Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
TRŠ

#1476 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by TRŠ »

Evo jucer kad je kisa padala 2 vozaca sarajevo taxi-ja su namjerno se zaletila prema bari da me poprskaju i naravno, uspjeli su ! Samo sam rekao dabogda im djeci trebalo za penkala ! Osim toga, milion puta su mi rekli da nece da voze iako je voznja bila 5+ KM..
preko bare

#1477 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by preko bare »

Sto vise citam na zalost sve mi se manje ide u Sheher.
Sta je jos ostalo da valja ,,, osim manjine koja je nemocna zbog jake korupcije.
Jos ako dijaspora stane a stace jer roditelje sahranjuju svake godine, imo ne imo platice zadnju kartu 1500.00 povoljna cijena vec mnogi kazu ja im tamo ne idem vise ,zao mi fine raje ali nije do nas..............
i stanovi se prodaju masovno da ne razmisljaju sta ce biti sutra.............
Bimmer_

#1478 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

preko bare wrote:Sto vise citam na zalost sve mi se manje ide u Sheher.
Sta je jos ostalo da valja ,,, osim manjine koja je nemocna zbog jake korupcije.
Jos ako dijaspora stane a stace jer roditelje sahranjuju svake godine, imo ne imo platice zadnju kartu 1500.00 povoljna cijena vec mnogi kazu ja im tamo ne idem vise ,zao mi fine raje ali nije do nas..............
Pa ako gledas po forumima neces ni doci sigurno :lol:
Kreni po forumu i imas teme:
Losi vlasnici kafica
Taksisti
Stanodavci
Pekari
Gradski prijevoz
Sigurnost
Grijanje
Pupadzije
Putevi
Voda
Zrak
Prodavaci-trgovci
...
I kad svedes kod nas nasem narodu nista ne valja al imas se za kafe/kahve/kave (i podzahkad za cevapa) da se naglaba o tome kako niko ne valja i dosta:lol:

P.S
Veceras nesto slabo "taksista" po gradu, one cike iz federalne inspekcije sa skodom kad se pojave milina radit :lol:
Zatamnjena stakla

#1479 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Zatamnjena stakla »

TRŠ wrote:Evo jucer kad je kisa padala 2 vozaca sarajevo taxi-ja su namjerno se zaletila prema bari da me poprskaju i naravno, uspjeli su ! Samo sam rekao dabogda im djeci trebalo za penkala ! Osim toga, milion puta su mi rekli da nece da voze iako je voznja bila 5+ KM..
Dabogda te uvijek i prskali! :lol:
preko bare

#1480 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by preko bare »

Bimmer_ wrote:
Losi vlasnici kafica
Taksisti
Stanodavci
Pekari
Gradski prijevoz
Sigurnost
Grijanje
Pupadzije
Putevi
Voda
Zrak
Prodavaci-trgovci
...
I kad svedes kod nas nasem narodu nista ne valja al imas se za kafe/kahve/kave (i podzahkad za cevapa) da se naglaba o tome kako niko ne valja i dosta:lol:

P.S
Veceras nesto slabo "taksista" po gradu, one cike iz federalne inspekcije sa skodom kad se pojave milina radit :lol:

Vozdra i bite heheh
aduka11

#1481 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Danas inspekcija u saradnji sa policijom odradila posao. Nekolicina Žutog i nekoliko vozila Kale Taxija isključeno iz saobraćaja. :D
Bimmer_

#1482 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

aduka11 wrote:Danas inspekcija u saradnji sa policijom odradila posao. Nekolicina Žutog i nekoliko vozila Kale Taxija isključeno iz saobraćaja. :D
Rade vec 10-tak dana i obavljaju posao kvalitetno, hajd sto zaustavljaju nego i po standovima traze parkirana auta. Prije par dana lika cekali da izadje iz ascinice da mu napisu kaznu :lol: Dosta su umanjili ove divljake ali opet ih ima, samo se bojim sad kad inspekcija se povuce a ovi navale opet da nadoknade, tu ce bit belaj.
ma rahatluk radit kad smanje broj divljaka, da ih nema nikako ne mogu ni zamislit kako bi bilo :lol:
aduka11

