Premier Liga BiH 2006/2007

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
crnjak

Post by crnjak »

funaki wrote:Uzimamo srbe 100%, a volio bih da Celik prodje u finale... mozda se ponovi 6-ica :D
mozda ti se stari ponovi 97-a al o tom po tom
u finalu smo sigurno i onda nas cekajte na jugu koseva bice nas punoooo
miki22

Post by miki22 »

Zaboravio si napisati namještanje utakmice Želje protiv Sarajeva, kada je čitav stadion skandirao lopovi, lopovi, zatim zaboravio si napisati suđenje Arnautovića bivšeg juniora Sarajeva koji je izmislio dva penala za Slaviju, naravno ne zbog Slavije, nego radi Sarajeva, zaboravio si napisati koliko je sumnjivih penala na Koševu svirano za Sarajevo, pa na njihovim forumima je rečeno da su smoiješni ti penali, zaboravio si još mnogo toga. Ovako sad će priča mora i Sarajevo osvojit jednom prvenstvo, slažem se ali pobogu, niko njima nije kriv što svake, ama baš svake sezone nastane raspad u upravi, pa onda nema novaca za igrače, koji će to igrač ginut na strani ako platu nije primio četiri, pet mjeseci, ima toga još, ali da ne duljim gledajte svoja posla, ništa čistiji i pošteniji niste od drugih. Uostalom prošle sezone u Mostaru je sudio Panić pa smo vas rasturili, a i ove sezone isti sudac sudi. Da opet ne bude sve je bilo korektno, sudac dobar ali mi smo loše odigrali, da bi sutra nastala kunjava oštećeni smo. Zrinjski je poražen u Sarajevu minimalno nikome nije palo na pamet tražiti uzroke u drugima nego u sebi. Uvijek ćete biti jadni i kukavni doklegod za sve bude drugi bio kriv a mi jadnici pošteni.
LFC

Post by LFC »

miki22 wrote:Duhovito nema šta, ali hehe dobijate besplatno tablete u Mostaru u drugom kolu, i još pušenje totalno, pa onda povratak u Metropolu, uh kakav jadan dan, pa onda čekate Peljtu da vam kaže da drugi su krivi, pa onda uzmete sutra Avaz opet jebeni nacionalisti na sceni, već vidim izvještaj, pa onda svi nas mrze, ima toga još.... Sretno ali stvarno vam treba sreća.
Nego ne objasni ti nama teoriju zavjere "Bijeljina"...
I da u metropolu su dolazili Man Utd, HSV, Besiltas, Rapid...
Pa onda Newcastle, Malaga...
A u Zap. Mostar dodje Dudelange i proseta se u drugo kolo kvalifikacija za CL...
miki22

Post by miki22 »

Opterećenih ljudi ima svuda ali ovo sam očekivao, priča je pala šta jebilo prije tridest i više godina. Dragi moj pošalji dopis Uefi da je Sarajevo igralo protiv tih čuvenih klubova, i shodno tome traži da niko drugi nema pravo igrati u međunarodnim natjecanjima sem klubova koje ti preferiraš. U očekivanju pozivnog odgovora od Uefe srdačno te pozdravljam i zaboravih ti reći podesi kalendar ovo je 2007g. Pozdrav.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Mislim da im je to cak i bila prva internacionalna pobjeda u istoriji
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

miki22 wrote:niko njima nije kriv što svake, ama baš svake sezone nastane raspad u upravi, pa onda nema novaca za igrače, koji će to igrač ginut na strani ako platu nije primio četiri, pet mjeseci, ima toga još, ali da ne duljim gledajte svoja posla, ništa čistiji i pošteniji niste od drugih.
Nesta kontam, ma nije to tako ni lose, za vrijeme agresije oteti stadion, onda skupiti lovu od razno raznih ratnih kriminalaca, ubacito obavezni nacionalni predznak (ono H) radi dogovaranja utakmica protiv ekipa sa istim predznakom, i onda se kurciti kako si organizovan klub. I jos druge za nacionalizam optuzivati... Boze ti sacuvaj
miki22

Post by miki22 »

Gandalfesivi sivi tiću. Još da nam je vašeg Ćelu u upravu namamait a i tebe niko nam ništa nebi mogao. Osobno te obožavam i krivo mi je što tako pametnih ljudi nema u Hercegovini, odnosno u Zrinjskom. Nikada prežalit nećemo što takvi kao ti nisu na našoj strani. Ali ko zna čitajući tvoje postove vidi se da često moijenjaš mišljenje i stavove o istim stvarima, pa mi to daje nadu da ćeš i ti kat tad vidjeti da si bio slijep pored očiju. Još jednom Gandalfesivi mi te obožavamo i cijenimo. Cmok.
LFC

