Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post Reply
ako te pitaju

#1476 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ako te pitaju »

Sanjarko wrote: 31/08/2021 12:11 Necemo napadat, nismo agresori, ali da cemo uzet dijelove BiH da svoje sve povezemo, hocemo, a ako nam glava u torbi bude tj., opstanak zapalit cemo komsiluk i susjedstvo, a mozda i svijet. Jedan je svjetski rat kreno zbog Bosne, ko zna sta opet moze se zakotrljat zbog Bosne, globalno.
kako od ''bosanaca'' i države BiH, odmah navodiš '' povezat ćemo svoje''.
Upravo ovakva tvoja retorika, je zapravo i Dodikova koji kaže da ''odcijepiti on svoje''.
Vidiš da si priznao da postoje oni, oni i mi. Mi ćemo povezati svoje, a oni svoje. Pa super, ajmo da vidimo kako će nam ići. Je li to želiš reći?

Ta spika o ratovima i paljenju komšiluka je stvar prošlosti.
Zapravo kako graditi državu, ako u pozadini svak razmišlja uzet ću svoje.

I zašto onda ne biti iskren i reći MI BOŠNJACI ŽELIMO SVOJE.
Ti vas je i pročitao Milanović, kao i da koristite privjeske koji su u zabludi ili koji će se za plaću od 6 000 KM odreći svega
ako te pitaju

#1477 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ako te pitaju »

90minut wrote: 31/08/2021 12:17
ako te pitaju wrote: 31/08/2021 12:04

pa dobro vas '' filiju'' i spremaju za rat.
Koji bola rat? Šta ćeš ići braniti ili oslobađati??? I od koga???
vas 200 000 idete da osvojite Široki Brijeg i Grude, i Banja Luku ....PREDAJEMO SE BJEŽIMO :run:
kasniš 30 godina....tad si se trebao spremati

hahah. e svašta.
Vjeruj da ne filuju naši su u behutu što se kaže oni se oslanjaju na Međunarodnu zajednicu ja ovo pišem samo kad bi bilo pod moranje kad bi se stvarno desio neki imaginarni razlaz..

Mislim ako zivis u Bosni i Hercegovini onda znaš koliko je nemoguce napraviti razlaz od vas hrvata iz Žepca recimo gore do Brčkog do istocnog Sarajeva koje broji 60 hiljada ljudi i koje bi bilo granica za pola miliona bošnjaka razumiješ to ti govorim.

Zato su to sve šuplje.

A ja i napominjem da to nisu više bošnjaci od tad ti bošnjaci se nisu spremali za rat si bošnjaci su dopustili da im se Sarajevo opkoli bez ispaljenog metka..
Totalno je druga situacija danas mislim Dodik kad na pressu prica o ratu prica o Kotoru Varošu ako pogledaš na mapu BiH sve ti je jasno.
ja nisam za razlaz jer mi se gade granice.
Ja hoću da BiH bude u EU i da Šengen bude na Drini , ili na kraju Europe.
Rat? Prvi metak....bježim na Novi Zeland.
ako te pitaju

#1478 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ako te pitaju »

daddy-kool wrote: 31/08/2021 12:15
ako te pitaju wrote: 31/08/2021 12:08

svaka složena država ima poseban izborni zakon. Švicarci po osnovu jezuka, Belgija kao regije flamanska, valonska i briselska.....itd itd......
Specifičnost BiH su konstitutivni narodi.
BiH nije složena država.

Komplikovana jeste, ali nije složena - nijedan njen dio ili narod nije unio svoj suverenitet, niti ima pravo otcjepljenja.

Konstitutivnost je socijalistička izmišljotina koja je važila u svim republikama do raspada SFRJ. U BiH je ostala zbog velikosrpske i velikohrvatske agresije kao fraza u mirovnom sporazumu. Ona kao takva nikada u istoriji BiH nije imala nikakvo značenje, pa ni u SR BiH.
konstitutivnost ili ravnopravnost naroda je činjenica u BiH.
Složenost ili kompliciranost je jedno te isto.