#1483 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Bimmer_ wrote:
aduka11 wrote:Danas inspekcija u saradnji sa policijom odradila posao. Nekolicina Žutog i nekoliko vozila Kale Taxija isključeno iz saobraćaja. :D
Rade vec 10-tak dana i obavljaju posao kvalitetno, hajd sto zaustavljaju nego i po standovima traze parkirana auta. Prije par dana lika cekali da izadje iz ascinice da mu napisu kaznu :lol: Dosta su umanjili ove divljake ali opet ih ima, samo se bojim sad kad inspekcija se povuce a ovi navale opet da nadoknade, tu ce bit belaj.
ma rahatluk radit kad smanje broj divljaka, da ih nema nikako ne mogu ni zamislit kako bi bilo :lol:
Danas sve šteke odvaljuju, ja se zijanio kontam da nisu regresi zakasnili. :lol:
zli_hordas

#1484 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zli_hordas »

Adin i Benjo rade cak i na svapskim tablicama ccccc... cirkus pravi.
aduka11

#1485 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

zli_hordas wrote:Adin i Benjo rade cak i na svapskim tablicama ccccc... cirkus pravi.
I njima će se stati u kraj, samo polako. :wink:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1486 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by plain vanilla »

Bimmer_ wrote:
Losi vlasnici kafica
Taksisti
Stanodavci
Pekari
Gradski prijevoz
Sigurnost
Grijanje
Pupadzije
Putevi
Voda
Zrak
Prodavaci-trgovci
...

P.S
i misevi :shock: :D
poznanik

#1487 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by poznanik »

zli_hordas wrote:Adin i Benjo rade cak i na svapskim tablicama ccccc... cirkus pravi.

To je čak prekršaj za koji se vozila oduzimaju.
aduka11

#1488 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

plain vanilla wrote:
Bimmer_ wrote:
Losi vlasnici kafica
Taksisti
Stanodavci
Pekari
Gradski prijevoz
Sigurnost
Grijanje
Pupadzije
Putevi
Voda
Zrak
Prodavaci-trgovci
...

P.S
i misevi :shock: :D
Miševi su trenutno in tema, ja baš danas jednog vidjoh na Malti, suze mi na oči krenuše sjetih se teme. :lol:
zenny

#1489 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zenny »

ulazim sa dvoje kolega u taxi a unutra jedan mladi seljacic podsmjehuje se i daje znakove da slusa nasu pricu cime nas konstantno dovodi u situaciju da ne pricamo uopste i na kraju okrenu pricu na fazon da ga zovemo kad god treba i daje nam vizitku.. svaka mu cast na spretnosti
u povratku neki jos veci seljacina komentarise policajce koji su prosli uz upaljenu rotaciju, da su klosari i prica "ramiza mi mog kad me je jedan zaustavio i kaznio pit'o sam ga imal' zenu, rek'o je da ima i ja sam mu rek'o da mu jebem zenu".
zar ne mogu osjetit kad treba pricat a kad ne treba? nisam neka kultura al' sta on ima samnom pricat k'o da smo ovce cuvali zajedno, u 70% slucajeva mi se desava nesto na ovaj fazon.. :roll:
aduka11

#1490 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

zenny wrote:ulazim sa dvoje kolega u taxi a unutra jedan mladi seljacic podsmjehuje se i daje znakove da slusa nasu pricu cime nas konstantno dovodi u situaciju da ne pricamo uopste i na kraju okrenu pricu na fazon da ga zovemo kad god treba i daje nam vizitku.. svaka mu cast na spretnosti
u povratku neki jos veci seljacina komentarise policajce koji su prosli uz upaljenu rotaciju, da su klosari i prica "ramiza mi mog kad me je jedan zaustavio i kaznio pit'o sam ga imal' zenu, rek'o je da ima i ja sam mu rek'o da mu jebem zenu".
zar ne mogu osjetit kad treba pricat a kad ne treba? nisam neka kultura al' sta on ima samnom pricat k'o da smo ovce cuvali zajedno, u 70% slucajeva mi se desava nesto na ovaj fazon.. :roll:
Druže dovoljno je da čovjeku daš do znanja da nisi rapoložen za priču ili kažeš, neće te nijedan više peglati vjeruj mi. Zamisli sad kad bi ja svakom ko mi uđe u auto pogađ'o iz dlana je li on raspoložen za priču ili ne. Da ne bude zabune nikad se prvi neću obratiti mušteriji ali iz kurtoazije ću vrlo rado "razmijeniti koju". ;-)
Bimmer_

