Ovo što kaže shake, do zadnje fotelje!
Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1476 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Stranka za BiH je krahirala, ali i dalje imaju kandidata za člana predsjedništva
- bingov buraz
#1477 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Glasači DF su možda i najveći tupani,poznajem ih nekoliko i svi su uvjereni da su glasali protiv SDA
Evo šta sam Komsic kaze
Nemamo tu političku težinu koju smo imali 2014. i neće DF biti taj koji će gotovo sigurno učestvovati u vlasti u ovom mandatnom periodu. S druge strane, kako ga zovu opozicioni blok, mi smo njima idejno skloni, bliski smo, nema toliki kapacitet da uđe u priču o formiranju entitetske i državne vlasti. Odnosno, čak bi se na neki način moglo razgovarati o tome kada bi se sve stranke, koje su kontra SDA, u entitetskom parlamentu ujedinile i pravile neku vrstu koalicije koja bi se onda prenosila i na državni nivo", pojasnio je Komšić.
Mišljenja je da to nije pametna stvar jer se time ide protiv volje naroda, a "narod je rekao to što je rekao i to treba poštovati".
Naglasak na zadnju recenicu.
A o KS
Govorio je i o Kantonu Sarajevo (KS) navodeći da "njih niko nije kontaktirao ni zvao".
"Nas nisu zvali. Ne znam je li to prosta matematika, neki program ili će pokušati da urade ono što su i obećavali tokom kampanje", rekao je Komšić navodeći da pored toga što ih niko nije zvao, oni nemaju tako "dobar rezultat u Skupštini KS-a da bi se i sami gurali u to".
Međutim, ukoliko ih pozovu, ako zaista vide zakonske projekte za koje cijene da mogu biti korisni u KS-u, oni će ih podržatim ali "da ne očekuju od njih da oni ulaze u takvu vlast jer je to vlast na silu". Poručio je Komšić i da se treba pomiriti sa rezultatom kojeg imaju.
Znaci vlast na silu
Ublehaš najveći.
Evo šta sam Komsic kaze
Nemamo tu političku težinu koju smo imali 2014. i neće DF biti taj koji će gotovo sigurno učestvovati u vlasti u ovom mandatnom periodu. S druge strane, kako ga zovu opozicioni blok, mi smo njima idejno skloni, bliski smo, nema toliki kapacitet da uđe u priču o formiranju entitetske i državne vlasti. Odnosno, čak bi se na neki način moglo razgovarati o tome kada bi se sve stranke, koje su kontra SDA, u entitetskom parlamentu ujedinile i pravile neku vrstu koalicije koja bi se onda prenosila i na državni nivo", pojasnio je Komšić.
Mišljenja je da to nije pametna stvar jer se time ide protiv volje naroda, a "narod je rekao to što je rekao i to treba poštovati".
Naglasak na zadnju recenicu.
A o KS
Govorio je i o Kantonu Sarajevo (KS) navodeći da "njih niko nije kontaktirao ni zvao".
"Nas nisu zvali. Ne znam je li to prosta matematika, neki program ili će pokušati da urade ono što su i obećavali tokom kampanje", rekao je Komšić navodeći da pored toga što ih niko nije zvao, oni nemaju tako "dobar rezultat u Skupštini KS-a da bi se i sami gurali u to".
Međutim, ukoliko ih pozovu, ako zaista vide zakonske projekte za koje cijene da mogu biti korisni u KS-u, oni će ih podržatim ali "da ne očekuju od njih da oni ulaze u takvu vlast jer je to vlast na silu". Poručio je Komšić i da se treba pomiriti sa rezultatom kojeg imaju.
Znaci vlast na silu
Ublehaš najveći.
- kmirsad
#1478 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Tomahawk11 wrote:Stranka za BiH je krahirala, ali i dalje imaju kandidata za člana predsjedništva![]()
-
pemanapemani
#1479 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Za nekoliko dana će Komšić početi pričati kako je ovo teško vrijeme, kako treba spašavati državu, jer kako vidimo Dodik je u Predsjedništvu, a HDZ ima poluge za blokade. Isto tako, narodna volja je bila da pobjedi SDA, ne bi mi sa njima, ali eto, država je u pitanju, pa se moramo žrtvovati i slične bljuvotine.
Definitivno najveći grobar ideje građanske BiH.