Ono trenutka, kada u BiH bude riješeno nacionalni pitanje svih naroda, a isti tako kada jedan narod ne može zezeati drugi narod ili opstruirati prava drugih naroda, i kad se napravi takav sustav, ( a biti će ) tad će se krenuti razmišljati o ekonomiji i pravosuđu.
90minut

#1479 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by 90minut »

ako te pitaju wrote: 31/08/2021 12:19
90minut wrote: 31/08/2021 12:17

Vjeruj da ne filuju naši su u behutu što se kaže oni se oslanjaju na Međunarodnu zajednicu ja ovo pišem samo kad bi bilo pod moranje kad bi se stvarno desio neki imaginarni razlaz..

Mislim ako zivis u Bosni i Hercegovini onda znaš koliko je nemoguce napraviti razlaz od vas hrvata iz Žepca recimo gore do Brčkog do istocnog Sarajeva koje broji 60 hiljada ljudi i koje bi bilo granica za pola miliona bošnjaka razumiješ to ti govorim.

Zato su to sve šuplje.

A ja i napominjem da to nisu više bošnjaci od tad ti bošnjaci se nisu spremali za rat si bošnjaci su dopustili da im se Sarajevo opkoli bez ispaljenog metka..
Totalno je druga situacija danas mislim Dodik kad na pressu prica o ratu prica o Kotoru Varošu ako pogledaš na mapu BiH sve ti je jasno.
ja nisam za razlaz jer mi se gade granice.
Ja hoću da BiH bude u EU i da Šengen bude na Drini , ili na kraju Europe.
Rat? Prvi metak....bježim na Novi Zeland.
Ma nema šta šuplje price stvarno, al' treba biti realan i spomenuti koliko bi mi mogli danas iskupiti ljudi i onda za takvu ekspediciju bi trebala vojska preko granice obje države da bi se borila s tim zato je razlaz nemoguca opcija.

Teško da ima koji bošnjak koji ne priziva taj neki imaginarni Dodikov razlaz jer onda su sve karte otvorene RS je nastanjena mozda 20% ostalo su planine i šume nemoj to zaboraviti ta teritorija se topi kao sladoled.
daddy-kool

#1480 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by daddy-kool »

ako te pitaju wrote: 31/08/2021 12:21

Ono trenutka, kada u BiH bude riješeno nacionalni pitanje svih naroda, a isti tako kada jedan narod ne može zezeati drugi narod ili opstruirati prava drugih naroda, i kad se napravi takav sustav, ( a biti će ) tad će se krenuti razmišljati o ekonomiji i pravosuđu.
Kada kažeš složena država obično se pretpostavlja da je sastvljena iz dijelova. Sasvim drugo značenje kada želiš reći komplikovana.

Nacionalno pitanje je riješeno, tu se zaista nema više šta rješavati.

Navedi koja su to prava kojeg naroda opstruirana i na koji način?
Možda misliš na negiranje bosanskog jezika, to mi se čini konkretnim opstruiranjem prava naroda.
Milenkov buraz

#1481 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Milenkov buraz »

ako te pitaju wrote: 31/08/2021 12:17
Sanjarko wrote: 31/08/2021 12:11 Necemo napadat, nismo agresori, ali da cemo uzet dijelove BiH da svoje sve povezemo, hocemo, a ako nam glava u torbi bude tj., opstanak zapalit cemo komsiluk i susjedstvo, a mozda i svijet. Jedan je svjetski rat kreno zbog Bosne, ko zna sta opet moze se zakotrljat zbog Bosne, globalno.
Upravo ovakva tvoja retorika, je zapravo i Dodikova koji kaže da ''odcijepiti on svoje''.
Vidiš da si priznao da postoje oni, oni i mi. Mi ćemo povezati svoje, a oni svoje. Pa super, ajmo da vidimo kako će nam ići. Je li to želiš reći?

