Irsar wrote:hAZNADAR wrote:Nisi ti mjerodavan da zakljucis da li je neko musliman ili ne,.. kako vrijedi za narode gdje za Bosnjake tvrdis da samo misle da su muslimani, tako i za pojedince. Oduci se te ruzne navike jer niti poznajes nekoga ovdje niti si autorizovanu tumac Kurana. Ne interesuje te sta sam ja i ako spomenem da sam musliman konto odredjene civiliazacijske, kulturoloske,.. pripadnosti, familije,... ili danasnjih politickih tabora,... to je moje pravo i niko ne nije ni pitao za ti to ocjenis. Da za svagda zavrsimo sa time.
Oh, ne brini, budi ti musliman ako tako želiš, nije problem. Neovisno o tome šta misliš o ovoj temi. Zaključit ćemo ovu priču.
Ono što mene zanima, pošto vidim spominješ "autorizovani tumač Kur'ana", je da li ti znaš da je u Kur'anu homoseksualizam (mislim na djela) okarakterisan kao grijeh i je li ti jasno da Allah/Bog to vidi na taj način? I da, shodno tome, nema mjesta smatranju da je to dobro i da kao "nikoga ne ugrožavaju" (uključujući sebe prvenstveno)?
Znam sta u Kuranu pise po tom pitanju i sam licno ne mirisim ni tu pojavu ni parade. Moje je licno pravo hocu li uopce zivjeti po Kuranu ili djelomicno ili nikako. I cigare su porok, i alkohol,.. imamo i alhoholne festivale koji stetu donesu pa nema toliko bure, prizivanja Kurana,.. kao po ovom pitanju. Ako ti je toliko stalo do Kurana - zasto se uopce ovdje raspravljas sa ljudima i govoris stvari za koje znas da nekome smetaju? Poput onoga da Bosnjaci samo misle da su muslimani. Valjda bi trebao znati da u Ramazan moras uci bez zavade sa nekim, cistog racuna sa ljudima a ovdje se svojski trudis da se kacis.
Poenta parade nije promocija homoseksualizma kao neceg pozeljnog, boljeg,.... vec jednostavno test tolerancije i ko na ulici smije upotrebljavati silu. Ne dolaze nam ravnogorci u Sarajevo vec ljudi koji nikoga nisu ubili, protjerali,... koji svoj grijeh cuvaju za sebe ali ne zele ni da se kriju. Poenta je u tome da raznorazni nasilnici, huligani, ekstremisti sto saketaju, kamenuju,... to ne smiju raditi. Dopustis li im da preko pedera postanu sila koja odlucuje na ulici i nesto dopusta - pederi nece biti jedini na udaru.
Islamska zajednica je dala vrlo jasan stav a to je da to jeste grijeh ali je zabranjeno zlostavljanje, sikaniranje, napadanje,... ljudi te orjentacije. Tvoje pisanje je nista drugo no jos jedan poziv na linc ili zabranu. Mislis da si otkrio toplu vodu sa tim sto si saopstio sta je u Kuranu grijeh,.... - jasta si nego samozvani tumac koji misli da je pokupio svu pamet.