Definitivno najveći grobar ideje građanske BiH.
- Control panel
#1480 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Pokoj mu vecni, na veke vekova
-
baxus
#1481 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Dodjose li Zeljkini bojovnici na sastanak u NS na koji su bili pozvani?
-
mrjasmin
#1482 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
baxus wrote:Dodjose li Zeljkini bojovnici na sastanak u NS na koji su bili pozvani?
Dosli su, bio je stream uzivo na facebook stranici Nase stranke.
- 512MB
#1483 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Idea anyone?512MB wrote:Nije mi jasno onda, kako SDA misli u koaliciju sa HDZ kad je DF u igri?
- duh_sa_sjekirom
#1484 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Znači, stvari idu u sljedećem pravcu:
Na državnom i federalnom nivou vlast bi trebala biti koalicija SDA-HDZ+još neko.
Na kantonalnom nivou imamo sljedeću situaciju: u 5 kantona sa bošnjačkom većinom vlast će biti bez SDA, dok u će 'mješovitim' i onim sa hrvatskom većinom tu biti SDA+HDZ odnosno sam HDZ.
Uzmemo li u obzir da su na općinskom nivou u FBiH većinom načelnici i općinska vijeća iz SDA i HDZ postavlja se pitanje kako će sve ovo funkcionirati, posebno u ovih 5 kantona gdje ev. neće biti SDA u vlasti, među koje spada i Kanton Sarajevo?
Na državnom i federalnom nivou vlast bi trebala biti koalicija SDA-HDZ+još neko.
Na kantonalnom nivou imamo sljedeću situaciju: u 5 kantona sa bošnjačkom većinom vlast će biti bez SDA, dok u će 'mješovitim' i onim sa hrvatskom većinom tu biti SDA+HDZ odnosno sam HDZ.
Uzmemo li u obzir da su na općinskom nivou u FBiH većinom načelnici i općinska vijeća iz SDA i HDZ postavlja se pitanje kako će sve ovo funkcionirati, posebno u ovih 5 kantona gdje ev. neće biti SDA u vlasti, među koje spada i Kanton Sarajevo?
-
Nero Histrion
#1485 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Bili su pozvani, e sad ne znam kako ide ono da je DF zapravo SDA igrac, vidjet cemo.baxus wrote:Dodjose li Zeljkini bojovnici na sastanak u NS na koji su bili pozvani?
Na pregovorima nema Kifle, okupili su samo gradjanske partije, kako rekose,prema ostalima iz opozicije su otvoreni za kontakt. Opet nemaju dovljno ruku ni jedni ni drugi ni treci.
-
statixx
#1486 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Bolje nego na visim nivoima, jer tu ce HDZ ometati formiranje vlasti zbog izbornog zakona.duh_sa_sjekirom wrote:postavlja se pitanje kako će sve ovo funkcionirati, posebno u ovih 5 kantona gdje ev. neće biti SDA u vlasti, među koje spada i Kanton Sarajevo?
- duh_sa_sjekirom
#1487 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Možda hoće na nivoima samih kantona ali kakav će to sve funkcionisati na relaciji FBiH-kantoni-općine ako se bude uspostavila takva vlast...statixx wrote:Bolje nego na visim nivoima, jer tu ce HDZ ometati formiranje vlasti zbog izbornog zakona.duh_sa_sjekirom wrote:postavlja se pitanje kako će sve ovo funkcionirati, posebno u ovih 5 kantona gdje ev. neće biti SDA u vlasti, među koje spada i Kanton Sarajevo?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#1488 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
sda će se morati dodatno naguziti hdzu, jer im je upitan dom naroda. takodjer tu ce biti i potpredsjednik fbih iz reda srpskog naroda i postoji realna mogucnost da to opet bude dunovic ili neko drugi iz stranaka koje su opozicija na nivou fbih.duh_sa_sjekirom wrote:Znači, stvari idu u sljedećem pravcu:
sto se tice kantona sarajevo tu ce nacelnici kociti maksimalno, pogotovo ako se, za potrebe nekih projekata, bude radila izmjena i dopuna regulacionih planova, zatim izdavala gradjevinska i urbanisticka dozvola.
iskreno, ja bih volio da nacelnici pocnu opstruirati kantonalnu vladu, jer bi tako sebe diskreditirali i ako ovi budu pametniji da ih pometu na lokalnim izborima.