Post by LFC »

miki22 wrote:Opterećenih ljudi ima svuda ali ovo sam očekivao, priča je pala šta jebilo prije tridest i više godina. Dragi moj pošalji dopis Uefi da je Sarajevo igralo protiv tih čuvenih klubova, i shodno tome traži da niko drugi nema pravo igrati u međunarodnim natjecanjima sem klubova koje ti preferiraš. U očekivanju pozivnog odgovora od Uefe srdačno te pozdravljam i zaboravih ti reći podesi kalendar ovo je 2007g. Pozdrav.
Decko jedini ko je ovdje opterecen si ti...
A da godina o kojoj pricas, 2007, u koju Sarajevo ulazi kao prvo na tabeli i igra polufinale kupa. U ovoj sezoni smo igrali u kupu Uefa i sjajno smo se predstavili.Prema tome sadasnjost je odlicna, a proslosti sam se dotakao samo da ti ukazem protiv kakve fudbalske institucije cete da igrate 11.03.
I da opet ti meni ne razjasni slucaj "Bijeljina", koji mi uz sav ulozeni trud ne ide u glavu...
miki22

Post by miki22 »

Čekam GandalfaSivog.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Jedan je Celo, a iza Zrinjskog je kompletna politicko-kriminalna institucija. Ne objasni mi ti ovo za stadion, pa onda ovo za nacionalizam, a nikad mi i ne odgovori za tri konkretna slucaja namjestanja utakmica. Isto tako, ovaj primjer koji si mi dao za namjestanje utakmice sa Zeljom ne stoji, jer da je tako nebi ih mi izbacili i iz kupa (to je bila sva prica o namjestanju). Sto se tice utakmice sa Slavijom, ja se sjecam da je bio problem oko jednog penala, a Slavija opet uzela 2:0. I odgovori covjeku za Bijeljinu kad te lijepo pita. Da ne zaboravim da mi nisi nista rekao ni za nacionalizam. U sustini, sta si ti uopste napisao??? Nesta o meni, a nista o fudbalu???

Veze sa vezom nema...
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Marco-x wrote:
LFC wrote:
A da godina o kojoj pricas, 2007, u koju Sarajevo ulazi kao prvo na tabeli i igra polufinale kupa. U ovoj sezoni smo igrali u kupu Uefa i sjajno smo se predstavili.Prema tome sadasnjost je odlicna, a proslosti sam se dotakao samo da ti ukazem protiv kakve fudbalske institucije cete da igrate 11.03.
I da opet ti meni ne razjasni slucaj "Bijeljina", koji mi uz sav ulozeni trud ne ide u glavu...

Koja, od kad je zajedničke lige BiH nikad nije bila prvak. :D :D Toliko o snazi.
Jednom nismo dobili titulu, jer su se pravila promijenila nakon takmicenja da bi Brotnjo dobio, a drugi put Play-off nije igran jer Zrinjski (ali pazi sad, oni nisu nacionalisti) nije dao Velezu da igra na VELEZOVOM stadionu.
LFC

Post by LFC »

Marco-x wrote:
LFC wrote:

Koja, od kad je zajedničke lige BiH nikad nije bila prvak. :D :D Toliko o snazi.
Koliko me sjecanje sluzi ta zajednicka liga se igra od sezone 2002/03, dakle ovo je tek 5 sezona pa to i nije neko mjerilo, naprimjer, Real od te iste sezone nije osvojio trofeja, pa jel to nesto znaci, da mozda Real nije veliki klub...
Dakle decko ne lupaj...
miki22

Post by miki22 »

Svi mi znamo da je kako ono reče neko Sarajevo institucija, samo nismo tog svjesni valjda, institucija u kojima igrače tjeraju sa stadiona, institucija kojima vodovod isključuje vodu, institucijakojima donedavno javno navijači igračima kopačke kupuju, institucijakoju poštuju samo u Sarajevu i to manjim dijelom, jer veći dio zna se Željin je. A šta je sa Bijeljinom neko stalno kuka, šta bi bilo valjda ste izgubili. Puni su vas forumi svi mogući bili kad je Zrinjski sa Borcem igrao dvije tekme, svi ama baš svi utkivali su se u izjavama, mora Zrinjski dobit jednu od dvije pa šta bi. Jadni ste i nesposobni tu mislim na vašu Upravu koja je i do sada gledala samo kako će više otet a ne donijet novce u Sarajevo, pa onda naručite neke nebuloze po novinama samo da skrenete vlastite lopove u svom okruženju. A za ovog što pametuje o stadionu pod b.b. jedna informacija. Nikad Velež nebi u ligu ušao da je igrao pod b.b. jednostavno zbog tog što tamo nema pritiska, nema pluvanja protivničkih igrača, i sudaca kao što je u Vrrapčićima. Jedva čekam drugo kolo da vas na nogometnom terenu potučemo, pa onda opet kukajte o zavjeri protiv institucije, hehe.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

