Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
cvrčak_na_hedonizmu

#1476 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

The 51st State wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Konakovic trazi registar svih zaposlenih u javnom sektoru zajedno sa radnim mjestima, platama, ugovorima, opisima posla i koliko rade :thumbup:
haj nakon 30 godina neko se sjetio da su to ipak javne pare, a ne postizborni plijenovi.
samo da potraje...
Pa jebiga, politicki je naivno nemati rezervni plan ako te neko zajebe.

Thomas, istina, ne sporim, al je vrijeme da se podvuce crta, valjda :D
DaffyDuck

#1477 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by DaffyDuck »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
The 51st State wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Konakovic trazi registar svih zaposlenih u javnom sektoru zajedno sa radnim mjestima, platama, ugovorima, opisima posla i koliko rade :thumbup:
haj nakon 30 godina neko se sjetio da su to ipak javne pare, a ne postizborni plijenovi.
samo da potraje...
Pa jebiga, politicki je naivno nemati rezervni plan ako te neko zajebe.

Thomas, istina, ne sporim, al je vrijeme da se podvuce crta, valjda :D
Plate su kap u moru- upravni i nadzorni odbori, komisije i ostale naknade su cijelo bogatstvo koje se ne prikazuje.
JThomas

#1478 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

plate su najveći dio. i tu je kroz višedecenijsku kupovinu biračkog tijela i socijalnog mira neodvojivo pomiješano ono što stvarno treba i ono što je višak. šest ili sedam ljudi na poslu za četiri ili pet. sve to što ima treba, ali je sve opterećeno lažnim radom. i to su hiljade ljudi, ne moraju im biti velike plate uopšte.
DaffyDuck

#1479 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by DaffyDuck »

NE odgovori direktor GRASA o ugovoru sa marketinskim agencijama u vozilima, vec prebaci na reklamni prostor uz pruge.
SAV reklamni prostor u vozilima i NA vozilima (tramvaji, autobusi, minibusevi i sl.) su iznajmljeni agenciji 365BTL/infomedia group i Banja Luke. Za koji novac? Znam provjereno da firma na tome uzima bogatstvo prodavajuci reklamni prostor na vozilima GRAS-a. Oni imaju cjenovnik na svojoj stranici, ali sve ide preko 365BTL-a.
DaffyDuck

#1480 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by DaffyDuck »

JThomas wrote:plate su najveći dio. i tu je kroz višedecenijsku kupovinu biračkog tijela i socijalnog mira neodvojivo pomiješano ono što stvarno treba i ono što je višak. šest ili sedam ljudi na poslu za četiri ili pet. sve to što ima treba, ali je sve opterećeno lažnim radom. i to su hiljade ljudi, ne moraju im biti velike plate uopšte.
Jeste, slazem se. Ali pojedincima se podilazi, ili se agrađuju za poslusnost ili usluge kroz naknade za UO i NO, kao i komisije. Pojedinci se bogate.
JThomas

#1481 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

četnici nikad jači a leviĆari problematiziraju reklame u tramvajima. pa šta ima veze ko uzima pare neće u mezar ponijeti.
mrgreen

#1482 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mrgreen »

JThomas wrote:četnici nikad jači a leviĆari problematiziraju reklame u tramvajima. pa šta ima veze ko uzima pare neće u mezar ponijeti.
:lol: istina.
DaffyDuck

#1483 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by DaffyDuck »

Il sto bi rekao onaj iz USK- "ima i gorih od mene" :-)
cvrčak_na_hedonizmu

#1484 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

DaffyDuck wrote: Plate su kap u moru- upravni i nadzorni odbori, komisije i ostale naknade su cijelo bogatstvo koje se ne prikazuje.
Skoro pola budžeta KS se troši na plate uposlenika, haman pola milijarde maraka godišnje, šta ima kap u moru :-)

Za nefunkcionalan, feudalno-begovski, sistem koji je svrha sam sebi :run:
ultima_palabra

