Hahah frustrirana jer ih nije bilo ni 3%Atego wrote:Frustrirana.Bloo wrote:Preferiram engleski jezik iako mi je maternji bosanski, sevdalinke me bacaju u sevdah i smatram ih svojim kulturnim naslijeđem koje promovišem svim prijateljima, od nacionalnih jela volim dolme prema porodičnom receptu starom 100 godina i svinjska rebarca ispod peke, a pravo dobro plešem nijemo i užičko kolo.
Šta sam ja?
i ti i ovaj Laki Luk. sve vam se smućkalo ,izmiješalo i vi se, jal od huje,jal od muke našli na Bošnjacima istresat na po ko zna kojoj po redu ovakvoj temi. eto, bio popis, mi napisali "Bošnjaci" , vi "Bosanci" . izdvojili ste se i sikter tamo ! pustite nas na miru
Identitet Bosnjaka
- sadie_forever
#1476 Re: Identitet Bosnjaka
-
_Scarlett_
#1477 Re: Identitet Bosnjaka
Bas to.
Nevjerovatno je. Na klixu se raspravlja o ovome kao da je "ostalih" najmanje 70% u ovoj drzavi.
Mediji generalno daju ovim luzerima puno veceg znacaja nego sto imaju u realnom zivotu.
Imali smo popis, "ostalih" u najvecem i najurbanijem glavnom gradu nije bilo ni 10% (naravno, u srpskim i hrvatskim gradovima ni 1%).
A na klixu je i dalje to hit tema
Zasto se raspravljate s irelevantnim ljudima.
Nevjerovatno je. Na klixu se raspravlja o ovome kao da je "ostalih" najmanje 70% u ovoj drzavi.
Mediji generalno daju ovim luzerima puno veceg znacaja nego sto imaju u realnom zivotu.
Imali smo popis, "ostalih" u najvecem i najurbanijem glavnom gradu nije bilo ni 10% (naravno, u srpskim i hrvatskim gradovima ni 1%).
A na klixu je i dalje to hit tema
- славянин
#1478 Re: Identitet Bosnjaka
Malo je tesko dokuciti nesto van domena "koliko je nas koliko je njih - haha nas je ovoliko nas tor veci hahaha" - naprimjer rasprava se vodila oko toga sta to definise narod ili etniju a ne koliko koga ima.Znam tesko je razumiti mozda nekome ko broji ovce.
-
hAZNADAR
#1479 Re: Identitet Bosnjaka
Par moderatora, par slicnih,... i jos vise laznih Bosanaca koji su kupili ove prve na jeftine fore._Scarlett_ wrote:Bas to.
A na klixu je i dalje to hit tema![]()
I zato toliko padobranaca i hejtera na svakoj mogucoj temi.
- Dozer
#1480 Re: Identitet Bosnjaka
Hajde da vas sve veliko-ovo-i-ono (i ovo se odnosi i na B i H i S "konstitutivne"), upitam samo par stvari...
Prva je - da li ste uopste znali za naziv "Bosnjaci" prije nego je to na velika vrata uvedeno umjesto onog nakaradnog "Muslimani"? Hajde iskreno, ako je ikako moguce...
Drugo pitanje je mali kviz. Zamolicu vas da popunite sljedeci "formular", tj. da upiste ono sto biste upisali na nekom stvarnom fomularu s ovakvim pitanjima (ovo su sasvim normalna i redovna pitanja na masi formulara za vize recimo, pri cemu je br. 4 pravo rijetko):
1. Drzavljanstvo / Citizenship:
2. Drugo drzavljanstvo / Other citizenship (ukoliko postoji / if any):
3. Nacionalnost po rodjenju / Nationality at birth:
4. Etnicka pripadnost / Ethnicity:
A ova ublehaska prica o nekakvom podmetanju bosanstva...mislim... samo pokazuje da ste pravo mladi i da nemate pojma sta pricate. Za vasu informaciju, upravo su oni koji se kasnije nazvase Bosnjacima, u rat 1992. usli pod nesto drugacijom pricom - da se bore za BiH. Nikakvih Bosnjaka nije bilo ni u tragovima sve do 1993., i sva se prica svodila na opstanak BiH kao drzave i bosanskog naroda.
