Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Prenj

Post by Prenj »

El-bosniaco wrote:
Nego, sta kaze Semir, odakle mu procjena da je piramida stara najmanje 3000 godina?
pitaj ga ti :-? , ja sam ga u zadnje vrijeme pito dosta
Ne bih uznemiravao naseg "arheologa sa 15 godina iskustva", vec kontam kako ste vas dvojica vec u redovnoj komunikaciji, mozda bi mu mogao postaviti i to pitanje. Nije valjda lupio 'nako, valjda ima debele razloge.
znanje

Post by znanje »

El-bosniaco wrote:
I opet neistina: amater je u početku tvrdio da su piramidu izgradile civilizacije od prije više od 10000 godina a koje su po njemu prethodile civilizacijama za koje se zna da su postojale do unazad 3000 godina.
kad je to reko da su piramidu izgradile civilizacije od prije više od 10000 godina ???????
Pa nisam ja amaterov sekundant kao ti, pa da sakupljam svo smeće koje je posijao po medijima. Rekao je i to ostaje.

Sad imamo korekciju za korekcijom, baš kao što sam već rekao - amater uči onako, usput, gdje stigne, što po komercijalnim medijima što po ovom forumu. Tako da više ne spominje "piramide kao energetske ćakre", "žilete koji se u piramidi sami oštre", "kilu mesa koja se u piramidi nikad ne pokvari", itd. A vidimo da i za strane medije ima jedan sasvim uravnotežen nastup, u kom pola svojih tvrdnji sam negira, kao da je pravi naučnik. Digla žaba nogu da i nju potkuju...
kao sto reko nije tebi lahko, opicen si ti skroz
Vidi piramidaških ublehaša što se zbune kad ostanu bez argumenata (k'o da su ih nekad i imali) :-D
znanje

Post by znanje »

Prenj wrote:
El-bosniaco wrote:
Nego, sta kaze Semir, odakle mu procjena da je piramida stara najmanje 3000 godina?
pitaj ga ti :-? , ja sam ga u zadnje vrijeme pito dosta
Ne bih uznemiravao naseg "arheologa sa 15 godina iskustva", vec kontam kako ste vas dvojica vec u redovnoj komunikaciji, mozda bi mu mogao postaviti i to pitanje. Nije valjda lupio 'nako, valjda ima debele razloge.
Ama nije brate, taman će se neko dopisivati sa njim. Nego, El-Bosniaco=S.Osmanagić.
King Kikapu

Post by King Kikapu »

jos kad miris visocke pecenice probudi mumije u piramidi...
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

znanje wrote:
Prenj wrote:
El-bosniaco wrote: pitaj ga ti :-? , ja sam ga u zadnje vrijeme pito dosta
Ama nije brate, taman će se neko dopisivati sa njim. Nego, El-Bosniaco=S.Osmanagić.
jebo vas vise osmanagic....
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Vidi piramidaških ublehaša što se zbune kad ostanu bez argumenata (k'o da su ih nekad i imali
)

kao sto sam rekao , nije tebi lahko

nisam ja osmanagich, nego sam covjeka samo pitao neka pitanja u vezi piramide, to je to, njegov mail stoji na stranici i moze ga pitati ko god hoce

covjek je vec iskupio oko 200 ljudi koji ce da rade na ovom projekt , a vi samo kukajte i pljujte po drugima

ja sam budala najvecha sto je ista pishem ovdje :-? i gubim vrijeme na vama

glupi bosancerosi, samo vam treba motiku u ruke i da kopate nista drugo, i kukati ovo ono , jeb*l*o vas kukanje i pesimizam vash

pa sta ako ne bude te je*be*ne piramide, nikom nista barem je covjek neshto pokusao

bash kad je izasla vijest o ovme ja sam citao neke komentare na forumima, i mogu reci sigurno da su se stranci vishe obradovali ovome nego sami bosancerosi :sad: , kuces dalje

valja tudje govno nego svoje blago , blago vam pameti

ugledaj te se na hercegovce, ljudi ismislili nekakvu gospu i takve gluposti niti je ko sta vidio , a napravishe najblji turizam od toga

i nije ni cudo sto su hercegovci najbogati ljudi u BiH , paru ce izbiti iz kamena 8)
znanje