#1491 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

zenny wrote:ulazim sa dvoje kolega u taxi a unutra jedan mladi seljacic podsmjehuje se i daje znakove da slusa nasu pricu cime nas konstantno dovodi u situaciju da ne pricamo uopste i na kraju okrenu pricu na fazon da ga zovemo kad god treba i daje nam vizitku.. svaka mu cast na spretnosti
Pa sta treba zacepit covjek usi kad vi pricate ili mozda pojacat muziku da vas ne cuje, ako je nesto privatno zadrzi pa nasamo ispricaj. A da si ti rekao "skreni ovde ili stani ovde" a on se iskljucio i ne slusa pa produzi napisao bi ovde "ja mu govorim da stane-skrene a on namjerno produzi da vise naplati"
Cuj molim te bezobrazluka vi mu sjeli u auto i vi pricate u njegovom autu naglas naravno i on to sve cuje, pa jos mu nesto i smijesno bilo (iako nisi siguran da je to vase) i nasmijao se. Uzas stvarno, trebalo mu je policiju zvat, to nema nigdje teko, hej te smjelosti u vlastitom autu slusat sta neko prica, kakv seljacic :run:
Ja nekad stanicu slusam (slobodni kanal) i nemogu da se suzdrzim da se malo ne nasmijem i ti bi i meni rekao da sam seljacic, smijem se dok si u autu, kakva nekultura :skoljka:

Za tog gore drugog se slazem da je papak "samo" zbog tog pod navodnicima, a sto se tice drotova pod rotacijom sta rade to je druga tema i jesu klosari.
poznanik

#1492 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by poznanik »

Bimmer_ wrote:...Cuj molim te bezobrazluka vi mu sjeli u auto i vi pricate u njegovom autu naglas...

Mislim da je taxi auto "njegov" auto samo kad skine oznaku sa auta, ili u garaži... Kad je kupac taxi-usluga u autu, prodavac ga mora poštovati, pa i njegovu privatnost.
dzeno123

#1493 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

poznanik wrote:
Bimmer_ wrote:...Cuj molim te bezobrazluka vi mu sjeli u auto i vi pricate u njegovom autu naglas...

Mislim da je taxi auto "njegov" auto samo kad skine oznaku sa auta, ili u garaži... Kad je kupac taxi-usluga u autu, prodavac ga mora poštovati, pa i njegovu privatnost.
Pa sta je trebo? Pjevati? Zacepiti usi? I uostalom cega se sve taksiste naslusaju i koliko im dnevno prodje kroz auto musterija, daj boze da ce te se sjetiti za 2 sata da mu sjednes opet.
aduka11

#1494 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

poznanik wrote:

Paša moj ni ti ne znaš šta pričaš, pa nisi u trolu sjeo da možeš pričati šta hoćeš i još da očekuješ da niko ne reaguje.

I ovo za procjenivanje kad je auto njegov' ili kad nije, svašta. :lol:
zenny

#1495 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zenny »

aduka slazem se s tobom ali jedno je pricat neke normalne teme a drugo je da prica samnom na nacin koji ne prilici u toj situaciji...
bimmer... ne slazem se s vecinom tvog' posta, ali ukratko, ne pricam nesto toliko privatno ali isto tako ne zelim da mi neko konstantno slusa svaku rijec i podsmjehuje se (ne kada je nesto smijesno, nego kao da me ismijava) sto me stavlja u neugodnu situaciju..
aduka11

