Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
Banksy

#1476 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Hakiz wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-kome ... /190703084
Na parking je na poziv stigla i policija koja, prema riječima uposlenika spomenutog Zavoda, nije željela reagovati niti praviti zapisnik s obzirom na to da se radi o službenom vozilu prvog čovjeka Ministarstva zdravstva FBiH.
Obećana promjena paradigme, u ovom slučaju u radu kantonalne policije.
Kako bi i zašto kantonalna policija organizirala interni raspored parkiranja na parkingu federalnog ministarstva?
Hakiz

#1477 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Banksy wrote:
Hakiz wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-kome ... /190703084
Na parking je na poziv stigla i policija koja, prema riječima uposlenika spomenutog Zavoda, nije željela reagovati niti praviti zapisnik s obzirom na to da se radi o službenom vozilu prvog čovjeka Ministarstva zdravstva FBiH.
Obećana promjena paradigme, u ovom slučaju u radu kantonalne policije.
Kako bi i zašto kantonalna policija organizirala interni raspored parkiranja na parkingu federalnog ministarstva?
Koliko sam ja shvatio blokiran je ulaz.

Nego, ako dođe do sudara na tom internom parkingu, ili na tom internom parkingu neko udari automobilom neku osobu, možda je i ubije, ko je nadležan da vrši uviđaj itd? Ako je kantonalna policija, a vjerujem da jeste, onda je nadležna i za ostale prekršaje koji se dese na tom parkingu.

Sve mi se čini da je u pitanju poznata igra institucija, pranje ruku na osnovu nenadležnosti kada neće da se petljaju i proglašavanje nadležnosti kada vide u tome interes.

Brate, ako si nenadležnan, onda si nenadležan sa sve šta se desi na tom parkingu, ako jesi nadležan, onda si nadležan za sve šta se desi. Naravno, u okviru tvoje djelatnosti.

Sve ostalo je prevara.

I to da ako si nadležan, onda si nadležan za sve, ako si nenadležan, onda is nenadležan sa sve bi bila prava promjena paradigme. Još ako si nadležan, onda da si jedini nadležan pa se zna da si kriv ako se posao ne uradi kao treba ili nikako, to jeste da si zaslužan ako se uradi ili ako se uradi bolje od zadanih parametara bi bila još veća i još bolja promjena dosadašnje paradigme. Koja se ogleda u stvaranju pravne i ostale zabune i zbrke pa i preklapanja nadležnosti i mogućnosti njenog odbijanja ako ti se nešto ne sviđa da bi se lovilo u mutnom.

Čisto i precizno definisanje nadležnosti bi bio veliki korak u bolju budućnosti i svjetlije sutra.

Tako da bi kantonalna policija, ako ni zbog čega drugog, trebala intervenisati zbog remećenja javnog reda i mira a koje se dešava u obliku svađe ministra i ostalih na parkingu.

Ili ni za intervenciju zbog remećenja mira nije nadležna?

To jeste, sva ova priča bi se mogla svesti na poznatu izreku da ko hoće nađe način, ko neće nađe razlog.
kmirsad

#1478 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

Nemaju nadležnost nad najnovijim tipovima crnih Audija, Mercedesa i BMW-ova...
drug_profi

#1479 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Mislim da to ide ovako nekako:
Parkinge regulisu upravitelji tih parkinga, ako nisu besplatni javni parkinzi.
A sve stetne dogadjaje evidentira policija po sluzbenoj duznosti.

Mislim da je ovdje rijec o internoj stvari ustanove ciji je to sluzbeni parking. Da je bilo materijalne stete, naravno da je onda policija nadlezna ako se to od nje zatrazi. Da je bilo fizickih povreda, onda je sluzbena duznost na djelu.
Styling

#1480 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Koliko sam stekla dojam u zadnjih vise od godinu dana, kantonalna/sarajevska policija se ponasa kao da nema nadleznosti ni za sta. Kada vide da neko dzepari i bjezi, kazu nije njihovo da trce nego samo da izvrse uvidjaj i naprave zapisnik. Kada prijavite da vam je obijeno auto, cekate po 3 sata da se smiluju iz nadlezne stanice da posalju patrolu a onda jos dva sata da dodju forenzicari i da uslikaju. Cak kazu "slikajte vi pa donesite slike u policiju pa cemo ovdje napraviti zapisnik". Vozikaju se u sluzbenim klimatiziranim autima, obilaze kafane i pekare gdje ih gazde cascavaju kafom i kiflama, i gledaju da sto manje rade. A kriminal cvjeta. Toliko je sve u banani da sam neki dan prisustvovala dzeparenju u tramvaju gdje su ucestvovale tri osobe koje nisu iz BiH. Jos se prilikom intervencije gradjana hvale kako im policija ne moze nista jer "nisu odavde". Kaze zenska koja je bila s njima "mene su vise puta hapsili, ali me puste, ne znaju sta ce sa mnom". Prosto da se prepadnes na javasluk i bezakonje.
Banksy

#1481 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Hakiz wrote:
Koliko sam ja shvatio blokiran je ulaz.