Post by znanje »

El-bosniaco wrote:covjek je vec iskupio oko 200 ljudi koji ce da rade na ovom projekt , a vi samo kukajte i pljujte po drugima
Imena? Stručnost? Institucija?
ugledaj te se na hercegovce, ljudi ismislili nekakvu gospu i takve gluposti niti je ko sta vidio , a napravishe najblji turizam od toga
Ovo sam već rekao ali ne smeta da ponovim: gospa je kvazireligija, i o tome nek se brinu teolozi (ako misle da treba naravno; po meni i gospa je ista glupost kao i isus kao i mojsije kao i muhamed kao i buda kao i manitu kao i pan kao i zeus kao i apolon kao i...). S druge strane, navodna piramida je kvazinauka, o čemu se srećom ima ko brinuti - naučnici.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

ovo je samo jedan dio , novo tek doslo sa smeirove stranice

PROJEKTNI TIM

Stoga se formira tim stručnjaka različitih profila koji će svojim entuzijazmom i stručnošću doprinjeti da se pažljivo izvrši ekskavacija, restauracija i trajna zaštita budućeg Arheološkog parka “Bosanska piramida Sunca”.

U timu su, između ostalih, slijedeći stručnjaci (abecednim redom): Adams Jonathan, istraživač korelacije među svjetskim piramidama (Suffolk, Velika Britanija), Avdičević Mirza, historičar (Kanada), Bašić Anton (Japan), Čakić Goran, dipl.ing. (BiH), Čobanov Silvana, dipl. arheolog (BiH), dr. Čorić Stjepan, geolog i paleontolog, Austrijsko geološko društvo (Austrija), Forgione Adriano, izdavač historijskog i arheološkog magazina HERA (Italija), Gjonbalaj Lorik (Kosovo), Hasanbegović Omer, arhitektonska vizualizacija i dizajn (BiH), Janković Saša, arheolog (BiH), Jovanović Jovo, dipl.ing. (BiH), Jukan Nedim, dipl. geolog (BiH), dr. Kulović Mirsad, transportno odjeljenje države Tenesi (SAD), Lund Pete, arheolog (Portland, SAD), Mahinić Adnan, artist i illustrator (BiH), Matić Aldo, historičar (Hrvatska), Menger Dejan, speleolog (BiH), Mihailović Siniša, novinar-istraživač (BiH), Moller Nicholas, predsjednik GIFNET (Švicarska), Narcis L., grafičko oblikovanje (Oslo, Norveška), Nukić Nađija, dipl. geolog (BiH), Pavlović Goran (Irska), Pilav Sead, dipl. arheolog i etno-historičar (Univerzitet u Štokholmu, Švedska), Repisti Ibrica, dipl. geolog (Kotor, Crna Gora), Rumi Tomas, arheolog (Mađarska), dr. Smailbegović Amer, geofizika, glavni naučnik Spectir Corp. (Reno, Nevada, SAD), Zečević Bojan, vlasnik IEVE agencije (London, Velika Britanija), Zisko-Aksamija Ajla, doktorant iz arheologije (SAD)…

Lista je otvorena i dobrodošli su svi oni koji imaju kreativne sugestije u ovom pionirskom poduhvatu za Bosnu i Hercegovinu.

