https://www.facebook.com/titofreee/vide ... 255010152/
Da su kojim slučajem demonstracije u Damasku ili Halebu, kako bi to Asadov fašista i gad, metak u čelo sa neke visoke zgrade
Eto, tebi "poznato prezime"jeza u ledja wrote:Vjeruj mi, ne citam bas puno gluposti koje vam daju da prenesete. Samo sam vidio poznato prezime.salik79 wrote:
![]()
Bas mu nista drugo nisi mogao naci, pa si se za prezime uhvatio!? Tanka ti je ta slamka.![]()
Mogao si se, barem, pozvati da je bio ucesnik bilderbergske konferencije i tako to...
Pa šta onda pametuješ kad ne znaš?jeza u ledja wrote:Ne znam je li vijest tacna, ili je spinovana, ali...
Jesi naporan sa tom usporedbom, svaku stranicu bar jednom arapski fasisti gadovi zlikovci. Ok nije vlast ista, al Bogami nisu ni prosvjednici.sarajevoxxxx wrote:Video snimak na kojem uposlenik francuskih snaga sigurnosti na demonstracijama grli ženu sa žutim prslukom![]()
Da su kojim slučajem demonstracije u Damasku ili Halebu, kako bi to Asadov fašista i gad, metak u čelo sa neke visoke zgradea nakon toga pola kvarta sravnio sa zemljom.
Što će ti ovo? Itekako ima ljudi koje interesuje samo "istina, istina i ništa drugo osim istine".vivaldi wrote:ne sjecam se kad sam zadnji put cuo za nekog pojedinca da mu je u cilju istina, a kamoli za drzavu
Da ti postavim koji gdje mlati zenu, vucara je okolo za kosu, izbija oko gumenim metkom i tako to?! Ili si to sve, slucajno, preskocio?sarajevoxxxx wrote:Video snimak na kojem uposlenik francuskih snaga sigurnosti na demonstracijama grli ženu sa žutim prslukom![]()
Da su kojim slučajem demonstracije u Damasku ili Halebu, kako bi to Asadov fašista i gad, metak u čelo sa neke visoke zgradea nakon toga pola kvarta sravnio sa zemljom.
Čovjek ti fino objasnio da to što radiš na ovoj temi i na onoj o Siriji, slično je onima ili isti ti je modus operandi kao kod onih koji bi da Srebrenicu ili Markale prikažu kao zavjeru da se izazove vojna intervencija. Kod tebe ne postoje fakti, događaji, već zavjera, teorije. Nije krivac ubica koji je izbacio pola tone TNT-a na civile u Halebu, kriv je Jakob. Nije kriv ubica koji je ispalio granatu na Markale, ima tu nešto dublje, koje znaju samo oni pravi koji su spoznali teoriju zavjeresalik79 wrote:Eto, tebi "poznato prezime"jeza u ledja wrote:Vjeruj mi, ne citam bas puno gluposti koje vam daju da prenesete. Samo sam vidio poznato prezime.salik79 wrote:
![]()
Bas mu nista drugo nisi mogao naci, pa si se za prezime uhvatio!? Tanka ti je ta slamka.![]()
Mogao si se, barem, pozvati da je bio ucesnik bilderbergske konferencije i tako to...Da cujem, sta imas konkretno prigovoriti von Bülowu, osim sto govori ono za sta je meritoran da govori (tesko da postoji neko kompetentniji od njega)?! Zasto povlacis Markale i Srebrenicu kada von Bülow nikada nista, u tom kontekstu, nije izjavio, niti napisao?!
Tako je, nista dok nas isil i alkaida ne zastitesarajevoxxxx wrote:Čovjek ti fino objasnio da to što radiš na ovoj temi i na onoj o Siriji, slično je onima ili isti ti je modus operandi kao kod onih koji bi da Srebrenicu ili Markale prikažu kao zavjeru da se izazove vojna intervencija. Kod tebe ne postoje fakti, događaji, već zavjera, teorije. Nije krivac ubica koji je izbacio pola tone TNT-a na civile u Halebu, kriv je Jakob. Nije kriv ubica koji je ispalio granatu na Markale, ima tu nešto dublje, koje znaju samo oni pravi koji su spoznali teoriju zavjeresalik79 wrote:Eto, tebi "poznato prezime"jeza u ledja wrote:
Vjeruj mi, ne citam bas puno gluposti koje vam daju da prenesete. Samo sam vidio poznato prezime.Da cujem, sta imas konkretno prigovoriti von Bülowu, osim sto govori ono za sta je meritoran da govori (tesko da postoji neko kompetentniji od njega)?! Zasto povlacis Markale i Srebrenicu kada von Bülow nikada nista, u tom kontekstu, nije izjavio, niti napisao?!
