Digresija wrote:Ovo sto je Forto uradio sa ustedama na place je pravi potez. S tim se treba pozabaviti.
Kakvim uštedama? Malo sam pratio izlaganje i imao je odličnih zapažanja za budžet ali nisam shvatio te uštede.
JThomas wrote:istini za volju podobro je i on povećao sadržaj tog registra. nećemo se lagati

Riječ je o Konakoviću koji traži neki registar. Ja sam pitao ali čekam da neko javno pita recimo za samo tog Kosovca kojeg je on stavio na tri-četiri funkcije. Mobitel je sramota ali je ništa 1.000 KM u odnosu na stalna mjesečna primanja. Pa da vidimo ko stvarno uzima. A ne spiskove ljudi koji rade za platu, dosta njih pošteno.
Forto kao premijer je ukinuo direktna davanja koja su radili dosadašnji premijeri pa i isti Konaković. Čime samo pokazuje koliko je bio dobar izbor za premijera. Prebacio ih na ministarstva.
A ministar finansija je koliko sam razumio ukinuo davanja kod sebe i prebacio ih predsjedavajućem Skupštine.. koji je slučajno njegov stranački šef, koji voli dijeliti sam pojedincima i organizacijama.
Ovaj forum je težak za koristiti pored svih ovih stranačkih smorova koji ubiše sa pisanjem. Kada sam ukinuo kmirsad-a, banksy itd, malo je prodisalo. Ali opet imaju oni koji lupetaju ala pici i slični. Hajde ukinem.
I onda ovaj nasjeda na Sahara i smori o nekim stolicama. Bolje nekada prešutiti i ne pokazivati neupućenost. Izgleda puno ali tako je tržište pokriveno da ih je teško naći ispod 600. Naravno, ništa se razumno tu ne može reći, kad je već Zvonko Marić pitao za slike stolica. Kakav idiot. Davno je zaključeno da su dva fonda nepotrebna. Ali ništa jer se pozicije direktora dijele po strankama pa SBB-u odgovaralo da je što više nepotrebnih. A bavi se sa 10 stolica..
Kad smo kod idiota, na TV1 bila Ja biram goste gdje su Pecikoza, Marić, Nikšić i još neko. E jesu se našli, teško znati ko je više nepriličan da bude u Skupštini. Paušal mogu biti svi. Sramota i da TV1 takve zove. Ali su valjda zanimljivi iako je to nivo Radeljaš, Prevljak, Smajić, Bjelak...
U ovoj Skupštini me kvalitetom, bez ulaska u slaganje, zasad pozitivno iznenađuju Aljoša Čampara, Vildana Bešlija, Vibor Handžić, Bilsena Šahman.