Ti vas je i pročitao Milanović, kao i da koristite privjeske koji su u zabludi ili koji će se za plaću od 6 000 KM odreći svega
Pročitan je i Milanović kao i ta politika Hrvatske, ne cijele, ali tog jednog dijela da. Znamo da kada nije uspjelo povezivanje sa Srednjom Bosnom pod Tuđmanom i zagovori izlaska na lijevu obalu Neretve, da je sada aktuelna ideja da se uz pomoć velikosrpske politike napravi Ukrajinski scenarij u BiH i to je jedan državni koncentus Srbije i Hrvatske preko Dodika i HDZ-a u BiH, za sve drugo bi se sutra međusobno poklali ali su im Bošnjaci glavni trn u oku kada se govori o BiH. Vidjet ćemo, iskustvo rata i predratnih događaja mi govori da ne isključujem ništa, pa ni sveopšti rat, hibridni sukob, ukrajinski scenarij, nerede i nasilne proteste bez oružija pa ni dogovor i mirno rješenje. Sve je moguće.
WarrenGrozni

#1482 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by WarrenGrozni »

Hoćeš, zapalit ćeš svijet kao što si zapalio i 90-ih, koje se u naprednom svijetu smatraju zlatnim godinama tehnološkog razvoja i blagostanja, a na Balkanu i Ruandi su sinonim za rat i genocid.
U slučaju novog sukoba, nije pitanje šta će se zapaliti, nego ko će zapaliti van. Vjerujem mnogo veći broj ljudi nego 90-ih, a ti onda ostaj pa povezuj ništa svoje sa ničim tvojim.
Pusti šuplju, nijedan svjetski rat nije krenuo zbog Bosne.

Taman si ko Senad kad predlaže Vučiću da mi zaprijetimo Evropi da ćemo se opet poklati ako nas pod hitno ne prime u EU.
A u pm al bismo ih nasikirali.
90minut

#1483 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by 90minut »

Milenkov buraz wrote: 31/08/2021 12:37

Pročitan je i Milanović kao i ta politika Hrvatske, ne cijele, ali tog jednog dijela da. Znamo da kada nije uspjelo povezivanje sa Srednjom Bosnom pod Tuđmanom i zagovori izlaska na lijevu obalu Neretve, da je sada aktuelna ideja da se uz pomoć velikosrpske politike napravi Ukrajinski scenarij u BiH i to je jedan državni koncentus Srbije i Hrvatske preko Dodika i HDZ-a u BiH, za sve drugo bi se sutra međusobno poklali ali su im Bošnjaci glavni trn u oku kada se govori o BiH. Vidjet ćemo, iskustvo rata i predratnih događaja mi govori da ne isključujem ništa, pa ni sveopšti rat, hibridni sukob, ukrajinski scenarij, nerede i nasilne proteste bez oružija pa ni dogovor i mirno rješenje. Sve je moguće.
Sve je moguce, a ono što se garantovati može je da su bošnjaci opet spremni ginuti u vecim brojkama.. Postavlja se pitanje da li su drugi jer znamo po primjeru Viteza i Banjaluke i Arkana u Ključu kakva im je hrabrost kad radi artiljerija po njima ovaj put to ne bi bilo 94 i 95 godine vec od prvog dana i u vecim kolicinama dodaj na to duplo više onih kojim bi došla puška u ruke pa hajde majstore da vidimo kako i šta nemojmo zaboraviti da je preko 50% bošnjaka u državi.

Trn u oku itekako, a kmečanje i jednih i drugih je samo potvrda toga bukvalno strah u ocima i pokušaj da se sebi na vrijeme obezbjedi neki dio teritorije ove države.
Sanjarko

#1484 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Sanjarko »

Mi cemo branit svoju domovinu i Bosnu, za ostatak zaprdim. Nit negiramo ostale, ni prava ostalih.
Sanjarko

#1485 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Sanjarko »

WarrenGrozni wrote: 31/08/2021 12:44
Hoćeš, zapalit ćeš svijet kao što si zapalio i 90-ih, koje se u naprednom svijetu smatraju zlatnim godinama tehnološkog razvoja i blagostanja, a na Balkanu i Ruandi su sinonim za rat i genocid.
U slučaju novog sukoba, nije pitanje šta će se zapaliti, nego ko će zapaliti van. Vjerujem mnogo veći broj ljudi nego 90-ih, a ti onda ostaj pa povezuj ništa svoje sa ničim tvojim.
Pusti šuplju, nijedan svjetski rat nije krenuo zbog Bosne.