Ovo sam već rekao ali ne smeta da ponovim: gospa je kvazireligija, i o tome nek se brinu teolozi (ako misle da treba naravno; po meni i gospa je ista glupost kao i isus kao i mojsije kao i muhamed kao i buda kao i manitu kao i pan kao i zeus kao i apolon kao i...). S druge strane, navodna piramida je kvazinauka, o čemu se srećom ima ko brinuti - naučnici.
nema veze sta je gospa, vazno je da su oni izvukli korist od toga, pa makar i ne bilo istina
winetou

Post by winetou »

...
Last edited by winetou on 07/12/2005 06:16, edited 1 time in total.
znanje

Post by znanje »

El-bosniaco wrote:ovo je samo jedan dio , novo tek doslo sa smeirove stranice

PROJEKTNI TIM

Stoga se formira tim stručnjaka različitih profila koji će svojim entuzijazmom i stručnošću doprinjeti da se pažljivo izvrši ekskavacija, restauracija i trajna zaštita budućeg Arheološkog parka “Bosanska piramida Sunca”.

S obzirom na brzinu tvog odgovora, ipak sam bio u pravu - ti jesi Semir Osmanagić. Zanimljiv obrat situacije.

nema veze sta je gospa, vazno je da su oni izvukli korist od toga, pa makar i ne bilo istina

Semire pa tako nam reci, da te "celi svet razume" - da je riječ o otvorenoj prevari. Samo se pitam jesi li izvijestio i gornje osobe (za koje priznajem da nikad nisam čuo) znaju li u šta se uvaljuju?
horoz

Post by horoz »

Adams Jonathan, istraživač korelacije među svjetskim piramidama (Suffolk, Velika Britanija), Avdičević Mirza, historičar (Kanada), Bašić Anton (Japan), Čakić Goran, dipl.ing. (BiH), Čobanov Silvana, dipl. arheolog (BiH), dr. Čorić Stjepan, geolog i paleontolog, Austrijsko geološko društvo (Austrija), Forgione Adriano, izdavač historijskog i arheološkog magazina HERA (Italija), Gjonbalaj Lorik (Kosovo), Hasanbegović Omer, arhitektonska vizualizacija i dizajn (BiH), Janković Saša, arheolog (BiH), Jovanović Jovo, dipl.ing. (BiH), Jukan Nedim, dipl. geolog (BiH), dr. Kulović Mirsad, transportno odjeljenje države Tenesi (SAD), Lund Pete, arheolog (Portland, SAD), Mahinić Adnan, artist i illustrator (BiH), Matić Aldo, historičar (Hrvatska), Menger Dejan, speleolog (BiH), Mihailović Siniša, novinar-istraživač (BiH), Moller Nicholas, predsjednik GIFNET (Švicarska), Narcis L., grafičko oblikovanje (Oslo, Norveška), Nukić Nađija, dipl. geolog (BiH), Pavlović Goran (Irska), Pilav Sead, dipl. arheolog i etno-historičar (Univerzitet u Štokholmu, Švedska), Repisti Ibrica, dipl. geolog (Kotor, Crna Gora), Rumi Tomas, arheolog (Mađarska), dr. Smailbegović Amer, geofizika, glavni naučnik Spectir Corp. (Reno, Nevada, SAD), Zečević Bojan, vlasnik IEVE agencije (London, Velika Britanija), Zisko-Aksamija Ajla, doktorant iz arheologije (SAD)…
lažov wrote:...jesi li izvijestio i gornje osobe (za koje priznajem da nikad nisam čuo) znaju li u šta se uvaljuju?
Nemaju oni pojma, sve je to ublehaš do ublehaša... Visočka posla... Amateri i varalice...