vjerujem, samo se ne sjecam kad sam zadnjeg takvog upoznao (naravno tu ne mislim na parcijalnu niti na ad hoc istinu)Challenger_ wrote:Što će ti ovo? Itekako ima ljudi koje interesuje samo "istina, istina i ništa drugo osim istine".
Spoznaja istine je naporan proces a ne ničim zaslužena mana s neba.vivaldi wrote:vjerujem, samo se ne sjecam kad sam zadnjeg takvog upoznao (naravno tu ne mislim na parcijalnu niti na ad hoc istinu)Challenger_ wrote:Što će ti ovo? Itekako ima ljudi koje interesuje samo "istina, istina i ništa drugo osim istine".
Naravno da ne mogu. Nisu francuski protestanti pjevali "Bretonce u kabur, Baske u Španiju".sarajevoxxxx wrote:Bez obzira na sve, demonstracije u Francuskoj i one u Siriji se ne mogu porediti.
Bez obzira, to ne mijenja suštinu. Nije poenta je li demonstrant opasan, ili koju parolu pjeva, vjerovatno je i u Parizu bilo fašističkih parola, to su huligani, oni su svugdje isti. Poenta je u sistemu, kulturi, društvu, mentalitetu. Društvo na Bliskom istoku pet para ne valja, a ako nećemo razlog tražiti u tome u diktaturama i kraljevinama ja ne znam gdje. Naravno ti imaš pravo da misliš da im je loše zbog nekog Jakoba na zapadu, ja ne mislim tako. Smatram da ovo danas što gledamo na bliskom istoku od barel bombi pa do sjeckanja Hašokdžija rezultat je vladajućih sistema. Diktatura i kraljevina su nazadni sistemi, i u to se uvjeravamo svaki dan.Challenger_ wrote:Naravno da ne mogu. Nisu francuski protestanti pjevali "Bretonce u kabur, Baske u Španiju".sarajevoxxxx wrote:Bez obzira na sve, demonstracije u Francuskoj i one u Siriji se ne mogu porediti.
Koji je ovo kalibar?insomnia78 wrote: U pitanju je Deborah de Robertis kontraverzna luksemburska “umjetnica”
Challenger_ wrote:Ne interesuje me šta pišeš. Eto ti Ježa, jedan drugom dižite palac. On svakako podržave ratove i ratne zločine kao što je satanistička likvidacija Muamera Gadafija. Sa njim ti to.
________

Od ovih generala ne znas ko je goriChallenger_ wrote:Pa šta onda pametuješ kad ne znaš?jeza u ledja wrote:Ne znam je li vijest tacna, ili je spinovana, ali...
Dva-tri dana takve tvrdnje kruže društvenim mrežama i ovo što sam postavio je neuporedivo više od toga da sam prekopirao tu masu twittova bez izvora, sa propratnom porukom, "vidi mu glave postavio twitt anonimusa".
Pismo je, dakle, autentično?insomnia78 wrote:...

da je ovo u Siriji ove demonstrantica ne bi bila u zutom prsluku vec u samoubilackom prsluku spremna za kabooom cim joj se neko priblizisarajevoxxxx wrote:Video snimak na kojem uposlenik francuskih snaga sigurnosti na demonstracijama grli ženu sa žutim prslukom![]()
a je li ti znas je li tacna info i ako jeste zasto nisi postavio izvor kojem cemo vjerovati, umjesto radikalnog far-right fake news sajta?Challenger_ wrote:Pa šta onda pametuješ kad ne znaš?jeza u ledja wrote:Ne znam je li vijest tacna, ili je spinovana, ali...
Dva-tri dana takve tvrdnje kruže društvenim mrežama i ovo što sam postavio je neuporedivo više od toga da sam prekopirao tu masu twittova bez izvora, sa propratnom porukom, "vidi mu glave postavio twitt anonimusa".