Taman si ko Senad kad predlaže Vučiću da mi zaprijetimo Evropi da ćemo se opet poklati ako nas pod hitno ne prime u EU.
A u pm al bismo ih nasikirali.
I svjetski rat zbog Bosne kreno. Mislite da bi Muslimani samo tako gledali da krene sranje neko u Bosni. Nego sta da cemo zapalit susjedstvo i komsiluk ako nam opstanak bude upitanju, a ko zna kakvo gombanje moze izbit u tom slucaju globalno.
90minut

#1486 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by 90minut »

Realno o borcima iz drugih zemalja da ne pricamo koliko bi došlo u takvom scenariju pa i ova Turska bi ti slala barem oruzje.
A znamo koliko su jaki danas.

Sve su to razlozi zbog kojeg ovdje nema promil šanse da ce biti rata, al' promil.

Da smo negdje na bliskom istoku i slicno onda ok, al' u evropi pred nosom evropskim silama.

Mislim maštanje.
Sanjarko

#1487 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Sanjarko »

90minut wrote: 31/08/2021 12:47
Milenkov buraz wrote: 31/08/2021 12:37

Sve je moguce, a ono što se garantovati može je da su bošnjaci opet spremni ginuti u vecim brojkama.. Postavlja se pitanje da li su drugi jer znamo po primjeru Viteza i Banjaluke i Arkana u Ključu kakva im je hrabrost kad radi artiljerija po njima ovaj put to ne bi bilo 94 i 95 godine vec od prvog dana i u vecim kolicinama dodaj na to duplo više onih kojim bi došla puška u ruke pa hajde majstore da vidimo kako i šta nemojmo zaboraviti da je preko 50% bošnjaka u državi.

Trn u oku itekako, a kmečanje i jednih i drugih je samo potvrda toga bukvalno strah u ocima i pokušaj da se sebi na vrijeme obezbjedi neki dio teritorije ove države.
Jer im curi vrijeme demografski gledano i jednim i drugim, imaju malo vremena da zagovnaju i ostvare veliko drzavne projekte. Upozoravali su mnogi da imaju od 2020 do 2025 da to urade, neko reko 2022 pred novi popis stanovnistva kojeg mozda nece bit uopste.
90minut

#1488 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by 90minut »

Sanjarko wrote: 31/08/2021 13:08
90minut wrote: 31/08/2021 12:47

Jer im curi vrijeme demografski gledano i jednim i drugim, imaju malo vremena da zagovnaju i ostvare veliko drzavne projekte. Upozoravali su mnogi da imaju od 2020 do 2025 da to urade, neko reko 2022 pred novi popis stanovnistva kojeg mozda nece bit uopste.
Hrvati ce to blokirati nema šanse :lol:
WarrenGrozni

#1489 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by WarrenGrozni »

:lol:
U kom ti svijetu živiš prijatelju i o čemu pišeš?

Kakav svjetski rat da izbije zbog Bosne, zadnje vukojebine u Evropi?
I prvi svjetski rat je izbio zbog težnje nekih velikih sila za novom kolonijalnom podijelom svijeta, pa se tražio samo povod.
Kakvi velikodrzavni projekti 2021 godine?
Ko im je dao taj rok 2020-2025?
Ti projekti se danas ostvaruju na mnogo perfidniji način, a ne pukim ratovanjem za neka nenaseljena brda i planine.
I mnogo se teže braniti od njih. A pogotovo pored takvih geostratega i analitićara.

Budi pametan. Ne daj da te prevare.
Sanjarko

#1490 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Sanjarko »

WarrenGrozni wrote: 31/08/2021 13:45

:lol:
U kom ti svijetu živiš prijatelju i o čemu pišeš?