I, opet za vasu informaciju, ja sam licno bio jedan od hiljada koji su otvorenog srca dobrovoljno usli u rat, i ratovali od prvog do zadnjeg dana - za ovu drzavu.
I nisam to radio da bi mi kojekakvi balavi jebivjetri iz dijaspore danas govorili da "razgulim", da njima "nesto podmecem", da sam nekakav "ostali" u vlastitoj zemlji za koju sam ratovao, itd.itd., i radi svega toga v.n.n.q.. Clear?
Prva je - da li ste uopste znali za naziv "Bosnjaci" prije nego je to na velika vrata uvedeno umjesto onog nakaradnog "Muslimani"? Hajde iskreno, ako je ikako moguce...
Drugo pitanje je mali kviz. Zamolicu vas da popunite sljedeci "formular", tj. da upiste ono sto biste upisali na nekom stvarnom fomularu s ovakvim pitanjima (ovo su sasvim normalna i redovna pitanja na masi formulara za vize recimo, pri cemu je br. 4 pravo rijetko):
A ova ublehaska prica o nekakvom podmetanju bosanstva...mislim... samo pokazuje da ste pravo mladi i da nemate pojma sta pricate. Za vasu informaciju, upravo su oni koji se kasnije nazvase Bosnjacima, u rat 1992. usli pod nesto drugacijom pricom - da se bore za BiH. Nikakvih Bosnjaka nije bilo ni u tragovima sve do 1993., i sva se prica svodila na opstanak BiH kao drzave i bosanskog naroda.
I, opet za vasu informaciju, ja sam licno bio jedan od hiljada koji su otvorenog srca dobrovoljno usli u rat, i ratovali od prvog do zadnjeg dana - za ovu drzavu.
I nisam to radio da bi mi kojekakvi balavi jebivjetri iz dijaspore danas govorili da "razgulim", da njima "nesto podmecem", da sam nekakav "ostali" u vlastitoj zemlji za koju sam ratovao, itd.itd., i radi svega toga v.n.n.q.. Clear?
Last edited by Dozer on 11/05/2019 23:13, edited 1 time in total.
- CPT
#1481 Re: Identitet Bosnjaka
znaci, to negiramo narod na javnom forumu?Dozer wrote:Hajde da vas sve veliko-ovo-i-ono (i ovo se odnosi i na B i H i S "konstitutivne"), upitam samo par stvari...
Drugo pitanje je mali kviz. Zamolicu vas da popunite sljedeci "formular", tj. da upiste ono sto biste upisali na nekom stvarnom fomularu s ovakvim pitanjima (ovo su sasvim normalna i redovna pitanja na masi formulara za vize recimo):
A oba ublehaska prica o nekakvom podmetanju bosanstva...mislim... samo pokazuje da ste pravo mladi i da nemate pojma sta pricate. Za vasu informaciju, upravo su oni koji se kasnije nazvase Bosnjacima, u rat 1992 usli pod nesto drugacijom pricom - da se bore za BiH. Nikakvih Bosnjaka nije bilo ni u tragovima sve do 1993, i sva se prica svodila na opstanaka BiH kao drzave i bosanskog naroda.
- Dozer
#1482 Re: Identitet Bosnjaka
Jesi ti fakat mentalno ogranicen...? Pokazi mi gdje sam negirao neki narod. Hajde, da vidim i tu konstrukciju...
- славянин
#1483 Re: Identitet Bosnjaka
Sad ce 3. Minhenska viteska da udari - cekam da te prozovu cetnikom samoDozer wrote:Hajde da vas sve veliko-ovo-i-ono (i ovo se odnosi i na B i H i S "konstitutivne"), upitam samo par stvari...