Vjerovatno svi imaju neke svoje interese tu, sitnosopstveničke (ovo nikad nisam u životu izgovorio :)), i ako ništa, konačno će da isplivaju na vidjelo svi njihovi planovi uzimanja para od poreskih obveznika i oduzimanja titula svim stručnjacima s diplomama koji godinama uzimaju te pare nizašta.
Fair Life

Post by Fair Life »

El-bosniaco wrote:(...)
ja sam budala najvecha sto je ista pishem ovdje :-? i gubim vrijeme na vama
(...)
Konacno... nesto konkretno.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

S obzirom na brzinu tvog odgovora, ipak sam bio u pravu - ti jesi Semir Osmanagić. Zanimljiv obrat situacije.
joj, pa koji si ti kreten od covjeka, nisam ja osmanagich allaha mi :-? sta je stobom covjce, jesi ti lud , cuj brzinu odgovora pa covjce kopiro tekst sa osmanagiceve stranice , sta je stobom :-? imash ta imena na osmanagicevoh stranici

Semire pa tako nam reci, da te "celi svet razume" - da je riječ o otvorenoj prevari. Samo se pitam jesi li izvijestio i gornje osobe (za koje priznajem da nikad nisam čuo) znaju li u šta se uvaljuju?

ma je*b*ote semir vishe :x kakav semir , jesi lud
:-x

ajoj skim i ja diskutuje i gubim vrijeme, haj molim te da ne diskutujemo vishe, vidimo se na proljece kad bude jasno ima li ili nema piramide

nisam ni sam siguran 100 % a pokushav neshto ovdje, haj vozdra
znanje

Post by znanje »

El-bosniaco wrote:
joj, pa koji si ti kreten od covjeka, nisam ja osmanagich allaha mi sta je stobom covjce, jesi ti lud , cuj brzinu odgovora pa covjce kopiro tekst sa osmanagiceve stranice , sta je stobom imash ta imena na osmanagicevoh stranici
Semire nije ti ovo na stranici http://www.alternativnahistorija.com, a ni na http://www.bosnianpyramid.com. De to, pogledaj malo bolje.
ma je*b*ote semir vishe :x kakav semir , jesi lud
:-x

ajoj skim i ja diskutuje i gubim vrijeme, haj molim te da ne diskutujemo vishe, vidimo se na proljece kad bude jasno ima li ili nema piramide

nisam ni sam siguran 100 % a pokushav neshto ovdje, haj vozdra
:D
kekec

Post by kekec »

King Kikapu wrote:jos kad miris visocke pecenice probudi mumije u piramidi...
Pa kada se mumije pomame

Image

Bice turista/kinja iz cijeloga svijeta. :)
Bastet

Post by Bastet »

evo i novih senzacionalnih otkrića do kojih je došao Express
Image
Parapsiholog i vidovnjak Damir Kujundžić ekskluzivno za "Express" tvrdi da nije tačna tvrdnja prof. Semira Osmanagića da brdo Visočica kod Visokog skriva piramidu Sunca, a i da su domaći arheolozi u krovu. Po njemu tu jeste nekada bio stari, bosanski grad ali nije uništen zubom vremena već nečim sasvim drugim.
- Bio sam u Visokom, ,aksuz da odem na brdo Visočicu koje me je u snu prizivalo da ga posjetim i otkrijem pravu istinu narodu BiH. Moje vizije su nažalost pokazale da se tamo ne nalazi piramida, iako bih i ja volio da je tako. Već stari grad-utvrda, sagrađen u 14. vijeku, koji predstavlja bosansku Sodomu i Gomoru, gradove iz Biblije koji su nestali na famozan način. I njih je, kao i ovaj srednjovjekovni grad u Visokom uništio NLO i zatrpao zemljom, zatirući tragove života na ovim prostorima. A sve zbog neiskazane ljubaznosti domaćina koji su se nepristojno ponašali prema vanzemaljcima, koji su ima za osvetu iz svog oružja istopili kameni grad i sve pobili.
To je prava istina koju krije brdo Visočica. Mislim da to pretpostavlja i Osmanagić jer je na nešto slično naišao i u centralnoj Americi gdje je sada, i po mojoj viziji upoređuje rezultate tih istraživanja sa pronađenim neidentficiranim kamenom u brdu kraj Visokog - istakao je za naš magazin Kujundžić, želeći, kako nam istače, prekinuti čitavu zbrku koja se ovih dana pojavila u javnosti oko tzv. Bosanske piramide Sunca.
M. K.
Express 1. decembar/prosinac 2005.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
novalic

