SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- _EMA_
#1476 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@BJB hvala ti na trudu oko olovke...onda je samo do moje olovke, kod moje je srce skroz odvojeno od plastike..sinoc sam uspjela nozem jos malo izvuci..
- Michun
#1477 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jel neka od vas bila u cm u titovoj pored artdeco stalka prije satak?
haj priznajte
haj priznajte
- Ma.Le.Na
#1478 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja nisam 
- swirl
#1479 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni je lice pravo masno, ali za divno cudo nisam nikad niti jednu bubuljicu imala, samo one standardne mitisere. Kontrolisem po danu tu masnocu tako sto koristim mat tecne pudere, ali nikako jos da skontam cime da perem lice. Kupit cu ovaj sapun, pa bas da probam. Hvala ti na savjetuJa sam imala dosta problema s licem,tek nedavno sam se bubuljica kutarisala ali je onda masnoca dolazila do izrazaja.
Perem s ovim ujutru i navece,ocisti lice pravo dobro,bude koza cista.
Kad ne nanosim nista poslije toga duze mi ostane nemasna,pojavi se tek malo po celu.
Kad se sminkam koristim poslije sapuna dnevnu kremu Olay pa puder...
Vjerovatno puder doprinese masnoci,sta ja znam...pa je bude ali nakon cijelog dana.
Sa sapunom sam fkt zadovoljna,probaj.
Ja sam uzela kukuruz-menta ima jedno 2 mjeseca,redovno koristim,i fkt mi nije jasno kako se nije potrosio .
- Ma.Le.Na
#1480 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
meni dr. pasha nije odgovarao
samo mi je izmamio bubuljice ...a nisam uopce imala nekih vecih problema sa bubuljicama
tako da sam ga prestala korisiti
inace imam veoma izrazenu T zonu..
sada koristim ovo ..i fantastican je...probala sam sve i svasta i ovaj mi najvise odgovara..
od skora ga nema kod nas
ne znam razlog

samo mi je izmamio bubuljice ...a nisam uopce imala nekih vecih problema sa bubuljicama
tako da sam ga prestala korisiti
inace imam veoma izrazenu T zonu..
sada koristim ovo ..i fantastican je...probala sam sve i svasta i ovaj mi najvise odgovara..
od skora ga nema kod nas
ne znam razlog

