveska

#1488 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Ne trebaš mi. Bila je to najteža laž koju je trebalo izgovoriti, najlakša koju je mogla smisliti,ali izgovoriti, tu je već bio problem. Tu je zapelo...
hieveryone

#1489 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by hieveryone »

Bog te čuva, ti pazi ljude. Pa šta bude, neka bude.
Simple Man

#1490 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Simple Man »

'Cause all the sinners are just saints without the sparks
Jamiroquai
Tkd

#1491 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Tkd »

Ne dozvoli da budeš ovca među gladnim vukovima.
Krk

#1492 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Krk »

Slušam ili čitam kritike. Veliki film, reći će. I ja odem da pogledam taj film. I sedim tamo osećajući se kao jebena budala, osećam se opljačkano, izigrano. Mogu da pogodim svaku scenu unapred. I očigledni motivi likova, ono što ih vodi, ono za čim žude, ono što je njima važno, sve je to toliko maloletno i patetično, tako dosadno prosto. Ljubavni delovi su mučni, prežvakani, banalni.

Verujem da većina ljudi gleda previše filmova. A pogotovo kritičari. Kada kažu da je film veliki, to misle u odnosu na druge filmove koje su gledali. Izgubili su objektivni uvid. Zatrpani su novim i novim filmovima. Oni jednostavno ne znaju. Pogubili su se u svemu tome. Zaboravili su šta istinski smrdi, što je gotovo sve ono što gledaju.

Č. Bukovski
potočanka

#1493 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by potočanka »

ima nešto u tebi... ne mogu to sebi da objasnim, a tek drugima... ima nešto i u meni...... stigla sam objasniti drugima al' nikad tebi....
smak

#1494 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by smak »

lijepi ti citati :)
potočanka

#1495 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by potočanka »

ako misliš na moje, hvala :)

operisan od svake emocije, plašio se osjećanja koja su ga vukla njoj... trebali su se, na neki neobjašnjiv način, ne mogavši jedno bez drugog... al' biti zajedno, ni to nisu mogli...
potočanka

#1496 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by potočanka »

Neću da mislim na Ramiza. :roll:
Koliko li je sati?
Neću da mislim, do podne.
Do podne.
Tražio sam mogućnosti izvan ovih kojima sam pritisnut. Ili se tijelo pobunilo protiv more koju mu je nametnula misao. Tijelo je pametnije od uma, zna sve o sebi, sve što mu treba, sve što mu ne treba, čak i ono što mi ne znamo. Tijelo je kao biljka, kao srna. Ne znam je li sreća ili nesreća sto to ne može biti potpuno.
A u podne, neću moći ništa da izbjegnem. I čim sam se sjetio svega, opet sam osjetio tromost udova i spletenost misli.
I opet sam čovjek koji se muči i ništa ne zna.

M.S.
Tkd

#1497 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Tkd »

“Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti; dajte pehar, te carpite iz studenca pomnje mudrost, i nauk; nastojte da najpred naša serca očistimo od predsudah, fatajmo za knjige i časopise, vidimo što su drugi uradili, te i mi ista sredstva poprimimo, da naš narod prosti iz tminah neznanstva na svitlost istine izvedmo.”

Ivan Franjo Jukić
potočanka

#1498 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by potočanka »

Mislim da televizija veoma obrazuje. Kad god neko uključi TV, ja odem u drugu sobu i čitam dobru knjigu.

Gručo Marks

Čitanje je najbolje učenje.

Aleksandar Sergejevič Puškin
smak

#1499 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by smak »

"Pakost ne traži razlog, već samo uzroke."

"Nezahvalnost je ipak oznaka slabih. Ja još nikad nisam vidio da je pravi čovjek nezahvalan."

Johann Wolfgang von Goethe
potočanka

#1500 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by potočanka »

mi se nikad nismo vodili za ruke, niti smo gledali zajedno zalaske sunca, ali gledajući ih u sutonu dana, bili smo bliskiji... bliskiji nego mnogi drugi...
Post Reply