Izborna svaštara - 2018

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
mostarac1905

#1476 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by mostarac1905 »

muha_sa wrote:jebo izbore--vidite ovo

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-istoc ... /181008053
legalize :bih:

nisam upratio da se ijedna stranka otvoreno zalagala za legalizaciju. šteta
Juliuscezar

#1477 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Juliuscezar »

CIK je lakše hakovat stranicu nego je otvoriti strabocu
kamberovica polje

#1478 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by kamberovica polje »

Nema to veze s desnim i lijevim jer te dvije kategorije kod nas ne postoje. Manji dio SDA glasova su krezuba neobrazovana stoka, a veći dio obrazovani uhljebi na raznim nivoima. Mi smo u startu osuđeni na propast jer je Alijina ekipa od rata pa do danas imala priliku da razvija duboku mrežu i sistem. Ko god drugi dođem na vlast zna fa je privremeno jer ta se mreža uhljeba bez potpunog ekonomskog sloma ne može iskorijeniti. Tu dodaj svesrdnu pomoć IZ i imaš šah mat. U RH je to gore jer HDZ pored crkve i uhljeba ima i branitelje kojima je Njofra dao neviđene povlastice i slao ih u penziju sa 30+ godina. Time je napravio tri osigurača koja nikad odjednom neće zakazati.
U ovakvoj političkoj situaciji gdje imaš pun kurac stranaka i likova, prosječan neinformiran glasač se gubi ko abdest. Da bi prosječan čovjek odlučio za koga će glasat i da bi donio ispravnu odluku mora 100% svog vremena posvetiti tome, što je u potpunosti nerealno. Zato većina glasa po obrascima ili uopćr ne glasa. BiH je primjer koliko demokratija može biti neuspješna.
Bodkin

#1479 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Bodkin »

baxus wrote:
Velkoski wrote:Problem ovih ultraljevičara i jeste ova retorika, zbog toga desnica dere širom planete. Sva ova priča djeluje samo motivirajuće za desno orijentisane.

Mada je kod nas sve za pare ionako, nema puno veze s desnim i lijevim :D
Jest, desnica dere zbog retorike ljevice :D
Ne provaljuj se živ bio.
Nije u krivu. Mislim ne gledaj to kod nas ovdje. Narod je stoka kojeg treba jebat dok ne crkne od gladi.

Vani jeste tacno. Sva ta ultraliberalna prica u danasnjem vremenu ne prolazi. Ne smijes nista reci protiv imigranata kojima se ni porijeklo ne zna, ali odvajas od poreza da oni dobiju socijalu. To je evropa. Brazil? Ljevica skrsila ekonomiju do katastrofe. Najnesigurniji gradovi na svijetu. Amerika? Turno kapitalizam prebacio poslove u kinu i pojavio se trump. Itd itd
The 51st State

#1480 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by The 51st State »

palermo wrote:Mnogo bespotrebne kuknjave na forumu. Valjda nakon što se malo smire glave i navijačke straste počnu i malo ozbiljnije analize.

Što se mene tiče, par zabilješki. Kao prvo izrazito sam sretan što je Fahrin SBB prnuo u šišu, posebno mi je drago što su zajedno sa njim u istu šišu prnuli i naša korumpirana kvaziinteligencija (aka Arapovići, Prašovićka i slični). Ja sam i inače već duže vremena uvjeren da krivicu za naše stanje se u dobroj mejri može adresirati i toj našoj kobajagi intelktualnoj eliti. Gledao sam sinoć N1 i ona tri gosta (tj. dvije gošće i jednog gosta) brat bratu, nekad se smislenije diskusije vode na ovom forumu.

Drugo, pokazalo se da izbore nose ljudi a ne programi. Mislim, nisam ja ovim otkrio ameriku, to piše i u knjigama, a i ko prati makar površno ove svetske poltičke trendove je mogao znati za to. Ja bih rekao da su upravo Željko Komšić i Bakir Izetbegović potvdrda toga. Jer oni su pravi pobjednici izbora. Što se tiće našeg Željka (za kojeg ja nikad dosad nisam glasao) moram reći da je istinsk šteta što one nema kapacitet (pod ovim podrazumjevam, inteligenciju , viziju i slično) da napravi promjenu jer on jednostavno zna korespondirati sa biračkim tijelom, ima urođeni dar da može oko sebe okupljati ljude (nažalost, zbog gore pomenutih razloga ne može ih održati skupa). Zato moj savjet SDP-u i ostalim opozcijskim strankama, ako hoćete vlast, nađite novog Željka Komšića (al po mogućnosti da bude pametniji). Ne može se na vlaszt sa činovnicima tipa Nermina Nikšića i te bulumente okupljene oko njega.Zapravo, imajući u vidu ko ih je vodio, mislim da je SDP ostavrio impresivan rezultat i pokazao da ima iza sebe jednu prilično stabilnu glasačku masu. Za nešto više, treba im lider.
Pobjeda SDA je prevashodno pobjeda Bakira Izetbegovića. Mislim, nije neka mudrost rećio i da je Šefkiji pobjedu dopnio opet Bakir. Meni ovo nije iznenađenje jer iako će me većina fforumskkog puka razapeti, mislim da je on najizrasliji bošnjački političar, zapravo nekda mi se čini da jedini shvata kako politika funkcionira. Mene su više iznenađivale prognoze tipa Zvizdić ubija Bakira, mislim odakle ideja da stranački apartčici tipa Zvizdić ili Šepić imaju šanse protiv Bakira.
A da ljudi ne programi pbjeđuju pokazuje i primjer KOnakovića koji( doduše na lokalnom niovu) pokazuje da zna kako se vodi poltika