Kakav svjetski rat da izbije zbog Bosne, zadnje vukojebine u Evropi?
I prvi svjetski rat je izbio zbog težnje nekih velikih sila za novom kolonijalnom podijelom svijeta, pa se tražio samo povod.
Kakvi velikodrzavni projekti 2021 godine?
Ko im je dao taj rok 2020-2025?
Ti projekti se danas ostvaruju na mnogo perfidniji način, a ne pukim ratovanjem za neka nenaseljena brda i planine.
I mnogo se teže braniti od njih. A pogotovo pored takvih geostratega i analitićara.

Budi pametan. Ne daj da te prevare.
Ko je reko svjetski. Mislis da se ne bi mozda zagovnalo globalno. Da mi neko ugrozi i naudi ponovo ratom staroj i sestri i sad sestricnoj sta mislis da bi ja i sl., uradili. Mislis da bi samo gledali itd. Grdno se varate. Ali od trolova i huskaca i navijaca za rat neocekujem nista drugo.
ako te pitaju

#1491 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ako te pitaju »

daddy-kool wrote: 31/08/2021 12:28
ako te pitaju wrote: 31/08/2021 12:21

Kada kažeš složena država obično se pretpostavlja da je sastvljena iz dijelova. Sasvim drugo značenje kada želiš reći komplikovana.

Nacionalno pitanje je riješeno, tu se zaista nema više šta rješavati.

Navedi koja su to prava kojeg naroda opstruirana i na koji način?
Možda misliš na negiranje bosanskog jezika, to mi se čini konkretnim opstruiranjem prava naroda.
BiH zemlja sa 13 Ustava, dva entiteta, 10 kantona, i 3 naroda.
Jok nije podijeljena.
A da ne kažem da će 49 % BiH navijati za Srbiju kada igra BiH-Srbija, a 25 % teritorija za Hrvatsku kada igraju RH-BiH.

Podijeljena je i fizički ali i moralno.
Pravo naroda da biraju svoje predstavnike je prekršena sa dubokim posljedicama.
ako te pitaju

#1492 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ako te pitaju »

Sanjarko wrote: 31/08/2021 12:57

Mi cemo branit svoju domovinu i Bosnu, za ostatak zaprdim. Nit negiramo ostale, ni prava ostalih.
Misliš branit ćeš današnju BIH? Pa onda ćer braniti i Republiku Srpsku.

Šta je država Bosna? Dakle, misliš izvršiti agresiju na današnju Bosnu i Hercegovinu da bi dobio unutarnju Bosnu.

Ako voliš onu plavo-žutu BiH zastavu, onda voliš čitavu BiH, znači i Republiku Srpsku.
Sanjarko

#1493 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Sanjarko »

ako te pitaju wrote: 31/08/2021 15:27
Sanjarko wrote: 31/08/2021 12:57

Šta je država Bosna? Dakle, misliš izvršiti agresiju na današnju Bosnu i Hercegovinu da bi dobio unutarnju Bosnu.

Ako voliš onu plavo-žutu BiH zastavu, onda voliš čitavu BiH, znači i Republiku Srpsku.
Kod tebe trola radi i radi, nemam namjeru da se s tobom naprdzujem stalno. Napisao sam svoje, a ti vozi trolu tj., trolaj i dalje. Kad sta procitam i kad htjednem na tvoje baljezgarije i drugih trolova cu odgovorit.
ako te pitaju

#1494 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ako te pitaju »

Sanjarko wrote: 31/08/2021 15:34
ako te pitaju wrote: 31/08/2021 15:27

Kod tebe trola radi i radi, nemam namjeru da se s tobom naprdzujem stalno. Napisao sam svoje, a ti vozi trolu tj., trolaj i dalje. Kad sta procitam i kad htjednem na tvoje baljezgarije i drugih trolova cu odgovorit.
Nije trola.
Napisao si da ćeš braniti Bosnu.
Današnja Bosna i Hercegovina je sastavljena od RS-a i FBiH. Znači, da netko napadne dio Bosne i Hercegovine, recimo Banja Luku ili RS, ti ćeš onda braniti Bosnu i Hercegovinu jer se kuneš u BiH??. Jesam li dobro razumio?
Voliš svaki pedalj BiH, i voliš pla o žutu zaista u sa žutim trokutom i žutim zvijezdama.
E to je pravi patriota
daddy-kool