-
statixx
#1489 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Mislim da se taj problem preuvelicava, svaki nivo ima svoje javne prihode i nadleznosti.
-
statixx
#1490 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Memic je svojevremeno opstruirao JP Autoceste kroz obustavu eksproprijacije. 
- duh_sa_sjekirom
#1491 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Elem, kad sve sabereš, opstrukcije na sve moguće načine i na svim nivoima a pušači opet obični građani.malakh wrote:sda će se morati dodatno naguziti hdzu, jer im je upitan dom naroda. takodjer tu ce biti i potpredsjednik fbih iz reda srpskog naroda i postoji realna mogucnost da to opet bude dunovic ili neko drugi iz stranaka koje su opozicija na nivou fbih.duh_sa_sjekirom wrote:Znači, stvari idu u sljedećem pravcu:
sto se tice kantona sarajevo tu ce nacelnici kociti maksimalno, pogotovo ako se, za potrebe nekih projekata, bude radila izmjena i dopuna regulacionih planova, zatim izdavala gradjevinska i urbanisticka dozvola.
iskreno, ja bih volio da nacelnici pocnu opstruirati kantonalnu vladu, jer bi tako sebe diskreditirali i ako ovi budu pametniji da ih pometu na lokalnim izborima.
Super
- duh_sa_sjekirom
#1492 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
I još uvijek opstruira.statixx wrote:Memic je svojevremeno opstruirao JP Autoceste kroz obustavu eksproprijacije.
Zato nema izlaza sa kružnog toka na Most.raskršću do petlje u Vlakovu.
Pa ako iz pravca Hadžića hoćeš na autoput moraš otići do baze Bosnaputeva u Blažuju i vratiti se do Most. raskršća pa u Vlakovo
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#1493 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
od poslije rata do danas je to tako moj prijatelju. samo što sada opstrukcije mogu biti obostrane, jer opozicija ima izvanrednu priliku da im zagorča život. ponajviše sda-u, a bome i hdzu.duh_sa_sjekirom wrote: Elem, kad sve sabereš, opstrukcije na sve moguće načine i na svim nivoima a pušači opet obični građani.
Super![]()
- madner
#1494 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Mislim da ima SDA nacelnika koji igraju za NiP, ali haj.malakh wrote:sda će se morati dodatno naguziti hdzu, jer im je upitan dom naroda. takodjer tu ce biti i potpredsjednik fbih iz reda srpskog naroda i postoji realna mogucnost da to opet bude dunovic ili neko drugi iz stranaka koje su opozicija na nivou fbih.duh_sa_sjekirom wrote:Znači, stvari idu u sljedećem pravcu:
- malakh
#1495 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
incicijala A.N. ili preciznije ajnadžić nedžad?madner wrote:
Mislim da ima SDA nacelnika koji igraju za NiP, ali haj.
-
statixx
#1496 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Znaci opstruira bez obzira sto dolazi iz iste stranke. 
- duh_sa_sjekirom
#1497 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ne vjerujem da će baš njima osobno zagorčati život već će najveću cijenu opet platiti obični građani/poreski obveznicimalakh wrote:od poslije rata do danas je to tako moj prijatelju. samo što sada opstrukcije mogu biti obostrane, jer opozicija ima izvanrednu priliku da im zagorča život. ponajviše sda-u, a bome i hdzu.duh_sa_sjekirom wrote: Elem, kad sve sabereš, opstrukcije na sve moguće načine i na svim nivoima a pušači opet obični građani.
Super![]()
-
kudrilo
#1498 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Minimalan cilj mora biti čišćenje brojnih ustanova od zelenih hamelja, znači nakotilo se toliko da nam to zagorčava život u svim segmentima života.
Maknuti talibaniju iz SPUSa, do sad im je to bila trening baza za stranku.
Maknuti talibaniju iz SPUSa, do sad im je to bila trening baza za stranku.
- duh_sa_sjekirom
#1499 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Vjerovatno različiti interesi i različite strujestatixx wrote:Znaci opstruira bez obzira sto dolazi iz iste stranke.
- malakh
#1500 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
ne postoji opcija, a da građani ne plate najveću cijenu. samo je pitanje da li će plaćanje te cijene sada, donijeti nešto bolje u budućnosti.