Uglavnom, da ne trunim dalje, kanite se programa i planova, umjesto toga tražite ljude kojima drugim mogu vjerovati, oni donose pobjedu
precizno receno, nema se sta dodati.
Leverage

#1481 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Leverage »

video wrote:trebalo bi u 2
valjda
:thumbup:
Juliuscezar

#1482 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Juliuscezar »

želim nam sve najgorem i što vecu blokadu pa ni penzije da se ne mogu podijelit
radostan dan

#1483 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by radostan dan »

bhnapoleon1 wrote:želim nam sve najgorem i što vecu blokadu pa ni penzije da se ne mogu podijelit
vidi se da si dobar čoek, čim si tako naivan... :D
nema blokade...ako je išta upitno, to sigurno nije.
ARMIJA SE NE OSTAVLJA GLADNA!!!

:zoka:
Leverage

#1484 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Leverage »

Možda je Čović izgubio, ali nema govora ni o kakvim blokadama, koalicija SDA-HDZ-neki privjesak ima puni legitimitet da vrlo brzo formira vlast.

Dakle očekujmo nastavak ovoga što sad imamo kada je u pitanju FBiH.
Juliuscezar

#1485 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Juliuscezar »

radostan dan wrote:
bhnapoleon1 wrote:želim nam sve najgorem i što vecu blokadu pa ni penzije da se ne mogu podijelit

dže nisam navijma za Kimija
Al ide to lahko stara ekipa SDA HDZ SNSD ako zafali SBB i 4. godine napretka
hAZNADAR

#1486 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by hAZNADAR »

Dakle jedan bosnjacki zet, jedan krezo i jedno krme u Teheranu(sudeci po onome sta sam izjavljuje kako se tu osjeca).

Jos cemo i pozaliti za ridjobradim. Barem je na solidnom engleskom mogao nastupiti u svijetu i odrzati fin govor. Ovog krezu od sramote ne smijes ni u novine a krme u Teheranu na drugi nacin ne smijes pustiti da igdje u nase ime zastupa drzavu. Ostaje samo dakle zet.

Strani mediji interesantno opisuju trojac.

Kazu proruski nacionalista, socijaldemokrata i musliman. Ispade ovo zadnje i zanimanje i titula i struka.
radostan dan

#1487 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by radostan dan »

bhnapoleon1 wrote:
radostan dan wrote:

dže nisam navijma za Kimija
Al ide to lahko stara ekipa SDA HDZ SNSD ako zafali SBB i 4. godine napretka
neće to ići nikako, biće puno blokada i opstrukcija..posebno će federacija imati udare, zbog čovića (ne zbog njega lično, već...znaš šta hoću da kažem, al glupo mi da pišem. i to je banksy fino najavila).
ali love će biti. bez love nema ni vlasti, pa da je od zlata.
a i mmf-u je milo, idu nove tranše.
AmiĐa_Idriz

#1488 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by AmiĐa_Idriz »

Neka će.

Da Bog da nam kraj došao.
Juliuscezar

#1489 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Juliuscezar »

AmiĐa_Idriz wrote:Neka će.

Da Bog da nam kraj došao.
i to sa što više patnje
¤ jelena ¤

#1490 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by ¤ jelena ¤ »

hAZNADAR wrote:Dakle jedan bosnjacki zet, jedan krezo i jedno krme u Teheranu(sudeci po onome sta sam izjavljuje kako se tu osjeca).

Jos cemo i pozaliti za ridjobradim. Barem je na solidnom engleskom mogao nastupiti u svijetu i odrzati fin govor. Ovog krezu od sramote ne smijes ni u novine a krme u Teheranu na drugi nacin ne smijes pustiti da igdje u nase ime zastupa drzavu. Ostaje samo dakle zet.

Strani mediji interesantno opisuju trojac.

Kazu proruski nacionalista, socijaldemokrata i musliman. Ispade ovo zadnje i zanimanje i titula i struka.
:lol: :lol:

Ja tvrdim da je Šefik bolji govornik i intelektualno jači od Bakira,

a vrijeme će pokazati koliko nisam u pravu. :D
radostan dan

#1491 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by radostan dan »

:D
koji vam je kurac...ko da je meteor udario. vi se još zanostite promjenom stanja, ukidanjem srpske vs odcjepljenjem srpske, gradjanskom bosnom vs kalifatom, evropskom unijom, nato-om vs varšavskim ugovorom?
da ne pričam o socijalnoj pravdi, radničkim pravima...