GandalfSivi wrote:Jedan je Celo, a iza Zrinjskog je kompletna politicko-kriminalna institucija. Ne objasni mi ti ovo za stadion, pa onda ovo za nacionalizam, a nikad mi i ne odgovori za tri konkretna slucaja namjestanja utakmica. Isto tako, ovaj primjer koji si mi dao za namjestanje utakmice sa Zeljom ne stoji, jer da je tako nebi ih mi izbacili i iz kupa (to je bila sva prica o namjestanju). Sto se tice utakmice sa Slavijom, ja se sjecam da je bio problem oko jednog penala, a Slavija opet uzela 2:0. I odgovori covjeku za Bijeljinu kad te lijepo pita. Da ne zaboravim da mi nisi nista rekao ni za nacionalizam. U sustini, sta si ti uopste napisao??? Nesta o meni, a nista o fudbalu???

Veze sa vezom nema...
Da se ne ponavljam, fino vidis boldirane stvari. A sto se tice stadiona, to je isto kao da ja tebi kazem bolje ce ti biti zivjeti na selu, pa ti dodjem kuci i izbacim te odatle...
LFC

Post by LFC »

miki22 wrote:Svi mi znamo da je kako ono reče neko Sarajevo institucija, samo nismo tog svjesni valjda, institucija u kojima igrače tjeraju sa stadiona, institucija kojima vodovod isključuje vodu, institucijakojima donedavno javno navijači igračima kopačke kupuju, institucijakoju poštuju samo u Sarajevu i to manjim dijelom, jer veći dio zna se Željin je. A šta je sa Bijeljinom neko stalno kuka, šta bi bilo valjda ste izgubili. Puni su vas forumi svi mogući bili kad je Zrinjski sa Borcem igrao dvije tekme, svi ama baš svi utkivali su se u izjavama, mora Zrinjski dobit jednu od dvije pa šta bi. Jadni ste i nesposobni tu mislim na vašu Upravu koja je i do sada gledala samo kako će više otet a ne donijet novce u Sarajevo, pa onda naručite neke nebuloze po novinama samo da skrenete vlastite lopove u svom okruženju. A za ovog što pametuje o stadionu pod b.b. jedna informacija. Nikad Velež nebi u ligu ušao da je igrao pod b.b. jednostavno zbog tog što tamo nema pritiska, nema pluvanja protivničkih igrača, i sudaca kao što je u Vrrapčićima. Jedva čekam drugo kolo da vas na nogometnom terenu potučemo, pa onda opet kukajte o zavjeri protiv institucije, hehe.
Institucij, sine, institucija...
To dobro zapamti...
miki22

Post by miki22 »

Evo u mojoj ulici u Mostaru skoro pa svi za tu instituciju žive, ne sumnjam da je tako i u ostalim gradovima BiH. Zato živjela naša draga institucija tako se valjda kaže. Mrak.
hux

Post by hux »

pa eto :D

ulica po ulica;nekoliko ulica :lol:
to ti dođe maksimalno 200¨navijaca¨,ali samo ako komplet porodice dođu
tako da....

cuj zrinjski :lol:
miki22

Post by miki22 »

jedite se , jedite i ja bi da sam na vašem mjestu. Zrinjski šampion.
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

miki22 wrote:jedite se , jedite i ja bi da sam na vašem mjestu. Zrinjski šampion.
ove godine DA ali iduce godine CELIK PRVAK!!!
shadow

Post by shadow »

evo opet ovog sto nece pitu okusiti jos 50 godina :D
vela-ze

Post by vela-ze »

Bilans prelaznog roka po klubovima

Sarajevo

DOŠLI: Semjon Milošević (Posušje), Muamer Kurto, Nihad Suljević (SAŠK Napredak), Edin Šaranović (Kamen Ingrad, Hrvatska), Vladan Grujić (Liteks, Bugarska, posudba), Miloš Babić (Borac).
OTIŠLI: Samir Duro (Međimurje, Hrvatska), Vule Trivunović i Ajdin Maksumić (Himki, Rusija)

Zrinjski

DOŠLI: Mario Ivanković (Brotnjo), Toni Pezo (Hajduk, Hrvatska), Milorad Krivokapić (Sutjeska, Crna Gora).
OTIŠLI: Pero Stojkić, Ivo Ramljak (Branitelj, posudba), Vladimir Branković, Ante Semren (Brotnjo, posudba), Igor Antić (Kreševo, posudba), Lamin Diara (Beira Mar, Portugal?)