Post by novalic »

srapunjica.. strana 63.. cin sedamnaesti...
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 16:19, edited 2 times in total.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

ludost wrote:
Bastet wrote:evo i novih senzacionalnih otkrića do kojih je došao Express
Image

pa sad je napokon sve jasno! ovi nisu dali sudzuke, pa ih je NLO gadjao kamenim kuglama - eto rjesenja tajne tih kugli!

megasrapunjica :lol:
IZGLEDA DA JE ZNANJE U PRAVU BIO
ON JE JEDINI FORUMAS KOJI JE TVRDIO DA NEMA PIRAMIDE
A EVO NJEGOVU TEORIJU I NOVINE POTVRDJUJU

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bastet

Post by Bastet »

bosmen wrote:U Sarajevo su šljegli neki čudni ljudi....................
:thumbup:
Sarafcina

Post by Sarafcina »

ludost wrote:
Bastet wrote:evo i novih senzacionalnih otkriæa do kojih je do¹ao Express
Image

pa sad je napokon sve jasno! ovi nisu dali sudzuke, pa ih je NLO gadjao kamenim kuglama - eto rjesenja tajne tih kugli!

megasrapunjica :lol:
Kad "naucnici" mogu stavljati hipoteze bez pokrica ;)
mogu i vidovnjaci :D ...
da ne bi Semira ;) .. za mnoga imena se nikada ni culo ne bi ;) :D
:D
sicardjije :D
....
nego... prije par dana izadje lista istrazivanja (i istrazivaca ;) ) koji su dobili lovu od Kantona, a i Federacije ;) .... da se mogu baviti naukom ;) ..
jasno mi je sto na njoj nema Semira ;) :D
ali gdje su .... ;) sicardjije :D
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 16:22, edited 1 time in total.
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 16:23, edited 2 times in total.
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

Bastet wrote:evo i novih senzacionalnih otkrića do kojih je došao Express
Image
Parapsiholog i vidovnjak Damir Kujundžić ekskluzivno za "Express" tvrdi da nije tačna tvrdnja prof. Semira Osmanagića da brdo Visočica kod Visokog skriva piramidu Sunca, a i da su domaći arheolozi u krovu. Po njemu tu jeste nekada bio stari, bosanski grad ali nije uništen zubom vremena već nečim sasvim drugim.
- Bio sam u Visokom, ,aksuz da odem na brdo Visočicu koje me je u snu prizivalo da ga posjetim i otkrijem pravu istinu narodu BiH. Moje vizije su nažalost pokazale da se tamo ne nalazi piramida, iako bih i ja volio da je tako. Već stari grad-utvrda, sagrađen u 14. vijeku, koji predstavlja bosansku Sodomu i Gomoru, gradove iz Biblije koji su nestali na famozan način. I njih je, kao i ovaj srednjovjekovni grad u Visokom uništio NLO i zatrpao zemljom, zatirući tragove života na ovim prostorima. A sve zbog neiskazane ljubaznosti domaćina koji su se nepristojno ponašali prema vanzemaljcima, koji su ima za osvetu iz svog oružja istopili kameni grad i sve pobili.
To je prava istina koju krije brdo Visočica. Mislim da to pretpostavlja i Osmanagić jer je na nešto slično naišao i u centralnoj Americi gdje je sada, i po mojoj viziji upoređuje rezultate tih istraživanja sa pronađenim neidentficiranim kamenom u brdu kraj Visokog - istakao je za naš magazin Kujundžić, želeći, kako nam istače, prekinuti čitavu zbrku koja se ovih dana pojavila u javnosti oko tzv. Bosanske piramide Sunca.
M. K.
Express 1. decembar/prosinac 2005.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
i onda su oni njiha sviha pobili :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 16:25, edited 1 time in total.
Locked