sve što imam reći na temu je da citiram ono iz vica o lajki u svemiru -

mujo, kontola ovdje...nahrani cuku i ništa ne pipaj.
nelle_tz

#1492 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by nelle_tz »

sumirprimus wrote:ok zajebaju se ljudi. ok ne znaju popunit.al fakaf kako na izbornom mjestu da ukradu?kako tacno.sta urade
Ovo je o tome kako se krade na opcinskim
”Ovako, biračka mjesta gde se uradi krađa, predsjedniku biračkog odbora se kaže da poslije glasanja NE zalijepi zbirne rezultate na oglasnu ploču (žuti listić), naravno uz znanje OIK-a – Općinska izborna komisija. Ta biračka mjesta OIK obradi ponovo, dopiše, prepravi, doda glasova koliko kome treba’‘, kaže naš sagovornik koji je nekada sam bio dio mreže za krađu glasova.
”OIK – Općinska izborna komisija je u cijelosti Asimova, on im dodatno plati, a vrši se i manipulacija sa novcem iz Općine, sve se plaća kešom, a pokriva se rješenjima poljoprivrednicima ”bez para”, a kasnije se preko kase Općine preklopi, gdje se plaćaju rodni listovi i razne potvrde. Tu postoji višak para jer je cijena uvećana u odnosu na onu koju je pripisala Federacija”
”Predsjednik biračkog odbora mora na kraju izbora da zalijepi konačne rezultate da svako može vidjeti, to je po zakonu tako. Na biračkom mjestu gdje planiraju krađu Fazir Vukalić nazove predsjednika tog biračkog mjesta i kaže mu da ne smije zalijepiti konačne rezultate, zatim informiše OIK – Općinska izborna komisija, u većini slučajeva to radi Suada i Višnja, koje sa tog biračkog mjesta prepravljaju ukupne rezultate. Nakon Asima za njim je Suada iz OIK-a glavni akter. Predsjednik OIK-a Haris se ne pita ništa’‘, tvrdi naš sagovornik.
”Samo jedan primjer, Meho Talić je imao samo 48 glasova ali su mu dodali toliko da je na kraju ušao u Općinsko vijeće sa preko 700 glasova”, naglašava naš izvor informacija koji je zahtjevao da ostane anoniman.
”Morali smo dodati oko 700 glasova Farisu kako bi postao načelnik, Pela ga je pobjedio”, a SDA je dobila najmanje 2 vijećnika više nego što je to bilo na biračkim mjestima, sve te promjene odradila je Općinska izborna komisija”, kazao nam je naš sagovornik.
link za cijeli tekst https://normala.ba/2018/09/13/ispovijes ... kom-mostu/
Krokodajl

#1493 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Krokodajl »

PSBiH, odnosno kako bi to trebalo izgledati prema ovome što sad imamo:

SDA - 9
SNSD - 7
HDZ - 6
DF-GS - 5 (-1)
SDP - 4 (+1)
SDS - 4
PDP - 2
ASDA - 1
NS - 1
PDA - 1
SBB - 1
DNS -1

SDP će vjerovatno osvojiti mandat u Krajini što će rezultirati promjenom da će SDP imati 5 na kraju a DF-GS 4.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1494 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by KatarinaKosaca »

Mislim da su ovi izbori pokradeni. Drugog objasnjenja nemam.
AmiĐa_Idriz

#1495 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by AmiĐa_Idriz »

KatarinaKosaca wrote:Mislim da su ovi izbori pokradeni. Drugog objasnjenja nemam.
Meni ovi rezultati i dalje ne idu u glavu.
sumirprimus

#1496 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by sumirprimus »

vi izgleda jos niste svjesni gdje zivite hehe itekako je moguce :D
radostan dan

#1497 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by radostan dan »

:mrgreen:
čuj u bih nije moguće... :lol:
channel10

#1498 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by channel10 »

Krokodajl wrote:PSBiH, odnosno kako bi to trebalo izgledati prema ovome što sad imamo:

SDA - 9
SNSD - 7
HDZ - 6
DF-GS - 5 (-1)
SDP - 4 (+1)
SDS - 4
PDP - 2
ASDA - 1
NS - 1
PDA - 1
SBB - 1
DNS -1

SDP će vjerovatno osvojiti mandat u Krajini što će rezultirati promjenom da će SDP imati 5 na kraju a DF-GS 4.
Znaci odnos je cca pola pola za drzavu i protiv nje.
FreakyStyley

#1499 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by FreakyStyley »

Trebamo ko Demokrate u SAD okrivit Ruse. 8-)

Naravno da su realni rezultati. Cak je i izlaznost visoka kad se u obzir uzme koliko je ljudi ovdje jos prijavljeno, a nisu tu.

Malo se spustit na zemlju.
kluz franjo

#1500 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by kluz franjo »

KatarinaKosaca wrote:Mislim da su ovi izbori pokradeni. Drugog objasnjenja nemam.
Mogu se glasovi krasti, može se i puno krasti, ali ne možeš sve glasove pokrasti.
Neka je i 20% "ukradenih" glasova na nivou BiH - cca. 300.000, opet u konačnici imaš isti ili sličan rezultat.
Uglavnom je većinska volja izašlih birača...
Poslije (ne)glasanja, nema kajanja...
Locked