#1485 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by ultima_palabra »

Kenela&Admela feat. MC Champi.
Nero Histrion

#1486 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nero Histrion »

ultima_palabra wrote:Kenela&Admela feat. MC Champi.
Sad ce i Faktor koji pametan zakljucak odvalit, ma ok je sve dok imaju svoj Stav, znO se sta nOrod znO, lako je kad se zivi lagodno u SB i kad su svi pobrojani u prvom Saff-u! :D
walk_M-A-N

#1487 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by walk_M-A-N »

Digresija wrote:Ovo sto je Forto uradio sa ustedama na place je pravi potez. S tim se treba pozabaviti.
Kakvim uštedama? Malo sam pratio izlaganje i imao je odličnih zapažanja za budžet ali nisam shvatio te uštede.
JThomas wrote:istini za volju podobro je i on povećao sadržaj tog registra. nećemo se lagati :mrgreen:
Riječ je o Konakoviću koji traži neki registar. Ja sam pitao ali čekam da neko javno pita recimo za samo tog Kosovca kojeg je on stavio na tri-četiri funkcije. Mobitel je sramota ali je ništa 1.000 KM u odnosu na stalna mjesečna primanja. Pa da vidimo ko stvarno uzima. A ne spiskove ljudi koji rade za platu, dosta njih pošteno.

Forto kao premijer je ukinuo direktna davanja koja su radili dosadašnji premijeri pa i isti Konaković. Čime samo pokazuje koliko je bio dobar izbor za premijera. Prebacio ih na ministarstva.
A ministar finansija je koliko sam razumio ukinuo davanja kod sebe i prebacio ih predsjedavajućem Skupštine.. koji je slučajno njegov stranački šef, koji voli dijeliti sam pojedincima i organizacijama.

Ovaj forum je težak za koristiti pored svih ovih stranačkih smorova koji ubiše sa pisanjem. Kada sam ukinuo kmirsad-a, banksy itd, malo je prodisalo. Ali opet imaju oni koji lupetaju ala pici i slični. Hajde ukinem.
I onda ovaj nasjeda na Sahara i smori o nekim stolicama. Bolje nekada prešutiti i ne pokazivati neupućenost. Izgleda puno ali tako je tržište pokriveno da ih je teško naći ispod 600. Naravno, ništa se razumno tu ne može reći, kad je već Zvonko Marić pitao za slike stolica. Kakav idiot. Davno je zaključeno da su dva fonda nepotrebna. Ali ništa jer se pozicije direktora dijele po strankama pa SBB-u odgovaralo da je što više nepotrebnih. A bavi se sa 10 stolica..

Kad smo kod idiota, na TV1 bila Ja biram goste gdje su Pecikoza, Marić, Nikšić i još neko. E jesu se našli, teško znati ko je više nepriličan da bude u Skupštini. Paušal mogu biti svi. Sramota i da TV1 takve zove. Ali su valjda zanimljivi iako je to nivo Radeljaš, Prevljak, Smajić, Bjelak...

U ovoj Skupštini me kvalitetom, bez ulaska u slaganje, zasad pozitivno iznenađuju Aljoša Čampara, Vildana Bešlija, Vibor Handžić, Bilsena Šahman.
sahara1428

#1488 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

walk_M-A-N wrote:

Ovaj forum je težak za koristiti pored svih ovih stranačkih smorova koji ubiše sa pisanjem. Kada sam ukinuo kmirsad-a, banksy itd, malo je prodisalo. Ali opet imaju oni koji lupetaju ala pici i slični. Hajde ukinem.
I onda ovaj nasjeda na Sahara i smori o nekim stolicama. Bolje nekada prešutiti i ne pokazivati neupućenost. Izgleda puno ali tako je tržište pokriveno da ih je teško naći ispod 600. Naravno, ništa se razumno tu ne može reći, kad je već Zvonko Marić pitao za slike stolica. Kakav idiot. Davno je zaključeno da su dva fonda nepotrebna. Ali ništa jer se pozicije direktora dijele po strankama pa SBB-u odgovaralo da je što više nepotrebnih. A bavi se sa 10 stolica..
Kada jedan gotovo nepotrebni fond na stolice u dva tendera potroši preko 10 hiljada onda je to MINORNO, ZA PREŠUTJETI, NEUPUĆENOST, a direktor ima 3 prosječne plate itd itd To je sve nepotrebno. Marić i ala Marići, Forto i drugi trebaju nama da odgovaraju i nema tu stranačkog smora, šta me briga iz koje je stranke, ali mogla je i Čampijeva stranačka ekipa napraviti ove "NEUPUĆENOSTI" pa bismo ih "kačili"
sahara1428

#1489 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

walk_M-A-N wrote:
Forto kao premijer je ukinuo direktna davanja koja su radili dosadašnji premijeri pa i isti Konaković. Čime samo pokazuje koliko je bio dobar izbor za premijera. Prebacio ih na ministarstva.
Transfere neprofitnim organizacijama i pojedincima koji nisu jasno naznačeni kod Forte NEMA, a evo dolje budzet pa nadji gdje su transferi po drugim ministarstvima

Ostali transferi kod Forte su jasno naznačeni

Image

Konaković je tu mutan jer kod njega nije jasno naznačeno ZA ŠTA ide i mislim da će ga Čampijeva ekipa po tom pitanju poderati i treba
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1490 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

sahara1428 wrote:
walk_M-A-N wrote:

Kada jedan gotovo nepotrebni fond na stolice u dva tendera potroši preko 10 hiljada onda je to MINORNO, ZA PREŠUTJETI, NEUPUĆENOST, a direktor ima 3 prosječne plate itd itd To je sve nepotrebno. Marić i ala Marići, Forto i drugi trebaju nama da odgovaraju i nema tu stranačkog smora, šta me briga iz koje je stranke, ali mogla je i Čampijeva stranačka ekipa napraviti ove "NEUPUĆENOSTI" pa bismo ih "kačili"

bitno je da je cHampi koristan i upucen sagovornik... selam :bih: smorisHe ovi sdOvci su kmeČanjem.Lijepo forto reknu klub opzicije :mrgreen:
sahara1428

#1491 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

pici wrote:

bitno je da je cHampi koristan i upucen sagovornik... selam :bih: smorisHe ovi sdOvci su kmeČanjem.Lijepo forto reknu klub opzicije :mrgreen:
Hvala Čampiju što ne uzima paušal ni platu iz Kantona Sarajevo već volonterski radi, a hvala mu od srca što brine za socijalno ugrožene ministre da ne moraju na biro

Valjda ova Fahrina mašinerija ne laže za ovo :run:
Bancho

#1492 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bancho »

.
Last edited by Bancho on 30/01/2019 14:40, edited 1 time in total.
Bancho

#1493 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bancho »

Bancho wrote:
walk_M-A-N wrote:
Digresija wrote:Ovo sto je Forto uradio sa ustedama na place je pravi potez. S tim se treba pozabaviti.
Kakvim uštedama? Malo sam pratio izlaganje i imao je odličnih zapažanja za budžet ali nisam shvatio te uštede.
JThomas wrote:istini za volju podobro je i on povećao sadržaj tog registra. nećemo se lagati :mrgreen:
Riječ je o Konakoviću koji traži neki registar. Ja sam pitao ali čekam da neko javno pita recimo za samo tog Kosovca kojeg je on stavio na tri-četiri funkcije. Mobitel je sramota ali je ništa 1.000 KM u odnosu na stalna mjesečna primanja. Pa da vidimo ko stvarno uzima. A ne spiskove ljudi koji rade za platu, dosta njih pošteno.