#1495 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by daddy-kool »

ako te pitaju wrote: 31/08/2021 15:22
BiH zemlja sa 13 Ustava, dva entiteta, 10 kantona, i 3 naroda.
Jok nije podijeljena.
A da ne kažem da će 49 % BiH navijati za Srbiju kada igra BiH-Srbija, a 25 % teritorija za Hrvatsku kada igraju RH-BiH.

Podijeljena je i fizički ali i moralno.
Pravo naroda da biraju svoje predstavnike je prekršena sa dubokim posljedicama.
Nek navija ko god za koga hoće, nebitno.
Nego u kojem dijelu ustava ili zakona je definisano to prekršeno pravo?
ako te pitaju

#1496 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ako te pitaju »

To pravo je definirano u odlukama Ustavnog suda BiH, da je načelo konstitutivnosti naroda nadkrovljujuće načelo BIH, i da tamo gdje se predviđa zaštita interesa konstitutivnih naroda mora sjediti osoba koja ima legitimitet tog naroda.
daddy-kool

#1497 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by daddy-kool »

Možeš li linkovati tu odluku, vidim da vladaš materijom?
toska

#1498 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by toska »

ako te pitaju wrote: 31/08/2021 15:52
Sanjarko wrote: 31/08/2021 15:34

Nije trola.
Napisao si da ćeš braniti Bosnu.
Današnja Bosna i Hercegovina je sastavljena od RS-a i FBiH. Znači, da netko napadne dio Bosne i Hercegovine, recimo Banja Luku ili RS, ti ćeš onda braniti Bosnu i Hercegovinu jer se kuneš u BiH??. Jesam li dobro razumio?
Voliš svaki pedalj BiH, i voliš pla o žutu zaista u sa žutim trokutom i žutim zvijezdama.
E to je pravi patriota
BiH je "sastavljena" od...? pratite previše strane medije.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#1499 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Challenger_ »

ako te pitaju wrote: 31/08/2021 11:17Zna se što je potpisano 1995 godine, i svaka nadogradnja tog sporazuma treba ići konsenzusom predstavnika ''temeljnih'' naroda u BiH.

Suprotno, imamo krizu, a i sami vidite krizu od kada ste Komšića nametnuli.
Opet ti.

Konstitutivnih a ne "temeljnih", sa ili bez navodnika. Ko to mi? Masa ih je koji Komšića nisu zaokruživali, a mogli su, a među njima sam i ja. I ja sam mišljenja da se stvari trebaju rješavati strpljivo, konsenzusom.
ako te pitaju

#1500 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ako te pitaju »

daddy-kool wrote: 31/08/2021 16:08 Možeš li linkovati tu odluku, vidim da vladaš materijom?
Ključna točka odluke je 51. ( odluka se odnosi na Dom naroda )

da načelo konstitutivnosti naroda u Federaciji Bosne i Hercegovine, u kontekstu Doma naroda,
može biti ostvareno samo ako se popunjavanje Doma naroda zasniva na jasno preciziranim
kriterijima koji trebaju dovesti do što potpunijeg predstavljanja svakog od tri konstitutivna
naroda u Federaciji Bosne i Hercegovine. Suprotno od navedenog, neadekvatno političko
predstavljanje onih koje predstavlja i čije interese zastupa dovodi do povrede načela
konstitutivnosti, odnosno neravnopravnosti bilo kojeg od konstitutivnih naroda, a time i
povrede Ustava Bosne i Hercegovine, konkretno člana I/2. Ustava Bosne i Hercegovine.

ODLUKA Ustavnog suda BiH dostupna na :

https://www.ustavnisud.ba/uploads/odluk ... 058444.pdf
Post Reply