Široki Brijeg

DOŠLI: Siniša Gagula (Ajaks, Holandija), Diego Dos Santos, Rafael de Oliveira (Atletiko Mineiro, Brazil).
OTIŠLI: Jurica Puljiz (Pula, Hrvatska), Boris Pandža (Hajduk, Hrvatska), Andre Karvaljo (Imotski, Hrvatska, posudba).

Orašje

DOŠLI: Dino Jusufović (Hajduk Orašje, vratio se s posudbe).
OTIŠLI: Marko Đurić (Međimurje, Hrvatska).

Velež

DOŠLI: Edin Kurtanović (SAŠK Napredak), Zlatko Đorić (Banat), Edis Kozica (Vogošća), Esad Crnalić (Mostarske kiše).
OTIŠLI: Adis Elezović (Igman, Konjic), Adnan Elezović (Igman, Konjic), Arnel Škaljić (Malezija).

Modriča Maxima

DOŠLI: Slavko Bosančić (Inđija, Srbija), Jadranko Bogičević (Jedinstvo Brčko), Miroslav Drinić (Borac Bosanski Šamac), Dario Purić (Publikum, Slovenija?).
OTIŠLI: Aleksandar Kikić (Drina Zvornik), Anđelko Crnomarković (Rudar Ugljevik).

Slavija
DOŠLI: Darko Spalević (Čiajne, Kina), Zoran Cilinšek (Slaven, Ruma), Miloš Stojanović (Radnik, Bijeljina), Aleksandar Đorđević (Paris FC, Francuska), Srđan Stanić (Sarajevo).
OTIŠLI: Igor Radovanović (Panduri, Rumunija), Gojko Pivač (Radnik, Bijeljina), Dimitrije Injac (Leh Poznan, Poljska), Miodrag Stefanović (Rusija?).

Borac
DOŠLI: Zoran Ivić (Borac, Bosanski Šamac), Draško Žarić (Kroacija, Sesvete, Hrvatska), Bojan Puzigaća (BSK Nektar), Ognjen Kremenović (Laktaši, vraćen s posudbe), Goran Deket (Omladinac, vraćen s posudbe).
OTIŠLI: Dalibor Antonijević (?), Zdravko Savić (?), Slaviša Đukanović (Sloga, Doboj), Nebojša Šodić (Hajduk, Kula, Srbija), Aleksandar Vrhovac (prestao igrati), Aleksandar Galić (prestao igrati).

Žepče

DOŠLI: Marko Zelić (Zmaj, Hrvatska), Aner Ljeljak (GOŠK), Marko Galić (Ozren), Hasan Kešinović (Omladinac), Mirza Rizvanović (Saobraćajac), Miralem Ibrahimović (Bratstvo).
OTIŠLI: Dejan Martinović (Terek, Rusija), Aldin Đidić (Interblok, Slovenija), Kristijan Ivešić (Australija), Mladen Vidović (Švicarska), Dario Ćorić (Ruma, Srbija), Damir Jović (Krivaja), Ivica Budim (Krivaja).

Posušje

DOŠLI: Ivan Krstanović (Drinovci), Stipe Režić (Konavljanin, Hrvatska), Adi Musli (Troglav), /Damir Tadić (Tomislav).
OTIŠLI: Semjon Milošević (Sarajevo), Boško Peraica (Međimurje, Hrvatska), Petar Šuto (Imotski, Hrvatska), Mirsad Šiljak (Travnik), Aldin Džidić (Faktor, Slovenija), Ivan Zelenika (?), Elvis Ćorić (Brotnjo), Nikola Schreng (Turska?).

Čelik

DOŠLI: Josip Lukačević (Široki Brijeg), Senad Mujić (Sloboda), Adin Džafić, Jasmin Moranjkić (Gradina), Almir Rahmanović (Rudar Velenje, Slovenija), Mahir Karić (Čelik 1945), Gabrijel Radojičić (Srbija), Besim Ibričić (Orašje).
OTIŠLI: Eldin Adilović, Suad Grabus (Inter Blok, Slovenija), Velimir Švarić (Marsonija, Hrvatska), Damir Sirovica (?).