Nego, ako dođe do sudara na tom internom parkingu, ili na tom internom parkingu neko udari automobilom neku osobu, možda je i ubije, ko je nadležan da vrši uviđaj itd? Ako je kantonalna policija, a vjerujem da jeste, onda je nadležna i za ostale prekršaje koji se dese na tom parkingu.

Sve mi se čini da je u pitanju poznata igra institucija, pranje ruku na osnovu nenadležnosti kada neće da se petljaju i proglašavanje nadležnosti kada vide u tome interes.

Brate, ako si nenadležnan, onda si nenadležan sa sve šta se desi na tom parkingu, ako jesi nadležan, onda si nadležan za sve šta se desi. Naravno, u okviru tvoje djelatnosti.

Sve ostalo je prevara.

I to da ako si nadležan, onda si nadležan za sve, ako si nenadležan, onda is nenadležan sa sve bi bila prava promjena paradigme. Još ako si nadležan, onda da si jedini nadležan pa se zna da si kriv ako se posao ne uradi kao treba ili nikako, to jeste da si zaslužan ako se uradi ili ako se uradi bolje od zadanih parametara bi bila još veća i još bolja promjena dosadašnje paradigme. Koja se ogleda u stvaranju pravne i ostale zabune i zbrke pa i preklapanja nadležnosti i mogućnosti njenog odbijanja ako ti se nešto ne sviđa da bi se lovilo u mutnom.

Čisto i precizno definisanje nadležnosti bi bio veliki korak u bolju budućnosti i svjetlije sutra.

Tako da bi kantonalna policija, ako ni zbog čega drugog, trebala intervenisati zbog remećenja javnog reda i mira a koje se dešava u obliku svađe ministra i ostalih na parkingu.

Ili ni za intervenciju zbog remećenja mira nije nadležna?

To jeste, sva ova priča bi se mogla svesti na poznatu izreku da ko hoće nađe način, ko neće nađe razlog.
Prema pisanju iznad, nije bilo remećenja javnog reda i mira, tek, kako sama vijest kaže, interni "parking sukob" ili "naduravanje" oko rasporeda parkiranja.

Sve ostalo je šbbkbb.
wewa

#1482 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lo ... ici/342915

Ministri u Vladi KS zajedno sa direktorima javnih preduzeća održali su danas press konferenciju na Bjelašnici, gdje su predstavili stanje u javnim preduzećima.

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić otkrio je detalje o poslovanju KJKP Vodovod i kanalizacija doo Sarajevo i KJKP Rad.

"Nakon brojnih opstrukcija koje smo imali od stare uprave imenovali smo novu u ViK-u. Kada sam došao na mjesto ministra, zatekli smo 3,8 miliona KM za obnovu kanalizacione mreže u KS. Utrošeno je bilo samo 104 hiljade. Kada sam upitao tadašnju direktoricu šta je problem, ona je rekla da im padaju tenderi i da za to nije znala razloge.

Mi smo potom imali sastanak sa EBRD-om i ti radovi su trebali krenuti u februaru, ali je zbog nemara direktorice tender promašen za cijela 24 sata. Brutalno su optužili EBRD da je zatvorio tender ranije, da bi se na kraju ispostavilo da je to uradio ViK", kazao je Mandić.

Dotakao se i isključenja vode hotelima Ilidža i Terme.

"Odjel za kontrolu i nadzor je tokom prošle godine vršio nadzor na potrošnji vode na ovim hotelima i u januaru 2018. izvršena je kontrola vodomjera koji je pokazao je da njegovi mjerači nemaju plombu što znači da nemaju pravo da mjere vodu zbog nelegalnih vodomjera. Zbog manipulacije sa ventilima ViK je otkrio da isti hoteli imaju dva rezervoara i tako vrše napajanje. Analizom je utvrđeno da je voda u bunarima ustvari voda iz vodovoda ViK-a a ne iz njihovih bušotina kako su tvrdili. Ponovo smo jučer izvršili kontrolu i utvrđeno je da imaju dvojni sistem vodosnadbijevanja, ViK ga je pokušao isključiti, ali je to vlasnik zaustavio nakon čega su radnici ViK-a pozvali policiju, ali ponovo voda nije mogla biti isključena", istakao je Mandić.
Na pitanje o ispravnosti vode u Kantonu, Mandić je odgovorio: "Kolega Marić je s pravom zabrinut i to razumijem, ali naše analize ne pokazuju da je voda zagađena."