- CPT
#1484 Re: Identitet Bosnjaka
A ova ublehaska prica o nekakvom podmetanju bosanstva...mislim... samo pokazuje da ste pravo mladi i da nemate pojma sta pricate. Za vasu informaciju, upravo su oni koji se kasnije nazvase Bosnjacima, u rat 1992. usli pod nesto drugacijom pricom - da se bore za BiH. Nikakvih Bosnjaka nije bilo ni u tragovima sve do 1993., i sva se prica svodila na opstanak BiH kao drzaveDozer wrote:Jesi ti fakat mentalno ogranicen...? Pokazi mi gdje sam negirao neki narod. Hajde, da vidim i tu konstrukciju...
sigurno znas kako i zasto
- CPT
#1485 Re: Identitet Bosnjaka
Ko o cemu, Mitar o identitetu Bosnjaka.славянин wrote:Sad ce 3. Minhenska viteska da udari - cekam da te prozovu cetnikom samoDozer wrote:Hajde da vas sve veliko-ovo-i-ono (i ovo se odnosi i na B i H i S "konstitutivne"), upitam samo par stvari...
- jeza u ledja
#1486 Re: Identitet Bosnjaka
Cijela tema se svodi na to da jedni odredjuju drugima ko su i sta su. 
- Dozer
#1487 Re: Identitet Bosnjaka
I gdje je tu negiranje naroda, genijalac?!CPT wrote:A ova ublehaska prica o nekakvom podmetanju bosanstva...mislim... samo pokazuje da ste pravo mladi i da nemate pojma sta pricate. Za vasu informaciju, upravo su oni koji se kasnije nazvase Bosnjacima, u rat 1992. usli pod nesto drugacijom pricom - da se bore za BiH. Nikakvih Bosnjaka nije bilo ni u tragovima sve do 1993., i sva se prica svodila na opstanak BiH kao drzaveDozer wrote:Jesi ti fakat mentalno ogranicen...? Pokazi mi gdje sam negirao neki narod. Hajde, da vidim i tu konstrukciju...
Za razliku od tebe, ja i te kako znam i sta i kako, a i zasto. Ti si taj koji nemas blage veze ni o cemu tome.
A kad nesto citiras, onda citiraj do kraja, a ne samo dio. Taj pasus ima i svoj kraj. Ovo je ono sto se zove "hinjluk" jarane.
A, vidim, niko nece da odgovori na konkretno pitanje, a? Zato sto svi znate odgovor, kao i ja, zar ne?
Hajde bar pokusajte popuniti "formular"...valjda ste toliko pismeni...
Last edited by Dozer on 11/05/2019 23:42, edited 1 time in total.
- CPT
#1488 Re: Identitet Bosnjaka
Ogromna vecina pomenute populacije (+97%) se iznasnjava kao Bosnjaci. To je jasniji rezultat od onog za nezavisnu BIH (poredjenja radi). Tu se sva prica zavrsva.Dozer wrote:I gdje je tu negiranje naroda, genijalac?!CPT wrote:A ova ublehaska prica o nekakvom podmetanju bosanstva...mislim... samo pokazuje da ste pravo mladi i da nemate pojma sta pricate. Za vasu informaciju, upravo su oni koji se kasnije nazvase Bosnjacima, u rat 1992. usli pod nesto drugacijom pricom - da se bore za BiH. Nikakvih Bosnjaka nije bilo ni u tragovima sve do 1993., i sva se prica svodila na opstanak BiH kao drzaveDozer wrote:Jesi ti fakat mentalno ogranicen...? Pokazi mi gdje sam negirao neki narod. Hajde, da vidim i tu konstrukciju...
Za raliku od tebe, ja i te kako znam i sta i kako, a i zasto. Ti si taj koji nemas blage veze ni o cemu tome.
Forumulaciju koju koristis ces sigurno naci u govoru vecine cetnika koji u svakom nastupu moraju obavezno sta je narod bio, nije bilo, kako se naziva ili naziva. Sve sa ciljem negiranja naroda.
Sta god ti mislio, ogromna vecina naroda je odlucila. Na to ima pravo. THE END. A ti tj. vi se moze izjasnjavati kako zelite.