#1496 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

zenny wrote:aduka slazem se s tobom ali jedno je pricat neke normalne teme a drugo je da prica samnom na nacin koji ne prilici u toj situaciji...
bimmer... ne slazem se s vecinom tvog' posta, ali ukratko, ne pricam nesto toliko privatno ali isto tako ne zelim da mi neko konstantno slusa svaku rijec i podsmjehuje se (ne kada je nesto smijesno, nego kao da me ismijava) sto me stavlja u neugodnu situaciju..
Paša moj fini šta meni sve danas prođe kroz auto vjeruj mi ne bi vjerovao. A to za ismijavanje, vjeruj mi za 10 minuta neću se ni sjetit da sam te vozio ( znaću samo koliko si platio :D )

Ulazi danas djevojčica kaže nema da plati šta ćemo sad. Rek'o sine haj ti mamu zovni ja od have ne mogu benzin nasuti. :D
Bimmer_

#1497 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

poznanik wrote:

Nije bitno da je tramvaj, nije to poenta. Poenta je u tome da sjedis u tramvaju ili busu i pricas sa nekim nesto, lik koji sjedi do tebe sve cuje. Ako je nesto sto drugi ne treba da cuju ostavit ces da kazes nasamo logicno je. Ne tjera te niko da pricas ako covjeku sjedis iza ledja nemozes ocekivati cepice u usima. Jos treba da cuje ako mu se obratis za korekciju voznje ili bilo cega drugog. Eto to sam misilo ;)
Ne vidim tu kakvo je nepostivanje i kako mozes ocekivati da u takom malom prostoru neko ne cuje sta ti pricas i da ti to jos smeta.
Ne znam ko je lik mozda si u pravu ali lose opisao situaciju ali po napisanom, nigdje veze.

A o tome da znas koliko je meni nakon toliko prica u autu koje prodju interesantno sta ti ili neko drugi sa kolegom prica, iznenadio bi se. Sto gore napisase kad mi zatvoris vrata, od tebe ostaje samo trag u taksimetru koji si po redu, koliko novca i kilometara :-)
aduka11

#1498 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Bimmer_ wrote:
poznanik wrote:

Nije bitno da je tramvaj, nije to poenta. Poenta je u tome da sjedis u tramvaju ili busu i pricas sa nekim nesto, lik koji sjedi do tebe sve cuje. Ako je nesto sto drugi ne treba da cuju ostavit ces da kazes nasamo logicno je. Ne tjera te niko da pricas ako covjeku sjedis iza ledja nemozes ocekivati cepice u usima. Jos treba da cuje ako mu se obratis za korekciju voznje ili bilo cega drugog. Eto to sam misilo ;)
Ne vidim tu kakvo je nepostivanje i kako mozes ocekivati da u takom malom prostoru neko ne cuje sta ti pricas i da ti to jos smeta.
Ne znam ko je lik mozda si u pravu ali lose opisao situaciju ali po napisanom, nigdje veze.

A o tome da znas koliko je meni nakon toliko prica u autu koje prodju interesantno sta ti ili neko drugi sa kolegom prica, iznenadio bi se. Sto gore napisase kad mi zatvoris vrata, od tebe ostaje samo trag u taksimetru koji si po redu, koliko novca i kilometara :-)
Živio ti meni kolega, evo jedna za našu dušu. :D
Bimmer_

#1499 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

:lol:
poznanik

#1500 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by poznanik »

Bimmer_ wrote:
poznanik wrote:
Nije bitno da je tramvaj, nije to poenta. Poenta je u tome da sjedis u tramvaju ili busu i pricas sa nekim nesto, lik koji sjedi do tebe sve cuje.

Nije. Poenta je u tome da pažnja taxi-vozača mora biti usmjerena na vožnju, na okolnosti u saobraćaju, kako bi u iznenadnim i rizičnim situacijama pravovremeno reagirao i spriječio nesreću, poenta je u tome da vozač ničim ne smije ugroziti putnika, pa ni smanjenom pažnjom, nastalom usljed konverzacije s putnicima.

Kako god je u autobusima i sličnim "javnim prevozima putnika" najstrožije zabranjen razgovor s vozačem, tako važi i za taxi-vozača, jer i taxi-vozilo pripada javnom prevozu putnika.

Ovdje ne pišem o primitivnom i nekulturnom odnosu taxi-vozača i njegovom neartikuliranom miješanju u tuđi i privatni razgovor, pišem o općoj sigurnosti putnika, za koje odgovara vozač.
Post Reply