Zatim je govorio Kenan Magoda, novoimenovani direktor ZOI'84.

"Prilikom preuzimanja vidio sam da je gubitak firme ZOI '84 oko 10 miliona. Ono što je također otežavajuće jeste da je stari direktor, pred svoju smjenu, u stalni radni odnos zaposlio 16 osoba. Problemi koje imamo su projekti koji su započeti a nikada nisu sprovedeni, kao što je šestosjed na Bjelašnici i mnogi drugi problemi. Pored svih problema koje imamo nastojimo da i dalje radimo i nadam se da ćemo imati podršku javnosti da pokažemo kako se odnosi prema javnoj imovini", kazao je Magoda.

Direktor Turističke zajednice KS Nermin Muzur kazao je da je stanje u TZ na zavidnom nivou.

"Zatekli smo stanje kakvo smo zatekli, Vlada je naredila inspekciju, zatekli smo razne nepravilnosti. Što se tiče famoznog kioska, mi ćemo u narednom periodu krenuti u pravu borbu i vidjeti kolika je stvarna vrijednost tog tourist info centra. Nova informacija je i da je bivša uprava tražila od suda da se vrati na posao, što je sud odbio.

Mi se polako pripremamo za ljetnu sezonu i mi ćemo tražiti izvještaje za svaku marku koja je utrošena u promociju KS, a nije opravdana. Jedan apsurd koji smo zatekli jeste da se prestao voditi registar uplate boravišne takse, a to je osnovni izvor finansiranja. Angažirat ćemo inspekciju da vidimo koji to hoteli imaju koliko posjetilaca a koliko uplaćuje boravišnih taksi", ustvedio je Muzur.

Mandić je potom otkrio i pravi razlog današnjeg okupljanja na Bjelašnici.

"Lokacija na kojoj se nalazimo je u vlasništvu KJKP Rad. Vi vidite kako rade radnici ovog preduzeća, koliko problema imaju, a ovaj objekt iza nas košta milion maraka", kazao je Mandić.

Objekt KJKP Rad Bjelašnica - undefined
Foto: Radiosarajevo.ba: Objekt KJKP Rad Bjelašnica

Iako je, kako je kazao Mandić, objekat napravljen za korištenje od strane radnika KJKP Rad, u ovom objektu niko ne radi. Također, prostorije su se mogle služiti samo uz odobrenje direktora.

"Optužuju nas da ne želimo da izgradimo Memorijalni centar na Žuči, a oni su dali milion za ovaj objekat. Napravit ćemo mi i Memorijalni centar Žuč, ali i razotkriti kriminal u ovom preduzeću i ovom Kantonu", rekao je Mandić.
:bih:
TheGodfather001

#1483 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by TheGodfather001 »

Eee brvnara od 1 mil KM i kiosk od 300000 KM... i ona spodoba Sarajlić priča o punjenju džepova od strane vlade... Ni Ndrageta nema ovakav MO kakav su napravili zelenaši jbt
JThomas

#1484 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

Image

živjeli i selam :bih:
horkesh

#1485 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by horkesh »

Image

Ovaj kućerak je milion? :shock:
Banksy

#1486 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Nije piva poenta, već kriminal

https://zurnal.info/novost/20310/nakon- ... ednike-sda

https://zurnal.info/novost/21222/ukida- ... ic-i-zukic

A kućerak, dok se ne sankcionira i ne kazni, koga briga. Nagledali smo se kućeraka i kioska, i ništa. Trlababalan.
jazzer

#1487 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by jazzer »

Sto se ''anamoonaj'' Mandic ispisa po SDA. Argumentovano i konkretno.

Od hotela Terme, preko VIk-a i RAD-a.

Prvi put, unazad Bog te pito koliko godina, imam makar malu nadu da ce nesto krenuti nabolje,
makar dok dok je ova Vlada na celu Kantona.
julisiz es grant

#1488 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by julisiz es grant »

Nova vlada iznosi prljav veš prethodnih vlada, sastavljenih od političkih protivnika.

To je nešto dosad nečuveno u svijetu.

Vaaauuuuuu...

Ajm flabergasted.
jazzer

#1489 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by jazzer »

julisiz es grant wrote:Nova vlada iznosi prljav veš prethodnih vlada, sastavljenih od političkih protivnika.

Vaaauuuuuu...

Ajm flabergasted.
Dobar pokusaj humora, ali jbg, ostade samo na pokusaju.
agent_zero

#1490 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by agent_zero »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/minista ... /190704050

Strašno šta radi SDA zelena banditska ološ, gori su milion puta od četnika i ustaša.