- CPT
#1489 Re: Identitet Bosnjaka
I ako vec koristis "sta ste vi nekad" (forumulacija koja se cesto moze cuti na RTRS) onda obavezno pomeni da se Bosnjaci nisu ni mogli doklerisati kao Bosnjaci. Nekad nisu mogli biti ni muslimani, jos manje Bosnjaci. Dober dio moje porodice je pobijen jer su bili Bosnjaci, muslimani. Jer je smetao Islam.Dozer wrote:I gdje je tu negiranje naroda, genijalac?!CPT wrote:A ova ublehaska prica o nekakvom podmetanju bosanstva...mislim... samo pokazuje da ste pravo mladi i da nemate pojma sta pricate. Za vasu informaciju, upravo su oni koji se kasnije nazvase Bosnjacima, u rat 1992. usli pod nesto drugacijom pricom - da se bore za BiH. Nikakvih Bosnjaka nije bilo ni u tragovima sve do 1993., i sva se prica svodila na opstanak BiH kao drzaveDozer wrote:Jesi ti fakat mentalno ogranicen...? Pokazi mi gdje sam negirao neki narod. Hajde, da vidim i tu konstrukciju...
Za razliku od tebe, ja i te kako znam i sta i kako, a i zasto. Ti si taj koji nemas blage veze ni o cemu tome.
A, vidim, niko nece da odgovori na konkretno pitanje, a? Zato sto svi znate odgovor, kao i ja, zar ne?![]()
Hajde bar pokusajte popuniti "formular"...valjda ste toliko pismeni...
I ne zbog sto su bili Bosanci ili nacionalni Bosanci ili Kinezi.
Last edited by CPT on 11/05/2019 23:44, edited 1 time in total.
- Dozer
#1490 Re: Identitet Bosnjaka
Moze li ovako - Bosnjaci su jedan od BH naroda, i ja to tako i prihvatam. The end. Kraj price. Vidis li igdje ovdje bilo kakvo negiranje, ili ces mi sad reci i da lazem?
Btw, moja zena je Bosnjakinja, i tako se i pisala. Hoces da kazem da je negiram...?
To su takve lazi i ublehe, da je zaista nevjerovatno da ih je neko uopste mogao i izmisliti... Ali, upravo ste vi takvi, mladi i koji nemate blage veze o tome jer niste tad bili ni rodjeni, ili ste bili pravo mali, plodno tlo za te takve lazi.
Btw, moja zena je Bosnjakinja, i tako se i pisala. Hoces da kazem da je negiram...?
Ja nikad ne koristim te formulacije (ne forumulacije). A ovo sto si upravo rekao je notorna laz koju su ti podmetnuli upravo mladomuslimani. Jel' to ona prica da se prije rata nije moglo ici u crkvu i dzamiju...? HA - HA!I ako vec koristis "sta ste vi nekad" (forumulacija koja se cesto moze cuti na RTRS) onda obavezno pomeni da se Bosnjaci nisu ni mogli doklerisati kao Bosnjaci. Nekad nisu mogli biti ni muslimani, jos manje Bosnjaci.
To su takve lazi i ublehe, da je zaista nevjerovatno da ih je neko uopste mogao i izmisliti... Ali, upravo ste vi takvi, mladi i koji nemate blage veze o tome jer niste tad bili ni rodjeni, ili ste bili pravo mali, plodno tlo za te takve lazi.
Last edited by Dozer on 11/05/2019 23:51, edited 2 times in total.
- CPT
#1491 Re: Identitet Bosnjaka
Jel iko ikad na ovoj temi napisao nesto drugo? Bosnjaci su jedan od 3 konst. naroda. Nema potrebe da objasnjavas sta su bili, zasto bili, kako su bili. Pogotovo na nacin na koji to radis, prihvati to kao cinjenicu. Ne brani ti niko da se izjasnjavas kako zelis.Dozer wrote:Moze li ovako - Bosnjaci su jedan od BH naroda, i ja to tako i prihvatam. The end. Kraj price. Vidis li igdje ovdje bilo kakvo negiranje, ili ces mi sad reci i da lazem?
- Dozer
#1492 Re: Identitet Bosnjaka
Jesi ti ikad upratio naslov ove teme...?