Jedinstvo

DOŠLI: Adis Džaferović (Krajina), Admir Brđanović (Mramor), Bojan Panić (Rudar Prijedor), Neimar Mešić, Haris Hrkić, Aldin Kahrimanović, Adnan Nezirov (juniori).
OTIŠLI: Elvir Šušnjar (Austrija), Admir Arnautović (Belgija), Damir Mujadžić (prekid karijere), Anes Čardaklija (Sloboda), trener Miralem Ibrahimović (HAŠK Naftaš, Hrvatska).

Željezničar

DOŠLI: Nermin Fatić (slobodan igrač), Samir Bekrić (Gradina).
OTIŠLI: Damir Memišević (Terek, Rusija), Vladan Kostić (Sutjeska, Crna Gora), Žorge Souza da Silva (Brazil).

Sloboda

DOŠLI: Nusret Muslimović (Bratstvo Gračanica), Adin Mulaosmanović (Revena, Makedonija), Miljan Pecelj (Leotar), Dražen Arsenović (Ozren Petrovo), Anes Čardaklija (Jedinstvo).
OTIŠLI: Adi Adilović (Faktor, Slovenija), Adnan Sarajlić (Zadar, Hrvatska), Senad Mujić (Čelik), Adnan Požegić (Slaven Živinice, pozajmica), Aleksandar Pantić, Dario Tomić (Bratstvo Gračanica, pozajmica), Semir Salamović (Gradina), Senedin Oštraković (TOŠK, pozajmica).

Leotar

DOŠLI: Goran Burzanović (Budućnost, Crna Gora), Srđan Damjanović (Sutjeska, Crna Gora), Saša Ćetković (Mladost, Crna Gora).
OTIŠLI: Miljan Pecelj (Sloboda), Aleksandar Simić (GOŠK), Dušan Berak, Danilo Vlačić, Miljan Vico, Tihomir Tufegdžić (Mladost Gacko).

Radnik

DOŠLI: Miroslav Ždrnja (Mladost Apatin, Srbija), Goran Vidaković (Radnički Sombor, Srbija), Predrag Gajić (Napredak, D. Šepak), Nikola Jozić (Gazijentep, Turska), Duško Stajić (Neamet Čehov, Rumunija), Gojko Pivač (Slavija).
OTIŠLI: Miloš Stojanović (Slavija), Vukašin Ristić (Novi Pazar, Srbija), Dušan Vejinović (Grbalj, Crna Gora), Darko Mijailović (Metalac Valjevo, Srbija), Žiko Kojić (Borac, Bosanski Šamac), Goran Marković (Jedinstvo, Brodac).
funaki

Post by funaki »

hux wrote:pa eto :D

ulica po ulica;nekoliko ulica :lol:
to ti dođe maksimalno 200¨navijaca¨,ali samo ako komplet porodice dođu
tako da....

cuj zrinjski :lol:

cuj ba zrinjski...??? :lol: :lol: :lol:

a sta je to??? :lol: :lol: :lol:
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

bas su zayebani,evo ja bas nesto kontam da ne idem na velezov..pardon..njihov stadion na gostovanje..brrrr...ipak je to renomiran klub,sa renomiranim navijacima,blistavom tradicijom i sa mnogo medjunarodnih nastupa..mislim ipak,se covijek mora prepasti takvog giganta od kluba i takve armije simpatizera..pardon,navijaca..
hajd jos malo pricaj..mozda i uspijes prepasti jednu djevojku ..hajd cekam..prepadni me.. :D
funaki

Post by funaki »

PITARKA_SA wrote:bas su zayebani,evo ja bas nesto kontam da ne idem na velezov..pardon..njihov stadion na gostovanje..brrrr...ipak je to renomiran klub,sa renomiranim navijacima,blistavom tradicijom i sa mnogo medjunarodnih nastupa..mislim ipak,se covijek mora prepasti takvog giganta od kluba i takve armije simpatizera..pardon,navijaca..
hajd jos malo pricaj..mozda i uspijes prepasti jednu djevojku ..hajd cekam..prepadni me.. :D
Ne smije, vidi koliko nas je PITARA :D :D :D

Najjaci smo :D
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

miki22 wrote:Evo u mojoj ulici u Mostaru skoro pa svi za tu instituciju žive, ne sumnjam da je tako i u ostalim gradovima BiH. Zato živjela naša draga institucija tako se valjda kaže. Mrak.
evo ja i ti po bubreg da se kladimo :D da u mojoj ulici ima vise pitara nego navijaca zrinjskog u mostaru? moze? :D :D :D ziva istina,tita mi :D :D
Post Reply