-
drekalica28
#1481 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja koliko znam, sapun se svakako ne preporučuje za masnu kožu.
Samo još više isušuje kožu koja je onda izritirana i luči još jače.
Samo još više isušuje kožu koja je onda izritirana i luči još jače.
- Michun
#1482 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i ja imam t zonu...kazu da je i to bolje nego suho lice. suho se bora brzo.
nisam jos nikad naisla na kremu ili preparat koji ce pomoci da mi se nos ne usjaji za 4-5h. znam da treba koristiti light pudere ako je lice masno.
nisam jos nikad naisla na kremu ili preparat koji ce pomoci da mi se nos ne usjaji za 4-5h. znam da treba koristiti light pudere ako je lice masno.
- Ma.Le.Na
#1483 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
meni pomaze maska 2x sedmicnoMichun wrote:i ja imam t zonu...kazu da je i to bolje nego suho lice. suho se bora brzo.
naravno ovaj gel ..prije spavanja svaku noc
nije da se ne sjajim..ali kada redovno radim nabrojano...sjajim se manje
-
drekalica28
#1484 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Koji ti puder koristiš?Michun wrote:i ja imam t zonu...kazu da je i to bolje nego suho lice. suho se bora brzo.
I ja kuburim sa T zonom.
Ja trenutno koristim od Deborah puder predviđen za mještovitu kožu. Ne mogu reći ni da sam 100% zadovoljna, ali nisam ni nesretna.
- Michun
#1485 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
puder onaj malo jaci za prekrivanje stavim samo na podocnjake jer su plavi.
ostatak lica ne treba puder, ali ako kao izlazim negdje pa da bude kompletna sminka stavima almay smart shade to je ko krema ko puder
kupila na ebay za 2-3 funte. odlican je.
ako ti ne treba da prekrivas neke nedostatke onda mozes i kremu u boji.
ostatak lica ne treba puder, ali ako kao izlazim negdje pa da bude kompletna sminka stavima almay smart shade to je ko krema ko puder
-
angy
#1486 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jel neko bio danas ili juce u CM-u? Kakva je situacija sa artdeco-om? Ima li sta za probrati il su vecinu vec opeljusili ??? Ja se kanim ovih dana da odem jer sam vidjela da je artdeo 50% snizen pa hocu da se "namirim" jer mi je to inace najdraza marka kozmetike 
- Michun
#1487 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ima jos ponesto, ali nije sve snizeno.angy wrote:Jel neko bio danas ili juce u CM-u? Kakva je situacija sa artdeco-om? Ima li sta za probrati il su vecinu vec opeljusili ??? Ja se kanim ovih dana da odem jer sam vidjela da je artdeo 50% snizen pa hocu da se "namirim" jer mi je to inace najdraza marka kozmetike
ima jos karmina i sjajeva i sjena...puderi tamni ostali.
edit: ja nista kupila nisam
-
somethings
#1488 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni za sjaj pomaže ona Garnier Pure krema, jest da ne traje cijeli dan, ali nekoliko sati meni dosta.
- swirl
#1489 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Majke ti, citam ovo da kupujes kozmetiku preko e-bay, je li se to isplati, i kako znas da nisu dupljaci? I kad ti stigne, naplacuju li ti oni nasi dziberi na posti carinu?Michun wrote:puder onaj malo jaci za prekrivanje stavim samo na podocnjake jer su plavi.
- Michun
#1490 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ne neplacuju, sve su to mali paketici po kom ili dva.swirl wrote:Majke ti, citam ovo da kupujes kozmetiku preko e-bay, je li se to isplati, i kako znas da nisu dupljaci? I kad ti stigne, naplacuju li ti oni nasi dziberi na posti carinu?Michun wrote:puder onaj malo jaci za prekrivanje stavim samo na podocnjake jer su plavi.
a sta ja znam, mislim da ne treba ocekivati da ce biti aman puno jeftinije na ebay, ne kupujem iz kine, uglavnom iz UK i ponesto iz US (koji dostavljaju), pogledas ocjene i komentare. i kupujem nesto sto nema kod nas ili je bas papreno skupo. eyeliner lancome kupujem redovno, ovaj almay par pute, OPI lakove i tako.
-
mimsy
#1491 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja kupila sjene sto mi je Michun preporucila,odgovaraju mi...ovom prilikom se zahvaljujem
Sto se tice tog pranja lice niposto sa sapunom.Meni je kozmeticarka stalno trubila o tome,da to ne radim i da ne diram akne.Najbolje je cistiti sa mlijekom za ciscenje,potom se dobro umiti(voda sve skida) i nakon toga tonik.Poslije tonika moze i ne mora doci krema,zavisi koliko vam je koza masna.Stvarno djeluje!Ako bas ne moze bez tih sredstava za pranje nadjite neki bez sapuna.
Sto se tice tog pranja lice niposto sa sapunom.Meni je kozmeticarka stalno trubila o tome,da to ne radim i da ne diram akne.Najbolje je cistiti sa mlijekom za ciscenje,potom se dobro umiti(voda sve skida) i nakon toga tonik.Poslije tonika moze i ne mora doci krema,zavisi koliko vam je koza masna.Stvarno djeluje!Ako bas ne moze bez tih sredstava za pranje nadjite neki bez sapuna.
- swirl
#1492 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Super je Sap no Sap, sto proizvodi RougJ. Ja sam ga jednom koristila, i super je za lice, skida sminku ko lud, a nema sapuna.
- Partizzanka
#1493 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja sam jednom bila u apoteci (kod narodnog to cesto bude u onoj apoteci) i teta mi nekim "mikroskopom" fino pregledala kozu i rekla mi da imam maaaalo masnu t-zonu ali nista previse
a suh ostatak lica
i ono sto je najgore ... imam tanku kozu
pa onda kad je malo hladno/toplo ja se zacrvenim ko kakvo seljance
michun, ti si sve zarazila kupovinom a ti nista da kupis
pih!
a suh ostatak lica
pa onda kad je malo hladno/toplo ja se zacrvenim ko kakvo seljance
pih!
-
Mariella
#1494 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hocu i ja da me pregleda mikroskopom 
-
angy
#1495 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala na odgovoru... A jua sam mislila da je sve snizeno 50%Michun wrote:ima jos ponesto, ali nije sve snizeno.angy wrote:Jel neko bio danas ili juce u CM-u? Kakva je situacija sa artdeco-om? Ima li sta za probrati il su vecinu vec opeljusili ??? Ja se kanim ovih dana da odem jer sam vidjela da je artdeo 50% snizen pa hocu da se "namirim" jer mi je to inace najdraza marka kozmetike
ima jos karmina i sjajeva i sjena...puderi tamni ostali.
edit: ja nista kupila nisam
- VenomousV
#1496 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
moj komentar pored Art Deco stalka u CM-u prije par sati: ihh sve su opeljusile one s foruma 
-
angy
#1497 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jel stvarno???VenomousV wrote:moj komentar pored Art Deco stalka u CM-u prije par sati: ihh sve su opeljusile one s foruma
Ja kontala onda skoknuti do nekog CM-a gdje je manji promet
- VenomousV
#1498 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
angy wrote:Jel stvarno???VenomousV wrote:moj komentar pored Art Deco stalka u CM-u prije par sati: ihh sve su opeljusile one s forumanema vise izbora?
Jel to u onom CM-u u Titovoj?
Ja kontala onda skoknuti do nekog CM-a gdje je manji prometnpr. onaj na Alipasinom il neki drugi
mhm, onaj u Titovoj...
Ima sjena, ali su po meni ostale neke lijeve boje... ovo ostalo nisam plaho ni zagledala ali sam vidjela da nije ostalo puno stvari... nejma podloge za sjene =(
btw uzela sam nekih ovnak cetkica, cine mi se kao dobre, javim utiske kad isprobam
- Michun
#1499 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa bona ja sve to vec daaaavno pokupovala.Partizzanka wrote:ja sam jednom bila u apoteci (kod narodnog to cesto bude u onoj apoteci) i teta mi nekim "mikroskopom" fino pregledala kozu i rekla mi da imam maaaalo masnu t-zonu ali nista previse
a suh ostatak lica
pa onda kad je malo hladno/toplo ja se zacrvenim ko kakvo seljance![]()
pih!
Cekam maskare laura mercier pa vam javim kakve su.
Guerlain kiss kiss sjaj bolji od diora, da znate. Misiim, ko ima love da kupuje skuplje proizvode.
- Lady Saray
#1500 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
eh dok se vi zabavljate s art decoom ja sam kupila ovo

na kozi je prelijep a vidjecemo je li i postojan 12h
http://www.loreal-paris.co.uk/cosmetics ... phose.aspx

na kozi je prelijep a vidjecemo je li i postojan 12h
http://www.loreal-paris.co.uk/cosmetics ... phose.aspx