Glasi - "Identitet Bosnjaka".
Ovo "konst." znaci "konstitutivna" ili "konstituitentna"?
Ja tebe sad pitam - o kojem identitetu Bosnjaka se prica? Onom od 1993., onom od 19. vijeka, ili i onom od prije 19. vijeka? O kojem identitetu hoces da pricamo?
Ovo "konst." znaci "konstitutivna" ili "konstituitentna"?
Ja tebe sad pitam - o kojem identitetu Bosnjaka se prica? Onom od 1993., onom od 19. vijeka, ili i onom od prije 19. vijeka? O kojem identitetu hoces da pricamo?
Last edited by Dozer on 11/05/2019 23:52, edited 2 times in total.
- славянин
#1493 Re: Identitet Bosnjaka
Samo tema je "identitet Bosnjaka" pa ocekivano je da ce neko i diskutovati o tome

- CPT
#1494 Re: Identitet Bosnjaka
Znaci uopste ne negiras narod? Narod je odlucio (+97%). THE END. Sve ostala prica je negiranje naroda (Bosnjaka). Zaista zelis u tom pravcu na javnom forumu?Dozer wrote:Jesi ti ikad upratio naslov ove teme...?
- славянин
#1495 Re: Identitet Bosnjaka
Znaci odluka naroda daje narod/etniju ? Tj. sopstveni izbor ?
- CPT
#1496 Re: Identitet Bosnjaka
Znas li uopste sta je Popis stanovnistva?славянин wrote:Znaci odluka naroda daje narod/etniju ? Tj. sopstveni izbor ?
- Dozer
#1497 Re: Identitet Bosnjaka
Hajd' ba ne rise vise s tim nekakvim glupostima "o tome na javnom forumu". Da, hocu zaista o tome na javnom forumu. Bujrum
Jos uvijek cekam da mi das moj profil...
Jos uvijek cekam da mi odgovoris da li si znao za naziv "Bosnjaci" prije 1993....(da li si uopste bio rodjen prije toga?)
Jos uvijek cekam da popunis gornji formular...
To bi bile neke civilizovane norme forumske, a i svake druge diskusije, da odgovoris na pitanja, kad vec dobijes odgovor na svako svoje.
Nastavljamo kad mi das odgovore na ove 3 nabrojane stvari.
Jos uvijek cekam da mi das moj profil...
Jos uvijek cekam da mi odgovoris da li si znao za naziv "Bosnjaci" prije 1993....(da li si uopste bio rodjen prije toga?)
Jos uvijek cekam da popunis gornji formular...
To bi bile neke civilizovane norme forumske, a i svake druge diskusije, da odgovoris na pitanja, kad vec dobijes odgovor na svako svoje.
- славянин
#1498 Re: Identitet Bosnjaka
Pomalo , imas li neki popis od prije 1992 da demonstriras konkretno sto se tice Bosnjaka. Dalje u popisu stanovnistva opet znas... ti se izjasnis - znaci licni izbor .To se kosi sa tvojom tezom da je maternji jezik temelj naroda-etnije gdje si potopljen argumentima,na pitanje obicaji i kultura da pojasnis na sto konkretno mislis nisi ni dao odgovor tako da nekako sam sebe pobijas u tezama. SlovenacCPT wrote:Znas li uopste sta je Popis stanovnistva?славянин wrote:Znaci odluka naroda daje narod/etniju ? Tj. sopstveni izbor ?
- CPT
- CPT
#1500 Re: Identitet Bosnjaka
Filozofiranje o tudjoj naciji ili religiji je najboljem slucaju nekulturno, obicno primitivno. Vjerovatno i na autobusu ili javnom mjestu pridje sa istom pricom? Jel, ti ono musliman? Jos manje je takva prica za javni forum.Dozer wrote:To bi bile neke civilizovane norme forumske, a i svake druge diskusije, da odgovoris na pitanja, kad vec dobijes odgovor na svako svoje.
Znaci, ogromna vecina naroda se je izjasnila kako se izjasnila. To treba postovati, zar ne? Osim ako ne negiras Bosnjake kao narod?