A ministar finansija je koliko sam razumio ukinuo davanja kod sebe i prebacio ih predsjedavajućem Skupštine.. koji je slučajno njegov stranački šef, koji voli dijeliti sam pojedincima i organizacijama.

Kad smo kod idiota, na TV1 bila Ja biram goste gdje su Pecikoza, Marić, Nikšić i još neko. E jesu se našli, teško znati ko je više nepriličan da bude u Skupštini. Paušal mogu biti svi. Sramota i da TV1 takve zove. Ali su valjda zanimljivi iako je to nivo Radeljaš, Prevljak, Smajić, Bjelak...

U ovoj Skupštini me kvalitetom, bez ulaska u slaganje, zasad pozitivno iznenađuju Aljoša Čampara, Vildana Bešlija, Vibor Handžić, Bilsena Šahman.
Image
Roccohljup

#1494 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Roccohljup »

ovo treba u smajlije ubaciti :D :D :D
It_is_a_Leclerc

#1495 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by It_is_a_Leclerc »

Pita Samra Ć. Hajdarevic - šta joj vlada nudi da i ona se uključi u podizanje nataliteta :lol:
JThomas

#1496 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

ovakve stolice kakve su na slikama su stoja u jysku. sad možda nije to, jer piše fotelja. ko će njima znati, ali ovo na slici nije šest stoja, odnosno pljačka je ako je šest stoja.
The BEN10

#1497 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by The BEN10 »

JThomas wrote:ovakve stolice kakve su na slikama su stoja u jysku. sad možda nije to, jer piše fotelja. ko će njima znati, ali ovo na slici nije šest stoja, odnosno pljačka je ako je šest stoja.
vokmen pak misli da je to to. :-D
Haris.ba

#1498 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Haris.ba »

Pošto tražim dobru uredsku stolicu ovih dana, u ysku ima za 200 KM stolica uredska koja zna tri jezika. Ona stolica sa slika je oko 60 KM vrijednosti. Jedino ako nije koža od činčila. :D

I ako neko zna gdje ima još dobrih stolica nek napiše. Ovaj fef zaobilazim. Ipak kupujem svojim parama.
kmirsad

#1499 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

It_is_a_Leclerc wrote:Pita Samra Ć. Hajdarevic - šta joj vlada nudi da i ona se uključi u podizanje nataliteta :lol:
Vlada joj može ponuditi samo par gratis pokušaja vještačke oplodnje... naravno ako amandmanom ugradi tu stavku u Buđet... :roll:
walk_M-A-N

#1500 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by walk_M-A-N »

JThomas wrote:ovakve stolice kakve su na slikama su stoja u jysku. sad možda nije to, jer piše fotelja. ko će njima znati, ali ovo na slici nije šest stoja, odnosno pljačka je ako je šest stoja.
Probao stolicu iz Jyska, najkuplje od 160 KM. Raspala se za godinu ili dvije. Pisao sam na temi Stolice gdje ova priča i spada.
Tako sam i ja mislio, nije normalno dati 600 za stolicu, ali kad sam tražio, nisam mogao naći za manje da išta valja a da nije Jysk.
https://forum.klix.ba/gdje-kupiti-ureds ... 49377.html

Odosmo sa teme. Ali pokazuje kako se neuki ljudi bave minornim stvarima kad ih neko navuče.
Ja pišem da su dva fonda nepotrebna, što je puuuuno skuplje od stolica, ali nema veze, stranačkim glasovima ne smeta podjela tih mjesta.
Uhvatili pisati kako je plata direktora 3 prosječne. A koliko treba biti? Kakva glupa priča. Kad je bila 5 i 10 hiljada KM mjesečno to je bilo nenormalno.
Jesu ove plate povisoke ali nisu nenormalne. Mnogi bi voljeli tamo raditi, to je drugo. Ali je bitnije da ima viška tih fondova i zaposlenika.
Čekam novu vlast da smanji broj nepotrebno zaposlenih a da zaposle one koji će raditi korisne stvari.
Locked