Genocid i zločin nad vlastitim narodom i zemljom, to je SDA!
Styling

#1491 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

julisiz es grant wrote:Nova vlada iznosi prljav veš prethodnih vlada, sastavljenih od političkih protivnika.

Vaaauuuuuu...

Ajm flabergasted.
Svi kod Trampa na pripravnicki, da vide kako se pljuju protivnici.
madner

#1492 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Nije nista cudno da iznose prljavi ves, nego je obim toga toliko veliki da covjek stvarno bude frapiran.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1493 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

MINISTAR OTKRIO
|
Kako je centar JP Rad na Bjelašnici vrijedan milion KM pretvoren u luksuzni objekat
mrrrsshhh bando pokvakera lopovsaka, idete u dzamiju klanjate pa pljackate... mrrshhhhhhhhhhhhhh... ovo su samo zagrebali po povrsini kolko tu jos lopovluka bog sami zna... da mi je priupitat onu pobuljenu u skupstini sta misli o lopovluku svojih stranackih aHbaba... ma mrshhhhhhhhh
Horcrux

#1494 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Horcrux »

Ali ljudi cekajte... sta je sa ovih 200.000 KM ovom udruzenju?

/s
Akibh

#1495 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Akibh »

jazzer wrote:Sto se ''anamoonaj'' Mandic ispisa po SDA. Argumentovano i konkretno.

Prvi put, unazad Bog te pito koliko godina, imam makar malu nadu da ce nesto krenuti nabolje,
Nadati se, sljedeci korak bi bio uhapsiti Konakovica i svu ostalu lopovsku SDA druzinu iz javnih preduzeca.
Konakovic sad onako hinjski izvlaci svoje aferime koje je sam pravio unazad desetak godina kao premijer i sa svojim SDA direktorima.
Nadati se da ovaj lopovluk nece proci nekaznjeno
TheGodfather001

#1496 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by TheGodfather001 »

Moj deda rahmetli je uvijek govorio - Sarajevo je popljačkano u ratu i poslije rata, a četnik u grad ne uđe. Evo kako SDA pljačka grad, kako je uništila fabrike, poslala firme u stečaje, rasprodala imovinu nekada svjetskih giganata... Dabogda godinama umirali, a lijeka ne našli.

Treba napisati i za ovu deponiju istinu - kako je i SDP i SDA dozvolila da nikne naselje na deponiji. 1996.godine - 2 objekta, 2001.godine - 321 indnvidualni objekat, 2006. godine - 700 objekata, danas - 950 objekata plus još se gradi. Nemaju kanalizaciju, infrastrukturu, sve ijedan objekat bez priključka za vodu... Eto glasačke mašinerije rumenog Seme "The Killer" Efendića i smuĆka Hadžića. To je samo jedan dio grada - Novog Grada (kakva ironija u nazivu)

I neka ovaj Magoda objavi imena ko je dobio VIP parkinge i ski karte od propalog ZOIa, šta ih kriju. Ako je i Konaković dobio, neka objave po svaku cijenu. Kako je trnovski seljak Bešović uništio Hotel MAršal sa Berilom, a sve u cilju omogućavanja gradnje privatnih objekata na Bjelašnici?
Neka kažu ko je ulazio u ovu brvnaru od 1 mil KM i s kim?
kmirsad

#1497 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

Kakvi li su vaćni sastanci održavani na onom francuskom ležaju...
Brate, direktore.... možel ključevi od apartmana... na sat dva...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1498 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by un1ted »

Akibh wrote:
jazzer wrote:Sto se ''anamoonaj'' Mandic ispisa po SDA. Argumentovano i konkretno.

Nadati se, sljedeci korak bi bio uhapsiti Konakovica i svu ostalu lopovsku SDA druzinu iz javnih preduzeca.
Konakovic sad onako hinjski izvlaci svoje aferime koje je sam pravio unazad desetak godina kao premijer i sa svojim SDA direktorima.
Hajmo krenuti od krupnih riba, njih procesirati, pa ćemo doći i do trenutne garniture, odnosno Konakovica? :)
Akibh

#1499 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Akibh »

un1ted wrote:
Akibh wrote:

Hajmo krenuti od krupnih riba, njih procesirati, pa ćemo doći i do trenutne garniture, odnosno Konakovica? :)
Pa Konakovic je najkrupniji, Korleone KS-a od 2010. Prvi covjek SDA a SDA drzala sve. U Kantonu nema krupnijeg od njega
drug_profi

#1500 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Ako se dobro sjecam, pao je u nemilost stranke kad je poceo da cacka po JKP
Locked